נק' מוניטין:
5,762
- 709
- 0
את רוב השומן בתפריט שלי אני צורך לפני ואחרי האימון. יש עם זה בעיה?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא, כל עוד זה לא בארוחה של מיד בסוף האימון.
בוא נתחיל מהסוף להתחלה , למה החלוקה שלך יוצאת בצורה הזו?
:nono:
צריכה להיות ארוחה בתום האימון עם פחמימה זמינה, לא קראת כלום לפני שהרכבת לעצמך תפריט?
במהלך האימון הגוף שלנו נכנס למצב "קטבולי" - מצב שנוצר עקב הפרשת הורמון הקורטיזול.
כדי להוציא את הגוף מהמצב הזה אנחנו צורכים בסוף אימון פחמימות ביחס של 0.8 * קילו גוף בעלות גGI (אינדקס גליקימי או בקיצור א"ג) גבוה.
מחקרים גם הראו שיש תועלת בשילוב של חלבון עם הפחמימה מיד לאחר האימון.
בעיקרון, תיקח איתך את הארוחה שאחרי האימון למכון, תאכל, תחזור הביתה ותאכל שוב (שם אתה יכול כבר להכניס ת'שומן)וסגרת את העניין.
לדעתי, לא סביר בכלל שזה משמעותי, כשאני לא זורק כמו עכשיו ,גם אני אוכל בצורה הזאת...הרבע שעה הזאת עד שאני מגיע הבייתה כזאת משמעותית? בארוחה אחרי אימון שלי אני אוכל בערך גרם פחמימה לכל קילו עם אינדקס גליקמי די גבוה עם חלבון ושומן.
זה לא מדוייק במיוחד , אם אכלת ארוחה לפני האימון (נגיד 3-4 שעות לפני כגון חזה עוף) אז העיכול רק הסתיים בערך לפני האימון ועדיין יש חומצות אמינו בדם לכמה שעות טובות , לכן המצב ה"קטבולי" לא כזה מוגדר בדיוק נכון וה0.8 לא היית מייחס לזה כזו "חשיבות" וממש מקפיד על זה.במהלך האימון הגוף שלנו נכנס למצב "קטבולי" - מצב שנוצר עקב הפרשת הורמון הקורטיזול.
כדי להוציא את הגוף מהמצב הזה אנחנו צורכים בסוף אימון פחמימות ביחס של 0.8 * קילו גוף בעלות גGI (אינדקס גליקימי או בקיצור א"ג) גבוה.
בעיקרון, תיקח איתך את הארוחה שאחרי האימון למכון, תאכל, תחזור הביתה ותאכל שוב (שם אתה יכול כבר להכניס ת'שומן)וסגרת את העניין.
במהלך האימון הגוף שלנו נכנס למצב "קטבולי" - מצב שנוצר עקב הפרשת הורמון הקורטיזול.
:nono:
צריכה להיות ארוחה בתום האימון עם פחמימה זמינה, לא קראת כלום לפני שהרכבת לעצמך תפריט?
זה כן טוב, למה הסקת ממה שכתבתי שזה לא?ואם אני אוכל אחרי אימון 6-7 פרוסות לחם, 200 גרם חזה עוף ועוד איזה 300 גרם אורז - יעני רק ארוחה אחת בלי "ארוחה ישר אחרי אימון" וארוחה "שעה אחרי" - זה לא טוב? :nono:
ובלי קשר מאיפה הבאת את ה0.8 הזה? מה זה המספר הזה?
מה זאת אומרת מיד בסוף האימון? אני אוכל רק ארוחה אחת אחרי האימון.
![]()
ואם אני אוכל אחרי אימון 6-7 פרוסות לחם, 200 גרם חזה עוף ועוד איזה 300 גרם אורז - יעני רק ארוחה אחת בלי "ארוחה ישר אחרי אימון" וארוחה "שעה אחרי" - זה לא טוב? :nono: