הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה נכונה

moshiko333

משתמש מתחיל
43
0
נק' מוניטין:
0
43
0
אז ככה חברים אני בחדר כושר בגלל שאומרו לי שעם אני עולה עוד במשקל אני יקבל סוכרת 100% כי זה תורשתי בקיצור הורדתי הרבה אחוז שומן אבל המשקל לא רוצה לרדת זה נשמע הגיוני? ועוד משהו שמעתי שביצים ולחם רגיל הוא משמין אני אוכל לחם רגיל אחד ביום ובדרך כלל בצהריים אני אוכל בשר כמו עוף חזה עוף וכו ובערב אני תקוע אני לא יודע תמיד מה לאכול אחרי אימון מה כדאי ? וBMR שלי הוא 2190.25 ויש מצב יש פה משהו שיעוזר לי לבנות תפריט מסודר? כי אני לא אוכל מסודר בככל ונסתי וזה קשה תודה לעוזרים 😃

אני הולך להצטער על זה...

1. מי שאוכל פליאו/פרימל לא מחפש בהכרח להיות חטוב או שרירי, אלא להיות בריא. הטענה הבסיסית היא שחיטה היא מזון מודרני יחסית להתפתחות האדם ולכן הוא (האדם) לא מותאם לאכול חיטה (ומזונות אחרים), בפרט את החיטה המודרנית.

2. מה זו כמות הגיונית? לפי מה קובעים אותה? יש אנשים שיכולים לאכול הרבה פחמימות ויש כאלה שצריכים להגביל, אבל גלוטן, שמנים צמחיים, חומרים משמרים (חלקם) מזיקים גם בכמויות יחסית קטנות ולכן רצוי להימנע מהם בכלל.
התכוונתי לכמות יחסית לאדם, ברור שזה משתנה, אפשר מקור לזה שהאדם המודרני לא מותאם לאכול חיטה? ומקור מדעי לא פרשנות של מישהו

יש לך הרבה מה לעבור על נזקי החיטה, החל מזה שהיא מכילה חומצה פיטית שמוציאה לך מינרלים מהגוף ועוד שלל דברים, אבל בשביל זה אתה צריך לקרוא הרבה.
אגב רוב מפתחי הגוף לא אוכלים חיטה בכלל, הם אוכלים בעיקר אורז.
בכל אופן לא חסר חומר ברשת, אתה יכול להאמין או לא להאמין, אני ניסיתי והתמכרתי להרגשה הטובה שזה נותן לי ולא מהבעיות עיכול שהיו לי כשהייתי אוכל הרבה פחמימות עם סיבים

אתה מוזמן להיכנס לקבוצות שיש בפייסבוק ולראות איך אנשים מציינים לטובה את המעבר שלהם לפליאו/אפס פחמימות
אנשים יכולים להרגיש טוב בגלל שאמרו להם שזה עובד ואז הם חושבים שזה עובד (פלאסבו)
אשמח לקבל מקור מידע על הנזק של החיטה לבני אדם
וזה לא משנה מה מפתחי גוף אוכלים, הם דובקים בדעות קדומות ללא ביסוס ולא פתוחים לביקורת

התכוונתי לכמות יחסית לאדם, ברור שזה משתנה, אפשר מקור לזה שהאדם המודרני לא מותאם לאכול חיטה? ומקור מדעי לא פרשנות של מישהו

אנשים יכולים להרגיש טוב בגלל שאמרו להם שזה עובד ואז הם חושבים שזה עובד (פלאסבו)
אשמח לקבל מקור מידע על הנזק של החיטה לבני אדם
וזה לא משנה מה מפתחי גוף אוכלים, הם דובקים בדעות קדומות ללא ביסוס ולא פתוחים לביקורת

מספיק לחפש תירוצים טיפשיים כמו פלאסבו, האנושות התפתחה בעיקר על בשר, אתה לא יכול פתאום להאכיל אותה בדגנים ולצפות שהכל ישאר אותו דבר, זה כמו שתיתן לאריה לאכול חסה, כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק מעמד? התזונה המודרנית הביאה איתה את המחלות המודרניות, כמובן שיש עוד דברים כמו זיהום אוויר וכו' אבל גם לתזונה יש חלק מאוד חשוב בשמירה על בריאות, יש הרבה חומר ברשת כנס ותלמד(אם זה מעניין אותך), אי אפשר פה לרשום לך את הכל

מספיק לחפש תירוצים טיפשיים כמו פלאסבו, האנושות התפתחה בעיקר על בשר, אתה לא יכול פתאום להאכיל אותה בדגנים ולצפות שהכל ישאר אותו דבר, זה כמו שתיתן לאריה לאכול חסה, כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק מעמד? התזונה המודרנית הביאה איתה את המחלות המודרניות, כמובן שיש עוד דברים כמו זיהום אוויר וכו' אבל גם לתזונה יש חלק מאוד חשוב בשמירה על בריאות, יש הרבה חומר ברשת כנס ותלמד(אם זה מעניין אותך), אי אפשר פה לרשום לך את הכל
זה שהאנושות גדלה על בשר זה לא אומר שדגנים זה לא טוב לה
תראה לי מחקרים שהוכיחו את זה ואז אני אולי יתעניין

חיטה זה אחד האלרגנים הכי גדולים שיש.
אני אגיד מהניסיון שלי, אני כבר מעל לשלושה שבועות לא אוכל חיטה וגלוטן ובעיות העיכול שלי פשוט נעלמו.
וזה לא רק אני אומר את זה, כמעט כל מי שהפסיק מדווח על שיפור ברמה כזו או אחרת.
בקשר לדגנים זה מאוד תלוי וזה נושא מורכב, בדרך כלל בחברות מסורתיות דגנים עוברים תהליכים של השריה/התססה/הנבטה וכ', מה שמוריד את הנזקים והרעלים שלהם. אבל ברגע שהסוכר תפס תאוצה, החיטה והסויה הונדסו גנטית, שיעור מחלות הלב והסרטן פשוט זינק למעלה! וכמובן שבמקביל הצריכה של שומן מהחי ושמן קוקוס ירדה משמעותית ובמקום זה אוכלים שמנים מתועשים כמו סויה, קנולה, חמניות וכ'.
אבל בינינו, אתה יודע שהיום שהקמח/פסטה/אטריות שאתה קונה בסופר הקשר בינם לבין בריאות הוא מקרי בלבד.
ויש מספיק מחקרים שמראים בפירוש שדיאטת דלת פחמימות עדיפה בהרבה על דיאטת דלת שומן. נעשה גם מחקר כזה בארץ. בכל מקרה אני לא הייתי ממליץ להסתמך על מחקרים, אנחנו לא צריכים מחקרים כדי לדעת מה טוב לגוף שלנו ומה אכלנו במשך מיליוני שנים (רמז: זה לא סויה מהונדסת גנטית ולא חיטה מודרנית)

המאמר הזה בקילוגרם רק בגלל EMZ. דבר שני אין שם שום רפרנס שאומר שברגע שיש לך בקרה קלורית, X או Y הוא האשם.
ד"ר אתקינס מסביר בספר שלו שלמרות שהמטופלים שלו אכלו דיאטה עשירה בקלוריות (משומן), הם בכל זאת ירדו במשקל. אם אני זוכר נכון הוא גם גיבה את זה במחקרים, שהוא השווה בין קבוצות של LOW CARB לHIGH CARB

נערך לאחרונה:
חיטה זה אחד האלרגנים הכי גדולים שיש.
אני אגיד מהניסיון שלי, אני כבר מעל לשלושה שבועות לא אוכל חיטה וגלוטן ובעיות העיכול שלי פשוט נעלמו.
וזה לא רק אני אומר את זה, כמעט כל מי שהפסיק מדווח על שיפור ברמה כזו או אחרת.
בקשר לדגנים זה מאוד תלוי וזה נושא מורכב, בדרך כלל בחברות מסורתיות דגנים עוברים תהליכים של השריה/התססה/הנבטה וכ', מה שמוריד את הנזקים והרעלים שלהם. אבל ברגע שהסוכר תפס תאוצה, החיטה והסויה הונדסו גנטית, שיעור מחלות הלב והסרטן פשוט זינק למעלה!
אבל בינינו, אתה יודע שהיום שהקמח/פסטה/אטריות שאתה קונה בסופר הקשר בינם לבין בריאות הוא מקרי בלבד.
ויש מספיק מחקרים שמראים בפירוש שדיאטת דלת פחמימות עדיפה בהרבה על דיאטת דלת שומן. נעשה גם מחקר כזה בארץ. בכל מקרה אני לא הייתי ממליץ להסתמך על מחקרים, אנחנו לא צריכים מחקרים כדי לדעת מה טוב לגוף שלנו ומה אכלנו במשך מיליוני שנים (רמז: זה לא סויה מהונדסת גנטית ולא חיטה מודרנית)

ד"ר אתקינס מסביר בספר שלו שלמרות שהמטופלים שלו אכלו דיאטה עשירה בקלוריות (משומן), הם בכל זאת ירדו במשקל. אם אני זוכר נכון הוא גם גיבה את זה במחקרים, שהוא השווה בין קבוצות של LOW CARB לHIGH CARB
לא טענתי שדיאטת דלת פחמימות עדיפה על דלת שומן, טענתי שלדיאטת דלת פחמימות אין יתרון על דיאטה מאוזנת
הניסיון שלך לא אומר שום דבר, ולא היית ממליץ לי להסתמך על מחקרים? אז על מה להסתמך, על התוצאות של גברת ד' מרחובות?
ירידה במשקל תהיה כל עוד אתה בגרעון קלורי לא משנה מה מרכיב אותה, מבחינת ירידה בשומן אתה לא תרד יותר טוב בדיאטת דלת פחמימות מדיאטה רגילה, הכל תלוי במאזן קלורי
נכון שיש כאלה שמעדיפים דיאטה דלת פחמימות כי הם מרגישים מלאים יותר אבל זה הכל העדפה אישית.

דרך אגב המשפט שסימנתי הוא כלכך הזוי

לא טענתי שדיאטת דלת פחמימות עדיפה על דלת שומן, טענתי שלדיאטת דלת פחמימות אין יתרון על דיאטה מאוזנת
הניסיון שלך לא אומר שום דבר, ולא היית ממליץ לי להסתמך על מחקרים? אז על מה להסתמך, על התוצאות של גברת ד' מרחובות?
ירידה במשקל תהיה כל עוד אתה בגרעון קלורי לא משנה מה מרכיב אותה, מבחינת ירידה בשומן אתה לא תרד יותר טוב בדיאטת דלת פחמימות מדיאטה רגילה, הכל תלוי במאזן קלורי
נכון שיש כאלה שמעדיפים דיאטה דלת פחמימות כי הם מרגישים מלאים יותר אבל זה הכל העדפה אישית.

דרך אגב המשפט שסימנתי הוא כלכך הזוי
זה לא משפט הזוי, אני אמרתי בפירוש במשפט הזה שאני לא צריך מחקרים שיגידו לי איך לאכול נכון. אבל לאנשים שמתעקשים לחפש מחקרים, יש מספיק כאלה.
ואני מכיר מספיק אנשים שחיים על "דיאטה מאוזנת" והמצב הבריאותי שלהם לא בשמים. הרי אם דיאטת הגלוטן והסויה שלהם הייתה כל כך עובדת, אז הרי שלא היו כל כך הרבה מחלות לב/סרטן/הפרעות נפשיות בעולם המערבי המודרני.

זה לא משפט הזוי, אני אמרתי בפירוש במשפט הזה שאני לא צריך מחקרים שיגידו לי איך לאכול נכון. אבל לאנשים שמתעקשים לחפש מחקרים, יש מספיק כאלה.
ואני מכיר מספיק אנשים שחיים על "דיאטה מאוזנת" והמצב הבריאותי שלהם לא בשמים. הרי אם דיאטת הגלוטן והסויה שלהם הייתה כל כך עובדת, אז הרי שלא היו כל כך הרבה מחלות לב/סרטן/הפרעות נפשיות בעולם המערבי המודרני.

אתה לא מבין שמה שאתה אומר לא משנה בכלל? שמסתכלים על דברים כאלה לא בוחנים איך החברים שלך מגיבים, בוחנים איך כמות גדולה של אנשים מגיבה
אם טוב לך תתנזר מאוכל מודרני ומתועש בכל מקרה בעתיד זה יהיה האוכל היחידי שיישאר ;maeq

אתה לא מבין שמה שאתה אומר לא משנה בכלל? שמסתכלים על דברים כאלה לא בוחנים איך החברים שלך מגיבים, בוחנים איך כמות גדולה של אנשים מגיבה
אם טוב לך תתנזר מאוכל מודרני ומתועש בכל מקרה בעתיד זה יהיה האוכל היחידי שיישאר ;maeq
סבבה, אז כשאני אשמע על אנשים שחיו על סירופ תירס, שמנים מזוקקים וגלוטן וסבלו משיעורים אפסים של השמנה, סוכרת ומחלות לב אז אני אשנה את דעתי. אבל בינתיים זה עוד לא קרה (וגם לא יקרה)
אנשים חיו בסדר גמור עם שומן מהחי וחלבון מהחי, ואכלו גם דגנים וקטניות (לאחר השריה/התססה) וכמובן גם ירקות ופירות. הא, ולא היה שמן קנולה, מרגרינה וסירופ תירס. והכל היה בסדר עד שמדען אחד גרוע בשם אנקל קיס עשה מחקר והטה את התוצאות כדי שיתאימו לתיאוריה שלו, ומאז מחלות החלב רק זינקו למעלה.

סבבה, אז כשאני אשמע על אנשים שחיו על סירופ תירס, שמנים מזוקקים וגלוטן וסבלו משיעורים אפסים של השמנה, סוכרת ומחלות לב אז אני אשנה את דעתי. אבל בינתיים זה עוד לא קרה (וגם לא יקרה)
אנשים חיו בסדר גמור עם שומן מהחי וחלבון מהחי, ואכלו גם דגנים וקטניות (לאחר השריה/התססה) וכמובן גם ירקות ופירות. הא, ולא היה שמן קנולה, מרגרינה וסירופ תירס. והכל היה בסדר עד שמדען אחד גרוע בשם אנקל קיס עשה מחקר והטה את התוצאות כדי שיתאימו לתיאוריה שלו, ומאז מחלות החלב רק זינקו למעלה.
א. השמנה נגרמת מעודפת קלוריות לאורך זמן, לא משנה איזה סוג מזון אכלת
ב. רוב העולם המערבי חי על זה ורק חלק ממנו חלה בדברים האלו

אני לא מתכוון להמשיך דיון עם מישהו שמציג מסקנות כאלה, בהצלחה בחייך הבריאים

א. השמנה נגרמת מעודפת קלוריות לאורך זמן, לא משנה איזה סוג מזון אכלת
ב. רוב העולם המערבי חי על זה ורק חלק ממנו חלה בדברים האלו

אני לא מתכוון להמשיך דיון עם מישהו שמציג מסקנות כאלה, בהצלחה בחייך הבריאים
א'. זה פשוט לא נכון. תאוריית הקלוריות היא בולשיט אחד גדול. אם התיאוריה היה נכונה אז פשוט לא היו אנשים שמנים. אנשים פעם לא ידעו מה זה קלוריות ואני לא חושב שהיו הרבה אנשים שמנים פעם.
ב. "ורק חלק ממנו", חלק זה המון! והנתון הזה רק ממשיך לעלות עם השנים, ואפשר למנוע אותו. אני לא מוצא שום סיבה מוצדקת למה יותר משליש מהאוכלוסיה צריכה לסבול מעודף משקל וממחלות כאלו או אחרות.

א'. זה פשוט לא נכון. תאוריית הקלוריות היא בולשיט אחד גדול. אם התיאוריה היה נכונה אז פשוט לא היו אנשים שמנים. אנשים פעם לא ידעו מה זה קלוריות ואני לא חושב שהיו הרבה אנשים שמנים פעם.
ב. "ורק חלק ממנו", חלק זה המון! והנתון הזה רק ממשיך לעלות עם השנים, ואפשר למנוע אותו. אני לא מוצא שום סיבה מוצדקת למה יותר משליש מהאוכלוסיה צריכה לסבול מעודף משקל וממחלות כאלו או אחרות.
חיזקת את המסקנה שלי
אתה חייב ללמוד קצת
תתחיל בתרמודינמיקה, פיזיולוגיה של מערכות ותזונה בסיסית
מה שטענת פה הוא פשוט מגוחך, מזמן לא נתקלתי בתגובה שאין לה שום קשר למדע או להיגיון פשוט

חיזקת את המסקנה שלי
אתה חייב ללמוד קצת
תתחיל בתרמודינמיקה, פיזיולוגיה של מערכות ותזונה בסיסית
מה שטענת פה הוא פשוט מגוחך, מזמן לא נתקלתי בתגובה שאין לה שום קשר למדע או להיגיון פשוט
תודה על ההצעה, אבל אני חושב שאני מעדיף להקשיב לאלפי אנשים שניצלו ממחלות לב/סוכרת וכ' מאשר לבזבז את הזמן שלי על בולשיט של פיזיולוגיה שגם ככה לא ממש תעזור לי במשהו בחיים

אתה מזלזל פה באנשים כשאתה זה שטועה, כל הרפואה פה רקובה ולא יודעת מימינה ומשמאלה, והם למדו את כל מה שציינת. אני לא אמשיך לנסות לשנות את הדעה שלך כי בכנות זה ממש לא מעניין אותי, מצידי תטחן כל היום כיכרות לחם, כבר אמרתי פעם, אנחנו לא נביאים ולא יודעים מה יקרה מחר, מקווה שאתה לא תהיה מאלה שיגיבו לזה רע(לחיטה שאתה כל כך מעריץ), שיהיה בהצלחה.

אתה מזלזל פה באנשים כשאתה זה שטועה, כל הרפואה פה רקובה ולא יודעת מימינה ומשמאלה, והם למדו את כל מה שציינת. אני לא אמשיך לנסות לשנות את הדעה שלך כי בכנות זה ממש לא מעניין אותי, מצידי תטחן כל היום כיכרות לחם, כבר אמרתי פעם, אנחנו לא נביאים ולא יודעים מה יקרה מחר, מקווה שאתה לא תהיה מאלה שיגיבו לזה רע(לחיטה שאתה כל כך מעריץ), שיהיה בהצלחה.
אני לא מתכוון ללכת ראש בקיר עם אנשים שאת הידע שלהם לומדים מה-דר" הזה ומהכתבה הזאת
ברגע שתהיה פתוח לוויכוח מדעי אמיתי ולא תגיד לחם זה רע כולם מתים מלחם אם תאכל לחם אז כמו רולטה רוסית, אז תשלח הודעה ואני אשמח לענות לך
אני לא אבזבז את זמני על אנשים בעלי מחשבה צרה
תודה ושבת שלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית