עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אותו דבר גם בכיוון הפוך? (לא עובדים על הבנץ' אלא רק דד ליפט ומתח...)
באופן עקרוני כן. תוכנית שלא מכילה שום תרגיל דחיפה היא לא מאוזנת. לא חייבים לעשות בנצ' אפשר לעשות פרס, פוש פרס, ג'רק, כפיפות מרפקים.
אני כותב "באופן עקרוני" כי אני לא מכיר אנשים שרק עושים מתח ומנסים להגיע למשקלים גדולים. מתח רגיל, בלי תוספת משקל, להרבה חזרות (עבודת סיבולת) לא יצור בעיה לטעמי. הבעיה היא אם תוסיף משקל רציני (כמו שהבחור שלנו עושה בבנצ') ולא תאזן את זה עם תרגילי דחיקה.
הבחור שמחזיק את מוט ה"לבד" שלך מוריד ממך 30 קילו.
:secret:איך כפיפות מרפקים קשורות לעניין של הכתף?
אולי כן אולי לא,אני רק מגיב על מה שאני רואה.טוב אחי
איך אתה מסביר ששבוע לפני עבדתי עם 95 קילו בלי שהוא שם את הידיים?
אין שום בעיה לעבוד רק על דדליפט ומתח. לא יוצר שום חוסר איזון ולא נעליים.
וכדי לאזן את הבנץ', צריך לחיצות מעל הראש. משיכות זה לא מספיק.
באופן עקרוני כן. תוכנית שלא מכילה שום תרגיל דחיפה היא לא מאוזנת. לא חייבים לעשות בנצ' אפשר לעשות פרס, פוש פרס, ג'רק, כפיפות מרפקים.
אני כותב "באופן עקרוני" כי אני לא מכיר אנשים שרק עושים מתח ומנסים להגיע למשקלים גדולים. מתח רגיל, בלי תוספת משקל, להרבה חזרות (עבודת סיבולת) לא יצור בעיה לטעמי. הבעיה היא אם תוסיף משקל רציני (כמו שהבחור שלנו עושה בבנצ') ולא תאזן את זה עם תרגילי דחיקה.
ג'רק זה 100% רגליים אתה לא משתמש בכלל בכתפיים.
מיליטרי ומתח (עם משקל כשמשקל גוף נעשה קל) אתה בסדר גמור.
יפה מאוד איתי,
ורואים שהספוטר לא נוגע במוט הוא רק עושה מעלה ומוריד את הידיים בהתאם לתנועות של המוט.
תודה אחי
הספוטר בטח שהוא נוגע הוא מרים לפחות 50 קילו עם הזרת הינית שלו וככה מקל עליי
צחוק צחוק , אבל תבקש פעם הבאה שאתה דוחק שהספוטר רק ישים שתי אצבעות על המוט ולא ירים תמשקל אלא רק יגע מלמטה ותראה את ההבדל .
אם אתה רוצה אפשר לתת לך גם הסבר פיזקלי ...
אבל זה לא שהידיים שלו נוגעות במוט לאורך התנועה... הוא שם אותם בערך סנטימטר והוא לא עוזר בכלל אןי לי סיבה לשקר (בעצם יש מיליון)
ובלי קשר יהיה נחמד ההסבר הפיזיקלי כי זה באמת מוזר שאם הספוטר עוזר מעט זה בעצם עוזר הרבה
זה לא קשור לעזרה פיזית (הכוונה שלך בטח שהוא לא מושך תמוט למעלה ) .
ברגע שהוא מניח את האצבעות שלו למטה ולא מושך , הוא מוריד את הכח שאתה צריך להפעיל על המסה (כח הכבידה שפועל על המוט ) .
נניח עכשיו שהמוט לא זז משמע הוא בשיווי משקל לכן הכח שאתה מפעיל עליו שווה לכח המשיכה .
ברגע שהוא נוגע במוט הוא מפעיל עליו כח נורמל ולכן אתה צריך להפעיל פחות כח כנגד כח המשיכה .
האמת אפשר לחשב אפילו כמה משקל הוא מוריד ממך בפועל אם נדע מה הנורמל שהוא מפעיל על המוט .
זה ההסבר במונחים הכי פשוטים שיכלתי לחשוב עליהם .