הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כמה ביצים מותר ביום?

ליעד קשת

משתמש מתחיל
244
1
נק' מוניטין:
-27
244
1
עם כל המיתוסים של השתי ביצים, אני אשמח לדעת כמה ביצים מותר לאכול ביום.
תודה! 😃

תשמע פעם אמרו 2 בשבוע והיום כבר אומרים שאחת ביום זה בסדר. בקצב הזה עוד שנתיים-שלוש תהיה כתבה בYNET שחובה לאכול 4 ביצים ביום.
אז תאמין למה שאתה רוצה יש בילדרים שאוכלים 4-7 ביום (רק צהוב אחד ואולי 0). אולי לא 7 כל השנה אבל בתקופות מסויימות. לא יקרה לך כלום מ2 ביום.

אני אוכל מינימום 2 ביצים (שלמות כמובן) ביום.
יש ימים גם שאני מגיע ל5-6 ביצים.
ביום רביעי אני הולך לעשות בדיקות דם - אם זה מעניין אותך אני ארשום מה הכולסטרול שלי לאחר הבדיקה.

ב"ממוצע", ביצים כן מעלות את רמות הכולסטרול. התגובה משתנה מאדם לאדם. יש כאלו שההשפעה עליהם זניחה, ויש כאלו שהיא יותר גדולה. http://ajcn.nutrition.org/content/73/5/885.abstract

ההשפעה נעה מאפסית לקטנה
בכל מקרה תסכים איתי שהרף הוא לא 300 מ"ג ביום אלא יותר בסגנון של 1.2 גרם או יותר

ההשפעה נעה מאפסית לקטנה
בכל מקרה תסכים איתי שהרף הוא לא 300 מ"ג ביום אלא יותר בסגנון של 1.2 גרם או יותר

ההשפעה הממוצעת קטנה יחסית, אך יש אנשים אצלם ההשפעה גדולה יותר. גם אם מסתכלים על הממוצע, 1200 מ"ג ביום משמעם עליה של 23 יחידות של ה-LDL. זה לא זניח.

נערך לאחרונה:
אני אוכל בערך 20 ביצים ביום ואתה מוזמן להסתכל בבדיקות דם שלי,פתחתי פוסט לפני שבועיים בערך עם הבדיקות.

אני אוכל בערך 20 ביצים ביום ואתה מוזמן להסתכל בבדיקות דם שלי,פתחתי פוסט לפני שבועיים בערך עם הבדיקות.

ה-LDL שלך הוא 132. זה גבוה בהתחשב בגילך.
גם אילו ה-LDL שלך היה נמוך זה לא היה אומר שום דבר, כי כפי שכבר כתבתי כאן, התגובה משתנה מאדם לאדם.

ה-LDL שלך הוא 132. זה גבוה בהתחשב בגילך.
גם אילו ה-LDL שלך היה נמוך זה לא היה אומר שום דבר, כי כפי שכבר כתבתי כאן, התגובה משתנה מאדם לאדם.

אבל הHDL שלי גם גבוה,והטרי גליצרידים בריצפה,מה זה אומר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית