ייעוץ כבד של דג שיבוט.

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
ראיתי בבית של ספתא , קופסאת שימורים 110 גרם של כבד דג שיבוט שבאנגלית זה ניקרא COD .

בדקתי בערכים שלו וכתוב שיש 14.4 גרם אומגה שלוש !

WTF זה כמו לקחת 14 מנות של אומגה שלוש מרוכז !!!

אפשר לאכול אחד כזה פעם בשבוע במקום לקחת את התוסף עצמו ?

• פותח/ת השרשור
אומרים שרק 10% מהאומגה 3 הזה הוא חיוני.
זה אומר שמקופסא תקבל 1.4 גרם שומן חיוני

אחי אני עדיין מחכה לתשובה שלך .

אתה לא יכול לזרוק כזאת פצצה בלי שום הסבר הגיוני לפחות . או מקור של מי אומר את זה ...

• פותח/ת השרשור
מצטער
אם היית דואג לצטט אותי הייתי עונה לך בטוח..בדיוק כמו עכשיו
קודם כל אתה לא מקבל שם את הפירוט של איזה אומגה 3 יש..לכן אני מניח שזה ALA וממה שאני מבין וזוכר שמשה אמר פעם זה שרק 10% מALA באמת הופך לחומצות החיוניות

בכל מקרה יש מצב שאני טועה פה,יש דברים שגם אני לא יודע לכן אני מסתמך על מה שנאמר כאן בעבר

אוקי להבאה 😃

לעיניינינו... לא כתוב שם פירוט עם זה ALA או EPA או DHA . אבל אני מניח שזה לא ALA כי לפי מה שאני זוכר ALA זה חומצת שומן שמקורה בצמחים .

ועל מה שאני אכלתי היה כתוב " כבד דג "

בפילה לפני בישול יש כ-500 מ"ג אומגה 3, ככה ש 14.4 גרם לא הגיוני כלל:
http://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4041/2

שים לב שאתה התייחסת לבשר של הדג עצמו בעוד הוא פתח פוסט בנוגע לכבד של הדג.

אין פה שום דבר חדש, גם בTSSS כבר בשנות ה70 ביל סטאר רשם על כבד של COD כמקור טוב לאומגה 3, על כבד של פרה בתור מולטי ויטמין, על שמרים ושעורה כמקורות לויטמינים ומינרלים וכו' וכו'.
בכל מקרה מהכבד של הדג הזה מכינים שמן דגים מועשר אומגה 3 או קפסולות אומגה 3, די נדיר למצוא קופסת שימורים של הכבד עצמו, אולי רק בחנויות מסויימות מאוד, ככה שאני לא מבין למה לא לקנות פשוט קפסולות אומגה 3 ולהשתמש כל יום

טבלת ערכים:
http://www.rapsol.dk/En/0314.php

התבלבלתי לגמרי
ברשותכם אני מוחק את התגובה כדי שאנשים לא יתבלבלו בעתיד
סליחה

• פותח/ת השרשור
שים לב שאתה התייחסת לבשר של הדג עצמו בעוד הוא פתח פוסט בנוגע לכבד של הדג.

אין פה שום דבר חדש, גם בTSSS כבר בשנות ה70 ביל סטאר רשם על כבד של COD כמקור טוב לאומגה 3, על כבד של פרה בתור מולטי ויטמין, על שמרים ושעורה כמקורות לויטמינים ומינרלים וכו' וכו'.
בכל מקרה מהכבד של הדג הזה מכינים שמן דגים מועשר אומגה 3 או קפסולות אומגה 3, די נדיר למצוא קופסת שימורים של הכבד עצמו, אולי רק בחנויות מסויימות מאוד, ככה שאני לא מבין למה לא לקנות פשוט קפסולות אומגה 3 ולהשתמש כל יום

טבלת ערכים:
http://www.rapsol.dk/En/0314.php

כי זה עולה 17 שקל קופסאת שימורים כזאת שלפי הכמות אומגה שלוש אפשר כניראה לצרוך פעם בשבוע . והיא לא מגיעה רק עם שמן . היא מגיע עם הכבד עצמו שזה 110 גרם של בשר טעים שכמעת כולו זה שומן ניראלי 60% שומן . על 8% חלבון . וכמעת אפס פחמימה

כי זה עולה 17 שקל קופסאת שימורים כזאת שלפי הכמות אומגה שלוש אפשר כניראה לצרוך פעם בשבוע . והיא לא מגיעה רק עם שמן . היא מגיע עם הכבד עצמו שזה 110 גרם של בשר טעים שכמעת כולו זה שומן ניראלי 60% שומן . על 8% חלבון . וכמעת אפס פחמימה
איך אתה יודע אבל מה הכמות של הDHA והEPA?
בסופו של דבר הם ההכרחיים ויכול להיות שאתה מקבל 12 גרם אומגה שלוש שזה בכלל חומצות אחרות
מה גם שיוצא יותר זול פשוט להזמין קפסולות

אפשר לקנות כדורי אומגה 3 במחירים של 8-10 כדורים איכותיים(500/250 EPA/DHA) בדולר או משהו כמו 25 מדוללים
ב17 שקל אתה קונה בערך 35 כדורים איכותיים משמע יש לך 26.25 גרם של אומגה 3 נטו, כמות כפולה או קצת יותר ממה שיש בקופסת שימורים.

תוספי תזונה תמיד יהיו יותר זולים, כמו שחלבון יותר זול מכל חלבון שקונים ככה גם לגבי ויטמינים וכו'

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית