הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה בגשם

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
הבנתי שאין בעיה לרוץ בגשם בתנאי שיש חולצה נודפת זיעה ומעיל רוח- זה נכון?
באמת חשבתי לרוץ בגשם כי ממש חשוב לי האירובי, השאלה האם יש עם זה בעיה?
לא רוצה למצוא את עצמי עם דלקת ריאות אחרי זה...
יש דגשים מיוחדים?

בגדול אין בכלל בעיה.
פשוט צריך להתלבש כמו שצריך.
אם יש לך טייץ ארוך זה יכול להיות ממש טוב לימים קרים. כובע אפשר וגם כפפות.
בגדול מה שהכי חשוב זה אחרי הריצה ולא בריצה עצמה. אם אחרי הריצה אתה יכול להחליף מהר לבגדים יבשים, להתחמם ולהתקלח, אין לך ממה לדאוג.

לא תהיה חולה מריצה בגשם, אבל יש סיכוי יותר גבוה שהמערכת החיסונית שלך תהיה יותר פגיעה אם לא תהיה ערוך בהתאם
כמה דברים:
1. תשתדל לא לרוץ נגד הרוח ולא לקבל יותר מדי רוח צד עם גשם לחלקים חשופים בגוף(ברצינות)
2. תדאג לעשות חימום טוב בגלל הטמפרטורה בחוץ, אל תלבש מיליון שכבות לריצה זה לא עוזר ויכול רק לגרוע, פשוט תעשה חימום טוב
3. הכי חשוב שהשכבה הצמודה לגוף תהיה מנדפת זיעה ולא תהיה סתם גופיה- טייטס וחולצה צמודה מפוליפרופילן נניח יהיו אחלה
4. כדאי לשמור על כפות רגליים/ידיים יבשות, וכמובן כמה שאפשר גם על פרצוף יבש כדי שתוכל לרוץ ולראות ולא להיכנס לאיזה בור באמצע הדרך

• פותח/ת השרשור
בגדול אין בכלל בעיה.
פשוט צריך להתלבש כמו שצריך.
אם יש לך טייץ ארוך זה יכול להיות ממש טוב לימים קרים. כובע אפשר וגם כפפות.
בגדול מה שהכי חשוב זה אחרי הריצה ולא בריצה עצמה. אם אחרי הריצה אתה יכול להחליף מהר לבגדים יבשים, להתחמם ולהתקלח, אין לך ממה לדאוג.
זו לא בעיה-
אני לא רץ במסלול ארוך, אני רץ בשטח נוח במרחק של 250~ מטרים מתחת לבית, אז אני מסיים, הולך 20 שניות, מתקלח (מקלחת חמה כמובן), מחליף לבגדים יבשים וזהו. אני מבין שזה בסדר, תקן אותי אם אני טועה.
תודה רבה על העזרה 😃
לא תהיה חולה מריצה בגשם, אבל יש סיכוי יותר גבוה שהמערכת החיסונית שלך תהיה יותר פגיעה אם לא תהיה ערוך בהתאם
כמה דברים:
1. תשתדל לא לרוץ נגד הרוח ולא לקבל יותר מדי רוח צד עם גשם לחלקים חשופים בגוף(ברצינות)
2. תדאג לעשות חימום טוב בגלל הטמפרטורה בחוץ, אל תלבש מיליון שכבות לריצה זה לא עוזר ויכול רק לגרוע, פשוט תעשה חימום טוב
3. הכי חשוב שהשכבה הצמודה לגוף תהיה מנדפת זיעה ולא תהיה סתם גופיה- טייטס וחולצה צמודה מפוליפרופילן נניח יהיו אחלה
4. כדאי לשמור על כפות רגליים/ידיים יבשות, וכמובן כמה שאפשר גם על פרצוף יבש כדי שתוכל לרוץ ולראות ולא להיכנס לאיזה בור באמצע הדרך
1. עם רוח אני מסודר- יש לי מעיל רוח גדול, אני אקנה כפפות, רגליים עם גרביים, מכנס ונעליים שלא משאירים פתחים לראש יש קפוצ'ון. נגד הרוח אני לא רץ- בדרך כלל זו רוח קלה שמשתנה טיפה שלא מורגשת.
2. אני עושה חימום של 3 דקות הליכה ועוד כמה ריצה משולבת עם הליכה- מגיע לסביבות 1 ק"מ חימום- זה מקובל או בעייתי?
3. אוקיי.
4. אקנה כפפות, לרגליים יש נעליים (לא חשבת שאני רץ בבוץ, נכון?), ואין ממש בורות או גשם כל כך חזק שאני לא אוכל לראות ולרוץ.

יש לך המלצה לטייטס וכפפות איכותיים שיתאימו?
תודה רבה גם לך!

בגלל שאתה רץ קרוב לבית הייתי ממליץ לך להתחיל את הריצה עם סטווטשרט, ולהוריד אותו אחרי החימום.
אפשר להתחיל עם עוד שכבות ולהוריד אותן לאט לאט.
מה שחשוב זה להתחמם אחרי הריצה.
אם אתה לא עושה אימון עצים אז הכל יהיה בסדר. מי שממש נכנס לעומס אימונים בחורף מרגיש את העובדה שהגוף חלש ופגיע יותר. בייחוד אחרי ריצות מאוד אינטנסיביות.

אני רוצה להוסיף על קודמי שכדי להצטייד גם ב-
1. כובע מצחייה כדי לשמור על הפרצוף יבש כמה שיותר.
2. מחזירי אור שלא תדרס במידה ואתה רץ על או ליד כביש.
3. מחממי אוזניים - כי זה האיבר (השני) הכי רגיש לקור (לפחות אצלי...)

ציוד מקצועי לגשם כמו מעילי ריצה, כפפות וכובעים בדר"כ באים במחירים גבוהים מאוד.

• פותח/ת השרשור
בגלל שאתה רץ קרוב לבית הייתי ממליץ לך להתחיל את הריצה עם סטווטשרט, ולהוריד אותו אחרי החימום.
אפשר להתחיל עם עוד שכבות ולהוריד אותן לאט לאט.
מה שחשוב זה להתחמם אחרי הריצה.
אם אתה לא עושה אימון עצים אז הכל יהיה בסדר. מי שממש נכנס לעומס אימונים בחורף מרגיש את העובדה שהגוף חלש ופגיע יותר. בייחוד אחרי ריצות מאוד אינטנסיביות.
אני לא מתכוון לרוץ יותר מדי-
כרגע יש לי 5 אימונים בשבוע, 3 פעמים HIIT של 20 דקות ועוד פעמיים של ריצה בחוץ למשך 60 דקות.
זה אמור להיגמר עוד גג חודש עם סוף החיטוב, אחרי זה רק 2-3 פעמים בשבוע HIIT כדי לשמר את הכושר.
אוקיי, תודה.
אני רוצה להוסיף על קודמי שכדי להצטייד גם ב-
1. כובע מצחייה כדי לשמור על הפרצוף יבש כמה שיותר.
2. מחזירי אור שלא תדרס במידה ואתה רץ על או ליד כביש.
3. מחממי אוזניים - כי זה האיבר (השני) הכי רגיש לקור (לפחות אצלי...)

ציוד מקצועי לגשם כמו מעילי ריצה, כפפות וכובעים בדר"כ באים במחירים גבוהים מאוד.
2. הכביש לידי ריק ככה שזה לא בוער, אבל אנסה לקנות.
3. אוקיי, אם אראה שהקופוצ'ון לא עובד אקנה 😃

בקשר לביגוד פשוט לך לחנות ספורט ותבקש את הביגוד בהתאם למה שאתה צריך.

בגלל שהמוכרים בארץ שכונה לרוב ואין להם מושג מה אתה צריך(ברצינות, אנשים ליד העבודה שלי שנתיים בחנות ואין להם מושג נניח איזה בד מומלץ לריצה בגשם) תכנס ותשאל איזה בגדים יש מפוליפרופילן- לדעתי לכל החברות הגדולות יש בגדים עם תערובת כזו ואחרת של הבד(החולצות דריי פיט הקצת יותר עבות)- לא בקיא בחברות ההמוניות

אני מכיר וממליץ על הציוד המקצועי יותר של סאקוני אסיקס וברוקס מבד DryLete, יש לי אישית 2 חולצות כאלה והן אחלה, המחיר נע בין 50-100 דולר לחולצה שתחזיק לך שנים בתנאים של גשם- כנל לגבי הטייטס
מאמין שזה יהיה קצת יותר יקר מהחברות ההמוניות כמו נייק ואדידס אבל טוב הרבה יותר

רק שים לב לא להגזים עם השכבות כי אתה לא רוצה להיות ספוג אנושי, 2 שכבות זה די והותר.

בקשר לחימום- אתה רוצה טמפרטורת גוף יציבה ולא נמוכה, כשאתה מרגיש שאתה יכול לעמוד דקה ולהרגיש כאילו חם לך מהרגיל, אתה סביר להניח בסדר והתחממת בסדר.
תמיד עדיף יותר מדי חימום ממעט מדי

נערך לאחרונה:
אחרי אימוני הHIIT אתה תרגיש את הגוף חלש יותר. אבל זה יעבור מהר.
ריצה עם קפוצ'ון תהיה מאוד מאוד לא נוחה, וזה לא יהיה יעיל להשתמש בו. כובע צמר יספיק בהחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית