הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים מוזרים בגב תחתון שגורמים לרעידות בגפיים

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
כשאני עומד עם גב כפוף הרבה זמן (גם אם במצב נייטרלי) נהיה לי כאב חד ומציק בחלק הכי תחתון של הגב באמצע, ממש מעל המותן.
אם אני מתעלם מהכאב לאורך זמן וממשיך באותה תנוחה, כשאני נעמד/מתיישב (הכאב נעלם) הידיים מתחילות לרעוד ממש (הן מאז ומתמיד רעדו, אבל בקטנה) ולפעמים גם הכפות רגליים מתחילות לרעוד קצת.

מישהו מכיר?

נשמע כמו בלט או פריצת דיסק.
לפעמים הבלט/פריצת דיסק יכולים לגעת בעצבים ולשלוח כל מיני תגובות לא רצויות לשאר הגוף.
יש לך את זה הרבה זמן? אני מציע לך ללכת לרופא לעשות MRI או לפחות CT אל תסכים לעשות צילום X-RAY רגיל לא רואים של כלום.

• פותח/ת השרשור
רנטגן שכבר עשיתי מצא רק SPINA BIFIDA OCCULTA (שאולי גם זה פאקטור), אבל ידוע שזה לא מוצא כלום.

לא זוכר כמה זמן יש לי את זה, אבל זה בא והולך, ואין הקרנות של כאבים לשום מקום, הכאב הוא מאוד ספציפי במקום קטן יחסית.
בזמן מאמץ (הרמות או MMA) אין כאב.

ניסיתי להמנע מCT בגלל הקרינה, וMRI כמעט בלתי אפשרי להשיג לפי מה שהבנתי, אבל אני אנסה.

הדרך היחידה להשיג MRI זה באופן פרטי - הפרוצדורה בקופות חולים זה קודם כל CT אחרי זה אם לא רואים כלום אז אולי MRI.
מציע לך לעשות CT לפחות שתדע מה יש לך, אולי יש טיפול לבעיה.

• פותח/ת השרשור
אני בצבא, ננסה שבוע הבא לראות כמה קשה להשיג דרך הצבא MRI.

את הכאב שיחזרתי והצלחתי למקד יותר את הכאב למקומות האלה (באדום) -
untitled.JPG

אני בצבא, ננסה שבוע הבא לראות כמה קשה להשיג דרך הצבא MRI.

את הכאב שיחזרתי והצלחתי למקד יותר את הכאב למקומות האלה (באדום) -
צפה בקובץ המצורף 10637

יופי אז החיים שלך דבש!
אני השגתי בקלות בצבא MRI היה לי פציעה בכתף לקראת השחרור.
אתה צריך הפניה לאורטופד מומחה גב*. לא סתם אורטופוד, אתה צריך להתנגד בתוקף לCT ולהגיד שעשית כבר ולא ראו כלום!!
המומחה יתן לך הפניה לMRI חודש חודשיים לחכות אם אני זוכר נכון - ואתה צריך להביא טופס התחייבות כספית מהצבא לMRI .
אחרי שבוע אתה מקבל לבית בדואר ניתוח של הצילום וכתוב שם מה הבעיה ומה מצאו.

תיהיה בריא

יופי אז החיים שלך דבש!
אני השגתי בקלות בצבא MRI היה לי פציעה בכתף לקראת השחרור.
אתה צריך הפניה לאורטופד מומחה גב*. לא סתם אורטופוד, אתה צריך להתנגד בתוקף לCT ולהגיד שעשית כבר ולא ראו כלום!!
המומחה יתן לך הפניה לMRI חודש חודשיים לחכות אם אני זוכר נכון - ואתה צריך להביא טופס התחייבות כספית מהצבא לMRI .
אחרי שבוע אתה מקבל לבית בדואר ניתוח של הצילום וכתוב שם מה הבעיה ומה מצאו.

תיהיה בריא

יש מצב שיש פיספוס בCT וMRI מוצא את הבעיה?

יש פה כמה אי דיוקים.
קודם כל, אם הכאב הגיע לרמה שמדאיגה אותך, גש להבדק ותן לבעל מקצוע רציני לייעץ לך.
שנית, קל לזרוק בפורום "פריצת דיסק", "בלט דיסק" בכל דיון על גב ולהלחיץ את פותח הדיון סתם,
אבל מה שיש לך לא נשמע כמו שום דבר כזה באופן מובהק.
תעבור אצל הרופא שלך, תן לו להריץ את הבדיקות שלו ולהפנות אותך לאורטופד ו/או לנוירולוג על פי הצורך, ותקדם את התהליך משם.
כשיהיו לך יותר פרטים, יהיה אפשר לעזור לך יותר.

מעבר לכך, אי אפשר להגיד "שעשית CT ולא ראו בו כלום" כשלא עשית CT.
וכשהרופא המטפל מאוד רוצה MRI, לא עוברים דרך CT כדרך קבע (ויש לי תור כרגע לMRI שלא עבר דרך CT)

בהצלחה ורפואה שלמה

יש פה כמה אי דיוקים.
קודם כל, אם הכאב הגיע לרמה שמדאיגה אותך, גש להבדק ותן לבעל מקצוע רציני לייעץ לך.
שנית, קל לזרוק בפורום "פריצת דיסק", "בלט דיסק" בכל דיון על גב ולהלחיץ את פותח הדיון סתם,
אבל מה שיש לך לא נשמע כמו שום דבר כזה באופן מובהק.
תעבור אצל הרופא שלך, תן לו להריץ את הבדיקות שלו ולהפנות אותך לאורטופד ו/או לנוירולוג על פי הצורך, ותקדם את התהליך משם.
כשיהיו לך יותר פרטים, יהיה אפשר לעזור לך יותר.

מעבר לכך, אי אפשר להגיד "שעשית CT ולא ראו בו כלום" כשלא עשית CT.
וכשהרופא המטפל מאוד רוצה MRI, לא עוברים דרך CT כדרך קבע (ויש לי תור כרגע לMRI שלא עבר דרך CT)

בהצלחה ורפואה שלמה

היה לי בלט בגב וזה בדיוק הסימפוטמים שהיו לי, בגלל זה אני אמרתי את זה.
דרך הקופות חולים בלתי אפשרי להשיג MRI לפני שעושים CT, רק באופן פרטי ודרך מומחה אפשר להשיג קודם MRI.

רנטגן שכבר עשיתי מצא רק SPINA BIFIDA OCCULTA (שאולי גם זה פאקטור), אבל ידוע שזה לא מוצא כלום.

לא זוכר כמה זמן יש לי את זה, אבל זה בא והולך, ואין הקרנות של כאבים לשום מקום, הכאב הוא מאוד ספציפי במקום קטן יחסית.
בזמן מאמץ (הרמות או MMA) אין כאב.

ניסיתי להמנע מCT בגלל הקרינה, וMRI כמעט בלתי אפשרי להשיג לפי מה שהבנתי, אבל אני אנסה.

זה הבעיה ביפיד....גם לי יש....אותו דבר הפסקתי להתאמן ונחתי הרבה ועבר כמו שבא....

Airburn, לי יש עכשיו תור לMRI שלא עבר בCT דרך קופת חולים כללית.
והסיבה היא שלא רואים בCT את מה שצריכים לראות שם ולכן אין שום טעם לעשות אותו.

Airburn, לי יש עכשיו תור לMRI שלא עבר בCT דרך קופת חולים כללית.
והסיבה היא שלא רואים בCT את מה שצריכים לראות שם ולכן אין שום טעם לעשות אותו.

מה אמרת לאורטופד שנתן לך mri? אני כבר עברתי 2 דרך הקופה והם חיוכו באלגנטיות ושולחו אותי לפיזיוטרפיה,גם אני סובל כבר לא מעט זמן מכאב גב תחתון.
מה זמן אתה מחכה לmri דרך הקופה?

גב תחתון וגב בכלל, זה אחרת, כי CT נותן תמונה שאפשר לעבוד איתה ברוב המקרים (למיטב הבנתי).

אצלי הקטע הוא (הפעם) ברך ואת המבנים הרלוונטיים (מיניסקוס/פליקה/משהו אחר) אפשר לראות רק בMRI, אז איך CT יכול לקדם משהו ?
בעיקרון אני כבר סובל מזה כמעט שנתיים , עברתי את כל השלבים שהקופה דורשת(רנטגן, פיזיו, מגני ברך, אורטופדים כלליים למיניהם),
לבסוף הגעתי למומחה וזה קבע שאחרי שנתיים אולי הגיע הזמן לעשות כבר MRI, ולכן כנראה אני מקבל אותו.

כדי להשיג תוצאה מירבית בטיפול שלך אני מציע לך להגיע למומחים מכובדים בתחום בו יש לך בעיה, זה אפילו לא יקר דרך ביטוחי הבריאות המשלימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית