הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרינטים

• פותח/ת השרשור ITZIKB
  • פורסם בתאריך
בטווח הארוך סקוואט ודדליפט גם משפרים את הספרינט בצורה משמעותית.
בטווח הקצר (~שבועיים) הדדליפט משפר בצורה מורגשת מאוד את מי שלא עשה דדליפט בחיים, כנראה כי הוא לומד להקשיח את הגב שלו כך שהכוח עובר בצורה יותר יעילה ונבלם פחות.

יש השפעה. בוא נגיד אבל שאם אתה, בתור מתאמן שלא רצת ספירנטים אף פעם וגם לא היית עושה סקוואט ודדליפט, אז מה שישפר לך את הספירנטים הכי הרבה זה בעצם לרוץ ספרינטים. סקוואט ודדליפט זה במקום השני

• פותח/ת השרשור
יום שבת רצתי קצת ספרינטים אחרי שנים שלא רצתי, עד עכשיו הבטן שלי תפוסה, זה כאילו כל הכפיפות בטן שאני עושה בחד''כ לא שווים כלום

יום שבת רצתי קצת ספרינטים אחרי שנים שלא רצתי, עד עכשיו הבטן שלי תפוסה, זה כאילו כל הכפיפות בטן שאני עושה בחד''כ לא שווים כלום
אני יודע חח, גם הרגליים שלך יהיו תפוסות בצורה רעה..
ולמה לעזאזל אתה עושה כפיפות בטן?!

• פותח/ת השרשור
אני יודע חח, גם הרגליים שלך יהיו תפוסות בצורה רעה..
ולמה לעזאזל אתה עושה כפיפות בטן?!
להרגיש את הכיווץ אבל נראה לי שאני יעשה ספרינטים במקום באמת, גם ככה הכפיפות לא עוזרות לי בכלל

להרגיש את הכיווץ אבל נראה לי שאני יעשה ספרינטים במקום באמת, גם ככה הכפיפות לא עוזרות לי בכלל

חחחח אתה רציני? תעשה סקוואטים ודדליפטים כבדים, הבטן שלך לא תוכל לעבוד יותר טוב מאשר עם התרגילים האלו.

• פותח/ת השרשור
חחחח אתה רציני? תעשה סקוואטים ודדליפטים כבדים, הבטן שלך לא תוכל לעבוד יותר טוב מאשר עם התרגילים האלו.

אני עושה בלי קשר,אמנם לא כבד כמו פעם אבל עדיין זה התרגילי בסיס שלי

אני עושה בלי קשר,אמנם לא כבד כמו פעם אבל עדיין זה התרגילי בסיס שלי

אז קח טיפ ממני שיכול להיות שאתה לא מיישם - תקפיד לכווץ את הבטן חזק חזק בפנים, זה גם ייצב לך את החזה כך שלא יקרוס וגם יחזק לך את הבטן

לכווץ רק בעליה או לאורך כל התנועה?
בירידה אין ממש סיכוי שהחזה יפול כל עוד אתה מרים אותו למעלה, אבל כשאתה עולה נופל עליו משקל (ויש גוד מורנינג אם לא מתקנים את זה) , לכן העלייה היא החלק הבעייתי.

אם כבר ספרינטים-
חבר שלי נרשם השבוע לחדר כושר ויתחיל חיטוב.
הוא רוצה על הדרך לעבוד חזק על ספרינטים, ולכן אני מתכוון להביא לו סקוואט ודדליפט כבדים (הוא יהיה עם הלינארית) + אימוני HIIT + תרגילים פליאומטרים.
מספר שאלות-
HIIT יש 2 אפשרויות-
להביא לו טאבאת'ה עם 20 ספרינט 10 מנוחה של 4 דקות (אם הוא יצליח אז נעלה עד שיהיה לו קשה) או לעשות 30 ספרינט 30 מנוחה למשך 15-20 דקות. מה דעתכם? מה הכי יעזור למהירות?
התרגילים הפליאומטריים לא ממש מוכרים לי. חיפשתי ביוטיוב וזה הכי הגיוני שמצאתי (אנחנו עובדים בחדר כושר וברחוב, אין לנו סולם חבלים וקונוסים כמו בשאר סרטוני הפוטבול)-

מה נראה לכם? כדאי להקשיב לו או שיש משהו אחר? יש לכם שמץ כמה קלוריות שורפים באימון כזה (הוא שקול מעט, נמוך, ועם אחוז של 15%-16% שומן לדעתי- לא אידיאלי לגירעון גדול מדי)?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
בירידה אין ממש סיכוי שהחזה יפול כל עוד אתה מרים אותו למעלה, אבל כשאתה עולה נופל עליו משקל (ויש גוד מורנינג אם לא מתקנים את זה) , לכן העלייה היא החלק הבעייתי.

כמו שחשבתי, תודה.

אם כבר ספרינטים-
חבר שלי נרשם השבוע לחדר כושר ויתחיל חיטוב.
הוא רוצה על הדרך לעבוד חזק על ספרינטים, ולכן אני מתכוון להביא לו סקוואט ודדליפט כבדים (הוא יהיה עם הלינארית) + אימוני HIIT + תרגילים פליאומטרים.
מספר שאלות-
HIIT יש 2 אפשרויות-
להביא לו טאבאת'ה עם 20 ספרינט 10 מנוחה של 4 דקות (אם הוא יצליח אז נעלה עד שיהיה לו קשה) או לעשות 30 ספרינט 30 מנוחה למשך 15-20 דקות. מה דעתכם? מה הכי יעזור למהירות?
התרגילים הפליאומטריים לא ממש מוכרים לי. חיפשתי ביוטיוב וזה הכי הגיוני שמצאתי (אנחנו עובדים בחדר כושר וברחוב, אין לנו סולם חבלים וקונוסים כמו בשאר סרטוני הפוטבול)-

מה נראה לכם? כדאי להקשיב לו או שיש משהו אחר? יש לכם שמץ כמה קלוריות שורפים באימון כזה (הוא שקול מעט, נמוך, ועם אחוז של 15%-16% שומן לדעתי- לא אידיאלי לגירעון גדול מדי)?

מנוחה ארוכה היא לא אפקטיבית. כל המטרה בספרינטים היא להגיע לדופק קרוב למקסימלי ולהשאיר אותו במצב הזה כמה שיותר זמן. לכן אם הוא ירוץ 30-40 שניות ספרינט וילך 20 שניות במשך כמה שיותר סטים (אפשר לעלות בהדרגה) זה יהיה הכי טוב. אגב אם הוא עושה את כל זה עם תפריט דל פחמימה אין לי מושג מאיפה הוא יגייס כוח גם לספרינטים וגם לסקוואטים כבדים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מנוחה ארוכה היא לא אפקטיבית. כל המטרה בספרינטים היא להגיע לדופק קרוב למקסימלי ולהשאיר אותו במצב הזה כמה שיותר זמן. לכן אם הוא ירוץ 30-40 שניות ספרינט וילך 20 שניות במשך כמה שיותר סטים (אפשר לעלות בהדרגה) זה יהיה הכי טוב. אגב אם הוא עושה את כל זה עם תפריט דל פחמימה אין לי מושג מאיפה הוא יגייס כוח גם לספרינטים וגם לסקוואטים כבדים.
יקח זמן עד שהוא ילמד סקוואט ודדליפט. ספרינטים איתי בהפסקה הגדולה (ב-13:00 נסיים את האימון) ואימון בסביבות 16:00, יהיה לו מספיק זמן לנוח.
הוא שוקל 53 ק"ג, ככה ש-100 גרם חלבון עם 50-40 גרם שומן יספיקו לו. ביום של אימון הוא יאכל נייטרלי בשביל לא להיות בגירעון גדול מדי (1900 קלוריות) וביום רגיל בסביבות 1500-1400 קלוריות. הוא לא יהיה על דל פחמימה, אחרת לא הייתי נותן לו את זה.
אז 30 ספרינט 20 מנוחה עדיף על 20 ספרינט 10 מנוחה?
ויש לך שמץ לגבי הסרטון, אם זו חרטא או משהו רציני?

יקח זמן עד שהוא ילמד סקוואט ודדליפט. ספרינטים איתי בהפסקה הגדולה (ב-13:00 נסיים את האימון) ואימון בסביבות 16:00, יהיה לו מספיק זמן לנוח.
הוא שוקל 53 ק"ג, ככה ש-100 גרם חלבון עם 50-40 גרם שומן יספיקו לו. ביום של אימון הוא יאכל נייטרלי בשביל לא להיות בגירעון גדול מדי (1900 קלוריות) וביום רגיל בסביבות 1500-1400 קלוריות. הוא לא יהיה על דל פחמימה, אחרת לא הייתי נותן לו את זה.
אז 30 ספרינט 20 מנוחה עדיף על 20 ספרינט 10 מנוחה?
ויש לך שמץ לגבי הסרטון, אם זו חרטא או משהו רציני?

רגע רגע רגע, הוא שוקל 53 קילו ואתה נותן לו לעשות חיטוב? למה??

רגע רגע רגע, הוא שוקל 53 קילו ואתה נותן לו לעשות חיטוב? למה??
הוא גם נמוך, 158 ס"מ. הוא ילד ק!ב*1ת לצערי- כשהוא מכניס את הבטן רואים קוביות טוב אבל בחוץ לא, כנראה 15% שומן. הוא צריך לרדת ל-10% - 12% בשביל מסה טובה- המטרה היא כחצי קילו בשבוע עד שירד ל-51 ק"ג - 50 ק"ג ואז תהיה מסה טובה.

הוא גם נמוך, 158 ס"מ. הוא ילד ק!ב*1ת לצערי- כשהוא מכניס את הבטן רואים קוביות טוב אבל בחוץ לא, כנראה 15% שומן. הוא צריך לרדת ל-10% - 12% בשביל מסה טובה- המטרה היא כחצי קילו בשבוע עד שירד ל-51 ק"ג - 50 ק"ג ואז תהיה מסה טובה.

זה אומר שהוא צריך יותר מסת שריר בבטן. לא מאמין שיש לו 15 אחוז שומן

זה אומר שהוא צריך יותר מסת שריר בבטן. לא מאמין שיש לו 15 אחוז שומן
מחר אצלם אותו ואעלה לכאן.
גם עליי לא האמינו כשטענתי שאני 19% שומן על 66 ק"ג עם 174 ס"מ. כשפירסמתי תמונה העריכו 20%-22% על 175 ס"מ 65.5 ק"ג, קשה לדעת...
בכל מקרה, ארד איתו ל-12%-10% בשביל שירביץ מסה ארוכה עד תחילת הקיץ.
בקיצור-
20 שניות ספרינט ו-10 מנוחה, או 30 ספרינט ו-20 מנוחה למהירות מקסימלית בספרינטים?

מחר אצלם אותו ואעלה לכאן.
גם עליי לא האמינו כשטענתי שאני 19% שומן על 66 ק"ג עם 174 ס"מ. כשפירסמתי תמונה העריכו 20%-22% על 175 ס"מ 65.5 ק"ג, קשה לדעת...
בכל מקרה, ארד איתו ל-12%-10% בשביל שירביץ מסה ארוכה עד תחילת הקיץ.
בקיצור-
20 שניות ספרינט ו-10 מנוחה, או 30 ספרינט ו-20 מנוחה למהירות מקסימלית בספרינטים?

35 ו20 מנוחה זה אידאלי, לדעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית