תואר במדעי התזונה

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
היי, אני עוד חודשיים בערך משתחרר (עד מתי?) ודי מעניין אותי הנושא של תזונה.
הנחתי שיש פה אנשים שמעורבים בתחום, ומכיוון שאני חייל ומנותק מהעולם האזרחי יש לי כמה שאלות -
1.כמה כסף עושה תזונאי?
2.מה מידת הנחיצות בשוק? רוב מה שמצאתי בגוגל כשמחפשים תזונאים זה רק תואר שני ומעלה או עבודה של שעתיים שלוש ביום=משרה חלקית.
3.מה הסיכוי לעבוד עם אוכלוסיה של ספורטאים ולא של שמנים?
4.מה הם תארי המשך/תארים שמהם אפשר להמשיך לתואר הנ"ל? גם ביוטכנולוגיה מעניין אותי, יש קשר בין השניים?

תודה.

אני חושב שתואר ראשון צריך להיות תואר בסיסי ולא איזה תואר נישה, וכן אני מכליל את מדעי התזונה כנישתי ואופנתי.
אם התחום מעניין אותך אתה יכול למשוך לכיוון היותר ביולוגיה או יותר חישובי.
למשל, bsc מדעי החיים (לימודים פרא-קליניים) ומשם להתקדם למחקר או לתחומים שמשיקים לספורט (EMZ?)
מהכיוון היותר "ריאלי", ביו-אינפורמטיקה, פיזיקה רפואית, הנדסה בתחום הביוטק (מהנדס חשמל) וכו'

בכל אופן מדעי התזונה נשמע לי דיי חרטא בפיתה.

אחותי עומדת להתחיל תואר כזה באוניברסיטה העברית.
שאלתי אותה מה היא יכולה לעשות עם התואר הזה והיא אמרה לי שהיא יכולה לעבוד ביקב בתור ייננית (מלשון יין). הרבה זמן לא שמעתי בדיחה כל כך טובה.

לא מדובר בתואר חרטא בכלל.
הבעיה בארץ היא שאין כרגע תקנים לסטאז' ויש כבר מחזור או 2 שמחכים בתור ללא יכולת לעבוד בתחום.

האופציה היחידה להצליח בתחום הזה הוא רק אם תפתח קליניקה משלך ולגייס לקוחות תהיה המשימה הכי קשה שלך ופה רוב העצמאים נופלים.
יש כרגע יותר אנשים שמסיימים את התואר מתקנים לסטאז' + ממקומות עבודה, כך שבסופו של דבר יש פה הימור. הנושא בעלייה, אין ספק, יש גם יותר ביקוש אבל יש גם יותר בוגרים שמסיימים בשנה מה שמעמיד את כל התחום בבעיה. קח בחשבון גם שאתה תהיה מבין הגברים היחידים בכיתה שכזו, מאחר ורוב האנשים שהולכים לתארים הללו הן נשים וזה נשמע לך אולי כ"כיף", אבל אחרי כמה זמן תבין שזה לא כזה כיף כמו שאתה חושב (אבל זה לא בדיוק פרמטר להחליט מה ללמוד כמובן).
ביוטכנולוגיה זה שם מפוצץ להרבה תת תחומים. רוב האנשים שהולכים לביוטכנולוגיה מדמיינים דברים אחרים לגמרי ממה שלומדים באמת בביוטכנולוגיה ואין להם מושג מה זה באמת ומה עושים עם זה. בישראל עם ביוטכנולוגיה אי אפשר לעשות הרבה אם בכלל. תזונאים בקופות חולים עושים שכר זנותי של 5000-7000 ש"ח לחודש. עצמאי יכול להגיע ל 15,000-20,000 ש"ח בחודש אם יעבוד כמו חמור. מעטים הם אלו שעושים שכר גבוה מכך, בד"כ ניתן לספור אותם על 2 ידיים והם עובדים עם סלבריטאים, מנחים או משתתפים בתוכניות טלויזיה וכדומה.
בגדול, ללכת ללמוד מדעי התזונה בישראל זה הימור ענק לעתיד שלך, כי קשה מאוד להמשיך מתואר שכזה ללימודי המשך מכיוון שאין באמת כאלו בישראל.

אני חושב שתואר ראשון צריך להיות תואר בסיסי ולא איזה תואר נישה, וכן אני מכליל את מדעי התזונה כנישתי ואופנתי.
אם התחום מעניין אותך אתה יכול למשוך לכיוון היותר ביולוגיה או יותר חישובי.
למשל, bsc מדעי החיים (לימודים פרא-קליניים) ומשם להתקדם למחקר או לתחומים שמשיקים לספורט (EMZ?)
מהכיוון היותר "ריאלי", ביו-אינפורמטיקה, פיזיקה רפואית, הנדסה בתחום הביוטק (מהנדס חשמל) וכו'

בכל אופן מדעי התזונה נשמע לי דיי חרטא בפיתה.
ניסוח מדוייק.
אלא אם אתה רוצה להיות דיאטן קליני (ואתה לא), זה באמת חרטא בפיתה (אבל מחיטה מלאה).

ניסוח מדוייק.
אלא אם אתה רוצה להיות דיאטן קליני (ואתה לא), זה באמת חרטא בפיתה (אבל מחיטה מלאה).
לא יודע איך זה עובד בישראל, אבל בחו"ל (ארה"ב), אפשר להמשיך עם תואר בתזונה להרבה תארים אחרים כמו ביולוגיה, פיזיולוגיה, ביוכימיה, רפואה וכו'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית