הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיבולת שועל נגד אורז

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
כולם ממליצים על שיבולת שועל אבל הסתכלתי בערכים של אורז לבן ושיבולת שועל והערכים של אורז יותר טובים.
יותר קל' יותר פחמימות אז למה כולם כ''כ ממליצים על שיבולת שועל?

כולם ממליצים על שיבולת שועל אבל הסתכלתי בערכים של אורז לבן ושיבולת שועל והערכים של אורז יותר טובים.
יותר קל' יותר פחמימות אז למה כולם כ''כ ממליצים על שיבולת שועל?
שיבולת שועל היא מקור מעולה להרבה מינרלים (מגנזיום, אבץ, ברזל, אשלגן, נתרן), ויטמינים, סיבים תזונתיים (מסיסים במים). הרבה יותר ממה שאורז מכיל.

שיבולת שועל היא מקור מעולה להרבה מינרלים (מגנזיום, אבץ, ברזל, אשלגן, נתרן), ויטמינים, סיבים תזונתיים (מסיסים במים). הרבה יותר ממה שאורז מכיל.
אני מתערב איתך שכמויות המינרלים והויטמינים שרשמת הן שואפות לאפס..

מה שיש פה זה אולי טיפה מגנזיום וזה גם בכמות שלא תספיק לך לכלום (אלא אם כן תאכל חצי קילו ביום)
אתה מפספס את הנקודה.
לא טענתי שב-100 גרם ש"ש יש את כל המרכיבים הנחוצים ובכמות הנחוצה, אלא, שבהשוואה לאורז (ועל הדרך בהשוואה לדגניים נוספים), ש"ש מכילה, יחסית, כמות רבה יותר של מינרלים.
את השאר יש לקבל ממקורות רבים, מגוונים ואחרים של מזון 😃

מה שיש פה זה אולי טיפה מגנזיום וזה גם בכמות שלא תספיק לך לכלום (אלא אם כן תאכל חצי קילו ביום)
ב-100 גרם שיבולת שועל לא מעובדת יש 59% מכמות המומלצת היומית של ברזל, 42% מהכמות היומית של מגנזיום, 213% מהכמות היומית של מנגן.

אתה מפספס את הנקודה.
לא טענתי שב-100 גרם ש"ש יש את כל המרכיבים הנחוצים ובכמות הנחוצה, אלא, שבהשוואה לאורז (ועל הדרך בהשוואה לדגניים נוספים), ש"ש מכילה, יחסית, כמות רבה יותר של מינרלים.
את השאר יש לקבל ממקורות רבים, מגוונים ואחרים של מזון 😃
אז מה הנק'? גם באורז יש ויטמינים -חלק יותר מש"ש וחלק פחות..לכן זה משחק לכאן ולכאן ההמלצה שלך
ב-100 גרם שיבולת שועל לא מעובדת יש 59% מכמות המומלצת היומית של ברזל, 42% מהכמות היומית של מגנזיום, 213% מהכמות היומית של מנגן.
בתור ספורטאי ההמלצות האלו מעניינות אותי כקליפת השום.

לא יודע,לא התעסקתי בזה לעומק.
אבל זה שרשום שזה 60% מהצריכה היומית לא אומר שזה הרבה

אז אם אתה לא יכול לתת מזון שמכיל יותר מינרלים, איך אתה יכול לטעון שהכמות אפסית?
עובדתית, הטענה שלך שגוייה. בשיבולת שועל יש כמות סבירה של מינרלים לגרם, ויש רק מעט מזונות אחרים עם יותר מינרלים לגרם (למשל אגוזים או שוקולד מריר).

אז אם אתה לא יכול לתת מזון שמכיל יותר מינרלים, איך אתה יכול לטעון שהכמות אפסית?
עובדתית, הטענה שלך שגוייה. בשיבולת שועל יש כמות סבירה של מינרלים לגרם, ויש רק מעט מזונות אחרים עם יותר מינרלים לגרם (למשל אגוזים או שוקולד מריר).
איך בדיוק זה שגוי?
עדיין כמות המינרלים שם היא קטנה יחסית למה שבן אדם צריך.
בחיים לא אמרתי שהיא קטנה יחסית למאכלים אחרים,כי זה לא מעניין אותי.

כן אם אתה קונה את הקוואקר בקופסאות.
אבל אם תלך לחנות תבלינים, קילו של ש"ש עולה 9 שקל.
לא בדקתי כמה עולה אורז...

בסופר קילו אורז יכול לעלות 11-12
אבל מחוץ לסופר אני מכיר בחור שקונה בשקים של 25 קילו במשהו כמו 3-5 שקל לקילו
הכל עניין איפה אתה קונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית