הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשיבות הסדר בתרגילים

• פותח/ת השרשור ransch
  • פורסם בתאריך

ransch

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
היי,
אני עובד על AB ורציתי לדעת אם יש איזשהו חשיבות לסדר שבו אני מבצע את התרגילים.
הבנתי שעדיף להתחיל מהשרירים גדולים (ובהם להתחיל מהתרגילים המורכבים) ולעבור לשרירים הקטנים (לא לעבור לשריר הבא עד שסיימת את כל התרגילים בשריר הקודם)
חבר אמר לי שהשיטה הטובה ביותר היא לעשות תרגיל מכל שריר לסירוגין - ככה יש זמן מנוחה לאותו השריר שאני חוזר אליו רק לאחר עוד שני תרגילים (אחד מכל שריר אחר).

(שימו לב שאני מדבר על תרגיל ולא על סט)

דעתכם ?

היי,
אני עובד על AB ורציתי לדעת אם יש איזשהו חשיבות לסדר שבו אני מבצע את התרגילים.
הבנתי שעדיף להתחיל מהשרירים גדולים (ובהם להתחיל מהתרגילים המורכבים) ולעבור לשרירים הקטנים (לא לעבור לשריר הבא עד שסיימת את כל התרגילים בשריר הקודם)
חבר אמר לי שהשיטה הטובה ביותר היא לעשות תרגיל מכל שריר לסירוגין - ככה יש זמן מנוחה לאותו השריר שאני חוזר אליו רק לאחר עוד שני תרגילים (אחד מכל שריר אחר).

(שימו לב שאני מדבר על תרגיל ולא על סט)

דעתכם ?

אכן, עדיף לעשות את התרגילים המורכבים ו/או אלה לקבוצות השרירים הגדולות ראשונים, אבל אם חשוב לך להתחזק בתנועה מסוימת, עדיף להתחיל אתה.

• פותח/ת השרשור
נאמר לי שמעבר בין שרירים נותן יותר זמן לשריר לשחרר חומצת חלב ולמאגרי ה-ATP להתחדש.
אז אני מניח שזה עדיף מאשר לסיים כל שריר ולעבור לבא נכון ?

נאמר לי שמעבר בין שרירים נותן יותר זמן לשריר לשחרר חומצת חלב ולמאגרי ה-ATP להתחדש.
אז אני מניח שזה עדיף מאשר לסיים כל שריר ולעבור לבא נכון ?

להפך, אני לא רוצה שהשריר ידולל מגליקוגן ושחומצת החלב תעלה.
Atp-cp יטען בצורה טובה ויתרום לעבודה חזקה בתרגיל מורכב כאשר אתה נח פאסיבית ולא מתחיל להתעסק בתרגילים אחרים.

ובלי קשר למאגרי אנרגיה, עדיף שתסיים עבודה מורכבת בצורה טובה ועד סוף הסטים לפני שאתה עובד לקבוצות שריר קטנות.

• פותח/ת השרשור
להפך, אני לא רוצה שהשריר ידולל מגליקוגן ושחומצת החלב תעלה.
Atp-cp יטען בצורה טובה ויתרום לעבודה חזקה בתרגיל מורכב כאשר אתה נח פאסיבית ולא מתחיל להתעסק בתרגילים אחרים.

ובלי קשר למאגרי אנרגיה, עדיף שתסיים עבודה מורכבת בצורה טובה ועד סוף הסטים לפני שאתה עובד לקבוצות שריר קטנות.

תודה!

Back
למעלה תחתית