הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גבר כבן 40 יכול לעשות דדליפט וסקוואט (יש לו פריצת דיסק)

aloniman

משתמש פעיל
889
18
נק' מוניטין:
94
889
18
אבא שלי בן 41 והוא בקרוב נרשם למכון כושר, הייתה לו פריצת דיסק.
הוא יוכל לעשות דדליפט סקוואט ובנץ? כדי שהוא יעשה SS.
האורטופד אמר לו לעשות את כל התרגילים בשכיבה, אבל הוא לא יוכל לעשות את התרגילים האלה בשכיבה.

קשה לדעת, זה תלוי במצב הגב שלו ביום יום, האם הוא פעיל מבחינה ספורטיבית, האם הוא עובד בעבודה פיזית או משרדית.
מצד אחד אורטופד לא בהכרח מבין בתרגילי כוח אבל כן מבין במצב הרפואי שלו, אפשר להתייעץ גם עם פיזיוטרפיסט.
אם הוא בוחר לעשות את התרגילים האלה חשוב להיות מאוד זהיר ורצוי שיקבל הדרכה צמודה.
אני לא כ"כ רחוק מהגיל של אבא שלך וסובל מבלט דיסק, אני יכול להעיד שאני מאוד מתקשה בתרגילים האלה. אני בשלב הזה לא מסוגל לעשות סקווט ב-low bar ומתקשה מאוד לבצע דדליפט בצורה נכונה.
לדעתי לא כמאמן, עדיף שיבחר תרגילים פחות מאתגרים בהתחלה.

• פותח/ת השרשור
קשה לדעת, זה תלוי במצב הגב שלו ביום יום, האם הוא פעיל מבחינה ספורטיבית, האם הוא עובד בעבודה פיזית או משרדית.
מצד אחד אורטופד לא בהכרח מבין בתרגילי כוח אבל כן מבין במצב הרפואי שלו, אפשר להתייעץ גם עם פיזיוטרפיסט.
אם הוא בוחר לעשות את התרגילים האלה חשוב להיות מאוד זהיר ורצוי שיקבל הדרכה צמודה.
אני לא כ"כ רחוק מהגיל של אבא שלך וסובל מבלט דיסק, אני יכול להעיד שאני מאוד מתקשה בתרגילים האלה. אני בשלב הזה לא מסוגל לעשות סקווט ב-low bar ומתקשה מאוד לבצע דדליפט בצורה נכונה.
לדעתי לא כמאמן, עדיף שיבחר תרגילים פחות מאתגרים בהתחלה.

אממ אוקי תודה.
אז איך הא יוכל לעשות SS?
העבודה שלו היא לא פיזית ואני לא חושב שיש דברים שהוא לא יכול לעשות ביום יום, לדוגמה הוא עושה הליכות ועושה טיולי שטח.

אבא שלך בן 41, אני מאמין שהמטרה זה בסך הכל לשפר כושר כללי ולהתחזק פיזית קצת,
הוא כבר לא בן 17 והייתה לו פריצת דיסק, אל תגרום לו להיפצע שוב.
לדעתי אין צורך לתת לו תוכנית כמו SS, אני מאמין שהוא נרשם למכון לא בשביל לעשות סקוואט של 120 ק"ג.
עדיף תיתן לו לעבוד FBW פשוטה קצת בשביל להכניס את הגוף לכושר ובנוסף שיעבוד על סיבולת לב ריאה,
זה ייתן לו את התמורה הכי טובה.

• פותח/ת השרשור
אבא שלך בן 41, אני מאמין שהמטרה זה בסך הכל לשפר כושר כללי ולהתחזק פיזית קצת,
הוא כבר לא בן 17 והייתה לו פריצת דיסק, אל תגרום לו להיפצע שוב.
לדעתי אין צורך לתת לו תוכנית כמו SS, אני מאמין שהוא נרשם למכון לא בשביל לעשות סקוואט של 120 ק"ג.
עדיף תיתן לו לעבוד FBW פשוטה קצת בשביל להכניס את הגוף לכושר ובנוסף שיעבוד על סיבולת לב ריאה,
זה ייתן לו את התמורה הכי טובה.
אוקיי, הבנתי אפשר לנעול.

אל תיהיה מפגר . ותפסיק עם הקשר של SS לדדליפט וסקוואט .

אני חושב שדדליפט זה תרגיל חובה לכל מתאמן באשר הוא . צריך ללמד ולשאוף לשם .
כי זה תרגיל שהוא עובד על מובליזציה וחיזוק ואיזון שרירים . ולא רק על כוח ויופי.

אתה צריך לעבוד עם אבא שלך על מובליזציה .

תקנה פואם רולר . ותשקיע בתרגילי מובליזציה כמו ליכנס למצבי סקוואט ולעבוד על גמישות בכל מיניי מקומות שנוטים לבעיות כמו ההמסטרינג .
תעבוד איתו על ריצות ותרגילי בסיסים כמו שכיבות שמיכה מקבילים ומתח . תן לו לעשות קצת תרגילים לחיזוק שרירי הליבה כמו שולחן ( בטן סטטי ) . ותנסה ללמד אותו לאט לאט לעשות דדליפטים .

תרשום אותו לשחייה ואולי חוגי חרטא של יוגה ופילטיס .

ותזכור שהמטרה שלך זה להחזיר לגוף שלו את היכולות הטבעיות שלו . שכח מכל השטויות האלה SS ובאדי בילדינג .

מי שיגיד אחרת הוא עצלן \ מטומטם . ותתרחק מימנו .

היתרון היחיד שאני רואה במכונות במכון כושר שזה מוכר אשלייה ונותן תחושה טובה של התקדמות למתאמן העצלן . בכללי זה בולשיט אחד גדול ואני סבור שאפילו לא בריא לטווח הרחוק ובמיוחד לאנשים מבוגרים ופצועים .
אני מציע לך להתרחק מזה

נערך לאחרונה:
אל תיהיה מפגר . ותפסיק עם הקשר של SS לדדליפט וסקוואט .

אני חושב שדדליפט זה תרגיל חובה לכל מתאמן באשר הוא . צריך ללמד ולשאוף לשם .
כי זה תרגיל שהוא עובד על מובליזציה וחיזוק ואיזון שרירים . ולא רק על כוח ויופי.

אתה צריך לעבוד עם אבא שלך על מובליזציה .

תקנה פואם רולר . ותשקיע בתרגילי מובליזציה כמו ליכנס למצבי סקוואט ולעבוד על גמישות בכל מיניי מקומות שנוטים לבעיות כמו ההמסטרינג .
תעבוד איתו על ריצות ותרגילי בסיסים כמו שכיבות שמיכה מקבילים ומתח . תן לו לעשות קצת תרגילים לחיזוק שרירי הליבה כמו שולחן ( בטן סטטי ) . ותנסה ללמד אותו לאט לאט לעשות דדליפטים .

תרשום אותו לשחייה ואולי חוגי חרטא של יוגה ופילטיס .

ותזכור שהמטרה שלך זה להחזיר לגוף שלו את היכולות הטבעיות שלו . שכח מכל השטויות האלה SS ובאדי בילדינג .

מי שיגיד אחרת הוא עצלן \ מטומטם . ותתרחק מימנו .

היתרון היחיד שאני רואה במכונות במכון כושר שזה מוכר אשלייה ונותן תחושה טובה של התקדמות למתאמן העצלן . בכללי זה בולשיט אחד גדול ואני סבור שאפילו לא בריא לטווח הרחוק ובמיוחד לאנשים מבוגרים ופצועים .
אני מציע לך להתרחק מזה

מסכים בהחלט!חובה לכול מתאמן/מתאמנת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית