הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמת טסטסטרון ירד ביותר 50% תוך שלוש וחצי שנים

• פותח/ת השרשור zuko
  • פורסם בתאריך

zuko

משתמש פעיל
646
8
נק' מוניטין:
42
646
8
שלום חברים,
עשיתי אתמול בדיקת דם וגיליתי שרמת הטסטסטרון טוטאל שלי עומדת על 11.8 כמעט הגבול התחתון,בבדיקה שעשיתי בגיל 21 הטסטסטרון עמד על 28 מתוך 28.7
כיום אני בן 24,נשמע הגיוני ירידה דרסטית כזאת? מעולם לא נגעתי בסטרואידים.
עד לפני תקופת המבחנים התאמנתי 5 פעמים בשבוע אימונים אינטנסיביים,יכול להיות כתוצאה מאימון יתר?
ברור לי שמדובר בתווח נורמה,האם יש סיכוי שמצב יחזור לרף העליון כמו בעבר?
הרסה לי את כל המצב רוח התוצאה הזאת.

נערך לאחרונה:
1. הרופא שהלכתי אליו אמר שאצלי הוריקוצלה היא באשך שמאל ( למרות שכואב לי קצת בצד ימין פעם בכמה זמן), מה שכנראה גרם לזה שהוא יהיה יותר קטן מהימני. הוא שלח אותי לאולטרסאנד כדי לראות את נפח האשכים.
2. אני אבקש מהרופא משפחה אבל אני לא חושב שהוא יתן לי.
3. ירדתי מזה.

אגב, אני הלכתי לאורולוג ולא לאנדרולוג.

תודה על התגובה בכל מקרה.

לא רשמתי אנדרולוג רשמתי "אורולוג או אנדוקרינולוג" זה פשוט תלוי בבעיה.

זו טעות, רוב הוריקוצלות נראות באשך שמאל אך הן דו-צדדיות.
פעם סברו שבאמת וריקוצלה היא רק בצד אחד ולכן אחוזי הריפוי היו נמוכים הרבה יותר ורמת ההישנות הייתה גבוהה יותר, היום יודעים שהבעיה היא דו-צדדית עם נטיה מוגברת בשמאל בד"כ

לא רשמתי אנדרולוג רשמתי "אורולוג או אנדוקרינולוג" זה פשוט תלוי בבעיה.

זו טעות, רוב הוריקוצלות נראות באשך שמאל אך הן דו-צדדיות.
פעם סברו שבאמת וריקוצלה היא רק בצד אחד ולכן אחוזי הריפוי היו נמוכים הרבה יותר ורמת ההישנות הייתה גבוהה יותר, היום יודעים שהבעיה היא דו-צדדית עם נטיה מוגברת בשמאל בד"כ
אני רק רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך.
אתה אומר בעצם שברוב המקרים יש בעיה דו צדדית אבל יש מקרים שיש רק בצד אחד? זה הגיוני שיש לי רק בשמאל?

נ.ב

במידה ויש פגיעה בטסט, ועושים ניתוח\ צנתור, והניתוח מצליח, הטסט אמור לחזור לרמה הנורמלית שלו?

נערך לאחרונה:
עוד מעט נשנה את שם הפורום לפורום סטרואידים תרופות ווריקוצלה. 😃

1. הפרשי גודל בין האשכים קיים אצל כולם כך שלא ברור לי מה זה הקשקוש הזה. בד"כ אשך שמאל יהיה קטן יותר ולמעלה יותר בגובה מאשך ימין.
2. אני חושב שבלי שום קשר לוריקוצלות כאלה ואחרות כמו שעושים בדיקות דם כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית צריכה להתבצע, פשוט תבקש מרופא משפחה ביחד עם בדיקות כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית, תגיד שאתה סתם רוצה לראות ערכים.
3. אין שום טעם!! אני חוזר, שום טעם!! ללכת לבצע בדיקות זרע בגילאים צעירים וסתם ככה, זה מיותר. מה גם שרוב מקרי הוריקוצלה לא מביאים איתם בעיה רצינית בספירת זרע ולרוב זה רק אחרי שנים ארוכות.

לגבי רופאים עם מניעים. רופאים (לפחות בארץ) תפקידם לחסוך לקופה כסף בהרבה מהמקרים ולכן גם הרבה פעמים הם רושמים תרופות שהם מקבלים עליהם בונוסים וחברות שמתגמלות רופאים על קידום התכשיר. ולכן עדיף כמו שנאמר לפנות לאורולוג או אנדוקרינולוג מומחה שלא קשור עם הקופה ושהקופה אפילו מכסה רק 30% מעלות הביקור אצלו.
למה? כי אותו רופא מומחה שלא מקבל כסף מהקופה יש לו יותר "רצון" לעזור לאינטרסים שלך
הייתי ממליץ לכל מי שבגיל 18 או אפילו 17 לעבור בדיקת זרע. הבעיה היא לא רק בספירת הזרע, אלא באיכותו. כשבודקים זרע, לא בודקים רק כמה זרעים יש לך בפליטה X, אלא בודקים דברים חשובים נוספים כמו כיוון זרימת הזרע וכדומה. לדוגמה, אנשים בין גיל 18-35, צריכים שלפחות 50% מהזרע שנפלט "ירוץ" ישר. אם זה באזור ה 30-40%, זו בעיה ויהיה קשה להכניס כך להריון. יש עוד פרמטרים כמו Velocity של הזרע ועוד תתי בדיקות שעושים בסיגנון ולכן אין לזלזל בכך גם בגיל צעיר.
בדיקות טסט, לאנשים עם וריקוצלה זה לדעתי חובה, הן TOTAL והן FREE, לכל אדם שאובחן.

הייתי ממליץ לכל מי שבגיל 18 או אפילו 17 לעבור בדיקת זרע. הבעיה היא לא רק בספירת הזרע, אלא באיכותו. כשבודקים זרע, לא בודקים רק כמה זרעים יש לך בפליטה X, אלא בודקים דברים חשובים נוספים כמו כיוון זרימת הזרע וכדומה. לדוגמה, אנשים בין גיל 18-35, צריכים שלפחות 50% מהזרע שנפלט "ירוץ" ישר. אם זה באזור ה 30-40%, זו בעיה ויהיה קשה להכניס כך להריון. יש עוד פרמטרים כמו Velocity של הזרע ועוד תתי בדיקות שעושים בסיגנון ולכן אין לזלזל בכך גם בגיל צעיר.
בדיקות טסט, לאנשים עם וריקוצלה זה לדעתי חובה, הן TOTAL והן FREE, לכל אדם שאובחן.
ולנער בן 16 היית ממליץ על בדיקת זרע? לא יודע אם זה נכון אבל לפי ההיגיון שלי ( ויש סיכוןי סביר שאני טועה) בגילאים האלה רוב האנשים עוד לא מגיעים לבגרות מינית וזה יכול להשפיע על התוצאות.
ושאבקש בדיקת אנדוקרינולוגיה כללית מהרופא, מה זה כולל בפנים? TOTAL או FREE? מה ההבדל?

תודה מראש.

אני לא בעד בדיקות מיותרות, לאדם בריא עם בדיקות טסט' תקינות אין מה לחפש בבדיקות זרע. אלא אם הוא ביצע אולטראסאונד והתגלה וריקוצלה שמשפיע על רמות הטסט, כי רובן לא משפיעות בשלבים מוקדמים.
רק אז, אני מעריך שיש חשיבות לבדיקת זרע כדי לשקול האם בכלל שווה לטפל בוריקוצלה בשלב הזה.

וכשאני אומר ספירת זרע הכוונה שלי (כמו של הרופאים) לשם הכללי שבו מדובר על אחוז הזרע התקין והוא מכיל את הבאים:
מורופולגיה (צורה), תנועתיות, חיות, נפח, חומציות, כמות למיליליטר.

שקלול הערכים מצביע על ספירת זרע תקינה או לא.

אני רק רוצה להיות בטוח שהבנתי אותך.
אתה אומר בעצם שברוב המקרים יש בעיה דו צדדית אבל יש מקרים שיש רק בצד אחד? זה הגיוני שיש לי רק בשמאל?

נ.ב

במידה ויש פגיעה בטסט, ועושים ניתוח\ צנתור, והניתוח מצליח, הטסט אמור לחזור לרמה הנורמלית שלו?

מיותר חביבי לרוץ לבדיקות זרע.
אני גם לא מאמין שאף רופא יתן לך בדיקות כאלה בשלבים האלה ותצטרך לממן אותם בעצמך.
מה יש לילד בן 16 לבצע בדיקות זרע? אתה מתכוון להכניס מישהי להריון?
תעשה אנדוקרינולוגיה כללית בכלל, אם שם אין בעיה, זהו נגמר תחזור הביתה להתאמן.
אם יש שם בעיה, תעשה אולטראסאונד ותראה, אם אין, תחזור להתאמן.
אם יש וריקוצלה צריך לבדוק דרגה, אם זה משהו פשוט - תחזור הביתה להתאמן לבינתיים.
אם זה משהו מורכב יותר בכל מקרה תצטרך לבצע פעולה ניתוחית.

באף אחד מהמקרים אני לא רואה צורך לבדיקת זרע, גם אם היא לא תקינה כרגע ותצטרך נגיד לעבור פרוצדורה, אין מה לבדוק אם היא תקינה אחרי.
מסיבה פשוטה, אם הניתוח עבר בהצלחה והיא לא תקינה אין כל-כך הרבה מה לעשות בעניין, ואף אחד גם לא יטפל בך בגיל הזה אלא אם זה משפיע על דברים אחרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מצטער על ההקפצה רק רציתי להדכן הטסט' טוטאל חזר לרמה של 28.1 ,אין לי מושג מה זה היה אבל אני שמח שזה שוב על הגבול העליון,מה שכן יש עדיין חריגה של בלוטת התריס כפי שנראה בתחילת החודש מאי יש לי תור לאנדקרינולוג,תודה על התמיכה חברים!
בדיקת דם.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית