ייעוץ תפריט מסה,מתקשה להגיע לערכים...

ליאור

משתמש מתחיל
234
3
נק' מוניטין:
3
234
3
אוקי,קצת פרטים עליי,התאמנתי כ8 חודשים בחדר כושר,מסיבות של אי אכילה נכונה,חוסר שינה,ביצוע לא נכון של תרגילים ועוד..לא עליתי במסת שריר כמו שרציתי דבר שמאוד הפריע לי אז החלטתי לקחת את הכל שוב לידיים ולהתחיל להתאמן ולאכול בצורה מדוייקת מסודרת ונכונה .
חזרתי לחדר כושר שוב להתאמן,אני כרגע מתאמן חודשיים וחצי רצוף,דיי מבולבל אבל קודם אני רוצה לדעת שאני בתפריט נכון עם נתונים נכונים ואז להגיע לנושא של תוכנית העבודה.
לאחר הרבה קריאת מאמרים ,הרבה בילבול וכאבי ראש הצלחתי לגבש נתונים..
קודם כל אני בן 23
גובה 1.87
משקל 81
מטרה: מסה יחסית נקייה.
חישוב של BMR\RMR הוא : 2380.5 קלוריות אני שורף במצב נטרלי ללא שום פעילות גופנית.
נעגל ל2400 קלוריות נטרלי .

*למיטב הבנתי על מנת לעלות במסה אני צריך להוסיף כ-500 קלוריות לתפריט שלי על מנת להיות במאזן קלורי חיובי.
מה שאומר שאני צריך לצרוך ביום של אימון בחדר כושר כ-2900 קלוריות.
ננתח את זה לחישובים של חלבון+פחמימה+שומן:
חלבון 2 גרם חלבון כפול משקל הגוף (81) = 162 גרם חלבון. (648 קלוריות)
שומן 25% מסך הקלוריות אני מקצה לשומן שזה (725 קלוריות) לחלק ל-9 =80.5 גרם שומן.
פחמימה 2900-648-725=1527 לחלק ל-4 =382 גרם פחמימה.

חלבון 162 גרם
פחמימה 382 גרם
שומן 80.5 גרם
סה"כ 2900 קלוריות

אוקי, ועכשיו לתפריט שבניתי ויש לציין שמאוד מאוד קשה לבנות ולהתאים בידיוק וזה מה שיצא:

בוקר: 10:00
1 גביע 250 גרם גבינה לבנה 5%
3 פרוסות לחם מחיטה מלאה "דגנית עין בר"
1 כפית שמן זית
חופן אגוזי מלך 30גרם.
2 מלפפונים

ביניים 13:00
1 מעדן יוגורט 3%
3 פרוסות לחם מחיטה מלאה
2 עגבניות בינוניות

בסיום האימון:16:00-16:30
1 מנת חלבון אופטימום פרו קומפלקס (37 גרם חלבון במנה)
5 תמרים בינוניים .

צוהריים17:00
100 גרם חזה עוף בגריל.
3 כוסות אורז מבושל.
2 מלפפונים.
1 בננה.

ביניים 20:00-21:00
1 טונה במים סטאר קיסט.
3 פרוסות לחם מחיטה מלאה.
1 עגבניה בינונית.

ערב
1 ביצה XL חלבון+חלמון.
2 פרוסת לחם מחיטה מלאה.
1 כפית שמן זית
1 עגבניה בינונית.
חופן אגוזי מלך 30 גרם.

שם המאכל
כמות
ערך תזונתי
הסר הכל

לחם חיטה מלאה
9 פרוסות
677 קלוריות
הסר

אורז לבן מבושל
3 כוסות אורז
555 קלוריות
הסר

עגבניות
4 עגבניות בינוניות
125 קלוריות
הסר

מלפפון
4 מלפפונים בינוניים
107 קלוריות
הסר

טונה במים (משומר)
110 גרם
121 קלוריות
הסר

ביצה (חלמון)
חלמון גדול
60 קלוריות
הסר

שמן זית
כפית
41 קלוריות
הסר

חזה עוף בתיבול גריל
100 גרם
129 קלוריות
הסר

תמרים לחים עם גרעין
5 תמרים בינוניים
41 קלוריות
הסר

ביצה (חלבון)
חלבון ביצה
20 קלוריות
הסר

גבינה לבנה 5%
גביע
250 קלוריות
הסר

מעדן חלב 3%
גביע
165 קלוריות
הסר

אבקת חלבון 1 סקופ 37 גרם חלבון
135 קלוריות
הסר

לחם חיטה מלאה
2 פרוסות
150 קלוריות
הסר

שמן זית
כפית
41 קלוריות
הסר

בננה עם קליפה
2 בננות בינוניות
180 קלוריות
הסר

בננה עם קליפה
בננה בינונית
90 קלוריות
הסר

אגוזי מלך
30 גרם
207 קלוריות
הסר

סה"כ קלוריות:
2854 קלוריות
סה"כ חלבון:
182.4 גרם
סה"כ שומן:
68.3 גרם
סה"כ פחמימות:
399 גרם
סה"כ כולסטרול:
131 מ"ג
סה"כ סיבים תזונתיים:
36.4 גרם

טוב זהו כפי שאתם רואים אני ממש לא מצליח לעלות את השומנים כי חסר קצת וכמובן שהפחמימות יותר מדיי וסה"כ הקלוריות הוא לא מספיק.
מה אתם אומרים ?הצעות לשיפור..וייעול בבקשה לעזור לא לצחוק או ללעוג לעזור ולהביע דעה
אני מאוד מודה לכם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מציין פה גם כמה שאלות ששכחתי להכניס .
1.ביום שאני לא מתאמן מה קורה? כי הריי המאזן הנטרלי שלי הוא 500 קלוריות פחות? מה עושים במצב כזה?
עושים תפריט ליום ללא אימון? או שפשוט לא שותים את האבקת חלבון?
מקווה שהבנתם את השאלה שלי.

במקום ארוחה לאחר האימון אוכלים משהו אחר, יום התאוששות הוא יום שווה ערך קלורי, לפחות במצב ההתחלתי כאשר מגדילים קלוריות של 1000+ מעל הנטראלי שם אפשר גם לחסוך את הארוחה הזו.

אתה מוציא 2400 קלוריות~ ביום יום ללא שום פעילות גופנית.
בכל יום (גם ביום אימון וגם ביום בלי אימון אתה צריך להיות במאזן חיובי), כלומר ביום ללא אימון תתחיל מ2900 קלוריות. ביום אימון אתה צריך להוסיף לכך את הקלוריות שאתה שורף באימון (נניח200 קלוריות) אז אתה מוסיף ויוצא שביום אימון התפריט יעמוד על 3100 ~ קלוריות. כמובן שאם אתה רואה אחרי מספר שבועות שאין עלייה במשקל תוסיף קלוריות.
מה שאתה יכול לעשות זה פשוט לבנות תפריט קבוע וביום אימון להוסיף ארוחה מיד אחרי האימון שתכסה את הקלוריות נשרפו.
בקשר למקורות לשומן, אתה יכול להוסיף: שמן, אגוזים, שקדים, חמאת בוטנים, אבוקדו, אומגה 3, טחינה.
בפחמימות אתה יכול להוריד מהלחם\ אורז.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא ברור לי משהו כאן...

המאזן הנטרלי שלי BMR\RMR עומד על 2400 קלוריות ללא כל פעולה פיזית,זה הצריכה היומית שלי,אני צריך להוסיף 500 קלוריות בשביל להיות באמזן קלורי חיובי ביום יום,וביום של אימון בחדר כושר נניח אימון משקולות אני צריך להוסיף עוד 300 קלוריות?
ומה לגביי אימון של פעם בשבוע שאני עושה אירובי במטרה לשמור על סיבולת לב רעה וכו'.. כמה אז אני צריך להוסיף עוד 500?
הפחד שלי זה שאני לא רוצה להשמין בצורה מכוערת שמאחורי השרירים יתכסה מצבור ענק של שומן מגעיל..
תקנו אותי עם אני טועה לגביי חישוב היחס הקלוריות.
אין משהו שהוא יחסית מדוייק לגבי החישוב הזה?

MOSHE לא הבנתי את מה שרשמת
במקום ארוחה לאחר האימון אוכלים משהו אחר, יום התאוששות הוא יום שווה ערך קלורי, לפחות במצב ההתחלתי כאשר מגדילים קלוריות של 1000+ מעל הנטראלי שם אפשר גם לחסוך את הארוחה הזו.

מה זה משהו אחר? מה אוכלים אחרי אימון ?
יום התאוששות הוא יום שווה ערך קלורי לפחות במצב התחלתי כאשר מגדילים קלוריות של 1000+ מעל הנטראלי אפשר גם לחסוך את הארוחה הזו,איזה ארוחה? לא הבנתי את השורה הזאת..

אני צריך להוסיף עוד 300 קלוריות?
כן,200 ~
ומה לגביי אימון של פעם בשבוע שאני עושה אירובי במטרה לשמור על סיבולת לב רעה וכו'.. כמה אז אני צריך להוסיף עוד 500?
תלוי כמה זמן הוא עורך ובעצימות שלו, אבל צריך להוסיף כדי לכסות את מה ששרפת.
אין משהו שהוא יחסית מדוייק לגבי החישוב הזה?
עניין של ניסוי וטעייה, לא משמינים בשבוע ולא בחודש אם לא אוכלים הרבה מעבר למה שצריכים. אם אתה רואה שאתה לא עולה תוסיף.
אם אתה רואה שאתה עולה יותר מידי לזמן מסוים אפשר להוריד.

• פותח/ת השרשור
הבנתי ,אז בוא נסכם נראה שהבנתי כמו שצריך ושהיה גם לאלה שמסתכלים ולומדים כמוני 😃
המאזן הנטרלי שלי הוא 2400 קלוריות ליום. בשביל המסה אני צריך להוסיף עוד 500 קלוריות (על זה הוויכוח והבעייה ראו בהמשך).
ואז אני יעמוד על 2900 קלוריות ליום במצב חיובי כדי לעלות במסת שריר.
עכשיו כשאני מתאמן ביום של אימון משקולות בעצימות גבוהה בחדר כושר אני צריך להוסיף כ-200 קלוריות לסה"כ הקלוריות היומיות שלי, זאת אומרת שאני צריך לעמוד על 3100 קלוריות ליום אימון בחדר כושר (אימון משקולות בעצימות גבוהה).
כשאני מתאמן אימון אירובי אני צריך להוסיף את הסה"כ קלוריות ששרפתי באימון עצמו בערך 200 קלוריות לערכתי.
מה שאומר שהמאזן הקלורי שלי ביום אימון משקולות + אירובי צריך לעמוד על 3300 קלוריות ליום ? ? ?
העם כל זה נכון?
השאלה העיקרית שלי והחשובה ביותר היא כזאת,אני מסכים עם כל התוספות של הקלוריות לאימון משקולות ולאימון אירובי, למיטב הבנתי וידעתי מקריאת הפורומים האלה, ליום של אימון משקולות בעצימות יחסית גבוהה צריך להוסיף 200 קלוריות נכון?(תקנו אותי עם אני טועה) וליום של אירובי צריך להוסיף בערך 200 קלוריות (ממוצע למה ששרפנו)
מה שאומר שעם אני עושה אימון אירובי ואימון משקולות בערך 400 קלוריות אני שורף ואני צריך להחזיר את זה במאזן הקלורי החיובי שלי,
אבל אני לא מבין מה זה התוספת הכה גדולה של ה-500 קלוריות בשביל להיות במאזן נטרלי חיובי ,למה תוספת כזאת גדולה? מה היא באמת נותנת? למה לא 350 קלוריות? במה זה תלוי ואיך זה משתנה בין אדם לאדם? במידה ואני על מאזן קלורי חיובי גדול מדיי איך זה בא לידיי ביטוי מה אני אמור לראות להרגיש למדוד? מצטער פשוט לא הבנתי את הנקודה הזאת כי אף פעם לא קיבלתי וגם לא קראתי בתשובות פה בפורמים תשובה מלאה ומדוייקת איך להגיע ולמקסם את כל הנתונים האלה לתוצאה אחת טובה ולהגיע כמה שיותר קרוב למאזן קלורי חיובי שאותו אני צריך לצרוך במידת הצורך ולא סתם לצרוך עוד ועוד ...

תודה רבה רבה לכל העוזרים והפונים והמגיבים,
אני שמח שיש מי שמכוון ועוזר
ליאור.

• פותח/ת השרשור
אני מוסיף פה כמה שאלות שאין לי תשובות בטוחות לגביהם ואשמח לקבל חוות דעת שלכם.
1.יש טעם לעשות תפריט שונה ליום אימון משקולות+אירובי ותפריט שונה ליום מנוחה? כי ההבדלים אצלי זה 400 קלוריות נוספים ביום מנוחה,יש צורך בזה?? או שמספיק ה-500 הנוספים שהוספתי לנטרלי?
2.אני מתאמן בתוכנית ABCXABCX האם יותר נכון בריא ומומלץ לעשות בסוף כל אימון משקולות עוד 20-25 דקות אירובי בעצימות של שריפת 200 קלוריות לאירובי עצמו? או שיותר עדיף זה פעמיים בשבוע בסיום האימון משקולות הקצר ביותר אירובי של 30 דקות בעצימות גבוה של 300-350 קלוריות שריפה לאימון אירובי? (יש לציין שהאירובי אותו אני עושה בדרך כלל הוא הליכון מהירות 6-7 גובה 4-5)
3.בנוגע לשאלה מספר 2, איפה אני שומר יותר על סיבולת לב רעה ,בכל סוף אימון משקולות מוסיף גם אירובי או פעמיים בשבוע אירובי (בעציבות גבוהה יותר) בסוף האימון משקולות הקצר ביותר ?
חשוב לי מאוד הסיבולת לב רעה כי זה מה שעוזר גם בעלייה של משקלים,וגם עוזר במצבים בהם החזרה האחרונה או אחת לפני האחרונהנוצר מצב שמסתיים הכוח ואז הסיבולת לב רעה משחקים תפקיד חשוב.. אני צודק בזה?

הבנתי ,אז בוא נסכם נראה שהבנתי כמו שצריך ושהיה גם לאלה שמסתכלים ולומדים כמוני 😃
המאזן הנטרלי שלי הוא 2400 קלוריות ליום. בשביל המסה אני צריך להוסיף עוד 500 קלוריות (על זה הוויכוח והבעייה ראו בהמשך).
ואז אני יעמוד על 2900 קלוריות ליום במצב חיובי כדי לעלות במסת שריר.
עכשיו כשאני מתאמן ביום של אימון משקולות בעצימות גבוהה בחדר כושר אני צריך להוסיף כ-200 קלוריות לסה"כ הקלוריות היומיות שלי, זאת אומרת שאני צריך לעמוד על 3100 קלוריות ליום אימון בחדר כושר (אימון משקולות בעצימות גבוהה).
כשאני מתאמן אימון אירובי אני צריך להוסיף את הסה"כ קלוריות ששרפתי באימון עצמו בערך 200 קלוריות לערכתי.
מה שאומר שהמאזן הקלורי שלי ביום אימון משקולות + אירובי צריך לעמוד על 3300 קלוריות ליום ? ? ?
העם כל זה נכון?

כן

השאלה העיקרית שלי והחשובה ביותר היא כזאת,אני מסכים עם כל התוספות של הקלוריות לאימון משקולות ולאימון אירובי, למיטב הבנתי וידעתי מקריאת הפורומים האלה, ליום של אימון משקולות בעצימות יחסית גבוהה צריך להוסיף 200 קלוריות נכון?(תקנו אותי עם אני טועה) וליום של אירובי צריך להוסיף בערך 200 קלוריות (ממוצע למה ששרפנו)

כן, אירובי תלוי בעצימות ובמשך הזמן.

מה שאומר שעם אני עושה אימון אירובי ואימון משקולות בערך 400 קלוריות אני שורף ואני צריך להחזיר את זה במאזן הקלורי החיובי שלי,

נכון

אבל אני לא מבין מה זה התוספת הכה גדולה של ה-500 קלוריות בשביל להיות במאזן נטרלי חיובי ,למה תוספת כזאת גדולה?

זה לא גדול בכלל, זה בכדי להיות בטוח ב100% שאתה במאזן חיובי כי יש הבדל דק אם תקח 200 או 300 קלוריות מעל הנטראלי אתה יכול בסוף יום להשאר על נטראלי או להיכנס אפילו לשלילי וההתקדמות שלך תתקע או שאף תלך אחורה. כל הנוסחאות הללו לא מדוייקות ב100% לכן אנחנו לוקחים טווח סטייה ואומרים 500 קלוריות מעל הנטראלי, אם אתה יודע את הטנראלי שלך ב100% ובדקת עם המיכשור הנכון אז אפשר גם 350 מעל הנטראלי (גם פה יש הסתייגות כי אתה לא יודע כמה אתה שורף באמת באימון)

מה היא באמת נותנת? למה לא 350 קלוריות? במה זה תלוי ואיך זה משתנה בין אדם לאדם? במידה ואני על מאזן קלורי חיובי גדול מדיי איך זה בא לידיי ביטוי מה אני אמור לראות להרגיש למדוד?

צריך לגדול לך זנב ולצמוח 2 קרניים 😃 , ובנימה רצינית יותר אתה לא אמור להרגיש כלום, הגוף יהפוך את המזון לחום והקלוריות יתפוגגגו או במקרה הרע זה יאגר כשומן (שבמילא זה נאגר, אך זה לא מחייב שהאחוז השומן הכללי יעלה כי זה ביחס למסת השריר שאתה מעלה)

מצטער פשוט לא הבנתי את הנקודה הזאת כי אף פעם לא קיבלתי וגם לא קראתי בתשובות פה בפורמים תשובה מלאה ומדוייקת איך להגיע ולמקסם את כל הנתונים האלה לתוצאה אחת טובה ולהגיע כמה שיותר קרוב למאזן קלורי חיובי שאותו אני צריך לצרוך במידת הצורך ולא סתם לצרוך עוד ועוד ...

תודה רבה רבה לכל העוזרים והפונים והמגיבים,
אני שמח שיש מי שמכוון ועוזר
ליאור.
🙄

1.יש טעם לעשות תפריט שונה ליום אימון משקולות+אירובי ותפריט שונה ליום מנוחה? כי ההבדלים אצלי זה 400 קלוריות נוספים ביום מנוחה,יש צורך בזה?? או שמספיק ה-500 הנוספים שהוספתי לנטרלי?

תעשה ממוצע ותפעל על פיו לעשות 5 תפריטים ל5 ימים שונים בשבוע זה להיות אובססיבי ולהתסעק בקקה.

2.אני מתאמן בתוכנית ABCXABCX האם יותר נכון בריא ומומלץ לעשות בסוף כל אימון משקולות עוד 20-25 דקות אירובי בעצימות של שריפת 200 קלוריות לאירובי עצמו? או שיותר עדיף זה פעמיים בשבוע בסיום האימון משקולות הקצר ביותר אירובי של 30 דקות בעצימות גבוה של 300-350 קלוריות שריפה לאימון אירובי? (יש לציין שהאירובי אותו אני עושה בדרך כלל הוא הליכון מהירות 6-7 גובה 4-5)

זה לא משנה מה שנוח לך, ואם אתה לא מזריק אני לא רואה יתרון ל ABC שיהיה 6 אימונים בשבוע יותר מדי, פחות מדי התאוששות, פחות התקדמות מתוכנית נורמאלית, לפרטים נוספים פנה לפורום אימונים.

3.בנוגע לשאלה מספר 2, איפה אני שומר יותר על סיבולת לב רעה ,בכל סוף אימון משקולות מוסיף גם אירובי או פעמיים בשבוע אירובי (בעציבות גבוהה יותר) בסוף האימון משקולות הקצר ביותר ?

א. זה ריאה
ב. איפה שהאירובי עצים יותר למשך יותר זמן

חשוב לי מאוד הסיבולת לב רעה כי זה מה שעוזר גם בעלייה של משקלים,וגם עוזר במצבים בהם החזרה האחרונה או אחת לפני האחרונהנוצר מצב שמסתיים הכוח ואז הסיבולת לב רעה משחקים תפקיד חשוב.. אני צודק בזה?
🤪

• פותח/ת השרשור
אני תוך כדי העבודה מסתכל פה ושם אבל עוד מעט יהיה לי קצת יותר זמן לקורא לעומק את התגובות שלך משה.
בכל מקרה תודה רבה משה, הרגת אותי עם
צריך לגדול לך זנב ולצמוח 2 קרניים
smile.gif
אתה גדול תודה רבה על התמיכה ותשובות

• פותח/ת השרשור
משה כשאתה אומר לי

תעשה ממוצע ותפעל על פיו לעשות 5 תפריטים ל5 ימים שונים בשבוע זה להיות אובססיבי ולהתסעק בקקה.

למה אתה מתכוון? מה זה לעשות ממוצע? יש פה 400 קלוריות שאני לא צריך בכלל ביום ללא אימון אז איך אני יעשה ממוצע? תן דוגמא אני פשוט מבולבל נורא עם כל המסה הזאת וכל התזונה ,אני לאט לאט עושה לי סדר בדברים עד שאני יבין בידיוק את החומר וככה ההצלחה תהיה גדולה פי שתיים 😃

עם 2900 קלוריות אני צורך בזמן מצב נטרלי חיובי ועוד 400 קלוריות במצב אימון אנארובי+אירובי סה"כ זה 3300 קלוריות ביום של אימון .
שאתה מתכוון לממוצע לכל הימים שהיה אותו תפריט עם אותו סך קלוריות זה אומר 3100 קלוריות שאני יעמוד עליהם תמיד? גם ביום של אימון אירובי +אנארובי וגם ביום של מנוחה מוחלטת?
זה תקין ? לזה אתה מתכוון? תקן\נו אותי עם אני טועה ,לא רוצה להגיע למצב שאני בסוף יום של אימון בטעות נמצא רגל אחת בתוך מאזן קלורי שלישי...

תודה רבה על התשובות

נערך לאחרונה:
משה כשאתה אומר לי

למה אתה מתכוון? מה זה לעשות ממוצא? יש פה 400 קלוריות שאני לא צריך בכלל ביום של אימון אז איך אני יעשה ממוצע? תן דוגמא אני פשוט מבולבל נורא עם כל המסה הזאת וכל התזונה שאני לאט לאט עושה לי סדר בדברים.
נגיד ביום אימון אתה צריך לאכול 3000 קלוריות, ביום רגיל אתה צריך 2600. ויש לך נניח 4 אימונים בשבוע
אז אתה עושה 4*3000+ 3*2600= 19,800
את זה אתה מחלק ב7 (ימים בשבוע )וזה יוצא 2828. אז תרכיב תפריט קבוע של 2800 קלוריות.

אפשרות אחרת זה להכין תפריט קבוע וביום אימון לאכול עוד ארוחה אחרי האימון (או סתם במהלך היום) שמכסה את מה ששרפת.
נניח אתה מכין תפריט של 2600 קלוריות וביום אימון אחרי האימון מכניס עוד ארוחה של 400 קלוריות אחרי האימון.(לדוגמה פיתה עם טונה או משהו כזה..)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש לי איזה שאלה ליידע כללי..

יכול להיות בתוכנית תזונה ,בגלל שסך השומ בתוכנית ן הוא מאוד מאוד נמוך, עקב כך הפגיעה בגדילה מתעקבת ואף נפגעת וגם יש תחושת רעב תמידית בגלל זה?

אם יש סך נמוך של שומן בתזונה הדברים הבאים מתרחשים:

א. מערכת החיסון נפגעת וחלשה יותר
ב. הומורנים כאלה ואחרים מתפקדים פחות טוב בינהם טסט ההורמון הגברי החשוב בין היתר להעאלה במסה
ג. נגזרת של סעיף א קיים חשש מוגבר לדלקות במפרקים
ד. רעב היא פונקציה אינדבידואלית אך קיימת

יש עוד אבל אלו העיקריים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית