הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן לפני ואחרי האימון

:nono:
צריכה להיות ארוחה בתום האימון עם פחמימה זמינה, לא קראת כלום לפני שהרכבת לעצמך תפריט?

• פותח/ת השרשור
צריכה להיות ארוחה בתום האימון עם פחמימה זמינה, לא קראת כלום לפני שהרכבת לעצמך תפריט?

לא הבנתי. אני צריך לאכול משהו קטן עם פחמימה זמינה ואז לחכות כמה זמן לפני הארוחה הבאה?

במהלך האימון הגוף שלנו נכנס למצב "קטבולי" - מצב שנוצר עקב הפרשת הורמון הקורטיזול.
כדי להוציא את הגוף מהמצב הזה אנחנו צורכים בסוף אימון פחמימות ביחס של 0.8 * קילו גוף בעלות גGI (אינדקס גליקימי או בקיצור א"ג) גבוה.

מחקרים גם הראו שיש תועלת בשילוב של חלבון עם הפחמימה מיד לאחר האימון.
בעיקרון, תיקח איתך את הארוחה שאחרי האימון למכון, תאכל, תחזור הביתה ותאכל שוב (שם אתה יכול כבר להכניס ת'שומן)וסגרת את העניין.

• פותח/ת השרשור
במהלך האימון הגוף שלנו נכנס למצב "קטבולי" - מצב שנוצר עקב הפרשת הורמון הקורטיזול.
כדי להוציא את הגוף מהמצב הזה אנחנו צורכים בסוף אימון פחמימות ביחס של 0.8 * קילו גוף בעלות גGI (אינדקס גליקימי או בקיצור א"ג) גבוה.

בעיקרון, תיקח איתך את הארוחה שאחרי האימון למכון, תאכל, תחזור הביתה ותאכל שוב (שם אתה יכול כבר להכניס ת'שומן)וסגרת את העניין.

הרבע שעה הזאת עד שאני מגיע הבייתה כזאת משמעותית? בארוחה אחרי אימון שלי אני אוכל בערך גרם פחמימה לכל קילו עם אינדקס גליקמי די גבוה עם חלבון ושומן.

לא יודע כמה זמן צריך "לחכות" בין הארוחות האלה, אבל לא מומלץ לשלב שומן בארוחה שמיד אחרי האימון.

הרבע שעה הזאת עד שאני מגיע הבייתה כזאת משמעותית? בארוחה אחרי אימון שלי אני אוכל בערך גרם פחמימה לכל קילו עם אינדקס גליקמי די גבוה עם חלבון ושומן.
לדעתי, לא סביר בכלל שזה משמעותי, כשאני לא זורק כמו עכשיו ,גם אני אוכל בצורה הזאת...

בכל אופן אני כותב מדיעה ולא מסתמך על משהו.

נערך לאחרונה:

זה לא מדוייק במיוחד , אם אכלת ארוחה לפני האימון (נגיד 3-4 שעות לפני כגון חזה עוף) אז העיכול רק הסתיים בערך לפני האימון ועדיין יש חומצות אמינו בדם לכמה שעות טובות , לכן המצב ה"קטבולי" לא כזה מוגדר בדיוק נכון וה0.8 לא היית מייחס לזה כזו "חשיבות" וממש מקפיד על זה.
אם אכלת ארוחה טובה לפני האימון , אפילו חלב עם השייק ללא כל תוספת מיוחדת אמור להספיק , המחקרים שבוצעו על הפחממה ה"זמינה" לאחר האימון הראו שמזונות בעלי GI גבוה עד 24 שעות לאחר האימון שיפרו את ההתאוששות וה"אנאבוליזם" , לכן זה קצת יותר מורכב.

הפחמימה + החלבון מיד אחרי האימון זה לא חובה .. אתה יכול פשוט לאכול ארוחה אחרי האימון וזהו.
למרות שהרבה שומן מיד אחרי האימון לא הכי ממולץ..

מה? אחרי האימון זה חובה חלבון+פחמימה, זה הזמן של החלון הזדמנויות אחרי האימון.
שומן מאט את הספיגה, לכן עדיף כמה שפחות שומן, אבל גם באבקות חלבון יש שומן, אומנם משהו כמו 1.5 גרם למנת הגשה, שזה בסדר.

לא בדיוק קיים "חלון הזדמנויות" , זה נושא יותר מורכב מסתם לומר משפט כזה...
וגם לגבי מהירות הספיגה יש המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון וזה לוא דווקא חשוב.
בכל מקרה לא הייתי מגדיר את זה כ"חובה" , אלא יותר כ "המלצה"

ואם אני אוכל אחרי אימון 6-7 פרוסות לחם, 200 גרם חזה עוף ועוד איזה 300 גרם אורז - יעני רק ארוחה אחת בלי "ארוחה ישר אחרי אימון" וארוחה "שעה אחרי" - זה לא טוב? :nono:

ובלי קשר מאיפה הבאת את ה0.8 הזה? מה זה המספר הזה?

ואם אני אוכל אחרי אימון 6-7 פרוסות לחם, 200 גרם חזה עוף ועוד איזה 300 גרם אורז - יעני רק ארוחה אחת בלי "ארוחה ישר אחרי אימון" וארוחה "שעה אחרי" - זה לא טוב? :nono:

ובלי קשר מאיפה הבאת את ה0.8 הזה? מה זה המספר הזה?
זה כן טוב, למה הסקת ממה שכתבתי שזה לא?

מה זאת אומרת מיד בסוף האימון? אני אוכל רק ארוחה אחת אחרי האימון.

nono.gif

ץתץ

זה אותו דבר בעצם - אתה מסיים את האימון ואוכל פחמימות עם GI יחסית גבוה (אורז\לחם)
לא מחפש לצאת כאן צודק, יכול להיות שמה שכתבתי לא יצא ברור כל כך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית