הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה לעזור לחבר שסובל מהשמנת יתר

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
שלום
יש לי חבר שסובל מהשמנת יתר והוא לא מתאמן בחדר כושר אבל הוא רוצה לרדת במשקל שחישבתי את הRMR שלו יצא לו 2800
אני בניתי לו תפריט של 2000 קלוריות עם 95 גרם שומן 140 גרם פחמימה ו140 גרם חלבון.
מה דעתכם?
מאוד חשוב לי לעזור לו כי קשה לו עם זה מאוד .

עזוב תפריטים ומספרים, תכניס אותו לדיאטה דלת פחמימה והוא ירד כמו גדול גם בלי לספור קלוריות.
עד שבועיים שלוש הוא מסתגל לזה, נהיה פחות רעב והכי חשוב, ירד במשקל.
כמובן שמקום הפחמימה שיכניס הרבה שומן, תעבור על המאמר של האנבוליק דיאט בפורטל, במקרה שלו אין צורך בהעמסות כמובן

שלום
יש לי חבר שסובל מהשמנת יתר והוא לא מתאמן בחדר כושר אבל הוא רוצה לרדת במשקל שחישבתי את הRMR שלו יצא לו 2800
אני בניתי לו תפריט של 2000 קלוריות עם 95 גרם שומן 140 גרם פחמימה ו140 גרם חלבון.
מה דעתכם?
מאוד חשוב לי לעזור לו כי קשה לו עם זה מאוד .

כך אותו לריצות בחוץ זה יכול מאוד מאוד לעזור לו להגדיל את הגירעון הקלורי, ואם הRMR שלו 2800 הוא כנראה וקל הרבה אז הוא גם ישרוף הרבה אפילו בריצות קצרות

עזוב תפריטים ומספרים, תכניס אותו לדיאטה דלת פחמימה והוא ירד כמו גדול גם בלי לספור קלוריות.
עד שבועיים שלוש הוא מסתגל לזה, נהיה פחות רעב והכי חשוב, ירד במשקל.
כמובן שמקום הפחמימה שיכניס הרבה שומן, תעבור על המאמר של האנבוליק דיאט בפורטל, במקרה שלו אין צורך בהעמסות כמובן
למה במקרה שלו אין צורך להעמסות?
לדעתי לזרוק מישהו לדיאטת דלת פחמימה בלי בקרה זה מיותר..אולי הוא ירד במשקל הרבה בהתחלה אבל זה נוזלים..
מה גם שקשה להתרגל לדיאטת דלת פחמימה בחיים המודרניים וזה יגביל אותו (נגיד לביה"ס,הוא לא יוכל לקחת לחם ויתחיל לשאול אותך כל שניה מה לקחת)
מה שיגרום ליותר מידי התעסקות והגבלה שתוריד לו תוך שניה מהתהליך.
מספיק לבנות תפריטים לפי RMR..תתייחסו לBMR ותבדוק מה הגרעון שם.
מציע שתבנה לו תפריט מסודר שיסתדר לו ויהפוך לו לדרך חיים.אחרת אין טעם,הוא הולך לחזור להרגלים הישנים שלו מאוד מהר במידה ולא יבין שזה דרך חיים ולא תקופה.
הייתי מציע שבהתחלה אפילו לא תבצעו אירובי,רק שיאכל לפי תפריט.
ו-תגיד לו שיתחיל להתאמן בחד"כ,אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.הוא רוצה לרדת במשקל בצורה יעילה? לדעתי חובה אימוני התנגדות

למה במקרה שלו אין צורך להעמסות?
לדעתי לזרוק מישהו לדיאטת דלת פחמימה בלי בקרה זה מיותר..אולי הוא ירד במשקל הרבה בהתחלה אבל זה נוזלים..
מה גם שקשה להתרגל לדיאטת דלת פחמימה בחיים המודרניים וזה יגביל אותו (נגיד לביה"ס,הוא לא יוכל לקחת לחם ויתחיל לשאול אותך כל שניה מה לקחת)
מה שיגרום ליותר מידי התעסקות והגבלה שתוריד לו תוך שניה מהתהליך.
מספיק לבנות תפריטים לפי RMR..תתייחסו לBMR ותבדוק מה הגרעון שם.
מציע שתבנה לו תפריט מסודר שיסתדר לו ויהפוך לו לדרך חיים.אחרת אין טעם,הוא הולך לחזור להרגלים הישנים שלו מאוד מהר במידה ולא יבין שזה דרך חיים ולא תקופה.
הייתי מציע שבהתחלה אפילו לא תבצעו אירובי,רק שיאכל לפי תפריט.
ו-תגיד לו שיתחיל להתאמן בחד"כ,אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.הוא רוצה לרדת במשקל בצורה יעילה? לדעתי חובה אימוני התנגדות

הבנאדם לא מתאמן בכלל, למה שיעמיס?
והסיבה שאני אומר לא לספור קלוריות כי על דל פחמימה אתה פחות רעב וככה או ככה אתה תרד במשקל בין אם תרצה או לא, להתחיל לחשב ערכים והכל לא מתאים לכולם,לכן יש את הדל פחמימה.
במידה והוא לא יצליח בדל פחמימה מטעמי נוחות וכו' אז באמת יהיה הכרחי לחשב ערכים.

דעתי שונה.
אני חושב שלקחת מישהו ממצב של השמנת יתר לתוך תפריט מאוד הדוק, הוא מעבר חד מידי, שלא יצליח ב99% מהאוכלוסיה המדוברת.
בהתחלה רק קצת בקרה על האוכל וקצת ספורט יעשו את העבודה בסדר גמור וישאירו את המוטיבציה גבוהה.
ולמה ?
כי רוב החבר'ה שנמצאים במצב של השמנת יתר אוכלים ים של ג'אנק.
הם כמובן יגידו לך שלא, אבל הם כן, ובענק !!! (אני יודע כי אחרי שנמאס לי לשמוע שההכוונה שלי לא עוזרת להם לרדת במשקל
,מה שהיה לא הגיוני, "תפסתי" אותם בכל מיני קטעים מרמים בצורה מחרידה).
רק לנקות את כל הזבל יספיק בשלב הראשוני.

בעיני חשוב ללמד בחור כזה עקרונות, והבנה של מה מכיל הרבה פחמימות, מה שומן, מה חלבון - ולא תפריטים.
זה הצעד הראשון.
ואם הבחור לא מוכן להשקיע את הצעד הזה - עזוב אותו, הוא לא באמת רוצה לרדת במשקל מספיק.
ובכל הקשור בספורט (ועוד המון תחומים בחיים) אל תעזור למישהו שלא רוצה לעזור לעצמו. אתה מבזבז זמן ועוד תצא לא בסדר.

דעתי שונה.
אני חושב שלקחת מישהו ממצב של השמנת יתר לתוך תפריט מאוד הדוק, הוא מעבר חד מידי, שלא יצליח ב99% מהאוכלוסיה המדוברת.
בהתחלה רק קצת בקרה על האוכל וקצת ספורט יעשו את העבודה בסדר גמור וישאירו את המוטיבציה גבוהה.
ולמה ?
כי רוב החבר'ה שנמצאים במצב של השמנת יתר אוכלים ים של ג'אנק.
הם כמובן יגידו לך שלא, אבל הם כן, ובענק !!! (אני יודע כי אחרי שנמאס לי לשמוע שההכוונה שלי לא עוזרת להם לרדת במשקל
,מה שהיה לא הגיוני, "תפסתי" אותם בכל מיני קטעים מרמים בצורה מחרידה).
רק לנקות את כל הזבל יספיק בשלב הראשוני.

בעיני חשוב ללמד בחור כזה עקרונות, והבנה של מה מכיל הרבה פחמימות, מה שומן, מה חלבון - ולא תפריטים.
זה הצעד הראשון.
ואם הבחור לא מוכן להשקיע את הצעד הזה - עזוב אותו, הוא לא באמת רוצה לרדת במשקל מספיק.
ובכל הקשור בספורט (ועוד המון תחומים בחיים) אל תעזור למישהו שלא רוצה לעזור לעצמו. אתה מבזבז זמן ועוד תצא לא בסדר.
הדרך הכי טובה לרדת במשקל היא דיאטה דלה בפחמימות. והיא עובדת מצוין על 90% מהאנשים לפחות, אם לא יותר. האחוזים הבודדים שזה לא עובד עליהם זה לרוב בגלל התנגדות מטאבולית, וגם לזה יש פתרון - צום שומנים. כל זה לפי מה שד"ר אתקינס טוען.

ואם כבר אוכלים פחמימות, אז לפחות לא לאכול גלוטן וסוכר לבן, לא רק שהם גורמים להשמנת יתר, רוב המחלות מגיעים מגלוטן ומסוכר.
רוב האנשים שאני מכיר, הם טוענים שהם אוכלים בריא ומנסים לרדת במשקל (או לשפר את הבריאות) - רוב הקלורית שלהם מגיעות מגלוטן וסוכר. אבל חס וחלילה שהם יאכלו שומן חזיר או חמאה. ה"בשר" היחידי בערך שהם אוכלים זה חזה עוף, וגם זה לא כולם.
ולפי מה שאני רואה, הדיאטה שלהם ממש לא עובדת להם והיא רק עושה אותם יותר חולים.
מאז שהפסקתי את הגלוטן והתחלתי לאכול יותר שומן הבעיות עיכול שלי פשוט נעלמו.

נערך לאחרונה:
חלאס כבר עם הדל פחממות הזה שיגעתם אותי, איציק לא לכולם דל פחממות מתאים ואני משתגע על דל פחממות ובא לי לאכול את כל המקרר ואני לא שבע מכלום(הייתי שמן פעם) נו מה תגיד?
פחממות זה הכי אחי

חלאס כבר עם הדל פחממות הזה שיגעתם אותי, איציק לא לכולם דל פחממות מתאים ואני משתגע על דל פחממות ובא לי לאכול את כל המקרר ואני לא שבע מכלום(הייתי שמן פעם) נו מה תגיד?
פחממות זה הכי אחי
יכול להיות שאולי אתה לא אוכל מספיק שומן. בכל מקרה יכול להיות שאולי לאנשים מסוימים דל פחמימה זה לא ממש עובד, אבל לדעתי לרוב האנשים זה טוב.

אם אתה אוכל הרבה פחמימות ואתה אוכל 2-3 ארוחות ביום בלי נשנושים ואתה לא רעב כל הזמן אז זה סבבה, אני לא רואה בזה משהו בעייתי. אבל אם אתה אוכל 4-5 ארוחות ביום ואתה יוצא מדעתך אם אתה רבע יום בלי אוכל, אז כנראה שפחמימות זה לא בדיוק "הכי אחי" כמו שאתה טוען ואתה בסך הכל משקר לעצמך.

נערך לאחרונה:
פחממות זה הכי אחי

מה אתה רוצה? נתתי עצה, מי שלא בא לו שלא יעשה את זה, אבל להגיד שאתה לא שבע זה כנראה עקב העובדה שאתה לא עושה את זה נכון, תאכל הרבה שומן ואתה תשבע נקודה. אני לא היחיד בעולם שאוכל דל פחמימה

הדרך הכי טובה לרדת במשקל היא דיאטה דלה בפחמימות. והיא עובדת מצוין על 90% מהאנשים לפחות, אם לא יותר. האחוזים הבודדים שזה לא עובד עליהם זה לרוב בגלל התנגדות מטאבולית, וגם לזה יש פתרון - צום שומנים. כל זה לפי מה שד"ר אתקינס טוען.

ואם כבר אוכלים פחמימות, אז לפחות לא לאכול גלוטן וסוכר לבן, לא רק שהם גורמים להשמנת יתר, רוב המחלות מגיעים מגלוטן ומסוכר.
רוב האנשים שאני מכיר, הם טוענים שהם אוכלים בריא ומנסים לרדת במשקל (או לשפר את הבריאות) - רוב הקלורית שלהם מגיעות מגלוטן וסוכר. אבל חס וחלילה שהם יאכלו שומן חזיר או חמאה. ה"בשר" היחידי בערך שהם אוכלים זה חזה עוף, וגם זה לא כולם.
ולפי מה שאני רואה, הדיאטה שלהם ממש לא עובדת להם והיא רק עושה אותם יותר חולים.
מאז שהפסקתי את הגלוטן והתחלתי לאכול יותר שומן הבעיות עיכול שלי פשוט נעלמו.

סבבה, אבל למה אתה מצטט אותי? איך זה קשור למה שכתבתי ?

דברים לא מבוססים ולא נכונים.

אין יתרון בדיאטה דלת פחמימה מול דיאטה רגיל ומאוזנת.

זה תלוי במספר גורמים לרבות רגישות\עמידות לאינסולין. זה חוסר אחריות להמליץ ישר על דל פחמימה וחן צודק ב100 אחוז - בטח במשקל ובנתונים שלו.

דברים לא מבוססים ולא נכונים.

אין יתרון בדיאטה דלת פחמימה מול דיאטה רגיל ומאוזנת.

זה תלוי במספר גורמים לרבות רגישות\עמידות לאינסולין. זה חוסר אחריות להמליץ ישר על דל פחמימה וחן צודק ב100 אחוז - בטח במשקל ובנתונים שלו.

חוסר אחריות? טיפה מוגזם הייתי אומר, איזה נזקים יכולים לקרות מלצמצם את צריכת הפחמימות?(נזקים בריאותיים כמובן)
ולגבי זה שאין יתרון ביעילות אני מסכים איתך, אבל כן מבחינת השובע היא יעילה יותר

יש הבדל צמצם פחמימות והמלצה על ביצוע דיאטה דלת פחמימה.

היא לא מתאימה לכולם. ובטח לאדם כזה. כמו שחן אמר לא ממש לא דיאטה למתחילים, והיא (הדיאטה) לא מתאימה לכלל האוכלוסייה.

הייתי שמח אם האוכלוסיה הייתה מותאמת לדל פחמימה..אני חושב שזה היה עושה טוב לכולם אבל נכון לעכשיו זה לא
ובן אדם עם השמנת יתר צריך לעבוד קודם כל על השינוי אצלו במוח לדעתי,להסביר מה קורה בהורדה במשקל ועל מה אתה מנסה לעבוד איתו,כן זה קצת חופר אבל זה הכרחי לדעתי,שידע מה הוא אוכל ואולי אפילו יום אחד יעביר את זה הלאה.
בכוונה שאני אומר לתת לו תפריט אני מתכוון לתפריט שיהיה בו גיוון(לדוג' בארוחה X אתה יכול לאכול 100 גרם חזהעוף\שייקחלבון\ טונה במים),אבל לבוא ולומר לו תאכל פה ככה ופה ככה ולא להתחשב בכמויות זאת טעות.
הבן אדם יכול בשניה לאבד את עצמו ולהעמיס לצלחת.
אם כבר אתם מדברים על שלב ראשון כללי,לדעתי,זה לעשות איתו הסכם ששלושה שבועות הוא לא שותה משקאות חוץ ממים ולא אוכל ממתקים (שוקולדים חד סוכרים וכד') ואם הוא עמד בזה,לבנות לו תפריט.
בן אדם שיכניס לעצמו לראש שכדי לרדת במשקל צריך תפריט ותזונה מאוזנת,וכמויות ספציפיות ולא גסות במיוחד,זה בן אדם שישאר במשקל שלו גם לאחר מכן.
עדיף לי שמתוך 1000 יהיו לי 4 ששמרו על המשקל לאורך זמן ויודעים מה לעשות על מנת למנוע מהם\מקרוביהם (ילדים,בעל\אישה) להימנע מהשמנת יתר..מאשר 300 שירזו ואחרי 7 חודשים יחזרו לי כמו בלון.
זה מסע קשה ולא כל אחד בנוי אליו,אבל זה שיצליח בו יבטיח לעצמו דרך חיים חדשה ולא רק מראה חיצוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית