הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעול התפריט

• פותח/ת השרשור FK
  • פורסם בתאריך

FK

משתמש מתחיל
23
1
נק' מוניטין:
2
23
1
שלום, אני בן 18 תלמיד בית ספר. גובה 1.82+-. אני מתאמן כבר ארבעה חודשים. עליתי כבר איזה 10 קילו עד עכשיו. בזמן האחרון אני קצת תקוע במשקלים באיזור ה81-83 משקל בוקר, קשה לי לעלות. רוב הארוחות שלי הן גדולות ורציתי שתייעצו לי כיצד לפצל את הארוחות שיהיו יותר יעילות ובאילו הפרשים של זמן. אני אתן לכם דוגמא לתפריט די סטנדרטי שלי.

בוקר 7:30+-:
שיבולת שועל 100-200 גרם, אין לי מושג האמת, אני לא בודק על הבוקר כי אין לי זמן, אבל אני שבע מזה.
2 בננות.
טיפה אגוזי מלך כשיש.
וכפית דבש.

ארוחת 10:
סנדווצים 3-4, תלוי מה ההפרש בין הארוחת בוקר לצהריים.
כל כריך מורכב פסטרמה ושתי פרוסות לחם שיפון.

ארוחת צהריים 14:00-16:00:
אורז בין 600-700 גרם.
חזה עוף/ טונה 100 גרם.

ארוחת ערב 18:00-20:00:
אורז בין 600-700 גרם.
טונה/חזה עוף 100 גרם.

ארוחה לפני שינה:
יוגורט BIO 3% שומן.

אשמח אם תייעצו לי באיזה זמנים בידיוק לאכול כל ארוחה, ובאיזה כמויות.
תודה לעוזרים 😃

שלום, אני בן 18 תלמיד בית ספר. גובה 1.82+-. אני מתאמן כבר ארבעה חודשים. עליתי כבר איזה 10 קילו עד עכשיו. בזמן האחרון אני קצת תקוע במשקלים באיזור ה81-83 משקל בוקר, קשה לי לעלות. רוב הארוחות שלי הן גדולות ורציתי שתייעצו לי כיצד לפצל את הארוחות שיהיו יותר יעילות ובאילו הפרשים של זמן. אני אתן לכם דוגמא לתפריט די סטנדרטי שלי.

בוקר 7:30+-:
שיבולת שועל 100-200 גרם, אין לי מושג האמת, אני לא בודק על הבוקר כי אין לי זמן, אבל אני שבע מזה.
2 בננות.
טיפה אגוזי מלך כשיש.
וכפית דבש.

ארוחת 10:
סנדווצים 3-4, תלוי מה ההפרש בין הארוחת בוקר לצהריים.
כל כריך מורכב פסטרמה ושתי פרוסות לחם שיפון.

ארוחת צהריים 14:00-16:00:
אורז בין 600-700 גרם.
חזה עוף/ טונה 100 גרם.

ארוחת ערב 18:00-20:00:
אורז בין 600-700 גרם.
טונה/חזה עוף 100 גרם.

ארוחה לפני שינה:
יוגורט BIO 3% שומן.

אשמח אם תייעצו לי באיזה זמנים בידיוק לאכול כל ארוחה, ובאיזה כמויות.
תודה לעוזרים 😃
אתה אוכל 1200-1400 גרם אורז ביום ?

אורז מכיל כמות גדולה של ארסן, ולכן צריכה של כמות כזו של אורז יכולה להיות בעייתית.

• פותח/ת השרשור
אורז מכיל כמות גדולה של ארסן, ולכן צריכה של כמות כזו של אורז יכולה להיות בעייתית.
אז מה אתה ממליץ במקום, מה הנזקים של ארסן?

טוענים שסרטן הקיבה. זה כנראה בולשיט: http://mada-duh.com/2012/11/19/a34/

הקישור שהבאת מטרתו לא לעסוק באורז, אלא להראות שאנשים שטועמים טענות ומביאים מחקרים לגיבוי יכולים לעוות את המחקרים. לכן כותב המאמר לא ממש חקר את נושא האורז. ספציפית, במאמר הזה כתוב שבעיית הארסן היא לגבי מקרים פרטיים, וזה לא נכון.

• פותח/ת השרשור
המדידה היא אחרי בישול?
כי נשמע קצת הזוי הכמות הענקית הזאת..
בכל מקרה, אם כן, אז המדידה צריכה להתבצע לפני הבישול
המדידה אחרי בישול, מה הקטע למדוד לפני הבישול?

המדידה אחרי בישול, מה הקטע למדוד לפני הבישול?
כי אצל כל אחד אופן הבישול שונה.
לדוגמא יש כאלה שמוסיפים 10 כוסות מים ואחד שמוסיף רק 6, הערכים של שניהם יהיו אותו הדבר, אבל ההוא שבישל
עם יותר מים/תבלינים וכו' ישקול יותר.

• פותח/ת השרשור
כי אצל כל אחד אופן הבישול שונה.
לדוגמא יש כאלה שמוסיפים 10 כוסות מים ואחד שמוסיף רק 6, הערכים של שניהם יהיו אותו הדבר, אבל ההוא שבישל
עם יותר מים/תבלינים וכו' ישקול יותר.
הבנתי, ועכשיו בחזרה לשאלה הראשית שלי. איך אתה מציע לי לפרוס את הארוחות?

• פותח/ת השרשור
הסדר לא ממש משנה העיקר שתגיע לאימון שבע בלי כאבי בטן.
אם אני יאכל כל שלוש שעות או משהו כזה, זה לא יעזור לשריפת שומנים וכל מיני דברים כאלה?
אין איזה תועלת בכך שזה פרוס ליותר ארוחות?

אם תאכל כל שלוש שעות אתה תגביר את המטבוליזם שלך,ואז כן אתה תשרוף יותר קלוריות והגוף שלך ינצל את האוכל יותר טוב.. אכילה כל שלוש שעות יעילה לחיטוב לדעתי.. שמע התפריט שלך לא משהו כן אני הייתי משתגע מכל כך הרבה אורז.. עצה שלי הדבר שהכי טוב למסה שהוא גם טעים גם בריא וגם אתה יכול לאכול כמויות מטורפות בקלות זה פירה, או בטטה או תפוחי אדמה או שניהם ביחד,הכנה מאוד קלה ומהירה ובקלות אתה מכניס 600 גרם פשוט מכניס לפה וזה נמס. ומה עם חלבונים? אתה שוקל 83 קילו אתה צריך 166 חלבונים ביום ולפי התפריט הזה אתה לא נראלי עובר את ה100 אפילו.. כל ארוחה שתעשה אל תכניס פחות מ200 גרם חזה עוף או בשר כלשהו. (למעט טונה בגלל הכספית) ואם אתה אוכל טונה תוסיף איזה 4 ביצים.

נערך לאחרונה:
אם תאכל כל שלוש שעות אתה תגביר את המטבוליזם שלך,ואז כן אתה תשרוף יותר קלוריות והגוף שלך ינצל את האוכל יותר טוב.. אכילה כל שלוש שעות יעילה לחיטוב לדעתי.. שמע התפריט שלך לא משהו כן אני הייתי משתגע מכל כך הרבה אורז.. עצה שלי הדבר שהכי טוב למסה שהוא גם טעים גם בריא וגם אתה יכול לאכול כמויות מטורפות בקלות זה פירה, או בטטה או תפוחי אדמה או שניהם ביחד,הכנה מאוד קלה ומהירה ובקלות אתה מכניס 600 גרם פשוט מכניס לפה וזה נמס. ומה עם חלבונים? אתה שוקל 83 קילו אתה צריך 166 חלבונים ביום ולפי התפריט הזה אתה לא נראלי עובר את ה100 אפילו.. כל ארוחה שתעשה אל תכניס פחות מ200 גרם חזה עוף או בשר כלשהו. (למעט טונה בגלל הכספית) ואם אתה אוכל טונה תוסיף איזה 4 ביצים.
מה אתה אומר, אם אוכלים כל שלוש שעות זה מגביר את המטבוליזם? יש לך מחקר שמוכיח את מה שאתה אומר?

Back
למעלה תחתית