הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תקראו את הכתבה הזאת ותנו את דעתכם בהתאם..חשוב מאוד.

לא.
לאכול זה חרטא?
זה לא חרטא למי שאין זמן או כוח לאכול בבית או להביא איתו טונות ופירות לאימון

שנגיע ל500 גרם חלבון הידרולייט ביום נדבר, זה בלתי אפשרי גם לא מייקל פלפס שמלס קולמן ועוד חרתא כולשהוא (גם 240 הידרולייט בספק רב)
אוכל זה אוכל, אני מבטיח שאם תאכל 500 גרם חלבון לא תרצה לאכול לפחות כל אותו היום ואם תאכל 1000 גרם חלבון זה פשוט יתעכל ויתעדכל וזה יכול לקחת יותר מ24 שעות (או שתקיא את זה אחד מהשניים)

מה 500, גם 240 נראה לא כדאי (וזה מכל מקורות החלבון, שאז זה עוד פחות מ10 גרם בשעה, לא?) . אני מנסה להבין מאיפה המספר של 10 גרם בשעה.

לא.
לאכול זה חרטא?
זה לא חרטא למי שאין זמן או כוח לאכול בבית או להביא איתו טונות ופירות לאימון
יוני, כמה הודעות לפני ההודעה שלך בדיוק אמרנו שלא משנה מתי נאכל את הארוחה אחרי האימון, האפקט הוא אותו האפקט. אז להגיד למי שאין כוח להביא איתו טונה ופירות לאימון זה קצת טיפשי אתה לא חושב?

אם ככה אבקת חלבון זה יעיל רק למי שצריך לתסף את התפריט שלו בחלבון.

אחרי האימון עדיף פחממות (בהנחה שאכלת כמה שעות לפני האימון), הGI לא משנה עד כמה שידוע לי

מה 500, גם 240 נראה לא כדאי (וזה מכל מקורות החלבון, שאז זה עוד פחות מ10 גרם בשעה, לא?) . אני מנסה להבין מאיפה המספר של 10 גרם בשעה.
מחקר מראה שספיגת חלבון היידרולייט בכבד הוא בין 1.3-10 גרם לשעה

קראתי מחקר שלקחו אנשים שאכלו מוקדם בבוקר חלבון ומאוחר בלילה(יותר מ5 שעות לפני\אחרי אימון) ואנשים שאכלו חלבון שעה לפני\אחרי אימון,וההבדלים די משמעותיים מבחינת הגדלת מסה רזה.
כמות החלבון באותו יום הייתה זהה.

אז למה בעצם עד עכשיו היינו שותים מיד לאחר האימון את החלבון עם הפחמימה?

ומאיפה המיתוס הזה של השומן עם החלבון לאחר האימון?

כן .. גם אני שואל את השאלה הזאת

כל המדריכי כושר יוצאים מהקורס בידיעה שאחרי אימון יש "חלון הזדמנויות" לתסף את השריר שנפגע כאילו באימון עד חצי שעה אחריו.

שוללים ? ? ? 😳

אני חושב שמה שמשה מנסה להגיד (תקן אותי אם אני טועה) הוא שהחשיבות של תזונה לפני ואחרי אימון הוצאה כבר מפרופורציות. יש חלון וכן יש הבדל אם אוכלים כמו שצריך מסביב לאימון. אבל, אצל רוב המתאמנים צריך לסדר דברים הרבה יותר חשובים לפני כמו תזונה באופן כללי (לאכול שייק אחרי אימון לא יעזור אם תאכל עוד 30 גרם בשאר היום), תוכנית אימון טובה, עיקביות באימונים, עצימות. אם כל אלה מסודרים ואתה רוצה להפיק עוד קצת מהאימונים אז כדאי להקפיד גם על תזונה טובה מסביב לאימון.

הבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG עם משקלים שלא מדגדגים להם כי הם עושים 15 חזרות בשלושים סטים ולא מבינים איך ה"אבקת ניפוח" שלהם לא עבדה אפילו שהם לקחו אותב בדיוק ב"חלון הזדמנויות".

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG עם משקלים שלא מדגדגים להם כי הם עושים 15 חזרות בשלושים סטים ולא מבינים איך ה"אבקת ניפוח" שלהם לא עבדה אפילו שהם לקחו אותב בדיוק ב"חלון הזדמנויות".

אני חושב שאתה צודק.
אלף ב' בפיתוח גוף זה תזונה,עצימות,אימון נכון,והתמדה.
כל השאר, גנטיקה וכו' מתגמד מול זה....

ולגביי זה:
הבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG
הייתה צריך לעצור באות C
✌️

גנטיקה זה ההבדל בין זה:
dsc5881qb4.jpg

וזה:
indexhttpmg393ai3.jpg

לזה:
dexter_jackson.jpg

newzealand2008_jackson.jpg

אני חושב שמה שמשה מנסה להגיד (תקן אותי אם אני טועה) הוא שהחשיבות של תזונה לפני ואחרי אימון הוצאה כבר מפרופורציות. יש חלון וכן יש הבדל אם אוכלים כמו שצריך מסביב לאימון. אבל, אצל רוב המתאמנים צריך לסדר דברים הרבה יותר חשובים לפני כמו תזונה באופן כללי (לאכול שייק אחרי אימון לא יעזור אם תאכל עוד 30 גרם בשאר היום), תוכנית אימון טובה, עיקביות באימונים, עצימות. אם כל אלה מסודרים ואתה רוצה להפיק עוד קצת מהאימונים אז כדאי להקפיד גם על תזונה טובה מסביב לאימון.

אבל הנה בא משה ואמר שאין באמת חלון הזדמנויות.

בא לך להסביר קצת על החלון הזדמנויות הזה? מה נקרא אצלך לאכול כמו שצריך מסביב לאימון?

כי אני לדוגמה, שיש לי תפריט בדיוק למטרה שלי, שאני אוכל בדיוק לפיו, ומתאמן בדיוק כמו שצריך בהתאם למטרה לא אכפת לי מה אומרים על מתאמנים ששותים שיק עם חלבון אחרי האימון וזהו.

גנטיקה זה ההבדל בין זה:
dsc5881qb4.jpg

וזה:
indexhttpmg393ai3.jpg

לזה:
dexter_jackson.jpg

newzealand2008_jackson.jpg

בהחלט דוגמה מעולה אבל זה קצת מטומטם להגיד שאם אין לך גנטיקה כדאי לך לוותר. זה מה שאמרו לי לפני 3 שנים, שהייתי ילד שמן. "קשה להרזות, זה בגנים שלך, אל תתאמן יותר מידי אין לך גנטיקה לזה" אמרו לי. מאז הצלחתי לסתום הרבה פיות של אנשים קנאים. אתה בטוח גם זוכר אותך מהפורום הקודם, הנה תמונה למקרה ששכחת:

ftvj7b7599axpw27entw.jpg

פיתוח גוף מקצועי זה גם גנטיקה, אבל מי שלוקח את עצמו לים ורוצה להרגיש טוב עם עצמו, זה תזונה, אימונים, דבקות במטרה. נטו.

אבקת חלבון אם רוצים להשמין כמה פעמים לוקחים ביום ? בנאדם שמתאמן 3 פעמים בשבוע , בראשון שלישי וחמישי , כל האימונים בעצימות גבוהה .

בבוקר ובערב ובימים שיש אימון אז גם אחרי אימון ?

אבל הנה בא משה ואמר שאין באמת חלון הזדמנויות.

בא לך להסביר קצת על החלון הזדמנויות הזה? מה נקרא אצלך לאכול כמו שצריך מסביב לאימון?

כי אני לדוגמה, שיש לי תפריט בדיוק למטרה שלי, שאני אוכל בדיוק לפיו, ומתאמן בדיוק כמו שצריך בהתאם למטרה לא אכפת לי מה אומרים על מתאמנים ששותים שיק עם חלבון אחרי האימון וזהו.

כתבתי מקודם ואני עדיין חושב ככה (עד שמשה יוכיח אחרת) שהוא לא מתכוון שאין כזה דבר "חלון הזדמנויות" אלא שהחשיבות שמייחסים לו היא גדולה מדי ושלרוב המתאמנים אין טעם להתעסק עם זה.

באופן עקרוני כשמדברים על "חלון ההזדמנויות" מדברים על הזמן של האימון והשעה (פלוס מינוס) שאחריה שבה קורים מספר תהליכים הורמונלים שניתן לווסת ולשנות אותם בעזרת תזונה מתאימה. האימון עצמו מכניס את הגוף לסטרס שהוא לא אופטימלי למטרות האימון שלנו. כדי לזרז את המעבר מהמצב הזה (מצב קטבולי) למצב של התאוששות ובניית שריר צריך לספק לגוף פחמימות וחומצות אמינו. היחס המועדף הוא 4:1 לטובת הפחמימות. לכן בסוף אימון מומלץ לשתות שייק שיש בו 15-30 גרם חלבון ו- 60-120 גרם פחמימות (חצי ליטר שוקו מתאים בול). ה"חלון" גם קשור לעובדה שמיד לאחר אימון השרירים שלנו מסוגלים לקלוט גלוקוז (פחמימות/סוכר) לשם מילוי מאגרי גליקוגן בצורה יעילה ומהירה ללא תלות באינסולין.

עכשיו השאלה היא מה ההבדל בתוצאות בין בנאדם ששיחרר את המשקולות בסט האחרון של האימון, רץ לחדר הלבשה ושתה שייק, לעומת מתאמן שסיים את האימון, עשה קצת מתיחות, התקלח והלך הביתה לאכול ארוחה טובה (שעה אחרי הסט האחרון). כנראה שההבדל הזה הוא די זניח.

כתבתי מקודם ואני עדיין חושב ככה (עד שמשה יוכיח אחרת) שהוא לא מתכוון שאין כזה דבר "חלון הזדמנויות" אלא שהחשיבות שמייחסים לו היא גדולה מדי ושלרוב המתאמנים אין טעם להתעסק עם זה.

באופן עקרוני כשמדברים על "חלון ההזדמנויות" מדברים על הזמן של האימון והשעה (פלוס מינוס) שאחריה שבה קורים מספר תהליכים הורמונלים שניתן לווסת ולשנות אותם בעזרת תזונה מתאימה. האימון עצמו מכניס את הגוף לסטרס שהוא לא אופטימלי למטרות האימון שלנו. כדי לזרז את המעבר מהמצב הזה (מצב קטבולי) למצב של התאוששות ובניית שריר צריך לספק לגוף פחמימות וחומצות אמינו. היחס המועדף הוא 4:1 לטובת הפחמימות. לכן בסוף אימון מומלץ לשתות שייק שיש בו 15-30 גרם חלבון ו- 60-120 גרם פחמימות (חצי ליטר שוקו מתאים בול). ה"חלון" גם קשור לעובדה שמיד לאחר אימון השרירים שלנו מסוגלים לקלוט גלוקוז (פחמימות/סוכר) לשם מילוי מאגרי גליקוגן בצורה יעילה ומהירה ללא תלות באינסולין.

עכשיו השאלה היא מה ההבדל בתוצאות בין בנאדם ששיחרר את המשקולות בסט האחרון של האימון, רץ לחדר הלבשה ושתה שייק, לעומת מתאמן שסיים את האימון, עשה קצת מתיחות, התקלח והלך הביתה לאכול ארוחה טובה (שעה אחרי הסט האחרון). כנראה שההבדל הזה הוא די זניח.
היה איזה מחקר מצחיק שהראה ששוקו הראה תגובה אנאבולית הכי חזקה מכל אבקת מי גבינה, קזאין וחרתא כולשהוא אחר.
ובקשר לחלון תגובה שלי בעבר:
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=24548&postcount=11

ארוחה לפני ואחרי אימון
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=431&postcount=6

פירוק שריר מי שביקש פה בעבר
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=2824&postcount=39

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית