הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולסטרול מחומצן ואבקות חלבון

Rasmalo

משתמש משקיע
2,627
276
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,075
2,627
276
ממה שאני מבין הכולסטרול שמהווה סיכון בריאותי הוא כולסטרול מחומצן (oxidized cholesterol). אתמול שמעתי שהוא נמצא בעיקר במוצרי חלב בתצורת אבקה, דיברו שם על אבקת חלבון רזה ומלבין קפה. האם מישהו יודע האם אבקות מי-גבינה נכללות בזה?
אני לא טוען שזה הדבר היחיד בעולם שהוא לא בריא, אני פשוט מעוניין לדעת. אולי כדאי לשקול דווקא אבקות חלבון שהן נמוכות בכולסטרול מהטעם הזה.

מצאתי רק את הרפרנס הזה:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10601703
while WPI may suppress the disturbance of immune function by oxidized cholesterol in both ages. This alleviation may be associated with a large amount of lactoglobulin in WPI. These results thus showed a possibility that oxidized cholesterol-induced perturbations of age-related changes of lipid metabolism and immune function can be moderated by both the selection and combination of dietary protein.

זה לא ממש עוזר לי, כי איזולט הוא גם כך נמוך בכולסטרול ביחס לאבקות אחרות.

שאלה יפה אחי , שמח שהעלתה אותה בפורום
מחכה לתשובה ,
בכללי אני מסיק שאם זה אבקה שמתערבבת עם מים והופכת לתרכיז בצבע + טעם . וזה בעצם חלבון . שמהקור שלו הוא מחלב .וזה אמור להיות הרבה זמן על המדף . מין הסתם שיש שמה כמה חומרים שאלוהים לא חשב שבני אדם צריכים לאכול .

העיקרון ב-Oxidized cholesterol הוא לקחת משהו שהוא נוזלי ולהפוך אותו למוצק, בדומה לשומן טראנס. רוב המוצרים שמכילים Oxidized cholesterol, גם מכילים שומן טראנס לכן במילא אנו לא ממש צורכים אותם בקביעות (עוגיות, סופגניות, דונאטים, רוב הדברים שמטוגנים בשמן צמחי [עמוק] וכו').
מה זה אומר לנו? שכן, באבקות חלבון ה"רגילות" יש Oxidized cholesterol, אך באייזולט סביר להניח שאין או כמות דיי אפסית שלא שווה התייחסות. למה זה לא מעניין? כי כמות הכולסטרול באבקות חלבון במילא מאוד נמוכה למנה בודדת ובנוסף, אין הרבה מחקר/ראיות מוצקות לגבי Oxidized cholesterol ובני אדם (כמו שראית, רוב המחקרים הם על עכברים). בוא נגיד שלצרוך 10 סקופים ביום של אבקת חלבון לא בהכרח יהיה משהו יעיל לגופך, אבל כל עוד זה במינון (1-3 ביום), לא רואה בכך בעיה, בטח שלא לאדם מתאמן.

• פותח/ת השרשור
העיקרון ב-Oxidized cholesterol הוא לקחת משהו שהוא נוזלי ולהפוך אותו למוצק, בדומה לשומן טראנס. רוב המוצרים שמכילים Oxidized cholesterol, גם מכילים שומן טראנס לכן במילא אנו לא ממש צורכים אותם בקביעות (עוגיות, סופגניות, דונאטים, רוב הדברים שמטוגנים בשמן צמחי [עמוק] וכו').
מה זה אומר לנו? שכן, באבקות חלבון ה"רגילות" יש Oxidized cholesterol, אך באייזולט סביר להניח שאין או כמות דיי אפסית שלא שווה התייחסות. למה זה לא מעניין? כי כמות הכולסטרול באבקות חלבון במילא מאוד נמוכה למנה בודדת ובנוסף, אין הרבה מחקר/ראיות מוצקות לגבי Oxidized cholesterol ובני אדם (כמו שראית, רוב המחקרים הם על עכברים). בוא נגיד שלצרוך 10 סקופים ביום של אבקת חלבון לא בהכרח יהיה משהו יעיל לגופך, אבל כל עוד זה במינון (1-3 ביום), לא רואה בכך בעיה, בטח שלא לאדם מתאמן.

אחלה. זה מה ששערתי.
יש עכשיו סיבה לרכוש איזולט שהיא לא "קמתי בבוקר ואני קטבולי אחושילינג".

שאלה, לדוגמא הדיימטיז המוכר (Dymatize Elite Whey Protein Isolate)
אז הוא גם כן נחשב איזולט?

פשוט יש להם גם את ה-ISO100 והבנתי שהוא איזולט, אז שניהם או רק ה-ISO100?

שאלה, לדוגמא הדיימטיז המוכר (Dymatize Elite Whey Protein Isolate)
אז הוא גם כן נחשב איזולט?

פשוט יש להם גם את ה-ISO100 והבנתי שהוא איזולט, אז שניהם או רק ה-ISO100?
בכל אבקת Whey יש בלנד של אייזולט, השאלה כמה אחוז מכלל האבקה. יש אבקת חלבון שהן 100% אייזולט וזה ההבדל בין מה שנקרא "אבקת מי גבינה" לבין "אבקת חלבון אייזולט"

בכל אבקת Whey יש בלנד של אייזולט, השאלה כמה אחוז מכלל האבקה. יש אבקת חלבון שהן 100% אייזולט וזה ההבדל בין מה שנקרא "אבקת מי גבינה" לבין "אבקת חלבון אייזולט"
תודה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית