אני לא מדריך, אלא סתם פרוץ דיסק מצוי:). מנסיון, זה מאד תלוי באיזה שלב אתה נמצא, ואיך זה מתבטא בגב הספציפי שלך. אין לי בעיה כיום לעשות כל תרגיל בטן (כולל crunches או עבודה על roman chair עם משקל), אבל אני מקפיד מאד לא לכופף את הגב יותר מדי. ביום יום, יעזור מאד אם תלמד לעשות squat נכון, כי זו התנועה שאתה אמור לעשות, תמיד, כשאתה רוצה להרים משהו מהרצפה.
אני חושד שאפילו אורתופד לא ידע לאמר לך מה וכמה בדיוק להתאמץ, כי אין שתי פציעות גב זהות. זה אתה יודע להרגיש. אם יש ספק, לך על הצד הקל של התרגיל (כלומר, שהתנועה לא קשה מבחינת הכח), ותכביד בהדרגה.
הוא רוצה לעשות דדליפט אם כבר, זאת התנועה שמדמה הרמת משאות מהרצפה, למרות שהלא הייתי ממליץ כל כך לכל אחד לעשות דדליפט עם פריצות דיסק, בטח שלא להתחיל להעמיס משקלים גבוהים בכל מקרה. זה תלוי מאוד במקרה כאמור.
לגבי השאלה ששאלת - אני מניח שכפיפות בטן ועבודה סטאטית מדורגת תיהיה מספקת.
זה תלוי איפה יש לך פריצת דיסק ולאיזה כיוון הדיסק פרוץ. אם הדיסק פרוץ לאחור (לכיוון הגב) - הלחץ יגבר בזמן תנועות כפיפה בעמ"ש, אבל תנועות פשיטה לא יהוו בעיה ולהפך. אם הפריצה היא אחורית בחוליות הלומבריות למשל, כפיפה קלה בחוליות הטורקליות לא אמורה להוות בעייה (בתאכלס זה אומר לבצע טווח תנועה קטן יותר). לעומת זאת אם פריצה היא אחורית בחוליות הטורקליות, עדיף אולי יהיה לבצע תרגילי בטן שמבוססים על גלגול אגן לאחור ולהימנע מכפיפות בטן קלאסיות.