הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה רחבה וצרה בסקוואט

golagol

מושעה
645
21
נק' מוניטין:
-44
645
21
powerteck בבית
רציתי לדעת מה ההבדלים בין שני האחיזות
ואיך מבצעים סקוואט באחיזה רחבה ? ניסיתי כמה פעמיים והמוט בורח לי ,
תודה

ככל שהאחיזה יותר צרה, הגב העליון יותר מכווץ ולכן בעקרון זה יותר מומלץ, אבל אם תעשה צרה מידי אז אתה תוריד מרפקים (צריך לעלות אותם) ורוב הסיכויים אם זה יהיה צר מידי תתחיל לקפל את כף היד, והיא אמורה להיות בהמשך לעצם הזרוע.
בקיצור, תקח באחיזה הכי זרה שאיתה אתה יכול לשמור על טכניקה נאותה.

• פותח/ת השרשור
ככל שהאחיזה יותר צרה, הגב העליון יותר מכווץ ולכן בעקרון זה יותר מומלץ, אבל אם תעשה צרה מידי אז אתה תוריד מרפקים (צריך לעלות אותם) ורוב הסיכויים אם זה יהיה צר מידי תתחיל לקפל את כף היד, והיא אמורה להיות בהמשך לעצם הזרוע.
בקיצור, תקח באחיזה הכי זרה שאיתה אתה יכול לשמור על טכניקה נאותה.
אז מאיזו סיבה כל הפאור ליפטרים בלי יוצא מן הכלל עושים רחבה ?

אז מאיזו סיבה כל הפאור ליפטרים בלי יוצא מן הכלל עושים רחבה ?

בלי יוצא מן הכלל? פששש, מישהו למד את החומר...

א. רובם הרי-אדם, האחיזה רחבה ביחס לאדם ששוקל 70 ק"ג, לא למישהו ששוקל 100+.
ב. הכתפיים שלהם עוברות התעללות סדרתית, קשה להגיע לאקסטרנל רוטיישן שנדרש באחיזה צרה.
ג. זה תרגיל לרגליים, מה זה משנה...

• פותח/ת השרשור
בלי יוצא מן הכלל? פששש, מישהו למד את החומר...

א. רובם הרי-אדם, האחיזה רחבה ביחס לאדם ששוקל 70 ק"ג, לא למישהו ששוקל 100+.
ב. הכתפיים שלהם עוברות התעללות סדרתית, קשה להגיע לאקסטרנל רוטיישן שנדרש באחיזה צרה.
ג. זה תרגיל לרגליים, מה זה משנה...
א. אחיזה רחבה גם למישהו ששוקל 100 קילו ויותר
ב.לא הבנתי
ג. אם זה לא היה משנה אז ריפטו לא היה מלמד איך לאחוז במוט , וכל הפאורליפטרים לא היו תופסים כזה רחב ,
הנה דוגמא שתמחיש תכוונה שלי

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני יודע מהי אחיזה רחבה, לא היית צריך להביא דוגמא.

הוא מלמד איך מחזיקים מוט כי מתאמן מתחיל צריך שיגידו לו איך מחזיקים מוט. זה לא משנה איך מחזיקים כל עוד הוא נמצא איפה שרוצים, והוא לא זז משם.
ושוב אתה אומר "כל". אבל אני לא בטוח שאתה מבין את משמעות המילה.

Dan-Green-ST-Squat-Hole.jpg
כל הפאוורליפטרים אוחזים צר, ללא יוצא מן הכלל.

• פותח/ת השרשור
אני יודע מהי אחיזה רחבה, לא היית צריך להביא דוגמא.

הוא מלמד איך מחזיקים מוט כי מתאמן מתחיל צריך שיגידו לו איך מחזיקים מוט. זה לא משנה איך מחזיקים כל עוד הוא נמצא איפה שרוצים, והוא לא זז משם.
ושוב אתה אומר "כל". אבל אני לא בטוח שאתה מבין את משמעות המילה.

צפה בקובץ המצורף 10190
כל הפאוורליפטרים אוחזים צר, ללא יוצא מן הכלל.
בסדר אז לא "כל" בכל מקרה סתם קטנוניות מיותרת , בסופו של דבר הייתי רוצה לדעת איך אוחזים רחב מבלי שהמוט יחליק לי , מכיוון שאם אתה אוחז צר נורא קל להוציא מרפקים וככה המוט לא נופל אבל שזה אחיזה רחבה כנראה זה אחרת , הייתי רוצה לנסות אחיזה רחבה אולי ירגיש לי יותר טוב ,סתם בשביל הניסיון
אם תוכל להסביר לי איך זה יהיה מעולה .
תודה

בחיי שלעולם לא שמתי לב איך אני מחזיק את המוט...

תחזיק איך שנוח לך אחי, זה באמת להתעסק בקקה בתרגיל כל כך מוצלח...

רוצה לנסות אחיזה רחבה? תנסה...תפוס רחב. נקודה. רוצה צרה? תנסה...תפוס צר. נקודה.
תשקיע בטכניקה של הסקוואט עם מנח רגליים וגב ואקסצנטרי נמוך מספיק...כל השאר שטויות...(אולי חוץ מהיי ולאו באר...)

בלואו בר חייבים להחזיר צר יחסית שהגב והכתפיים יהיו מכווצות, בהי באר זה באמת לא משנה ותחזיק איך שמרגיש טיבעי..

מסתבר שכן.
לפחות יודע יותר טוב ממך, עחי.
אל תפנה אלי ב"עחי". אתה מניח שאני ערס מפני שאני לא מסכים איתך?
בוא אני יסביר משהו בנוגע לאחיזה בסקוואט HB. בסקוואט HB שלא כמו ב-LB יש לך שני שרירים די מסיבים שהמוט מונח עליהם, אני בטוח שאתה מכיר אותם קוראים להם טרפזים. מניסיון בין אם אתה מחזיק צר או ממש רחב(למשל עם האצבע המורה על פס הסימון) השרירים האלה יהיו מספיק מכווצים ויהוו בסיס מספיק גדול כדי שהמוט ישאר יציב ,כמובן לא להגזים ולשים את הידיים הכי רחב כשאתה שוקל רק 60 קילו, דרוש כיווץ מינימאלי.
לכן אתה גם לא צריך להרים מרפקים בתרגיל הזה, המוט יציב...
תגיד עשית אי פעם סקוואט HB? ספר על הדרך בן כמה אתה ילד, ומה הרקורדים שלך..

נערך לאחרונה:
תגידו לי מה קורה לכם? מה אתם מבלבלים את המוח?
אני שם את המוט על הראש ותופס את פסי הסימון באחיזה צרה עם שני הלחיים של התחת טוב?

תפסו איך שנוח לכם זה לא המיין סטרים של התרגיל...

תגידו לי מה קורה לכם? מה אתם מבלבלים את המוח?
אני שם את המוט על הראש ותופס את פסי הסימון באחיזה צרה עם שני הלחיים של התחת טוב?

תפסו איך שנוח לכם זה לא המיין סטרים של התרגיל...
זה דווקא כן חלק מהטכניקה. זה לא חשוב אם אתה שומר מרחק מכשלים ועושה רק 60% מהיכולת שלך, אבל חלק יותר גדול מהכשלים ממה שאתה חושב נובעים מבעיות דווקא בפלג גוף עליון, כמו כיווץ טוב.

• פותח/ת השרשור

תודה רבה על הסירטון , זה בדיוק מה שרציתי
נראה באימון היום אני ינסה לכווץ יותר.
אני לא הכי מבין אנגלית ככה שאם יש מצב שתסביר לי יותר מה הוא אומר או לפחות למה עושים אחיזה רחבה ולא צרה וההפך ?
תודה .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית