הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בנושא האימון שלי, תרגילים מורכבים ועוד...

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
טוב, נתחיל 😃
מטרה: מסה
אימונים: ABMABMABMABMABM....
M=מנוחה
משהו קורה לי בזמן האחרון באימונים, חוץ מזה שאני טס במשקלים. נגיד היום עליתי ל70 קילו דחיקת חזה עם מוט 😃 לפני שבועיים הייתי עושה 60, קפיצה של 20% כמעט, וזה בשבועיים
אבל היום היה לי אימון קקי ביותר, בהכל, אבל בכל התרגילים של החזה עליתי במשקלים אבל זה הביא לירידה משמעותית של התרגילים של הכתפיים והיד אחורית, אולי זה בגלל שאני עושה 12 סטים לחזה שה3 סטים האחרונים הם דחיקת חזה בשיפוע שלילי, עבודה על כוח (3 סטים של 4-6 חזרות) שרק בזמן האחרון התחלתי לעשות? מה עושים? מורידים סטים?

תרגילים מורכבים:
שמאתי את המושג הזה כל כך הרבה פעמים, וכל מה שאני יודע עליו זה שתרגילים מורכבים הם טובים חחחח. אז מה זה בעצם תרגילים מורכבים? למה הם כל כך טובים? מה עושה אותם טובים? האם יש איפשהו רשימה של כל התרגילים האלה? האם מוסיפים אותם האימון נפרד? או שהם נכנסים לאימון הרגיל? אם אפשר לענות על אלה, תודה רבה 😃

סקוואט ודד-ליפט:
התחלתי לעשות סקוואט בזמן האחרון, שלפי מה שהבנתי זה תרגיל מורכב (שוב, מה זה בעצם?), ואני חייב להודות שזה אחד התרגילים הכי לא נוחים שעשיתי בחיים שלי, אולי כי אין לי כלוב בחדר כושר לשים את המוט ואז כל פעם צריך להרים אותו מהרצפה... קיצור הבעיה שלי עם סקוואט זה שנראה לי שאני ממש לא גמיש מספיק, ואז בשביל להחזיק את המוט מאחורי הראש עם הידדים אני צריך ממש להחזיק לא נוח והמפרק של היד ממש עקום כזה וזה ממש כואב אז החלטתי להפסיק עם הסקוואט. אני רוצה להתחיל דד-ליפט, אז השאלה פה היא בעצם אם תיהיה לי את אותה בעיה? האם צריך גמישות כלשהי? עוד שאלה: לפי ההיגיון, תרגילים מורכבים עובדים על כל הגוף, או לפחות רובו, אז האם אני אמור לעשות את הדד-ליפט באימון נפרד? או שהוא יכול להיכנס באימון B עם הגב, יד קידמית, רגליים...

שוב,
תודה רבה לכל מי שהיה לו כוח לקרוא את הכל 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שבת שלום דוד!

חזה: 4X6 בנצ', 3X8 מקבילים, 2X12 פלייס חיובי.
יד אחורית: לא הבנתי את הקטע של המקבילים סגור, אתה אמור לעשות 12 ועושה 7?
גב: בנט אובר 4X6, מתח 3X8, חתירה בכבלים או פול אובר [אומנם לא אותו תרגיל, אבל תבחר מה שיותר "בא" לך לעשות] 2X12. וד"א פולאובר ממש לא תרגיל מורכב.
יד קידמית: 3X8 כפיפה מוט ישר, 3X12 פטישים.
רגליים: אין דבר כזה רציתי סקוואט אבל לא עבד לי... ברגליים תעשה ככה:
אימון B1 - סקוואט [אם ממש לא יכול אז לחיצת רגליים] 4X6-8, דדליפט 70% מהיכולת 3X8, פשיטת ברכיים 2X12 - אימון B2 להחליף בעצימות של הסקוואט והדדלפיט.

בהצלחה.
לקחתי את מה שרשמת ובניתי ועצמי את התוכנית הבאה, אין לי אימון גב טוב כי אני לא יודע לעשות בנט אובר :( אין לי איפה לעשות את זה ואם אני עומד במקום ומנסה משקל שיהיה לי קשה 6 חזרות אני לא מצליח לעמוד... חתירה בכבלים זה בעצם t-bar נכון? עכשיו לתוכנית: (בסוגריים הערות)
חזה: 4X6 בנצ', 3X8 מקבילים, 2X12 פלייס (הכל טוב ויפה חוץ מהפלייס, תרגיל ממש טוב, ממש הרגשתי את החזה עובד, אבל לא יהיו בעיות לעשות את זה במשקלים גובהים יותר? נגיד אם אני יוריד מהר מדי לא תתפרק לי הכתף?)
כתפיים: 4X6 דחיקת כתפיים, 2X8 הרחקת ידיים לצדדים, 2X12 הרחקת ידיים אחורה (כתף אמצעית)- יותר מדי לכתפיים? אני צריך את הדחיקת כתפיים ואת הרחקת הידדים אחורה, אז אם אתה משנה תשאיר אותם, תודה 😃
יד אחורית: לפי מה שהבנתי לחיצה צרפתית ומקבילים הם תרגילים ממש טובים, אבל כמה סטים וכמה חזרות לעשות?
B:
גב: כמו שאמרתי, אתה יכול לעשות לי פה משהו? תרגילים שאני יודע: חתירה בt-bar- ממש אוהב, מסור אני יכול ללמוד ולהצליח, מתח, ולא יודע מה עוד יש :(
יד קידמית: 3X8 מוט ישר בפריצר, 3X12 פטישים
רגליים: מתישהו מתחיל דדליפט ומניח שאני אעשה 4X6, דחיקת רגליים 3X8, פשיטה 3X10, ההפוך מפשיטה (ברח לי השם) 3X12

תודה רבה על העזרה, גם כל מה שעזרת לי עד עכשיו 😃

חזה - תעשה את הפלייס בשיפוע של 30\45 מעלות לחזה עליון.
כתפיים - בסדר פחות או יותר, אבל הרחקת ידיים אחורה זה לכתף אחורית.
יד אחורית - תעשה 3X8 3X10-12
גב:
מתח - 3X6 [תוסיף משקל במידת הצורך]
מסור - 3X8
פולאובר - 3X12
וTBAR זה לא חתירה כנגד כבלים. זה משהו שונה. תריץ בגוגל חיפוש לזה.
רגליים תפצל לB1 וB2 כאשר:
B1:
סקוואט 4X6
לחיצת רגליים 3X8
פשיטה 2X12
B2:
דדליפט 4X6
לאנצ' - 3X8
כפיפה 2X12

בטן תעבוד פעמיים בשבוע איזה 3 סטים כל פעם.

• פותח/ת השרשור
חזה - תעשה את הפלייס בשיפוע של 30\45 מעלות לחזה עליון.
כתפיים - בסדר פחות או יותר, אבל הרחקת ידיים אחורה זה לכתף אחורית.
יד אחורית - תעשה 3X8 3X10-12
גב:
מתח - 3X6 [תוסיף משקל במידת הצורך]
מסור - 3X8
פולאובר - 3X12
וTBAR זה לא חתירה כנגד כבלים. זה משהו שונה. תריץ בגוגל חיפוש לזה.
רגליים תפצל לB1 וB2 כאשר:
B1:
סקוואט 4X6
לחיצת רגליים 3X8
פשיטה 2X12
B2:
דדליפט 4X6
לאנצ' - 3X8
כפיפה 2X12

בטן תעבוד פעמיים בשבוע איזה 3 סטים כל פעם.
תודה 😃
TBAR זה בערך כמו מסור רק ב2 ידיים לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית