נק' מוניטין:
24
- 610
- 8
בחתירה ובמסור התנועה מתפרצת מהירה כזאת ? או איטית ? כי אם מבצעים לאט לא מגיעים עד לחזה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מתפרצת.
אם היא לא תהיה מתפרצת, היא לא תעלה (אלא אם כן המשקל נמוך). כל תרגיל בחדר הכושר צריך לשאוף לעשות הכי מהר שאפשר. לא סתם יש אסכולות, כמו ב-WS, שעושים אימונים מיוחדים לשיפור מהירות.
למה למשל תרגילים מבודדים ליד קדמית אומרים לבצע לאט ולא מהר ... וגם תרגילים מורכבים בנצ' ומתח וזה גם אומרים לא לבצע מהר ...
אז אתה לא מכווץ מספיק.סליחה שאני נדחף מה לגבי רוחב אחיזה?
אחיזה רחבה? באחיזה צרה אני מרגיש רק את הידיים וזהו באחיזה רחב אני מרגיש את הכיווץ בשכמות
אז אתה לא מכווץ מספיק.
הוא מדבר על חתירהאז אתה לא מכווץ מספיק.
כי בילדרים מאמינים בתנועה איטית.
היפרטרופיה זה משהו שמצריך תנועות איטיות ולא מתפרצות
הסיבה לכך היא באמת מכיוון שזה יותר קשה ומצריך יותר מאמץ ולא סתם, המטרה שלך היא קודם כל לפרק את השריר ולא להרים יותר משקל או לחלופין שיהיה לך יותר קל
הגוף עיוור ולא אכפת לו מה המשקל ששמת, שאתה משתמש בתנופה לצורך הערמה של המשקל אתה בעצם כביכול משתמש בכוח חיצוני שיעזור לך, אומנם תשים יותר משקל אבל תפספס נקודות שהשריר לא באמת יתאמץ בהם כמו שצריך
אם המטרה שלך היא עליה בכוח המתפרץ אז זה בסדר, אבל לא אם המטרה היא היפרטרופה שזה מה שאתה רוצה אני מאמין
היפרטרופיה זה משהו שמצריך תנועות איטיות ולא מתפרצות
הסיבה לכך היא באמת מכיוון שזה יותר קשה ומצריך יותר מאמץ ולא סתם, המטרה שלך היא קודם כל לפרק את השריר ולא להרים יותר משקל או לחלופין שיהיה לך יותר קל
הגוף עיוור ולא אכפת לו מה המשקל ששמת, שאתה משתמש בתנופה לצורך הערמה של המשקל אתה בעצם כביכול משתמש בכוח חיצוני שיעזור לך, אומנם תשים יותר משקל אבל תפספס נקודות שהשריר לא באמת יתאמץ בהם כמו שצריך
אם המטרה שלך היא עליה בכוח המתפרץ אז זה בסדר, אבל לא אם המטרה היא היפרטרופה שזה מה שאתה רוצה אני מאמין
"אתה יודע מה עוד מצריך יותר מאמץ?
יותר משקל......
מסכים איתך שצריך בבידוד יד קדמית למשל אסור תנועה מתפרצת אבל גם לא תנועה איטית מידי כי אחרי זה עובדים פה על סיבולת , צריך קצב רגיל לא להתאמץ לעשות מהר ולא להתאמץ לעשות לאט זה לפי מה שהבנתי ... ובחתירה לפי מה שהבנתי אם נבצע תנועה לא מתפרצת לא נבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא וככה כל הבילדרים עובדים לפי מה שראיתי ביוטיוב
"אומנם תשים יותר משקל אבל תפספס נקודות שהשריר לא באמת יתאמץ בהם"
אני מאמין שפספסת את המשפט הזה שלי אם הגבת כזה דבר
אני גם יסביר לך מה הרעיון שעומד מאחורי זה, קיניזיולוגיה פשוטה ברגע שלקחת תנופה יצרת מצב שהשתמשת במשקל הגוף שלך/במשקל המשקולת כדי לסיים את החזרה
במצב הזה אתה יוצר מצב שעד שמומנט התנופה לא הסתיים אין התנגדות מקסימלית על השריר אותו אתה רוצה לאמן, בעצם אתה יוצר תרגיל עם מומנטים שונים שמופעלים על השריר, בחלק קל יותר ובחלק קשה יותר תלוי במומנט התנופה שיצרת. ויצרת מצב שבו לא בכל התנועה של החזרה בעצם השריר התאמץ כמו שצריך.
אם זה מענין אותך אתה יכול לקרוא את זה
bretcontreras.com/best-reps-for-hypertrophy-and-sport-specific-purposes
מסכים איתך שצריך בבידוד יד קדמית למשל אסור תנועה מתפרצת אבל גם לא תנועה איטית מידי כי אחרי זה עובדים פה על סיבולת , צריך קצב רגיל לא להתאמץ לעשות מהר ולא להתאמץ לעשות לאט זה לפי מה שהבנתי ... ובחתירה לפי מה שהבנתי אם נבצע תנועה לא מתפרצת לא נבצע את התרגיל בטווח תנועה מלא וככה כל הבילדרים עובדים לפי מה שראיתי ביוטיוב