הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לדלקתיות בג'אנק פוד

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
קראתי את המאמר בפורטל שאומר שבעצם שהבעיתיות בג'אנק פוד, אוכל מתועש זה השומן הצימחי ועוד דברים בסיגנון, שמפריעים למאזן של האומגה 6:3 כך שיהיה יותר אומגה 6 בגוף. אז כל הסיפור הוא מאזן? אם אני אדאג לאכול תפריט שכולו מכיל מאכלים של אומגה 6 ואקח תוספים של אומגה 3 אז הכל יהיה בסדר?

שאלתי רק על היחס כי חשבתי שהשומן הצמחי משפיע עליו בעיקר וזה מה שחשוב.

וג'אנק פוד כמו פיצות, המבורגרים, שווארמה, פרגיות וכו' וכו'
האמת זה לא ממש ג'אנק פוד...
בפיצות הבעיה זה רק הגלוטן, אפשר מקסימום לאכול רק את הגבינה או פשוט לאכול פיצה בלי גלוטן.
המבורגרים זה אחלה... רק תוריד את הלחמניה ותוסיף סלט ויש לך אחלה ארוחה. אבל הבעיה היא שהיום מטגנים את ההמבורגר בשמן צמחי
שווארמה זה מצוין, רק תאכל את זה בלי הפיתה
פרגיות זה בריא מאוד

• פותח/ת השרשור
האמת זה לא ממש ג'אנק פוד...
בפיצות הבעיה זה רק הגלוטן, אפשר מקסימום לאכול רק את הגבינה או פשוט לאכול פיצה בלי גלוטן.
המבורגרים זה אחלה... רק תוריד את הלחמניה ותוסיף סלט ויש לך אחלה ארוחה. אבל הבעיה היא שהיום מטגנים את ההמבורגר בשמן צמחי
שווארמה זה מצוין, רק תאכל את זה בלי הפיתה
פרגיות זה בריא מאוד
הא כן, ואיפה כל השמן ששמים בפיצה?
וענית בעצמך - המבורגרים מטוגנים בשמן. שווארמה ופרגיות ניחא

אני לא רואה למה המבורגר בBBB הוא ג'אנק... אחלה ערכים: חלבון ,שומן וההמבורגר הוא מבשר טרי..
ג'אנק הייתי מחשיב את כל הדברים החד סוכריים ,חטיפים למניהם,סוכריות,בורקסים,קוראסונים וכ'ו

מי מטגן פרגיות או שווארמה?
זה תמיד יהיה סוג של ג'אנק בגלל הדעת הכוללת של החברה שלא מבינה דבר או חצי דבר בתזונה..(נמנעים מאכילת שווארמה אבל שולחים את הילד לבית ספר עם פיתה ופסטרמה)
בעיקרון אם תסתכל על שווארמה זה אחלה מקור לערכים - בשר עם חלבון ושומן.. תנאי אופן ההכנה גורמים לאנשים להירתע מזה (מקומות כמו תחנה מרכזית שלא שומרים על ניקיון וכ'ו)
לפרגיות של ערכים נהדרים וככה גם להמבורגרים בהמבורגריה..

לא אמרתי שהערכים לא טובים, אבל לא סתם אתה לא בונה את התפריט שלך מארוחות צ'יטינג. השומן טראנס נמצא בכל אוכל שיש בו קצת שמן (הרי את השמן הם לא מחדשים מין הסתם בכל יום)

הא כן, ואיפה כל השמן ששמים בפיצה?
וענית בעצמך - המבורגרים מטוגנים בשמן. שווארמה ופרגיות ניחא

לא אמרתי שהערכים לא טובים, אבל לא סתם אתה לא בונה את התפריט שלך מארוחות צ'יטינג. השומן טראנס נמצא בכל אוכל שיש בו קצת שמן (הרי את השמן הם לא מחדשים מין הסתם בכל יום)
מה זה ארוחות צ'יטינג אני לא מבין..
אישית אין לי בעיה שכל התפריט שלי יהיה בנוי מהמבורגר מהמבורגריה,בשר בקר וכבש ופרגיות..הבעיה זה התקציב

• פותח/ת השרשור
מה זה ארוחות צ'יטינג אני לא מבין..
אישית אין לי בעיה שכל התפריט שלי יהיה בנוי מהמבורגר מהמבורגריה,בשר בקר וכבש ופרגיות..הבעיה זה התקציב
חוץ מההבורגרים הכל לגיטימי, אין לך בעיה להכניס לגוף שלך קבוע שומן טראנס?

חוץ מההבורגרים הכל לגיטימי, אין לך בעיה להכניס לגוף שלך קבוע שומן טראנס?
יש לי בעיה להכניס לגופי שומן טראנס בכללי,לא באופן קבוע.
אבל ממתי יש בהמבורגרים שומן טראנס?

• פותח/ת השרשור
יש לי בעיה להכניס לגופי שומן טראנס בכללי,לא באופן קבוע.
אבל ממתי יש בהמבורגרים שומן טראנס?

כמו שהבחור למעלה כתב - היום נוהגים לטגן את ההמבורגרים עם שמן צמחי..
בכל מקרה הבנתי את הפואנטה, יאללה לטרוף :hoel

כמו שהבחור למעלה כתב - היום נוהגים לטגן את ההמבורגרים עם שמן צמחי..
בכל מקרה הבנתי את הפואנטה, יאללה לטרוף :hoel
הכל תלוי איפה אתה אוכל
עם זה ב"שימי המבורגר טעים" יכול להיות שיש שם טיגון
אישית ממה שאני ראיתי בהמבורגריה הכינו לי את ההמבורגר על פלטה רותחת שאולי הטיזו שם שמן על מנת למנוע דביקות

• פותח/ת השרשור
הכל תלוי איפה אתה אוכל
עם זה ב"שימי המבורגר טעים" יכול להיות שיש שם טיגון
אישית ממה שאני ראיתי בהמבורגריה הכינו לי את ההמבורגר על פלטה רותחת שאולי הטיזו שם שמן על מנת למנוע דביקות
וזאת הסיבה שהכנסתי את הפרגיות לקטג' הג'אנק, בגלל שמטיזים על הפלטה את השמן. זה לא משפיע בכלל על איכות האוכל?

וזאת הסיבה שהכנסתי את הפרגיות לקטג' הג'אנק, בגלל שמטיזים על הפלטה את השמן. זה לא משפיע בכלל על איכות האוכל?
ההתזה הקטנה הזו?
בתור אחד שעבד בסטייקיה אני יכול לומר לך שזה רק כדי למנוע מהבשר להידבק לפלטה.

כל המטרה של שימוש בשמן זה למנוע הדבקה של הבשר למחבת/פלטה, והשומן הזה נספג בבשר שאנחנו אוכלים, לכן בתדירות גבוהה זה לא יועיל בכלל

אוקיי,אז הרבע גרם שמן שאולי נדבק לפרגית\המבורגר הופך אותה לתמהה?

כל אחד והדרך שלו, אני קיצוני בדברים האלה אז בשבילי זה רע, בכל אופן לא הייתי אוכל ככה כל יום זה בטוח, אולי פעם בשבועיים

כל אחד והדרך שלו, אני קיצוני בדברים האלה אז בשבילי זה רע, בכל אופן לא הייתי אוכל ככה כל יום זה בטוח, אולי פעם בשבועיים
לדעתי אתה מגזים נורא
זה לא שהשמן לא מוחלף כמו ברשתות מזון מהיר.
הוא נועד למנוע הדבקה של הבשר...חלקיק קטן ממנו עובר לבשר עצמו.
שהוא מאבד את האפקט שלו,מנקים את השאריות ושמים כמה טיפות של שמן חדש.
זה כמו שתגיד שלא תאכל חביתה כל יום בגלל שהשמן ששמים במחבת עובר לחביתה

לדעתי אתה מגזים נורא
זה לא שהשמן לא מוחלף כמו ברשתות מזון מהיר.
הוא נועד למנוע הדבקה של הבשר...חלקיק קטן ממנו עובר לבשר עצמו.
שהוא מאבד את האפקט שלו,מנקים את השאריות ושמים כמה טיפות של שמן חדש.
זה כמו שתגיד שלא תאכל חביתה כל יום בגלל שהשמן ששמים במחבת עובר לחביתה

זה לא הקטע שהשמן לא מוחלף, זה הקטע שמראש משתמשים בשמן נחות(קנולה או סויה) ולכן אני מטגן הכל בחמאה מזוקקת, לפחות שהשומן יהיה בריא.
אבל כן, אין סוף לדברים האלה, זה באמת השקפה של כל אחד.

• פותח/ת השרשור
אם כבר מדברים על שומנים, רציתי לדעת.. כשכותבים פחות מ0.5 שומן טראנס בכל מני רכיבים (והתפלאתי מאוד שראיתי את זה דווקא בחלב תנובה) כמה זה משמעותי? להתנזר ממוצרים כאלו? מה מו מי

אם כבר מדברים על שומנים, רציתי לדעת.. כשכותבים פחות מ0.5 שומן טראנס בכל מני רכיבים (והתפלאתי מאוד שראיתי את זה דווקא בחלב תנובה) כמה זה משמעותי? להתנזר ממוצרים כאלו? מה מו מי
אני אישית מתנזר כמה שיותר מכל מה שמכיל שומן טראנס

• פותח/ת השרשור
אני אישית מתנזר כמה שיותר מכל מה שמכיל שומן טראנס
אני אאמץ את הגישה הזאת.
הידרוגנציה זה התהליך שגורם לשומן טראנס תעשייתי?
והאם שומן טראנס "טבעי" טוב כמו שפותח האשכול טען?

אני אאמץ את הגישה הזאת.

הידרוגנציה זה התהליך שגורם לשומן טראנס תעשייתי?
והאם שומן טראנס "טבעי" טוב כמו שפותח האשכול טען?

חושב שכן, אבל אל תתפוס אותי במילה, בוא נראה אם משהו אחר ישפוך עוד קצת אור בנושא
אגב, גם לחם מכיל שומן טראנס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית