הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להתחיל לפתח SIX PACK - שאלה חשובה לגבי אחוז שומן!

• פותח/ת השרשור AKM
  • פורסם בתאריך

AKM

משתמש מתחיל
46
0
נק' מוניטין:
-51
46
0
או במילה יותר עממית - "קוביות".

המצב הוא כזה: אני כרגע שחיף, תת משקל.
אחוז השומן שלי מתאים בדיוק לפיתוח אפקטיבי של SIX PACK, והוא לא יותר מ-12% עד 11% אחוז שומן.
אם אתאמן ואוכל נכון, אני יותר מבטוח שאראה תוצאות תוך כדי שמירה על באלאנס בין כמות השומן שנכנסת לגוף ביחס לזה שנשרף באימונים לקראת פיתוח השרירים בבטן.

מה שמפריע לי: אחוז השומן בגוף שלי נמוך, וכתוצאה מכך היקף פרק כף היד שלי רזה פחד.
אני מאוד לא אוהב את זה, זה ממש מפריע לי ביום-יום. מה שגם אני מעוניין להשמין קצת בפנים, כי כרגע זה לא נראה טוב.

אני רוצה להשמין בפנים ובפרק כף היד (אפשר להגיד גם בכל מקום שאין בו שריר משמעותי) מבלי לפגוע באחוז השומן שלי כרגע, כי אני במקביל רוצה לפתח קוביות. ההיגיון שלי אומר שבשביל להשמין בפנים ובפרק כף היד אני אצטרך לעלות באחוז השומן, מה שפוגע לי באחוז השומן האפקטיבי שיש לי כרגע לחיזוק השרירים בבטן.

מה ניתן לעשות בעניין?

תתחיל לאכול הרבה להרים כבד ולהפסיק לדבר שטויות. מה ייתנו לך ריבועים אם אתה תת משקל?

• פותח/ת השרשור
לעלות במשקל זאת לא הבעיה. אני רוצה להעלות שומן, לא בבטן ולא בזרוע. בפנים, כי כרגע אני רזה מידי בפנים וזה מכוער.
השאלה היא אם אני אתאמן ואשרוף שומן בסופו של דבר אגיע למצב שהשומן שנשרף הוא באיזור השרירים בלבד, ובפנים ובהיקף פרק כף היד אני אעלה בשומן מבלי לפגוע באחוז שומן שיש לי כרגע (11/12)

לי לדוגמה כרגע רואים את הצלעות. ממה שזכור לי לבודיבילדרים לא רואים את הצלעות (גם עם 7 אחוז שומן) אבל את הריבועים רואים בכיף. הם גם לא נראים רזים מאוד בפנים. רגיל, נורמלי. איך זה?

נערך לאחרונה:
מה זה לעלות שומן רק בפנים? אין דבר כזה

• פותח/ת השרשור
ערכתי את ההודעה. לא מבין איך זה שלבודיבילדרים בכל מקום שאין שריר משמעותי (כמו הפנים או פרק כף היד או הצלעות) לא רואים שיש להם אחוז שומן נמוך.
אבל רק כשהם חושפים את הקוביות רואים שיש להם אחוז שומן נמוך.

אתה רוצה להגיד לי שמי שמתחיל ב-15 אחוז שומן, מוריד ל-9 (ע"י חיטוב שרירים) ומתחיל לראות את הריבועים, מרזה גם בפנים? (לצורך העניין)

נערך לאחרונה:
אתה עושה סלט גדול בין הרבה מושגים ויש לך מחסור בידע בסיסי לגביהם. תקרא קצת מאמרים בפורטל ותחזור עם שאלות מושכלות.

• פותח/ת השרשור
עזוב את המושגים, תענו לי על השאלה. חיפשתי גם באנגלית ולא מצאתי שום דבר שעונה לי על השאלה (תגובה לפניך)

השאלה שלך ממש לא מובנת.
נראה שאתה לא מבין את הבסיס כמו שנאמר.

אם הבנתי נכון את מה שאתה שואל- לבודיבילדרים על אחוז שומן נמוך לא רואים עצמות מכיוון שיש להם מסת שריר גדולה

• פותח/ת השרשור
הנקודה היא שאני לא רוצה להרוס את האחוז שומן שיש לי כרגע בגלל שאני רוצה להשמין בפנים. כרגע אני רזה מידי בפנים, וזה מפריע לי מאוד.

קרה לי כבר שבתוך שבועיים העלתי (אין לי מושג בדיוק כמה, אני מעריך ש1-2 קילו שומן) והשמנתי קצת בפנים וזה היה יפה.
אין לי מושג איך לתרגם את הקילו וחצי האלה לאחוז שומן, אבל אם לא העלתי יותר מאחוז אז מבחינתי זה מעולה.

אני יודע שזה נשמע קצת מוזר - "להשמין בפנים"
אבל אני מדבר על התופעה של השחיפים שהם רזים בפנים יותר ממה שצריך ואז זה נראה מכוער. אני נמצא שם, כרגע. ואני לא "מת" על זה.

כרגע אני משתמש בתפריט מהפורטל שמגיע ל-2400 קלוריות (מותאם למשקל הנוכחי - 50 ק"ג) וכשאני לא מצליח להגיע (חוסר זמן או חשק) אני משלים עם גיינר.

הבנתי מהמאמן בחדר כושר שיש לי אחלה של נקודת פתיחה עם האחוז שומן הזה, ואני לא רוצה להרוס אותו. זה הכל.

נערך לאחרונה:
בקיצור מה שמנסים להגיד לך פה זה שאין כזה דבר להשמין רק בפנים, או להשמין רק בפרק כף היד.
דבר נוסף, זה שאתה עובד על שריר מסויים (לדוג' הבטן) זה לא אומר שאתה תשרוף שומן שנמצא באזור הבטן. השומן שלנו בגוף נאגרים באזורים מסויימים ונקבע גנטית. כאשר אתה במאזן קלורי שלילי (ומוריד שומן), הוא יורד מאותם מאגרים ולא 'יותר מהדו ראשי כי עבדת עליו חזק'.

אין דבר כזה להשמין רק במקום מסוים, אין דבר כזה לרזות במקום מסוים. אם אתה רוצה להשמין בפנים תצטרך להשמין באופן כללי.
תעבוד כמו שצריך על כל הגוף ותעזוב את השטות הזאת של "רק קוביות". הידיים יסתדרו.

הנקודה היא שאני לא רוצה להרוס את האחוז שומן שיש לי כרגע בגלל שאני רוצה להשמין בפנים. כרגע אני רזה מידי בפנים, וזה מפריע לי מאוד.

קרה לי כבר שבתוך שבועיים העלתי (אין לי מושג בדיוק כמה, אני מעריך ש1-2 קילו שומן) והשמנתי קצת בפנים וזה היה יפה.
אין לי מושג איך לתרגם את הקילו וחצי האלה לאחוז שומן, אבל אם לא העלתי יותר מאחוז אז מבחינתי זה מעולה.

אני יודע שזה נשמע קצת מוזר - "להשמין בפנים"
אבל אני מדבר על התופעה של השחיפים שהם רזים בפנים יותר ממה שצריך ואז זה נראה מכוער. אני נמצא שם, כרגע. ואני לא "מת" על זה.

כרגע אני משתמש בתפריט מהפורטל שמגיע ל-2400 קלוריות (מותאם למשקל הנוכחי - 50 ק"ג) וכשאני לא מצליח להגיע (חוסר זמן או חשק) אני משלים עם גיינר.

הבנתי מהמאמן בחדר כושר שיש לי אחלה של נקודת פתיחה עם האחוז שומן הזה, ואני לא רוצה להרוס אותו. זה הכל.

הבנת את המאמן לא נכון כניראה , אתה שחיף . אז האחוז שומן לא חשוב פה כרגע .
תתמקד בלהתאמן נכון , ולאכול כמו שצריך . הפנים הגבריות שאתה מחפש יגיעו , ואיתם גם ה"קוביות" בסופו של דבר.

Back
למעלה תחתית