הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיתוח גוף בקרבי

MrShape

משתמש פעיל
432
8
נק' מוניטין:
458
432
8
צה״ל
שלום חברים !
אני יודע שהלוחמים שבינינו מתקשים לפתח את הגוף בגלל התנאים הנוראיים שיש לנו בבסיסים, אבל עלה לי רעיון לא מזמן על איך בכל זאת לפתח את הגוף וחעקוף את התנאים האלה ואני מעלה את זה לכאן בשביל לעזור לאלה שלא חשבו על זה.

אז ככה, בזמן ההכשרב שזה הטירונות והאימון המתקדם כנראה לא יהיה לאף אחד פה זמן לזה עקב הלוז הצפוף, אבל בסדיר כשאתם עולים לקו זה אפשרי ברוב המקומות.
אתם יכולים להביא מיני מקרר קטן לחדר במוצב מהבית שלכם ולהביא איתו כל שבוע את האוכל מהבית, ולשמור על זה במקרר. לגבי הבישולים המטבח פה חופשי ככה שתוכלו לבשל את הכל בזמן הפנוי, ולא חסר זמן פנוי.
בדקתי את זה ויש אישור מהמג״ד לאכסן מקרר קטן אישי בחדר.
ולגבי האימונים, מה שאני עושה זה מביא דאמבלים מהבית ועושה אימונים פה במוצב עם עוד חבר.

תביעו דעה חופשי על הרעיון ומקווה שעזרתי ללוחמים פה שחייבים לחזור להתאמן בכל מחיר כמוני (;

• פותח/ת השרשור
אני פתוח לרעיונות יותר מקוריים גבר..
בתור לוחם אני יכול להגיד לך שבקטע של התזונה אין עוד אפשרויות

ומה אם אלו שגרים באוהל? גבעתי\נח"ל קורס קצינים?

גולני וצנחנים ממילא זוכים למאכלי גורמה..

• פותח/ת השרשור

אחינו אני מדבר על עליה לקו.. נחל וגבעתי גרים באוהלים רק בזמן ההכשרה שלהם שזה ב8 חודש הראשונים !
קורס קצינים זה בהד 1 , יש שם מכון כושר ותזונה מעולים

עם תשונה אפשר להסתדר עם מאמץ... אבל יש מקומות שאין בכלל חדר כושר או שהוא בקושי נפתח. מספיק פעמים נאלצתי להפסיק את האימונים שלי בגלל שלא יכולתי להתאמן. את תשכח התרעות\פיגועים חוסר סדכ וכדומה, זה יכול ממש לדפוק.
אבל אני משרת בגבול מצרים ויש כאן( לפחות היה) אין סוף התרעות וטחינות, שלא לדבר על פיגועים...

• פותח/ת השרשור
עם תשונה אפשר להסתדר עם מאמץ... אבל יש מקומות שאין בכלל חדר כושר או שהוא בקושי נפתח. מספיק פעמים נאלצתי להפסיק את האימונים שלי בגלל שלא יכולתי להתאמן. את תשכח התרעות\פיגועים חוסר סדכ וכדומה, זה יכול ממש לדפוק.
אבל אני משרת בגבול מצרים ויש כאן( לפחות היה) אין סוף התרעות וטחינות, שלא לדבר על פיגועים...

כה ללא ספק חוסר סד"כ יכול להפריע..

לחיצת כתפיים עם קיטבגים, סקוואטים עם אנשים, מקבילים על שתי מיטות קומותיים, חתירה עם מוטות של אוהל ודדליפט עם סלעים, ידיים עם תיק של 11 ושכיבות סמיכה עם קפיצה, ספרינטים ועוד הנפצות כאלה הם דברים שהייתי עושה בשטח בשביל לפחות לשמר מאסת שריר.

אתה מדבר כאילו עלית רק לפני יומיים לגדוד. אוכל לא אמור להיות בעיה, אפשר בכיף לאכול 3-4 מנות בשר בצהריים (למרות שכבר נהיה לא נעים לחזור לפס כל שניה חח) ובבוקר ובערב יש גבינה, ביצים וטונה שלי אישית לא אכפת לאכול גם אחרי שנתיים. אבל בגדול כן, מקרר בחדר זה נכס, בלי קשר אפילו לאימונים. מי שרוצה להשקיע טיפה יכול לקנות גם כירה ניידת ולבשל למה במטבחים גדודיים לא נותנים לבשל למרות שתלוי בנגדים.
בקשר לאימונים בכל פלוגה ותיקה בערך יש ציוד כושר, אמנם לא תמיד יש מקום לחדר מסודר שיכיל את כל הציוד והציוד גם לא הכי מזהיר.

בקו לא אמורה להיות בעיה להתאמן, אפילו בעזה שנחשב לקו עם הכי הרבה טחינה שהיינו המחלקה הכי צעירה וכל היום בכוננות או בסיור יכלנו להתאמן. בצפון ובמצרים בכלל היה אפשר להתאמן חופשי. באימון זה כבר יותר קשה ובד"כ אפשר להתאמן רק על שעות שינה, אבל גם ככה אין ממש חשק להתאמן באימון.

צנחנים אוכל גורמה? תאכל ארוחה אחת בבסיס בית ליד ותגיד לי אם זה גורמה אפילו החתולים לא היו אוכלים את זה.

בקשר לאימון אנחנו היינו מביאים איתנו מקבילים ומתח לכל מקום חדש שעוברים אליו זה כל מה שאתה צריך, אבל זה כבר ברמה הפלוגתית.
תמיד אפשר לארגן כמה חברה שיביאו מהבית מוט - משקולות וכל זה.
אבל תכלס כל מה שאתה צריך זה מתח ומקבילים לדעתי (לפחות בצבא)

צנחנים אוכל גורמה? תאכל ארוחה אחת בבסיס בית ליד ותגיד לי אם זה גורמה אפילו החתולים לא היו אוכלים את זה.

בקשר לאימון אנחנו היינו מביאים איתנו מקבילים ומתח לכל מקום חדש שעוברים אליו זה כל מה שאתה צריך, אבל זה כבר ברמה הפלוגתית.
תמיד אפשר לארגן כמה חברה שיביאו מהבית מוט - משקולות וכל זה.
אבל תכלס כל מה שאתה צריך זה מתח ומקבילים לדעתי (לפחות בצבא)
זה ששם יש אוכל טוב לא אומר שגם בצנחנים אין
הטירונים שם מקבלים בקבוקי שוקו בפריסות בעוד שבשאר המקומות נלחמים על חומי

א

האוכל בבאח צנחנים היה מעולה אין ספק - אבל זה היה רק טירונות ואימון מתקדם לצערי (7 חודשים) וזה רק בבסיס רוב השבועות הם שטח אז אתה לא זוכה להאנות מזה כל כך .
אחרי 7 חודשים עלינו לפלוגות ההכשרה בבסיס בבית ליד ושם היינו כמעט לשאר השירות.
והאוכל היה פשוט מזוויע אי אפשר אפילו לתאר - אנשים פשוט לא היו אוכלים חחחח.
אני מכיר חברה שהיו בנחל וגולני ולא היה להם תלונות על האוכל ביחידות.

א

האוכל בבאח צנחנים היה מעולה אין ספק - אבל זה היה רק טירונות ואימון מתקדם לצערי (7 חודשים) וזה רק בבסיס רוב השבועות הם שטח אז אתה לא זוכה להאנות מזה כל כך .

האוכל בבא"ח גבעתי - גועל נפש, גם בקציעות וגם בהר קרן. האוכל בגדוד פי אלף יותר טוב.
מה זה פלוגת הכשרה? היית בסיירת או משהו? לגדודים הרי אין בסיסי קבע.

האוכל בבא"ח גבעתי - גועל נפש, גם בקציעות וגם בהר קרן. האוכל בגדוד פי אלף יותר טוב.
מה זה פלוגת הכשרה? היית בסיירת או משהו? לגדודים הרי אין בסיסי קבע.

פלוגות הכשרה אלה פלוגות המסלול של הסיירת, אחרי טירונות ואימון מתקדם היה עוד כ10 חודשים של אימונים וקורסים למיניהם.

לגדודים יש גם בסיסי קבע הם פשוט לא נמצאים שם הם נמצאים בדרך כלל בקו/אימון.
אני זוכר שחבר שלי ששירת בגבעתי התלונן על האוכל בבאח ובכללי על התנאים בבאח - אני מניח שהרבה לא השתנה מאז חחחחחח

א

כי לא היה להם אוכל
יש לי חבר שהיה בגבעתי שהיה חי על פרוסות לחם וריבה 3 שבועות-וכל זה בזמן שזבובים ממלאים את האוהל שלו

אם בלונה באח אין אוכל טוב אז איפה יש? מה אתה מקשקש.

בהכשרה שלי היו ימיים שבבוקר הייתי אוכל עגבנייה ו100 גרם גבינה וזהו (זה מה שהיה).

• פותח/ת השרשור
לחיצת כתפיים עם קיטבגים, סקוואטים עם אנשים, מקבילים על שתי מיטות קומותיים, חתירה עם מוטות של אוהל ודדליפט עם סלעים, ידיים עם תיק של 11 ושכיבות סמיכה עם קפיצה, ספרינטים ועוד הנפצות כאלה הם דברים שהייתי עושה בשטח בשביל לפחות לשמר מאסת שריר.

מעולה אחי!

• פותח/ת השרשור
מסכים איתך לגבי זה, אני למשל הייתי מאלה שהיו נלחמים על חומי והריבה המסריחה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית