הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כוח מתפרץ

• פותח/ת השרשור Eduard
  • פורסם בתאריך

Eduard

משתמש מתחיל
277
0
נק' מוניטין:
241
277
0
מישהו יכול לתת לי תרגילים טובים לכוח מתפרץ אני יודע כמה וכמה תרגילים אבל אולי יש למישהו מידע שאין לי אשמח לשמוע !!!
תודה רבה!🙌

מעבר לתרגילים האלה, הדרך הכי מהירה שלך לשפר את הכוח המתפרץ, היא פשוט לשפר את הכוח שלך. עד שתהיה כבר די חזק, את התמורה הכי טובה תקבל מהתחזקות בתרגילים הבסיסיים.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המידע !!
יש לי עוד שאלה אחת האם יש עוד תרגילים לכוח מתפרץ ברגליים חוץ מה JUMP SQUAT אבל תרגילים ספיציפיים על משקל !!
תודה רבה

מעבר לתרגילים האלה, הדרך הכי מהירה שלך לשפר את הכוח המתפרץ, היא פשוט לשפר את הכוח שלך. עד שתהיה כבר די חזק, את התמורה הכי טובה תקבל מהתחזקות בתרגילים הבסיסיים.

אז למה אתה מחכה? 😛

תודה רבה על המידע !!
יש לי עוד שאלה אחת האם יש עוד תרגילים לכוח מתפרץ ברגליים חוץ מה JUMP SQUAT אבל תרגילים ספיציפיים על משקל !!
תודה רבה

כל התרגילים ברשימה שIronMind נתן לך עובדים בצורה זאת או אחרת על הרגליים. קח בחשבון שסביר להניח ששיפור הסקוואט (לא הjump squat) יתן לך את השיפור הגדול ביותר כרגע.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על המידע עזרתם לי מאוד עכשיו יש משהעו כמו תוכנית אימונים לזה כי ככה אני לא רוצה סתם לעשות את כל התרגילים משהו מסודר כזה !
עוד פעם תודה רבה

אתה תצטרך בשביל זה להגדיר בדיוק את המטרה שלך, כמה אתה חזק ואיזה ניסיון יש לך עם התרגילים האלו.

• פותח/ת השרשור
נגיד ככה שאני שחקן כדרוסל וכאילו אני מטביע והכל אבל לא בצורה כזאת קלה כי הגובה שלי הוא 1.84 ואני יכול לעשות זאת בחופשיות לכן אני רוצה לשפר יותר את הכוח המתפרץ ! נסיון בתרגילים אין לי אבל אינלי בעיה לללמוד את הטכניקה ולהתאמן עליהם רק לשפר את הכוח המתפרץ בצורה מסודרת ולא סתם ללכת ולעשות תרגילים
בגלל זה שאלתי יותר על תרגילי כוח מתפרץ של הרגליים

• פותח/ת השרשור
דדליפט ביעקרון אני לא עושה אבל סקוואט כן הגעתי בנתיים ל100 קילו על 5 חזרות
עשיתי פעם גם דדליפט ברגליים ישרות אבל אני לא בידיוק זוכר את המשקל
אני צריך משהו מסודר שישפר לי את הכוח המתפרץ

נערך לאחרונה:
לדעתי בשלב הזה אתה תוכל לקבל הרבה מתוכנית שתעזור לך להתחזק. ממליץ להתחיל עם SS או 5*5 לינארית/טקסס מטוד. תוכל למצוא מידע בנעוצים כאן בפורום ובhttp://www.lbs.co.il/showthread.php?t=3790.
תרגילים יותר יעודיים לכוח מתפרץ דורשים במינימום שליטה טובה מאוד בתרגילים בתוכניות הנ"ל, ככה שגם מעבר לשיפור בכוח המתפרץ שתראה כתוצאה משיפור בכוח, תוכניות כאלה יכולות גם להוות הכנה טובה להמשך הדרך.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אז כאילו אתה ממליץ בהתחלה לעשות את התוכנית הזאת ואז לעבור ממש למשהו רציני ?
לא הבנתי קצת את ה 5*5 יש שם תרגילי עזר נגיד לאימון מספר אחד יש תרגיל עזר אז לעשות אותו אחריי שעשיתי את אימון מספר 1?

נערך לאחרונה:
מה שאני אומר זה דבר כזה:

1. בשלב הנוכחי תוכל לקבל את השיפור המרבי בכוח המתפרץ מהשתפרות בתרגילים שמרכיבים את התוכניות שהצעתי. לכן מבחינתך כרגע, הן ה"משהו רציני" שאתה מחפש.

2. אי אפשר ללמוד ביצוע של תרגילים יעודיים יותר בלי שליטה טובה מאוד בתרגילים הבסיסיים. היות ואתה עובד (לפחות ככה זה נשמע, אחרת לא היית בא לחפש עזרה בפורום) ללא מאמן, זה רלבנטי במיוחד בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אמממ ותגיד עד איזה משקלים בערך צריך להגיע כדי להתחיל משהו רציני?
כמה זמן אתה חושב שזה יקח לי ? והאם זה יכול לפגוע בכושר הגופני שלי כלומר לפגוע במהירות והזריזות כי עדיין אני משחק כדורס והכוח המתפרץ הוא לתנועות חדות ומהירות וניתור גבוהה יותר

נערך לאחרונה:
עוד לא הבנת? התחזקות זה המשהו הרציני שאתה מחפש. התרגילים הנוספים הם חשובים, אבל התרומה שלהם תהיה די קטנה באופן יחסי לעומת השיפור שאתה יכול לקבל מהתחזקות נטו.

להוספת וריאציות של תרגילים מהרמת משקולות אולימפית אתה צריך מאמן או להיות המאמן של עצמך. בלי נסיון בתרגילים הבסיסים אין לך מה לחשוב בכיוון ללא מאמן.
לתרגילים פליאומטרים עם עומס גדול, כלומר בתוספת משקל או דברים כמו קפיצות עומק מקובל לדבר על סדר גודל של סקוואט עם פעם וחצי-פעמיים משקל גוף לפני שכדאי להכנס לזה.

כמה זמן אתה חושב שזה יקח לי ?

מה יקח לך? לא מבין הרבה באימונים ספציפים לכדורסל, אבל אני מניח שלאורך כל הקריירה השחקנים מנסים להשתפר בכוח ובמהירות.

והאם זה יכול לפגוע בכושר הגופני שלי כלומר לפגוע במהירות והזריזות כי עדיין אני משחק כדורס והכוח המתפרץ הוא לתנועות חדות ומהירות וניתור גבוהה יותר

עליה משמעותית במשקל ללא התחזקות תואמת יכולה לפגוע, כן. מצד שני ללא עליה במשקל קשה להתחזק. צריך לאזן את הדברים ולדאוג שרוב המשקל שעולים יהיה שריר ושריר שנמצא במקומות שרלבנטי לעזרה במטרות שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית