זה בסדר שאני אוכל נגיד מהבוקר עד 5/6 1000 קלוריות, ואז מ-5/6 עד 8-9 עוד 1500 קלוריות או שמומלץ לפזר יותר?
לדוגמא היום:
בוקר - ש"ש + קוטג' (10:00)
ביניים - תפוח (11:30)
צהריים - כוסמת + קוטג' (12:50)
(עד כאן 800 קלוריות והשאר אחרי אימון)
אחרי אימון - מעדן + פיתה + שניצל (16:00)
אחרי זה - שניצל (17:00)
אחרי זה - אורז + 2 פרוסות פסטרמה + 200 גרם גבינה לבנה (18:30)
אחרי חצי שעה כוס חלב
אחרי זה - פרוסת לחם עם 2 פרוסות פסטרמה (20:00)
ולפני שינה כוס חלב
בנוסף, החלבון שלי מתפרס ככה ש-בערך 40 גרם חלבון מהבוקר עד הצהריים ואז אחרי אימון כל שעה וחצי 20-25 גרם חלבון
יש עם זה בעיה או שמומלץ להזיז 2 ארוחות למעלה?
קראתי באתר מסויים ש -
לדוגמא היום:
בוקר - ש"ש + קוטג' (10:00)
ביניים - תפוח (11:30)
צהריים - כוסמת + קוטג' (12:50)
(עד כאן 800 קלוריות והשאר אחרי אימון)
אחרי אימון - מעדן + פיתה + שניצל (16:00)
אחרי זה - שניצל (17:00)
אחרי זה - אורז + 2 פרוסות פסטרמה + 200 גרם גבינה לבנה (18:30)
אחרי חצי שעה כוס חלב
אחרי זה - פרוסת לחם עם 2 פרוסות פסטרמה (20:00)
ולפני שינה כוס חלב
בנוסף, החלבון שלי מתפרס ככה ש-בערך 40 גרם חלבון מהבוקר עד הצהריים ואז אחרי אימון כל שעה וחצי 20-25 גרם חלבון
יש עם זה בעיה או שמומלץ להזיז 2 ארוחות למעלה?
קראתי באתר מסויים ש -
זה נשמע לי ממש הגיוניהתשובה המפורטת יותר לצורך ירידה במשקל היא שיש הבדל! ואפילו הבדל גדול ביותר ועקרוני. כאשר אוכלים ארוחה אחת או שתים ביום שכל אחת מהן היא בת כאלף קלוריות בערך, נוצרת בבת אחת כמות רצינית של אנרגיה בגוף. אם במקרה אני ספורטאית על ועסוקה כעת בריצה או רכיבה קשה, אולי אצליח לנצל את כמות הקלוריות המרובה. אך אם אני אדם רגיל שחי חיים רגילים ללא הרבה פעילות – לגוף לא יהיה מה לעשות עם כל האנרגיה כולה והוא יעביר אותה למשמרת בתאי השומן שבגופנו. כמות גדולה של קלוריות בבת אחת לא ניתנת לניצול מיטבי ולכן מנותבת לצרכי עודף אנרגיה, כלומר אגירה ברקמת שומן. לעומת זאת אם אני אוכלת רק ארוחה אחת או שתיים ביום יש הרבה שעות ביממה ללא אנרגיה זמינה לתפקוד הגוף ואז הגוף פונה למקור זמין אחר – הוא יפרק שריר. אנרגיה זמינה היא זו המגיעה במשורה מהאוכל. אנרגיה זמינה קצת פחות אך בכל זאת זמינה – מפירוק השריר. שכבת השומן בגופנו משולה למחסן חירום. לא בכל רגע נתון, כאשר נדרשת מעט אנרגיה – רצים למחסני החירום. – לא? ואז יפרק הגוף את השריר כדי שתהה לו אנרגיה זמינה. ולכן אכילה מרוכזת תגרום לעלייה ברקמת שומן ולירידה במסת שריר, דבר שאינו בריא בעליל.
נערך לאחרונה: