הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות כלליות.

• פותח/ת השרשור Hexa
  • פורסם בתאריך

Hexa

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום לכולם,

אז לפני חודשיים לערך החלטתי לקחת את עצמי בידיים, כשהמטרה הראשונה הייתה - להרזות. אז התחלתי בריצות והורדתי כ - 6 קילוגרמים (כל זאת כמובן בתזונה נכונה).

לפני חודש לערך נרשמתי לחדר כושר, קבלתי תוכנית אימונים וכו' וכו'. ישנם כמה וכמה שאלות שלא עוזבים אותי.

1) יש אנשים שאומרים שבמידה ולא אכלתי אוכל שמכיל חלבון כ - 40 ד'ק מהאימון, זה כיאילו לא התאמנתי כלל, יש בכך אמת?

2) אני מנסה לשמור על תזונה כלל האפשר, כשאני משלב הרבה ירקות, פירות ובשר. הבעיה שלא כל יום יש לי את האפשרות אחרי אימון לשלב חלבון מין המצרכים שציינתי. האם אבקת חלבון יכולה להוות פתרון טוב עבורי?

תודה רבה לעונים ויום טוב.

אין צורך בשייק חלבון, או כל מנת חלבון לאחר אימון אלה אם כן היית בצום מלא (8 שעות ללא טיפת אוכל) לפני האימון, מה שככול הנראה לא יאפשר לך להתאמן כראוי.
מוזמן לקרוא:
http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/
תזונה נכונה זה לא אוכל בריא, זה תפריט מסודר.
בשביל בניית תפריט למטרות איבוד שומן:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
צבירת מסת שריר:
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
תהיה מודע שרוב המאמנים לא מבינים מהחיים שלהם והתוכנית שהביאו לך ככול הנראה לא טובה.
אשמח אם תרשום כאן את התוכנית כולל חזרות וסטים על מנת שנוכל לבדוק אם היא באמת שווה משהו.
מרבית הסיכויים שעדיף שתקח משהו אחר, אבל יש גם סיכוי שנפלת על מאמן איכותי ואין צורך להחליף.

כתבתי משהו אבל אני רוצה לבדוק את זה עוד פעם..

נערך לאחרונה:
אחרי אימון יש מה שנקרא חלון אנאבולי,הזדמנויות וכו.. מבוסס על מחקרים וגם מניסיון של כל האנשים בתעשייה הזאת בעיקר באדיבילדרים (לא קיים באדיבילדר שלא צורך אבקת חלבון אחרי אימון) ובכללי זה הוכח בתור דבר מאוד מאוד יעיל שגם בונה לך את השריר וגם עוזר בהתאוששות ועוד הרבה דברים (זה גם אף פעם לא חלבון נטו , זה מעורב עם חומצות אמינו שגם מאוד חיוניות לבנייה של השריר) למרות כל זה בן אדם שמתאמן פעמיים בשבוע לדעתי לא צריך אבקה כי גם ככה יש מאגר חלבונים בגוף מדברים שאכלת מלפני כמה שעות והגוף משתמש בחלבונים האלה.. אבל בן אדם שמתאמן 4-6 פעמים בשבוע אבקת חלבון בהחלטת עוזרת.. יכול להיות שיש לי קצת חור בידע אבל זה מה שאני יודע פחות או יותר על אבקת חלבון בכללי.. אגב במאמר שפרסמת לא כתוב שצריכת חלבון אחרי אימון זה מיותר

עשית כאן חתיכת זיון שכל. תחסוך את זה מאתנו ואל תטעה אנשים. תודה.

אחרי אימון יש מה שנקרא חלון אנאבולי,הזדמנויות וכו.. מבוסס על מחקרים וגם מניסיון של כל האנשים בתעשייה הזאת בעיקר באדיבילדרים (לא קיים באדיבילדר שלא צורך אבקת חלבון אחרי אימון) ובכללי זה הוכח בתור דבר מאוד מאוד יעיל שגם בונה לך את השריר וגם עוזר בהתאוששות ועוד הרבה דברים (זה גם אף פעם לא חלבון נטו , זה מעורב עם חומצות אמינו שגם מאוד חיוניות לבנייה של השריר) למרות כל זה בן אדם שמתאמן פעמיים בשבוע לדעתי לא צריך אבקה כי גם ככה יש מאגר חלבונים בגוף מדברים שאכלת מלפני כמה שעות והגוף משתמש בחלבונים האלה.. אבל בן אדם שמתאמן 4-6 פעמים בשבוע אבקת חלבון בהחלטת עוזרת.. יכול להיות שיש לי קצת חור בידע אבל זה מה שאני יודע פחות או יותר על אבקת חלבון בכללי.. אגב במאמר שפרסמת לא כתוב שצריכת חלבון אחרי אימון זה מיותר
לא מבוסס מחקרית.
http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/
תקרא טוב.
המטרה העיקרית בסוגיית האינסולין היא לא רק למקסם סינטוז של חלבון בשריר אלא גם למזער פירוק חלבון מהשריר מה שאינו דורש הקפצת אינסולין דרסטית כדי שיתבצע אלא מעט מעל נורמת האינסולין במנוחה/במצבו המאוזן. קבוצת מחקר של Greenhaff מצאה שגם כאשר ישנם רמות גבוהות של חומצות אמינו בדם ורמות האינסולין לערך 15 μU/mL (הנורמה 5-10 μU/mL) לא נמצאה דעיכה בפירוק חלבון מהשריר מה שאומר שאין צורך לעלות מעבר לכך כי הדבר אינו יעיל [20].
יש עוד מספר פיסקאות בנושא, תבדוק טוב.
אבקת חלבון כוללת ערכים נפלאים של חומצות אמינו, וכל עוד אתה לא במצב של 0 חומצות אמינו בדם, שאם אני לא טועה זה אומר שאתה מת (אני לא בטוח, תקנו אותי אם אני טועה) זה לא אקטואלי לקחת חומצות אמינו 30 דקות אחרי האימון.
בילדרים יפרסמו שאכילת פסיפסים שהתלגו בזימבאבוואה לפני 15000 שנה עושה לך אחלה שרירים, גם אם תשב על התחת כל יום, בתנאי שתביא סכום מכובד לכיס שלהם.
דוג'-

טעות קריטית שלא ששמת לב אליה-
אמרת חלבון נטו בכוונה לחלבון בלי חומצות אמינו, וזו טעות נוראית- לא קיים חלבון בלי חומצות אמינו. חומצות אמינו זה בעצם חלבון- חלבון מורכב מ-20 חומצות אמינו, יש המון מידע והתייחסות לנושא בתחום התזונה ובתחום התורשה, DNA ואבולוציה, מוזמן לקרוא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
Back
למעלה תחתית