ייעוץ מעבר לתוכנית abcd

מצב
השרשור נעול

the_king

מושעה
54
5
נק' מוניטין:
-8
54
5
טוב הייתי חצי שנה בתוכנית ab ולא ממש ראיתי תוצאות אז אני רוצה לעבור לתוכנית abcd

אז השאלה שלי היא כמה סטים אני צריך לעשות לשריר גדול ושריר קטן בתוכנית הזאתי?

ואיזה חלוקה לעשות?

• פותח/ת השרשור
יש כאלו שגודלים יפה מאוד מתוכנית abcd ואמרו לי שבמסה אין חשיבות לתדירות אלא רק בחיטוב

אין לך עצימות באימון ... להתאמן פעם בשבוע על שריר , שאתה יכול להרים הרבה יותר מימה שאתה מרים , ולא לעלות במשקלים .

לעשות 14 סטים לשריר איזה בזה עצימות , היה עדיף שתעשה אפילו 4 סטים לדוגמא אבל תעבוד עם משקלים יותר גדולים ...

אתה מרים 7 וחצי כל צד אני מוכן להתערב שאם תעשה סתם דוגמא 4 סטים , תוך חודש אתה מגיע לכפול 2 , ל15 קילו כל צד ואתה תגדל מיזה הרבה יותר .

רשמתי לך לגבי המתח , נראלי אתמול רשמתי לך זה היה באשכול הזה , אם אתה באמת יכול אחרי מתח לעבוד עדיין על הגב , שאלתי אותך מה המשקל שלך וכמה משקל אתה מוסיף , רשמת לי שאני מסכן אם אני לא יכול אחרי 4 סטים של מתח לא להמשיך לאמן את הגב , אז תקשיב ידידי החוכמה לאמן נכון טוב וחזק , בעצימות גבוהה , היה עדיף שתעשה לדוגמא 2 סטים של מתח עצימים , אם תוספת של משקל ולעבוד קשה , מאשר לעשות חופשי וקל ואז לעשות עוד 12 סטים ...

אני לא יודע איך להסביר לך את זה אבל אתה כאליו אומר שקשה לך לרוץ קילומטר , ואחריזה אתה רץ עוד 12 קילומטר , היה עדיף שתרוץ 4 קילומטר בקצב טוב מאשר 12 קילומטר בהליכה .
זה יהיה בעצימות יותר גבוהה , אני יודע שהדוגמא לא הכי טובה אבל אני מקווה שהבנת למה התכוונתי .

דרך אגב אם אחרי חצי שנה שאתה מתאמן אתה מרים 7 וחצי קילו כל צד בבנץ אז נראלי שלא התאמנת נכון וגם אז התוכנית הייתה עמוסה במספר סטים ותרגילים יותר מידי , אתה צריך להתמיד ולעלות משקלים... שיהיה לך בהצלחה .

יש כאלו שגודלים יפה מאוד מתוכנית abcd ואמרו לי שבמסה אין חשיבות לתדירות אלא רק בחיטוב
שטויות.
המסקנות
תדירות
לפי ורנבורם, המחקר העכשווי מראה שיש עדיפות לעבודה על שריר פעמיים בשבוע ,על פני עבודה של פעם אחת בשבוע. למרות זאת, לא נמצא הבדל בין פעמיים לשלוש בשבוע. ראוי לציין שבמקרים בודדים, אפשר למצוא כמה דפוסים מעניינים לטובת השלוש.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=357
בכל מקרה תעשה מה שאתה מעדיף.

לדעתי תעבוד FBW עם עצימות גבוהה , תעלה משקלים פעם בשבועיים אפילו זה יהיה טוב , אני מבטיח לך שתוך חודש אתה מעלה כמעט את כל משקלי העבודה שלך בלי לדעת מהם , במיוחד בבץ פרס אמרת שאתה עושה 40 קילו , הכוונה 20 המוט ו10 כל צד , אני אומר תוך חודש אתה מגיע ל15 כל צד אם לא יותר .

לדעתי תעבוד FBW עם עצימות גבוהה , תעלה משקלים פעם בשבועיים אפילו זה יהיה טוב , אני מבטיח לך שתוך חודש אתה מעלה כמעט את כל משקלי העבודה שלך בלי לדעת מהם , במיוחד בבץ פרס אמרת שאתה עושה 40 קילו , הכוונה 20 המוט ו10 כל צד , אני אומר תוך חודש אתה מגיע ל15 כל צד אם לא יותר .
למה פעם בשבועיים?

:s49:ד"א איפה ברק?

אין לי מושג מיזה ברק אחי ..

ורשמתי פעם בשבועיים ולא כל אימון , או 2 אימונים מכיוון שהבנאדם עושה בנץ של 40 קילו אחרי חצי שנה של אימונים .

לדעתי הבסיס שלו לא נכון והוא צריך להתחיל הכל מהתחלה , אני מוכן להתערב שהוא יעלה במשקלים מהר הרבה יותר מפעם בשבועיים אבל כמו שרשמתי , תעלה משקלים פעם בשבועים אפילו (דגש על המילה הזאת) זה יהיה טוב .
כי זה יראה על התקדמות , לדעתי עכשיו הוא תקוע במקום והוא צריך להתחיל מהתחלה .

דרך אגב ידוע לי שבנץ פרס טוב זה בנץ שמרימים את משקל הגוף שלך (נגיד שוקל 70 אז להרים 70 זה יהיה טוב) מה בנוגע לבנץ בשיפוע עליון אתה יודע איך זה עובד ? 3\4 ממשקל הגוף זה טוב ?

• פותח/ת השרשור
התחלתי לא נכון בגלל המאמן הדפוק שלי שנתן לי לעשות 12 סטים לשריר גדול ו-9 לקטן

למרות שבכל זאת עליתי הרבה במשקל כי כשרק התחלתי להתאמן בקושי הצלחתי להרים מוט קטן ריק

ועכשיו אני מרים מוט אולימפי עם 10 קילו כל צד

אז אתה סתם קופץ למים העמוקים שאתה עוד לא יודע לשחות אחי ...

קח FBW תבנה לך תוכנית בעצימות גבוהה , תעבוד איתה חודשיים - 3 חודשים , אם תראה שזה משפיע עלייך לטובה תמשיך איתה רק תשנה אולי בגיוון התרגילים , ככה עד כמה זמן שאתה רואה שזה משפיע עלייך לטובה (וכמובן שאתה עולה במשקלים ולא נתקע ) לאחר מכן תעבור לAB . יש גם תוכניות SS ו5X5 אף פעם לא התנסתי בהן , ואני לא בדיוק יודע איך הן עובדות אבל הבנתי שאלה תוכניות מעולות למתחילים (כגון כמוני וכמוך) .

אני ממש ממליץ על הSS-תוכנית מעולה
אני הייתי עובד הרבה זמן AB ותקוע במשקלים ולא הבנתי למה(הרבה זמן זה כמעט 5 חודשים)
עכשיו אני עובד SS חודש וחצי
סקוואט עלה ב30 ק"ג מ50 ל80
דד ליפט ממוט ריק ל95 ק"ג אימון אחרון
בנץ' עלה מ50 ל60 =\(עובד על זה)
ואני רואה על עצמי שממש גדלתי בחודש וחצי האלו..

• פותח/ת השרשור
אז אתה סתם קופץ למים העמוקים שאתה עוד לא יודע לשחות אחי ...

קח FBW תבנה לך תוכנית בעצימות גבוהה , תעבוד איתה חודשיים - 3 חודשים , אם תראה שזה משפיע עלייך לטובה תמשיך איתה רק תשנה אולי בגיוון התרגילים , ככה עד כמה זמן שאתה רואה שזה משפיע עלייך לטובה (וכמובן שאתה עולה במשקלים ולא נתקע ) לאחר מכן תעבור לAB . יש גם תוכניות SS ו5X5 אף פעם לא התנסתי בהן , ואני לא בדיוק יודע איך הן עובדות אבל הבנתי שאלה תוכניות מעולות למתחילים (כגון כמוני וכמוך) .

קודם כל אני יודע לשחות טוב מאוד גם במים העמוקים אני שוחה מצויין במים בים קצת יותר קשה

אבל בבריכה אני שוחה טוב מאוד!!

fbw זה למתחילים עד חודש וחצי אם כבר אז ab

זה לא נכון. אם אתה לא אלרגי לברזל אפשר למשוך תוכנית FBW טובה אפילו חודשיים. מה שחשוב זה לתכנן את הסטים כך שתיתן לפחות 15 סטים ל- F, עשרה סטים ל- B, וחמישה סטים ל- W, אבל כל אחד לכשל (יש כאלה שממליצים אפילו לכשל כפול).

^
לא הבנתי כלום!

הוכחת את זה מעבר לכל ספק בשלל ההודעות שרשמת.
אם אתה רציני לגבי האימונים ובאמת מחפש ללמוד (יש לי הרגשה שאולי אתה טרול מחמד לפי ההודעה הנחמדה שלך לגבי יום השואה), אז תתחיל בלקרוא על תוכניות אימונים בהודעות הנעוצות בפורום אימונים. השורה התחתונה היא שאתה צריך לעשות תוכנית מסה נורמלית - FBW או AB. תקרא ואז תשאל שאלות.

עצימות מוגדרת כמשקל שאתה שם על המוט כשמדובר בהרמת משקולות.

סתם רציתי לחדד זאת.

טוב מאד, חשוב שכשמשתמשים במילה, המשמעות שלה תהיה מובנת. לדעתי, בחרו במילה מבלבלת מאד, כי גם אני חשבתי, בפעם הראשונה ששמעתי את התרגום הזה, שעצימות = אינטנסיביות. אבל לא, זה קשור לRM.

בכל מקרה, אני מצטרף להמלצה על גרוי פעם ב 3-4 ימים. אפשר לעבור לABC, וזו של לייל עבדה בשבילי די טוב. יש אותה בנעוצים של פורום אימונים.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם מה שאתם אומרים לי זה להמשיך עם abcd רק עם עצימות גבוהה יותר כלומר להוסיף עוד סטים

כמו שמשה אמר ולעשות 20 סטים לשריר גדול

אז בעצם מה שאתם אומרים לי זה להמשיך עם abcd רק עם עצימות גבוהה יותר כלומר להוסיף עוד סטים

כמו שמשה אמר ולעשות 20 סטים לשריר גדול
טוב חלאס.
troll-web.jpg

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית