הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה הרבה נפח בתכנית אימונים זה לא טוב ?

• פותח/ת השרשור
כי המשקלים שלך לא יעלו בגלל שאתה חושב שככל המרבה הרי זה משובח ואתה לא תתאושש בכלל מהאימון.
אבל לפעמים משתי תרגילים לרגליים דוגמא אתה לא מרגיש שאתה נותן גירוי מספיק
לא ככה ?

ואחי אני מתלבט לתכנית למסה אחרי פסח
על מה אתה ממליץ לפיתוח גוף וכוח דגש על פיתוח גוף
חשבתי על SS בשביל שאני יעלה במשקלי עבודה כי אני מתקדם די לאט בהם אבל אני לא יודע אם יהיה שינוי בגוף (אני אשמח אם תראה לי כמה אשכולות של אנשים שעשו שינוי בגוף עם התכנית SS )
אני מתאמן 9 חודשים ויש שינוי אבל לא משהו
הבסיס שלי היה ממש ממש גרוע בקושי הצלחתי ללחוץ 20 קילו בנץ
עד עכשיו עשיתי כל מיני סוגים של AB
ואחי תקשיב פסח זה בדיוק בין לבין מסה וחיטוב (כרגע אני בחיטוב ) אז חשבתי לעשות את השבוע של פסח בלי תפריט ואז אחרי פסח שאפשר לאכול חמץ אני יעשה מסה נקייה.

מסה קודמת עליתי 14 קילו אבל יותר מידי מלוכלך עכשיו אני בחיטוב בנתיים הורדתי 6.6 קילו אני מתכוון להוריד עוד קילו (השבוע זה השבוע האחרון לחיטוב ) ואז פסח שבוע בלי תפריט ואז מסה .

טוב די חפרתי
הנתונים שלי ההתחלתיים
זה גובה 1.81 משקל 66.0 גיל 15.10

הנתונים שלי עכשויים זה גובה 1.82 משקל 73.6 גיל 16.7

משקלי עבודה התחלתיים
20 קילו בנץ,סקאווט לא עשיתי בגלל החדר כושר , לא היה כלוב דדליפט גם לא עשיתי וגם פרס , מתח לא הייתי מצליח חזרה אפילו (אז עשיתי פולי עליון )

משקלי עבודה עכשויים
52.5-55 קילו בנץ,סקאווט 40 קילו (אני עושה רק חודש סקאווט ) ,דדליפט 55 קילו גם עושה רק חודש ,פרס 25 קילו גם עושה רק חודש , מתח עם משקל עליי 2.5 קילו עליי לשש חזרות רוחב כתפיים לשלוש סטים ,והכל פה (בנץ סקאווט ופרס לשמונה חזרות (דדליפט 3X6) )

די עלוב אני יודע

אשמח אם תעזור לי !

יש כאן די הרבה שאלות ופרטים

אני תוך חודש וחצי בSS העליתי את הדדליפט שלי מ60 קילו ל130,את הסקוואט מ60 ל120 ואת הבנץ' פרס מ50 ל80(למרות שעשיתי עכשיו ריסט וחזרתי ל70)
אתה צריך עוד נימוקים?

• פותח/ת השרשור
אני תוך חודש וחצי בSS העליתי את הדדליפט שלי מ60 קילו ל130,את הסקוואט מ60 ל120 ואת הבנץ' פרס מ50 ל80(למרות שעשיתי עכשיו ריסט וחזרתי ל70)
אתה צריך עוד נימוקים?
80 קילו בנץ ,חלום, כנ"ל לסקאווט והדדליפט
אבל אתה רואה שינוי טוב בגוף ?

עליה במשקלים בדרך כלל תביא עליה במאסה.
ובנוגע למה שרשמת על שאין מספיק גירוי אחרי שני תרגילים, איך מרגישים גירוי?
אתה מדבר על פאמפ?
אין הקשר ישיר בין ההרגשה עצמה לבין תהליכים שקורים בשריר עקב עומס מסוים.

כן אני רואה שינוי בגוף..בעיקר ברגליים ובגב.
אבל שמע,תוך חודש וחצי אל תצפה לגדולות...יהיה שינוי אבל שינוי מהותי דורש הרבה עבודה.

לרוב אין קשר בין התחושות בגוף במהלך או לאחר האימון לבין תוצאות האימון.

שיפור הכוח, עלייה במסה וחיטוב הם דברים שלוקחים זמן ודורשים סבלנות, מה שדי חסר לנערים בגילך וזה בסדר
smile.gif

אתה יכול לבחור להקשיב למתאמנים האחרים במועדון שלך, שסביר להניח שמנסים לחקות מפתחי גוף ולכן עובדים לפי התוכניות שכביכול לפיהן הם עובדים ולהתקדם לנקודה מסוימת.

אפשרות אחרת היא לשמוע לעצת הגולשים בפורום, שכבר ניסו בעצמם מספר כזה או אחר של תוכניות, רק כדי להבין בסוף שיש דרכים יותר טובות להגיע לאותה הנקודה אבל גם לעבור אותה.

בהצלחה.

אז בעצם אתם אומרים ש FBW>AB ? כי ב AB ממוצעת יש לך הרבה נפח (9 סטים לשריר גדול ו 4-5 לקטן)

למתאמן מתחיל ובינוני בפירוש כן.
באופן כללי, זה גם לא נכון לחשוב במונחים של קבוצות שרירים, אלא במונחים של תנועות מורכבות והתחזקות כללית.

• פותח/ת השרשור
כן אני רואה שינוי בגוף..בעיקר ברגליים ובגב.
אבל שמע,תוך חודש וחצי אל תצפה לגדולות...יהיה שינוי אבל שינוי מהותי דורש הרבה עבודה.
ובדיים יש שינוי ?
כי אין להם עבודה בתכנית (כן אני יודע שהיד קדמית עובדת בחתירה/מתח והיד אחורית בבנץ , אבל זה לא מספיק )
והיד אחורית גם מתחזקת בתכנית הזאת ? כנ"ל ליד קדמית

ובדיים יש שינוי ?
כי אין להם עבודה בתכנית (כן אני יודע שהיד קדמית עובדת בחתירה/מתח והיד אחורית בבנץ , אבל זה לא מספיק )
והיד אחורית גם מתחזקת בתכנית הזאת ? כנ"ל ליד קדמית
הידיים פחות. אחת הסיבות לכך היא שאני בחרתי פשוט לא להוסיף תרגילי עזר.
בגדול,האמות דווקא כן התחזקו ומרגישים את זה ובתוכנית יש הרבה עבודה על התלת ראשי.
אל תצפה לקבל מSS ידיים משוגעות

• פותח/ת השרשור
הידיים פחות. אחת הסיבות לכך היא שאני בחרתי פשוט לא להוסיף תרגילי עזר.
בגדול,האמות דווקא כן התחזקו ומרגישים את זה ובתוכנית יש הרבה עבודה על התלת ראשי.
אל תצפה לקבל מSS ידיים משוגעות
זה יפגע בהתקדמות אם אני יוסיף מקבילים 3 סטים ותרגיל ליד קדמית 3 סטים ?

זה יפגע בהתקדמות אם אני יוסיף מקבילים 3 סטים ותרגיל ליד קדמית 3 סטים ?

אם אתה מתלבט האם לעשות SS והנושא העיקרי שמפריע לך הוא הידיים, אתה יכול להוסיף פעם בשבוע, כתרגיל אחרון, סט אחד של מקבילים וסט אחד של כפיפת מרפקים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתלבט האם לעשות SS והנושא העיקרי שמפריע לך הוא הידיים, אתה יכול להוסיף פעם בשבוע, כתרגיל אחרון, סט אחד של מקבילים וסט אחד של כפיפת מרפקים.
אתה חושב שסט ישנה משהו ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית