הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בגב תחתון

DanielC

משתמש פעיל
312
1
נק' מוניטין:
2
312
1
קאנטרי מעלה אדומים
יש לי כאבים באמצע הגב תחתון בדיוק בנקודת קיצון של הקימור (כלומר בנקודה שהכי נכנסת פנימה),זה כואב אחריי דדליפט/סקאווט/בהרמת המוט בהתחלה של החתירה..בעיקרון זה כאבים של יומיים שלושה והם נפסקים,כל מיני תכשירים לשרירים גם עוזרים....זה קורה לעוד מישהו?....מישהו יודע איך אפשר למנוע את הכאבים?

יש לי כאבים באמצע הגב תחתון בדיוק בנקודת קיצון של הקימור (כלומר בנקודה שהכי נכנסת פנימה),זה כואב אחריי דדליפט/סקאווט/בהרמת המוט בהתחלה של החתירה..בעיקרון זה כאבים של יומיים שלושה והם נפסקים,כל מיני תכשירים לשרירים גם עוזרים....זה קורה לעוד מישהו?....מישהו יודע איך אפשר למנוע את הכאבים?

בדיקת רופא אורתופד . לא לעשות אימונים עם כאבים בגב תחתון בחוליות
בלט=> דרך קצרה מאוד לפריצת דיסק.
שווה בדיקה מעמיקה.
לא להתאמן , התאמן = סיכוי לנזק לכל החיים.

או שאתה לא עושה טכניקה נכונה.
או שאתה מעמיס משקל שהגוף שלך לא יכול לתהמודד איתו אבל אתה צעיר ואתה מצליח להתאושש( אני לא הייתי מתגרה במזל ובודק עד מתי אני יכול להתאושש).
או שיש לך בעיה בגב/מולדת או נגרמת.
או שהטכניקה שלך לא נכונה.

לא להתאמן לפני בדיקה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בדיקת רופא אורתופד . לא לעשות אימונים עם כאבים בגב תחתון בחוליות
בלט=> דרך קצרה מאוד לפריצת דיסק.
שווה בדיקה מעמיקה.
לא להתאמן , התאמן = סיכוי לנזק לכל החיים.

בקיצור,נגמר הסיפור שלי?
שמע אני באמת לא מבין איך זה קרה,הטכניקה שלי בתרגילים האלה לא גרועה בכלל,אני לא יגיד שזה 100% בדדליפט אבל בסקאווט אין לי שום בעיה,,אני גם לא הגעתי למשקלים מטורפים 80-90 קילו גג.

גם לי זה קרה איזה פעמיים בהפרש של כמה שבועות, בתחתית של הסקוואט פתאום הרגשתי מין מתיחה חזקה בתחתית של הגב תחתון איפה שציינת..
לא יכולתי להמשיך להתאמן כמעט.. אחרי יומיים-שלוש כמו שאמרת זה גם עבר לי, יש מצב שזה באמת בלט?

• פותח/ת השרשור
יש לי 2 צילומי רנטגן של עמוד השדרה מהיום...
אין עדיין פענוח יש כאן מישהו שמבין בזה?...או שיכול לתת לי בכלליות ממה יש לחשוש בצילום של עמוד השדרה?

סיכוי גבוה שאין בצילום רנטגן שלך שום דבר שיעיד על כאב כזה.
אני הייתי נח קצת, הולך לבדיקה אצל רופא ליתר ביטחון, ועובר לתקופה לעבוד קצת על הגב בעקיפין או בעומסים נמוכים משמעותית.

תורידו את רף הלחץ, בלט עם משמעות קלינית אמיתית לא קורה לכל אחד כל כך מהר, בטח שלא במשקלים האלו.

• פותח/ת השרשור
סיכוי גבוה שאין בצילום רנטגן שלך שום דבר שיעיד על כאב כזה.
אני הייתי נח קצת, הולך לבדיקה אצל רופא ליתר ביטחון, ועובר לתקופה לעבוד קצת על הגב בעקיפין או בעומסים נמוכים משמעותית.

תורידו את רף הלחץ, בלט עם משמעות קלינית אמיתית לא קורה לכל אחד כל כך מהר, בטח שלא במשקלים האלו.

אני גם לא מאמין עכשיו שדפקתי לגמריי את הגב שלי,העניין הוא שאם אין שום סיבה ממשית לכאב הזה בצילום רנטגן אני ירגיש ככה אחריי כל דדליפט וסקוואט והמשמעות של זה הרבה יותר מדאיגה אותי...

שלא ידאיג אותך יותר מידי.
ברנטגן רואים מעט וזה סך הכל מעיד על כל שהמבנה הגרמי הכללי תקין.
עמוד השדרה הוא דבר מורכב ויכולות להיות בו המון פציעות שלא רואים ברנטגן, בעיקר לרצועות.

ואז כואב לך, למרות שהרנטגן תקין לגמרי....
וזה עובר אם תשים את האגו בצד ותתקדם בקצב הגיוני ע"פ מה שאתה מרגיש.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אחריי פענוח של הרנטגן (שיצא תקין למדיי),ולאחר כל מיני בדיקות יבשות של הרופא והעבודה שהכאב ירד והוא יותר גבוה בצד אחד,הרופא סובר שכנראה יש מתיחה בשריר הגב התחתון...איך מתנהלים?...בעיקרון הוא אמר מנוחה לגב אבל זה כללי מדיי,מניסיון כמה מנוחה צריך ובאיזה היקף?...האם אפשר להמשיך 5X5 עם מתיחה בשריר שיש עליו לחץ כמעט לכל אורך התכנית?...ואם לא האם אפשר לבצע אימון בהיקף אחר?...

BE (מה זה)?...כמה זמן פחות או יותר צריך "לנוח"...

יש דברים שלא רואים משם ורואים מכאן.....
יש דברים שלא רואים ברטגן פשוט ורואים בCT.
יש סיכוי לבעית מולדת.....אשר מעמיסים עלייה וכאבים רצים...
להוריד עומס מהגב בכל מקרה.

BE (מה זה)?...כמה זמן פחות או יותר צריך "לנוח"...
Back Extention
כמה שאתה רוצה, אפשר לקחת 4 דקות, העיקר שתתאושש בין סט לסט.
יש דברים שלא רואים משם ורואים מכאן.....
יש דברים שלא רואים ברטגן פשוט ורואים בCT.
יש סיכוי לבעית מולדת.....אשר מעמיסים עלייה וכאבים רצים...
להוריד עומס מהגב בכל מקרה.
בדיוק, ככה נחזק את הזוקפים וזה יוריד עומס מהגב עצמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית