הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה- סקוואט

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
*אל תתייחסו לדדליפט בסרטון, תראו רק עד סוף החלק של הסקוואט

הסקוואט טיפה ישן אבל זה הכי עדכני שיש לי על המחשב/יוטיוב/פלאפון ואני רוצה ביקורת בשביל לדעת מה לשפר מחר-

LB כמובן

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
נראה לך טבעי שאתה מחכה שהמוט יפגוש את המוטות בטחון ואז לעלות? זה נראה כאילו זה מוציא אותך מריכוז כל הזמן.
ורון, חזה! להוציא בכל הכוח! הוא קורס שאתה בתחתית
חבל לצאת מהראק כשאני יכול לסמוך עליו בכשל, אעמוד על פלטות של 20 בשביל שהמוט לא יפגע, נראה כמה נצטרך.
אני אנסה לשים לזה דגש, תודה 😃

תרים חזה ותחזיק את הגב התחתון טוב טוב.
יהיה בעיה לשים פלטות, כי זה יפריע במידה ותעמוד רחב או תשנה עמידה וכו'.
פשוט צא מהכלוב, כשאתה בכשל, תוריד ידיים מתחת למוט וקפוץ קדימה.
או שתוותר על עומק.

• פותח/ת השרשור
תרים חזה ותחזיק את הגב התחתון טוב טוב.
יהיה בעיה לשים פלטות, כי זה יפריע במידה ותעמוד רחב או תשנה עמידה וכו'.
פשוט צא מהכלוב, כשאתה בכשל, תוריד ידיים מתחת למוט וקפוץ קדימה.
או שתוותר על עומק.
בעצת אלעד אני לא מנסה כרגע לשמור על גב תחתון- במשקלים גבוהים, שיהיה עומס על הגב התחתון זה יסתדר מעצמו.
נראה איך הולך עם הפלטות של ה-20, יש די הרבה טווח תנועה עליהן, זה לא שאני עושה שפגט, רק טיפה להרחיב טיפה לקרב.

יותר חשוב לי הקלין, זה החלק הבעייתי.

לא אמרתי שלא צריך להחזיק על הגב, אמרתי שכל עוד אין משקל משמעותי על הגב זה די קשה להימנע מבאט ווינק.

אם יש מישהו שיודע לעשות בחד"כ שלך, זה יהיה הכי טוב, זו תנועה לא כ"כ אינטואיטיבית. תתחיל מלהחזיק את המוט ולקפוץ למעלה, לא קדימה, ואל תרד עם המוט מתחת לברך בשלב הזה, קח דיפ קטן ותקפוץ. תחשוב על להתמתח תוך כדי הקפיצה, ולירות את המרפקים קדימה.

• פותח/ת השרשור
אם יש מישהו שיודע לעשות בחד"כ שלך, זה יהיה הכי טוב, זו תנועה לא כ"כ אינטואיטיבית. תתחיל מלהחזיק את המוט ולקפוץ למעלה, לא קדימה, ואל תרד עם המוט מתחת לברך בשלב הזה, קח דיפ קטן ותקפוץ. תחשוב על להתמתח תוך כדי הקפיצה, ולירות את המרפקים קדימה.
אוקיי, תודה רבה 😃
לצערי אין, אם תוך שבועיים - שלושה לא אצליח אולי אבוא אליך במידה ותוכל לעזור לי עם הקלין.

באט וינק כל עוד הוא לא מוגזם, אין איתו שום בעיה.
קלין לדעתי הוא מסובך מידי ללמידה, עדיף פנדלאיי או מתח עם משקל

• פותח/ת השרשור
באט וינק כל עוד הוא לא מוגזם, אין איתו שום בעיה.
קלין לדעתי הוא מסובך מידי ללמידה, עדיף פנדלאיי או מתח עם משקל
לא ולא:nono:
לפי הספר חתירה ומתח לא מהווים תחליף לקלין, זה כתוב בהדגשה בחלק על התרגילי עזר בשורה הראשונה בהסבר על החתירה, במתח זה אפילו לא מוזכר.
ואצלי זה מוגזם?

בקשר לסקוואט- שיפור משמעותי! באמת שיפור משמעותי.
המוטות בטחון דופקים לך את הסט- אתה מאבד כיווץ בגב התחתון בצורה רצינית, אין לך באונס טוב
רואים שאתה מחכה לפגוע במוטות- 2-3 אימונים בלי המוטות בטחון ולדעתי יהיה לך כבר סקוואט יציב שאפשר להתחיל לעבוד איתו ולהתקדם

בקשר לפאוורקלין- תתרגל את התנועה כמו בספר, אתה עוד לא בשלב של להתחיל מתחת לברך ולעשות תנועה רציפה יש יותר מדי דברים לתקן פה.
תתחיל מללמוד לקפוץ עם ידיים ישרות, מלגעת באותו המקום על הירך ולהיכנס מתחת למוט(כולל ללמוד את הראק פוזישן)
אני הייתי ממליץ גם להשתמש בהוק גריפ ואחיזה רחבה קצת יותר מדדליפט רגיל.

אין תחליף לPC, למרות שבראיה לאחור אני הייתי משנה קצת ולא עושה רק פאוורקלין אלא משלב מתח בSS, כי אז אתה מסיים ומצליח לעשות 6 חזרות בקושי אבל ללא ספק לא הייתי מוותר על הפאוורקלין
ותכלס כשיודעים כבר לעשות דדליפט לא מאוד קשה ללמוד את התרגיל

• פותח/ת השרשור
בקשר לסקוואט- שיפור משמעותי! באמת שיפור משמעותי.
המוטות בטחון דופקים לך את הסט- אתה מאבד כיווץ בגב התחתון בצורה רצינית, אין לך באונס טוב
רואים שאתה מחכה לפגוע במוטות- 2-3 אימונים בלי המוטות בטחון ולדעתי יהיה לך כבר סקוואט יציב שאפשר להתחיל לעבוד איתו ולהתקדם

בקשר לפאוורקלין- תתרגל את התנועה כמו בספר, אתה עוד לא בשלב של להתחיל מתחת לברך ולעשות תנועה רציפה יש יותר מדי דברים לתקן פה.
תתחיל מללמוד לקפוץ עם ידיים ישרות, מלגעת באותו המקום על הירך ולהיכנס מתחת למוט(כולל ללמוד את הראק פוזישן)
אני הייתי ממליץ גם להשתמש בהוק גריפ ואחיזה רחבה קצת יותר מדדליפט רגיל.

אין תחליף לPC, למרות שבראיה לאחור אני הייתי משנה קצת ולא עושה רק פאוורקלין אלא משלב מתח בSS, כי אז אתה מסיים ומצליח לעשות 6 חזרות בקושי אבל ללא ספק לא הייתי מוותר על הפאוורקלין
ותכלס כשיודעים כבר לעשות דדליפט לא מאוד קשה ללמוד את התרגיל
אוקיי, תודה.

עידכון-
בעצתכם ועקב ההערות שלכם הלכתי על 2 פלטות של 15 (כי לא היה לי כח להוציא 20) מתחת לכל רגל, והצלחתי לרדת עמוק מאד בלי בעיה. עם 20 בכל צד אני מאמין שאני אגיע ממש לאיזור ATG, ככה שזה יוצא מעולה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה כבר עכשיו יורד עמוק מאוד(מדי) אבל זה נראה סקוואט סוף סוף
יש אור ירוק לדעתי להתחיל לעלות במשקלים לאט לאט, כשהמשקל יהיה מאתגר אתה לבד תתחיל לעשות טווח קטן יותר

משהו נוסף, תפסיק להסתכל לצדדים באמצע הסט, יש לחץ על החוליות הצוואריות במיוחד בזמן הסט עצמו, רוטציה+עומס(פשיטה או כיפוף) זה מנגנון לפריצת דיסק, אתה יכול להיפצע סתם...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה כבר עכשיו יורד עמוק מאוד(מדי) אבל זה נראה סקוואט סוף סוף
יש אור ירוק לדעתי להתחיל לעלות במשקלים לאט לאט, כשהמשקל יהיה מאתגר אתה לבד תתחיל לעשות טווח קטן יותר

משהו נוסף, תפסיק להסתכל לצדדים באמצע הסט, יש לחץ על החוליות הצוואריות במיוחד בזמן הסט עצמו, רוטציה+עומס(פשיטה או כיפוף) זה מנגנון לפריצת דיסק, אתה יכול להיפצע סתם...
אוקיי, אחרי שהטכניקה בסדר אפסיק להסתכל לצד, תודה רבה 😃
אמשיך לעדכן כל אימון עד 60 ק"ג ומשם נוריד את הקצב.

אוקיי, אחרי שהטכניקה בסדר אפסיק להסתכל לצד, תודה רבה 😃
אמשיך לעדכן כל אימון עד 60 ק"ג ומשם נוריד את הקצב.

לא, הטכניקה עדיין לא בסדר. זה אכן נראה טוב יותר מהקודמים, אבל עדיין הטכניקה לוקה בחסר.

העניין הוא שנראה שאתה לא באמת מבין את התנועה (?). תנסה לשנן את "השלבים" החשובים ולעבוד עליהם במהלך התנועה.

מהסתכלות בסרטון, הברכיים גולשות, יש בעיית היפ דרייב, ונראה שאין לך שליטה בתנועה.
הירידה צריכה להיות הרבה יותר מבוקרת, אבל זה יפתר בקלות.

לפני שאתה מתחיל את התנועה, "תיזכר במה אתה צריך לעשות": שלח את הברכיים קדימה בשליש הראשון של התנועה, תעצור את הברכיים ותדחוף אותם לצדדים כל הזמן. תשב לאט אחורה, תשאיר את הגב מכווץ ואת החזה למעלה (אצלך זה נראה בסדר גמור במהלך התנועה), תגיע למטה ואז תדחוף את הברכיים חזק לצדדים ותעלה (כמובן תעלה כמו שצריך...). אין צורך לרדת כל כך עמוק. תתקן ותעלה סרטון נוסף.

בהצלחה
😃​

• פותח/ת השרשור
לא, הטכניקה עדיין לא בסדר. זה אכן נראה טוב יותר מהקודמים, אבל עדיין הטכניקה לוקה בחסר.

העניין הוא שנראה שאתה לא באמת מבין את התנועה (?). תנסה לשנן את "השלבים" החשובים ולעבוד עליהם במהלך התנועה.

מהסתכלות בסרטון, הברכיים גולשות, יש בעיית היפ דרייב, ונראה שאין לך שליטה בתנועה.

לפני שאתה מתחיל את התנועה, "תיזכר במה אתה צריך לעשות": שלח את הברכיים קדימה בשליש הראשון של התנועה, תעצור את הברכיים ותדחוף אותם לצדדים כל הזמן. תשב לאט אחורה, תשאיר את הגב מכווץ ואת החזה למעלה (אצלך זה נראה בסדר גמור במהלך התנועה), תגיע למטה ואז תדחוף את הברכיים חזק לצדדים ותעלה (כמובן תעלה כמו שצריך...). אין צורך לרדת כל כך עמוק. תתקן ותעלה סרטון נוסף.

בהצלחה
😃​
אני מבין, אני ראיתי המון סרטונים של ריפטו, למדתי מהספר, מהפורטל, למדתי ממשה ביעוץ, עם אלעד (STARDUST), עם המדריך בחדר כושר שלי ואני כבר יודע את התנועה, הבעיה היא בביצוע שלה.
הברכיים לא גולשות- לא יצא לי לצלם מגובה באלכסון מאחור, אבל הן היו בחוץ. בסט הראשון הן לא ממש היו בחוץ ובאמת טיפה טיפה גלשו, הרגשתי כאב בירכיים והוצאתי אחרי זה, לא הרגשתי יותר- הן לא גלשו.
אני יורד עד שאני מרגיש שאני לא יכול יותר, ועם הבאונס קופץ למעלה.
היפ דרייב- אתקן.
הירידה לא מבוקרת כי זה קל, אני אנסה לרדת יותר מבוקר, אבל גם זה וגם העומק יסתדר במשקלים של 40-60 ומעלה, ששם מתחיל להיות קשה, לפחות אני מעריך שכך זה יהיה.
תודה רבה 😃

בהצלחה
😃

תסתכל את ההתחלה שלו עוד בהודעה פה ואת מה שבסוף התקדם מאפס ל6, הבנאדם עובד עם משקלי נוצה, לפעמים צריך משקל נורמלי כדי שדברים יסתדרו.
כרגע אין שום דבר בטכניקה שיכול לגרום לפציעה ורואים שהוא הבין מה צריך לעשות, רק צריך קצת משקל כדי שנראה מה הבעיות האמיתיות ומ6 הוא יעלה ל8 נגיד ולסקוואט טוב.

אל תדאג תחת מאמץ הוא לא יירד כ"כ הרבה כי הוא לא יעלה חזרה, לגוף יש יכולת נהדרת בסקוואט להגביל את הטווח תנועה למה שצריך כשהשרירים מכווצים

צר לי, אבל אתה לא יכול לנבא מה יקרה בעתיד.
שיתקן את הגב בעיקר, שלא יצבור הרגל מגונה בהמשך.
העומק לא רלוונטי.

• פותח/ת השרשור
אני מבין שנשאר לי לעבוד על באט ווינק והטכניקה בסדר, או שיש עוד נקודות לעבודה?

צר לי, אבל אתה לא יכול לנבא מה יקרה בעתיד.
שיתקן את הגב בעיקר, שלא יצבור הרגל מגונה בהמשך.
העומק לא רלוונטי.

לא מנבא את העתיד אבל נראה לי שהוא לא שונה מכמה עשרות שלימדתי לעשות סקוואט במהלך השנתיים האחרונות.
יש לך את ויבריל שיעיד כמה אנשים אצלנו עושים סקוואט מלא בוריאציה זו או אחרת(היי באר, לואו באר, עמידה רחבה/צרה, פרונט סקוואט, מוט אולימפי, מוט קצר, משקל גוף ומשקולות יד למבוגרים)

לא חושב שיש מכון פיטנס בעיר שיש בו כ"כ הרבה אנשים שמתחילים לעשות סקוואט מלא/פרס כמו אצלנו.

• פותח/ת השרשור
לא מנבא את העתיד אבל נראה לי שהוא לא שונה מכמה עשרות שלימדתי לעשות סקוואט במהלך השנתיים האחרונות.
יש לך את ויבריל שיעיד כמה אנשים אצלנו עושים סקוואט מלא בוריאציה זו או אחרת(היי באר, לואו באר, עמידה רחבה/צרה, פרונט סקוואט, מוט אולימפי, מוט קצר, משקל גוף ומשקולות יד למבוגרים)

לא חושב שיש מכון פיטנס בעיר שיש בו כ"כ הרבה אנשים שמתחילים לעשות סקוואט מלא/פרס כמו אצלנו.
אתה מדריך כושר? בן 17? איך לעזאזל קיבלו אותך?
חוץ מזה שזו הפקרות לדעתי לתת ליותר מדי סקוואט- כשיש לך המון אנשים עם תרגיל שטעות קטנה יכולה לגרור פריצת דיסק או כאבים חמורים בברכיים, לא הייתי נותן לכולם סקוואט, רק לחבר'ה יותר רציניים לא ערסים שבאו להיות מפלצתות ולא עושים כלום חוץ מלעמוד ולגברץ באמצע מכון, או מבוגרים שבאים כדי להשתעמם על חשבון המדריכים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית