עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
1. כמה זמן לוקח לגוף להתאושש מריצה?
2. מה ההיפרטרופיה המקסימאלית של הלב?
אני כבר שנה עושה ספורט (בדיוק היום) והצלחתי להוריד את הדפוקה במנוחה שלי מ90 ל59.
עוד כמה אני יוכל להוריד?
וכן אני הייתי שמן מאוד.
אם בערך לגוף לוקח עד 48 שעות להתאושש מאימון כוח גם מריצה זה ככה?תשובה אחת, אינדיוידאולי..מאוד משתנה מאדם לאדם
אם אתה לא תרגיש את זה אפחד לא יגיד לך שאתה התאוששת כמו שצריך.תשובה אחת, אינדיוידאולי..מאוד משתנה מאדם לאדם
אם אתה לא תרגיש את זה אפחד לא יגיד לך שאתה התאוששת כמו שצריך.
אוקיי הבנתי, תודה רבה על העזרה.תלוי עצימות ומה שאתה עושה באימון עצמו, אני מאמין שאתה לא רץ במעגלים במכון איגרוף שלך ככה שזה לא אינדיקציה יכול להיות בגלל שאתה מתאמן מאוד עצים באיגרוף תאילנדי אז הגוף שלך הסתגל למאמץ והריצות שאתה עושה הן קלילות ביחס לאימון אז פשוט ההתאוששות מהירה/קלה יותר אתה מבין אין תשובה חד משמעית בזה אין שחור לבן הכל תלוי הכל.
הלב מתחיל להשתפר כביכול אחרי 40% מהדופק המקסימלי
מריצה? לוקח 31:07 שעות.
זה לא משנה אם זה היה 200 מטר או 30 קילומטר. זה לא משנה למי. לכולם זה 31:07 שעות.
מה לא הגיוני ב31:07 שעות? אתה חושב שאני מסתלבט?חח למה להגיד סתם?
שאלתי בערך כמו שמאמין כוח זה עד 48 שעות שאלתי עד כמה זה בריצה.
די בטוח 'מה לא הגיוני ב31:07 שעות? אתה חושב שאני מסתלבט?
סוף סוף תשובה נורמאלית, תודה.הכל תלוי ברמת המתאמן, באורך הריצה ובסוג הריצה.
רצי מרתון מקצוענים אחרי תחרות של 45 קילומטר "נחים" 3-5 שבועות, בימים שאחרי התחרות עדיין קיימים DOMS ובשבועיים שאחרי התחרות ישנם אימוני "התאוששות"(יחסית למרתוניסט- אימונים שיהיו קשים למי שלא עוסק בפעילות אירובית שוטפת) שעולים בהדרגה עד שהוא מגיע חזרה לפיק.
היפרטרופיה לבבית בגדול ברובה גנטית, hyprtophic cardiomyopathy הוא מצב בו קיים גן שגורם להיפרטרופיה תוך חדרית בלב, זו מחלה פתולוגית ככל המחלות שמובילה לדום לב בקרב ספורטאים הרבה פעמים.
היפרטרופיה כללית של הלב זה משהו שקורה באימונים גם, אבל זה לא מסוכן, כמו שהשרירים החיצוניים גדלים במאסה גם הפנימיים גדלים.
בקשר לדופק, אני די בטוח שהדופק מנוחה שלך לא היה 90 לפני שהתחלת להתאמן אלא אם כן שקלת 150 והסתובבת בקלנועית כל היום, כנראה אתה לא יודע/ידעת איך למדוד דופק מנוחה ומתי.
אפשר להגיע לטווחים נמוכים בדופק, אזור ה50-55 זה אזור שדרך אימונים אפשר להגיע אליו בלי קושי רב, הבעיה שבאירובי לרוב ניתן להוריד דופק מנוחה תוך מס' חודשים לרמה מעולה ולהתקדם מעבר לכך קשה.
ספורטאים אירוביים ברמה עולמית נמצאים באזור ה35-40 פעימות לדקה(גם פה לרוב זה גנטי)