הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לדלקתיות בג'אנק פוד

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
קראתי את המאמר בפורטל שאומר שבעצם שהבעיתיות בג'אנק פוד, אוכל מתועש זה השומן הצימחי ועוד דברים בסיגנון, שמפריעים למאזן של האומגה 6:3 כך שיהיה יותר אומגה 6 בגוף. אז כל הסיפור הוא מאזן? אם אני אדאג לאכול תפריט שכולו מכיל מאכלים של אומגה 6 ואקח תוספים של אומגה 3 אז הכל יהיה בסדר?

כל הקטע עם המאזן הוא לא כזה מוכח בכל מקרה תוספים ממש לא יפתרו לך את הבעיה, הדלקתיות גם נובעת מהסוכר עצמו ככה שהאידיאל זה לאכול פחות ומהבריא, לך זה כמובן לא ריאלי כי אתה פשוט תחלש מאימון לאימון.
בלי קשר לזה שאף אחד לא יודע את יעילות הספיגה של אומגה 3 מכדורים, יש מצב טוב שזה מתחמצן ולא יעיל בכלל

מהבחינה הזאת, כן

אפשר אותך בתור הרופא שלי?

כל הקטע עם המאזן הוא לא כזה מוכח בכל מקרה תוספים ממש לא יפתרו לך את הבעיה, הדלקתיות גם נובעת מהסוכר עצמו ככה שהאידיאל זה לאכול פחות ומהבריא, לך זה כמובן לא ריאלי כי אתה פשוט תחלש מאימון לאימון.
בלי קשר לזה שאף אחד לא יודע את יעילות הספיגה של אומגה 3 מכדורים, יש מצב טוב שזה מתחמצן ולא יעיל בכלל

אפשר אותך בתור הרופא שלי?

איך הסוכר שם פוגע בך?
הוא שאל על היחסים של אומגה 6:3, וטען שבאוכל מהיר יש כמות גדולה של אומגה 6 וזה נכון שצריך לקחת אומגה 3 כדי למזער את הפער, לא הייתי ממליץ לו לאכול כל היום אוכל מהיר אבל מדי פעם אין עם זה בעיה

ואין לי שום עניין ברפואה

איך הסוכר שם פוגע בך?
הוא שאל על היחסים של אומגה 6:3, וטען שבאוכל מהיר יש כמות גדולה של אומגה 6 וזה נכון שצריך לקחת אומגה 3 כדי למזער את הפער, לא הייתי ממליץ לו לאכול כל היום אוכל מהיר אבל מדי פעם אין עם זה בעיה

ואין לי שום עניין ברפואה

קודם כל הוא דיבר על שומן צמחי, שהוא בפני עצמו מזיק וגורם לדלקתיות בלי קשר למאזן, אתה יכול לאכול כמה אומגה 3 שתרצה אבל מרגרינה תמיד תהיה גרועה לך. ותקרא את המאמר בקילוגרם, סוכר הוא מזון דלקתי לכל דבר כשהוא נצרך בכמויות גבוהות ממה שצריך.
ושאתה עונה לו בכן הוא יכול להסיק שהבעיה נפתרה והוא יעמיס באומגה 6 וסתם יזיק לעצמו

קודם כל הוא דיבר על שומן צמחי, שהוא בפני עצמו מזיק וגורם לדלקתיות בלי קשר למאזן, אתה יכול לאכול כמה אומגה 3 שתרצה אבל מרגרינה תמיד תהיה גרועה לך. ותקרא את המאמר בקילוגרם, סוכר הוא מזון דלקתי לכל דבר כשהוא נצרך בכמויות גבוהות ממה שצריך.
ושאתה עונה לו בכן הוא יכול להסיק שהבעיה נפתרה והוא יעמיס באומגה 6 וסתם יזיק לעצמו
א. לא טענתי שמרגרינה היא טובה
ב. לסוכר יש מוניטין רע ובכמויות ריאליות הוא בסדר גמור (כמו כל דבר)
ג. לא טענתי שעודף אומגה 6 הוא טוב, טענתי שצריך שיהיה יחס קטן בין אומגה 3 ל-6
ד. קראתי את כל המאמרים בפורטל, רוב הדברים שם נכונים אבל יש כמה דברים שאפשר להתווכח עליהם

• פותח/ת השרשור
קודם תודה לשניכם.
אני לא באמת מתכוון לאכול כל יום אוכל מהיר, שאלתי את מה ששאלתי כדי להיות בטוח שאני מבין נכון את מה שנאמר במאמר..
אפשר להגיד שכל השומן הצמחי גורם "לשחיקה" בלי קשר ליחס, אבל בגדול מה שיפחית משמעותית את כל הסיכון למחלות לב זה בעצם לשמור על יחס יציב.
יש דרך לבדוק איך המאזן שלי נראה היום, או שפשוט לשער שהוא מאוזן יחסית ופשוט להתחיל לתחזק את המצב (בקיצור להמנע ככל הניתן מפחמימות פשוטות מיותרות, אוכל מתועש ואוכל שמכיל שומן טראנס. לאכול הרבה בשר, פה ושם אגוזים ולהשתמש רק בשמן זית) ומה אפשר להגיד על המבורגר למשל, שהוא מכיל שומן טראנס אבל מכיל יחס טוב של אומגה 6:3?

קודם תודה לשניכם.
אני לא באמת מתכוון לאכול כל יום אוכל מהיר, שאלתי את מה ששאלתי כדי להיות בטוח שאני מבין נכון את מה שנאמר במאמר..
אפשר להגיד שכל השומן הצמחי גורם "לשחיקה" בלי קשר ליחס, אבל בגדול מה שיפחית משמעותית את כל הסיכון למחלות לב זה בעצם לשמור על יחס יציב.
יש דרך לבדוק איך המאזן שלי נראה היום, או שפשוט לשער שהוא מאוזן יחסית ופשוט להתחיל לתחזק את המצב (בקיצור להמנע ככל הניתן מפחמימות פשוטות מיותרות, אוכל מתועש ואוכל שמכיל שומן טראנס. לאכול הרבה בשר, פה ושם אגוזים ולהשתמש רק בשמן זית) ומה אפשר להגיד על המבורגר למשל, שהוא מכיל שומן טראנס אבל מכיל יחס טוב של אומגה 6:3?

עד כמה שידוע לי בבדיקות אי אפשר לבדוק מאזן, לפחות לא בבדיקות רגילות.
לגבי ההמבורגר זה אותו דבר, המאזן יהיה בסדר אבל שומן טראנס מזיק בכל מקרה בלי קשר למאזן. אגב שמן זית הוא טוב כל עוד לא מטגנים איתו אחרי טיגון הוא נהיה לא בריא, לכן אני מטגן הכל עם חמאה וגם שמן קוקוס הוא שמן מאוד בריא.
בכל אופן תעשה בדיקות דם פעם בכמה זמן סתם כדי לראות את הערכים, יכול טיפה לשפוך אור על המצב הבריאותי

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי בבדיקות אי אפשר לבדוק מאזן, לפחות לא בבדיקות רגילות.
לגבי ההמבורגר זה אותו דבר, המאזן יהיה בסדר אבל שומן טראנס מזיק בכל מקרה בלי קשר למאזן. אגב שמן זית הוא טוב כל עוד לא מטגנים איתו אחרי טיגון הוא נהיה לא בריא, לכן אני מטגן הכל עם חמאה וגם שמן קוקוס הוא שמן מאוד בריא.
בכל אופן תעשה בדיקות דם פעם בכמה זמן סתם כדי לראות את הערכים, יכול טיפה לשפוך אור על המצב הבריאותי

הבנתי אותך, תודה. אז מה בעצם גורם להצוורות של הפלאק? השומן טראנס או יחס רע?

תראה זה לא מדע מדויק אבל בגדול שומן טראנס, סוכר בכמויות גבוהות וגם אומגה 6 אבל קשה באמת להצביע על משהו אחד.
מה שבטוח לא גורם זה חלבון ושומן רווי מהחי.

• פותח/ת השרשור
תראה זה לא מדע מדויק אבל בגדול שומן טראנס, סוכר בכמויות גבוהות וגם אומגה 6 אבל קשה באמת להצביע על משהו אחד.
מה שבטוח לא גורם זה חלבון ושומן רווי מהחי.

בקיצור אני יודע עכשיו ממה להמנע.. תודה שוב

הזכרת בהתחלה שני דברים:
שומן צמחי
-יחס בין אומגה 3:6
משום מה שאלת רק על היחס..
שכחת את השומן הצמחי שזה משהו שצריך להמנע ממנו כמה שיותר...

גם ההגדרה לג'נק פוד היא מאוד כללית...הייתי שמח אם תפרט על מנת לקבל תשובה יותר מדויקת

• פותח/ת השרשור
הזכרת בהתחלה שני דברים:
שומן צמחי
-יחס בין אומגה 3:6
משום מה שאלת רק על היחס..
שכחת את השומן הצמחי שזה משהו שצריך להמנע ממנו כמה שיותר...

גם ההגדרה לג'נק פוד היא מאוד כללית...הייתי שמח אם תפרט על מנת לקבל תשובה יותר מדויקת

שאלתי רק על היחס כי חשבתי שהשומן הצמחי משפיע עליו בעיקר וזה מה שחשוב.

וג'אנק פוד כמו פיצות, המבורגרים, שווארמה, פרגיות וכו' וכו'

ממה שאני יודע אחת הסיבות זה מחסור בויטמין K2 שמעט אנשים מכירים (הם חושבים שזה K1)
קשה להשיג אותו מהמזון, במיוחד מזה שאנחנו אוכלים ויכולים לרכוש.

פוסט על הנושא http://freetheanimal.com/2012/01/vi...-price-activator-xor-whateverits-amazing.html

http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/x-factor-is-vitamin-k2#heart

שאלתי רק על היחס כי חשבתי שהשומן הצמחי משפיע עליו בעיקר וזה מה שחשוב.

וג'אנק פוד כמו פיצות, המבורגרים, שווארמה, פרגיות וכו' וכו'
לא הייתי מחשיב פרגיות שווארמה המבורגר ופיצה כג'אנק..
השאלה מאיפה אתה קונה..תהיה יותר ספציפי?

• פותח/ת השרשור
לא הייתי מחשיב פרגיות שווארמה המבורגר ופיצה כג'אנק..
השאלה מאיפה אתה קונה..תהיה יותר ספציפי?

אז מה אתה כן מחשיב כג'אנק? אני מדבר על האוכל שאתה אוכל כמו פיצה בפיצרייה שכונתית, המבורגר בBBB וכו'.

אז מה אתה כן מחשיב כג'אנק? אני מדבר על האוכל שאתה אוכל כמו פיצה בפיצרייה שכונתית, המבורגר בBBB וכו'.
אני לא רואה למה המבורגר בBBB הוא ג'אנק... אחלה ערכים: חלבון ,שומן וההמבורגר הוא מבשר טרי..
ג'אנק הייתי מחשיב את כל הדברים החד סוכריים ,חטיפים למניהם,סוכריות,בורקסים,קוראסונים וכ'ו
זה תמיד יהיה סוג של ד'אנק, הטיגון תמיד יהיה בשומן טראנס או שמן לא בריא כלשהו.
מי מטגן פרגיות או שווארמה?
זה תמיד יהיה סוג של ג'אנק בגלל הדעת הכוללת של החברה שלא מבינה דבר או חצי דבר בתזונה..(נמנעים מאכילת שווארמה אבל שולחים את הילד לבית ספר עם פיתה ופסטרמה)
בעיקרון אם תסתכל על שווארמה זה אחלה מקור לערכים - בשר עם חלבון ושומן.. תנאי אופן ההכנה גורמים לאנשים להירתע מזה (מקומות כמו תחנה מרכזית שלא שומרים על ניקיון וכ'ו)
לפרגיות של ערכים נהדרים וככה גם להמבורגרים בהמבורגריה..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית