הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רמת טסטסטרון ירד ביותר 50% תוך שלוש וחצי שנים

• פותח/ת השרשור zuko
  • פורסם בתאריך

zuko

משתמש פעיל
646
8
נק' מוניטין:
42
646
8
שלום חברים,
עשיתי אתמול בדיקת דם וגיליתי שרמת הטסטסטרון טוטאל שלי עומדת על 11.8 כמעט הגבול התחתון,בבדיקה שעשיתי בגיל 21 הטסטסטרון עמד על 28 מתוך 28.7
כיום אני בן 24,נשמע הגיוני ירידה דרסטית כזאת? מעולם לא נגעתי בסטרואידים.
עד לפני תקופת המבחנים התאמנתי 5 פעמים בשבוע אימונים אינטנסיביים,יכול להיות כתוצאה מאימון יתר?
ברור לי שמדובר בתווח נורמה,האם יש סיכוי שמצב יחזור לרף העליון כמו בעבר?
הרסה לי את כל המצב רוח התוצאה הזאת.

נערך לאחרונה:
חברים לקחתם את הדיון לכיוונים לא קשורים. הבחור כבר שנתיים עובד בלילות ואין לו דפוס שינה מסודר. נראה לי הרבה יותר סביר מוירקולציה
עבודה בלילה ושינה ביום-צהריים לא מוריד את רמות הטסט, אלא אם תחדש לי.

הטסט שלי יותר נמוך משלך, ותמיד היה ככה. הייתי אצל רופא והוא אמר לי שזה תקין כמה שלא חפרתי לו. יש משהו שאפשר לעשות בנידון?

אני מעוניין לצטרף שאלה שקשורה לוריקוצלה
גילו אצלי וריקוצלה דרגה 3 (הכי חמור) בצו ראשון
קבעתי כל מה שצריך ואחרי שגילו שאשך שמאל קטן יותר מאשך ימין, החליטו על ניתוח, עשיתי את הניתוח
ועברו 5 וחצי חודשים מאז ועדיין יש ורידים באשך שמאל, כאלה שלא צריכים להיות (חודשיים אחרי הניתוח הייתי אצל אורולוג והוא אמר לי שהכל בסדר)
קבעתי תור לאורולוג ליום ראשון כדי שייתן לי הפניה לבדיקת זרע
הקטע הוא שאני בן 18, ויש לו חודש עד הגיוס, לדעתכם אני צריך גם לעשות בדיקת טסט' בדם?

קבעתי כל מה שצריך ואחרי שגילו שאשך שמאל קטן יותר מאשך ימין, החליטו על ניתוח, עשיתי את הניתוח
ועברו 5 וחצי חודשים מאז ועדיין יש ורידים באשך שמאל, כאלה שלא צריכים להיות (חודשיים אחרי הניתוח הייתי אצל אורולוג והוא אמר לי שהכל בסדר)
הקטע הוא שאני בן 18, ויש לו חודש עד הגיוס, לדעתכם אני צריך גם לעשות בדיקת טסט' בדם?

הורידים ימשיכו להיות שם, כי לא מוציאים אותם אלא רק קושרים אותם.
הקטע הוא שזרימת הדם לאשך אמורה להיות תקינה וגם הטמפ' שלו ולכן הוא אמור להתאושש, השאלה היא רק כמה זמן סבלת מהתופעה
והאם יש ניוון של האשך עקב-כך.

הקטע הוא שזרימת הדם לאשך אמורה להיות תקינה וגם הטמפ' שלו ולכן הוא אמור להתאושש, השאלה היא רק כמה זמן סבלת מהתופעה
בעיקרון אף פעם לא היו כאבים אבל בערך מאז שאני זוכר את עצמי היה לי וריקוצלה, פשוט אף פעם לא לקחתי את זה כמשהו בעייתי עד שבצו ראשון אמרו לי שיש לי וריקוצלה.
אני צריך לעשות בדיקת זרע בכל מקרה

• פותח/ת השרשור

אני החלטתי להפסיק לעבוד לילות,גם ללא קשר לזה.
היום היה לי אימון הזוי לחלוטין.
לא יודע פסיכולוגי או לא,אבל בסוף האימון הייתי ממש תשוש (למרות השאימון היה יחסית עצים).
התקופה האחרונה בכלל הייתה מלחיצה עבורי,מבחנים ו3 שבועות האחרונים בקושי אכלתי בעקר למדתי.
אני בטוח שטסט שלי ירד דרסתי לאחרונה,גם בקשתי את הבדיקה בגלל חולשה.
יש לך מושג (כי לי אין מושג קלוש) האם הטסטוסטרון כמו שירד,באותו אופן גם יעלה בחזרה לסקלה העליונה כמו שהיה לפני מבלי כל מני משחות ותרופות?
למעשה מה שאני שואל הוא האם בגיל ה20 הטסט יכול לרדת ולעלות בין תקופה לתקופה באופן טבעי?

זה בדיוק מה שאמרתי בהתחלה לרוץ לכיוון וריקוצלה זה לחפש מחט כשיש דברים הרבה יותר פשוטים לפסול קודם.

אני מסכים,סביר להניח ממה שאני רואה ומיששתי הכול תקין,אבל אני בכול זאת יקפוץ לאורולוג לבדיקה רק ליתר ביטחון.

הטסט שלי יותר נמוך משלך, ותמיד היה ככה. הייתי אצל רופא והוא אמר לי שזה תקין כמה שלא חפרתי לו. יש משהו שאפשר לעשות בנידון?

מה כבר אתה יכול לעשות אם המצב תמיד היה כזה? תווח הנורמה.
אני בסרטים כי הייתה לי ירידה של פאקינג 60 % בין התקופות.
מה גם ההרגשה הכללית שונה.

נערך לאחרונה:
מצטער שאני מתעלק על השרשור אבל אני חייב לקבל קצת מידע.
כאב באשכים אין לי אף פעם...
אבל מה שכן אני מרגיש שבתוך השק מעל האשכים יש כזה כמו מעין ורידים או משהו כזה.
זה וריקוצלה?

זה וריקוצלה?

ורידים רצים בתוך השק אשכים... האם אתה מרגיש קבוצת ורידים כמו מעין פלומה קבוצתית רכה כזאת שלא קשורה לאשך?
זה יכול מאוד להצביע על וריקוצלה.
אבל למה אתם בכלל מתעסקים בזה? אם הכל תקין אצלך כולל הפרשות טסט' מה ללכת לחפש וריקוצלות אשכיות.

ורידים רצים בתוך השק אשכים... האם אתה מרגיש קבוצת ורידים כמו מעין פלומה קבוצתית רכה כזאת שלא קשורה לאשך?
זה יכול מאוד להצביע על וריקוצלה.
אבל למה אתם בכלל מתעסקים בזה? אם הכל תקין אצלך כולל הפרשות טסט' מה ללכת לחפש וריקוצלות אשכיות.

בעקבות האשכול הזה החלטתי לבדוק את מה שאמרתם וזה קיים אצלי,יש טעם לרוץ לעשות בדיקות דם?
* אני בכל מקרה התכוונתי לעשות בדיקות דם בקרוב.

נערך לאחרונה:
להחליף רופא. לך לאורלוג מומחה בבית חולים גדול והתייעץ איתו שם. כל עוד זה בנורמה בקופ"ח לא יעשו איתך שום דבר, אבל זה ממש לא נורמה המספרים הללו. זו הרגשה מגעילה של עייפות כרונית מתמשכת והרצון היחידי שלך בחיים זה פשוט להתקיים ותו לא. טסט נמוך יכול לגרום להרבה תופעות אחרות, בין היתר עלייה במשקל, דיכאון ועוד.

אמורים היו לתת לך בדיקות טסט, זרע ועוד אולטרסאונד כמה שבועות לאחר הניתוח כדי לראות שהכל חזר לקדמותו ושהניתוח "עבד". או שהרופאים חאפרים, או שאין להם מושג מה הם עושים. עשית ניתוח מיקרוסקופי? כמה זמן לקח הניתוח? כמה זמן לקח להתאושש? עשו לך חתך קצת מתחת לבטן?

לפי מה שאני יודע כן מוציאים אותם. אולי יש שיטות שונות לניתוח.

אני החלטתי להפסיק לעבוד לילות,גם ללא קשר לזה.
היום היה לי אימון הזוי לחלוטין.
לא יודע פסיכולוגי או לא,אבל בסוף האימון הייתי ממש תשוש (למרות השאימון היה יחסית עצים).
התקופה האחרונה בכלל הייתה מלחיצה עבורי,מבחנים ו3 שבועות האחרונים בקושי אכלתי בעקר למדתי.
אני בטוח שטסט שלי ירד דרסתי לאחרונה,גם בקשתי את הבדיקה בגלל חולשה.
יש לך מושג (כי לי אין מושג קלוש) האם הטסטוסטרון כמו שירד,באותו אופן גם יעלה בחזרה לסקלה העליונה כמו שהיה לפני מבלי כל מני משחות ותרופות?
למעשה מה שאני שואל הוא האם בגיל ה20 הטסט יכול לרדת ולעלות בין תקופה לתקופה באופן טבעי?

אני מסכים,סביר להניח ממה שאני רואה ומיששתי הכול תקין,אבל אני בכול זאת יקפוץ לאורולוג לבדיקה רק ליתר ביטחון.

מה כבר אתה יכול לעשות אם המצב תמיד היה כזה? תווח הנורמה.
אני בסרטים כי הייתה לי ירידה של פאקינג 60 % בין התקופות.
מה גם ההרגשה הכללית שונה.
הטסט יכול להשתנות מתקופה לתקופה, בעיקר בתקופות לחוצות אבל לרמה כזו נמוכה זה לא סביר להגיע גם מלחץ נפשי אדיר. אני הייתי חוזר על הבדיקה כמו שציינתי לפני כן באשכול כדי להיות בטוח שאלו באמת הבדיקות שלך ושהערכים זהים.

זה וריקוצלה?
מעל האשכים זה בד"כ המקום הטבעי לורידים הללו. כשיש ורידים בין האשכים וכאלו ש"סתם" מטיילים בשוק ללא קשר לשום מקום, שם הבעיה. בכל מקרה, אם יש חשש פנה לאורולוג לאיבחון.

בעקבות האשכול הזה החלטתי לבדוק את מה שאמרתם וזה קיים אצלי,יש טעם לרוץ לעשות בדיקות דם?
* אני בכל מקרה התכוונתי לעשות בדיקות דם בקרוב.
לא, קודם פנה לאורלוג לאיבחון ומשם הוא יפנה אותך בהתאם לצורך.

אני חושב שאנשים פסיכולוגית מתחילים לאבחן את עצמם בדברים שעלו כאן באשכול שהם יחסית נדירים ורק לכ-15% מהגברים יש את התופעה ופחות משליש סובל מבעיות בזרע ובטסט, ככה שהסבירות שיש לכם משהו שכזה הוא קטן מאוד.

עזוב. קושרים מוציאים.
תראה מה עשית פה לחצי פורום מהוריקוצלה שלך. כולם התחילו למשש את הביצים.
הכל התחיל מ "יש לי כאבים כשאני יושב אחרי הרבה זמן", זה סימן ראשון לתופעה ולכן אמרתי שיש להיבדק. אני לא אשם 😃

אני גם יצטרף לאשכול ,
לפני כמה חודשיים עשיתי בדיקות דם ויצא לי בטסט
TESTOSTERONE- TOTAL 9.7
לאחר מיכן שהלכתי ל
אנדוקרינולוג הוא אמר שהכל תקין ואין עם זה בעיה ,
פה באשכול כתבתם שזה נחשב מאוד נמוך , שווה לי ללכת ליעוץ נוסף ?
*אני בן 19

שוב, כל מה שהוא מתחת ל 16-17 לאנשים עד גיל 35 זה נמוך עד נמוך מאוד. יש טווח "נורמה", אבל בטווחים הללו יש טווחי נורמה לכל גיל ואתה כמעט בנורמה התחתונה לגמרי. בגילך הטסט אמור להיות באזור ה 18-20

שוב, כל מה שהוא מתחת ל 16-17 לאנשים עד גיל 35 זה נמוך עד נמוך מאוד. יש טווח "נורמה", אבל בטווחים הללו יש טווחי נורמה לכל גיל ואתה כמעט בנורמה התחתונה לגמרי. בגילך הטסט אמור להיות באזור ה 18-20
אוקי אני ילך לעשות בדיקות חוזרות והפעם שיהיה בפנים גם TEST FREE מה בערך הרמות שאמורות להיות בTEST FREE?
אם אני ילך ליעוץ נוסף אתה חושב שאולי יתנו לי טיפול לזה או משהו כזה?

אמורים היו לתת לך בדיקות טסט, זרע ועוד אולטרסאונד כמה שבועות לאחר הניתוח כדי לראות שהכל חזר לקדמותו ושהניתוח "עבד". או שהרופאים חאפרים, או שאין להם מושג מה הם עושים. עשית ניתוח מיקרוסקופי? כמה זמן לקח הניתוח? כמה זמן לקח להתאושש? עשו לך חתך קצת מתחת לבטן?
עשיתי ניתוח מיקרוסקופי, עשו לי חתך באיזור בצת מתחת לבטן
הזמן התאוששות היה שבוע+- חזרתי להתאמן אחרי חודש..
והרופא אמר שאני בא לבדיקה שהכל תיקין אחרי הניתוח, ובאתי, הוא רק ראה איך זה נראה, אמר יפה מאוד ושיחרר אותי, ואמר שלגבי בדיקת זרע בגלל שאני רק בן 18 לא צריך לעשות אבל אני יכול לעשות אם אני רוצה

נערך לאחרונה:
שי מחקרים שמראים שאיכות שינה לא טובה לאורך זמן יכולה לגרום לירדה ברמות הטסטוסטרון אני אחפש רפרנסים ויעלה

מצטער מראש שאני נכנס לנושא.
אני אובחנתי עם וריקוצלה קלה רק באשך אחד ושלחו אותי לאולטרסאונד ( הרופא אמר שבדיקת זרע וטסט זה לא מדד בגילי). הוא גם לא רצה לתת לי בדיקות לטסט כי אמר שאין צורך בזה כי אין לי תופעות אחרות של מחסור בטסט ( גדילה והתפתחות, שערות).
האם רמת הוריקוצלה משפיעה על הפגיעה בייצור הטס ( במידה ויש פגיעה)?
האם בכל זאת כדי להתעקש ולעשות בדיקות טסט גם אם אין לי את הסממנים למחסור בטסט ? אני בלי גבוה ומפותח לגילי מבחינת מסה, אבל קצת חלק יותר מהממוצע. אם לא הייתי מאובחן עם וריקוצלה לא הייתי חושב ללכת לעשות בדיקות טסט.

כתוצאה מהוריקוצלה יש הפרש ( לדעת הרופא- לא גדול) בין גודל האשכים. האם ההפרש בין גודל האשכים ( הרגיל וה"חולה") מעיד על רמת הפגיעה בזרע ובייצור טסט?

את השאלות האלה שאלתי את הרופא ולרובן קיבלתי תשובות, אבל לפעמים יש להם מניעים לא להגיד את האמת ( כמו שמישהו פה אמר שהרופא אמר לו שהטסט שלו בסדר למרות שהוא ממש לא).

תודה מראש.

נערך לאחרונה:
מצטער מראש שאני נכנס לנושא.
אני אובחנתי עם וריקוצלה קלה רק באשך אחד ושלחו אותי לאולטרסאונד ( הרופא אמר שבדיקת זרע וטסט זה לא מדד בגילי). הוא גם לא רצה לתת לי בדיקות לטסט כי אמר שאין צורך בזה כי אין לי תופעות אחרות של מחסור בטסט ( גדילה והתפתחות, שערות).
האם רמת הוריקוצלה משפיעה על הפגיעה בייצור הטס ( במידה ויש פגיעה)?
האם בכל זאת כדי להתעקש ולעשות בדיקות טסט גם אם אין לי את הסממנים למחסור בטסט ? אני בלי גבוה ומפותח לגילי מבחינת מסה, אבל קצת חלק יותר מהממוצע. אם לא הייתי מאובחן עם וריקוצלה לא הייתי חושב ללכת לעשות בדיקות טסט.

כתוצאה מהוריקוצלה יש הפרש ( לדעת הרופא- לא גדול) בין גודל האשכים. האם ההפרש בין גודל האשכים ( הרגיל וה"חולה") מעיד על רמת הפגיעה בזרע ובייצור טסט?

את השאלות האלה שאלתי את הרופא ולרובן קיבלתי תשובות, אבל לפעמים יש להם מניעים לא להגיד את האמת ( כמו שמישהו פה אמר שהרופא אמר לו שהטסט שלו בסדר למרות שהוא ממש לא).

תודה מראש.

עוד מעט נשנה את שם הפורום לפורום סטרואידים תרופות ווריקוצלה. 😃

1. הפרשי גודל בין האשכים קיים אצל כולם כך שלא ברור לי מה זה הקשקוש הזה. בד"כ אשך שמאל יהיה קטן יותר ולמעלה יותר בגובה מאשך ימין.
2. אני חושב שבלי שום קשר לוריקוצלות כאלה ואחרות כמו שעושים בדיקות דם כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית צריכה להתבצע, פשוט תבקש מרופא משפחה ביחד עם בדיקות כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית, תגיד שאתה סתם רוצה לראות ערכים.
3. אין שום טעם!! אני חוזר, שום טעם!! ללכת לבצע בדיקות זרע בגילאים צעירים וסתם ככה, זה מיותר. מה גם שרוב מקרי הוריקוצלה לא מביאים איתם בעיה רצינית בספירת זרע ולרוב זה רק אחרי שנים ארוכות.

לגבי רופאים עם מניעים. רופאים (לפחות בארץ) תפקידם לחסוך לקופה כסף בהרבה מהמקרים ולכן גם הרבה פעמים הם רושמים תרופות שהם מקבלים עליהם בונוסים וחברות שמתגמלות רופאים על קידום התכשיר. ולכן עדיף כמו שנאמר לפנות לאורולוג או אנדוקרינולוג מומחה שלא קשור עם הקופה ושהקופה אפילו מכסה רק 30% מעלות הביקור אצלו.
למה? כי אותו רופא מומחה שלא מקבל כסף מהקופה יש לו יותר "רצון" לעזור לאינטרסים שלך

עוד מעט נשנה את שם הפורום לפורום סטרואידים תרופות ווריקוצלה. 😃

1. הפרשי גודל בין האשכים קיים אצל כולם כך שלא ברור לי מה זה הקשקוש הזה. בד"כ אשך שמאל יהיה קטן יותר ולמעלה יותר בגובה מאשך ימין.
2. אני חושב שבלי שום קשר לוריקוצלות כאלה ואחרות כמו שעושים בדיקות דם כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית צריכה להתבצע, פשוט תבקש מרופא משפחה ביחד עם בדיקות כלליות גם אנדוקרינולוגיה כללית, תגיד שאתה סתם רוצה לראות ערכים.
3. אין שום טעם!! אני חוזר, שום טעם!! ללכת לבצע בדיקות זרע בגילאים צעירים וסתם ככה, זה מיותר. מה גם שרוב מקרי הוריקוצלה לא מביאים איתם בעיה רצינית בספירת זרע ולרוב זה רק אחרי שנים ארוכות.

לגבי רופאים עם מניעים. רופאים (לפחות בארץ) תפקידם לחסוך לקופה כסף בהרבה מהמקרים ולכן גם הרבה פעמים הם רושמים תרופות שהם מקבלים עליהם בונוסים וחברות שמתגמלות רופאים על קידום התכשיר. ולכן עדיף כמו שנאמר לפנות לאורולוג או אנדוקרינולוג מומחה שלא קשור עם הקופה ושהקופה אפילו מכסה רק 30% מעלות הביקור אצלו.
למה? כי אותו רופא מומחה שלא מקבל כסף מהקופה יש לו יותר "רצון" לעזור לאינטרסים שלך
1. הרופא שהלכתי אליו אמר שאצלי הוריקוצלה היא באשך שמאל ( למרות שכואב לי קצת בצד ימין פעם בכמה זמן), מה שכנראה גרם לזה שהוא יהיה יותר קטן מהימני. הוא שלח אותי לאולטרסאנד כדי לראות את נפח האשכים.
2. אני אבקש מהרופא משפחה אבל אני לא חושב שהוא יתן לי.
3. ירדתי מזה.

אגב, אני הלכתי לאורולוג ולא לאנדרולוג.

תודה על התגובה בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית