עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שנגיע ל500 גרם חלבון הידרולייט ביום נדבר, זה בלתי אפשרי גם לא מייקל פלפס שמלס קולמן ועוד חרתא כולשהוא (גם 240 הידרולייט בספק רב)
אוכל זה אוכל, אני מבטיח שאם תאכל 500 גרם חלבון לא תרצה לאכול לפחות כל אותו היום ואם תאכל 1000 גרם חלבון זה פשוט יתעכל ויתעדכל וזה יכול לקחת יותר מ24 שעות (או שתקיא את זה אחד מהשניים)
יוני, כמה הודעות לפני ההודעה שלך בדיוק אמרנו שלא משנה מתי נאכל את הארוחה אחרי האימון, האפקט הוא אותו האפקט. אז להגיד למי שאין כוח להביא איתו טונה ופירות לאימון זה קצת טיפשי אתה לא חושב?לא.
לאכול זה חרטא?
זה לא חרטא למי שאין זמן או כוח לאכול בבית או להביא איתו טונות ופירות לאימון
מחקר מראה שספיגת חלבון היידרולייט בכבד הוא בין 1.3-10 גרם לשעהמה 500, גם 240 נראה לא כדאי (וזה מכל מקורות החלבון, שאז זה עוד פחות מ10 גרם בשעה, לא?) . אני מנסה להבין מאיפה המספר של 10 גרם בשעה.
אז למה בעצם עד עכשיו היינו שותים מיד לאחר האימון את החלבון עם הפחמימה?
ומאיפה המיתוס הזה של השומן עם החלבון לאחר האימון?
הבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG עם משקלים שלא מדגדגים להם כי הם עושים 15 חזרות בשלושים סטים ולא מבינים איך ה"אבקת ניפוח" שלהם לא עבדה אפילו שהם לקחו אותב בדיוק ב"חלון הזדמנויות".
הייתה צריך לעצור באות Cהבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG
אבל הנה בא משה ואמר שאין באמת חלון הזדמנויות.אני חושב שמה שמשה מנסה להגיד (תקן אותי אם אני טועה) הוא שהחשיבות של תזונה לפני ואחרי אימון הוצאה כבר מפרופורציות. יש חלון וכן יש הבדל אם אוכלים כמו שצריך מסביב לאימון. אבל, אצל רוב המתאמנים צריך לסדר דברים הרבה יותר חשובים לפני כמו תזונה באופן כללי (לאכול שייק אחרי אימון לא יעזור אם תאכל עוד 30 גרם בשאר היום), תוכנית אימון טובה, עיקביות באימונים, עצימות. אם כל אלה מסודרים ואתה רוצה להפיק עוד קצת מהאימונים אז כדאי להקפיד גם על תזונה טובה מסביב לאימון.
הבעיה היא שאנשים עושים ABCDEFG עם משקלים שלא מדגדגים להם כי הם עושים 15 חזרות בשלושים סטים ולא מבינים איך ה"אבקת ניפוח" שלהם לא עבדה אפילו שהם לקחו אותב בדיוק ב"חלון הזדמנויות".
גנטיקה זה ההבדל בין זה:
![]()
וזה:
![]()
לזה:
![]()
![]()
אבל הנה בא משה ואמר שאין באמת חלון הזדמנויות.
בא לך להסביר קצת על החלון הזדמנויות הזה? מה נקרא אצלך לאכול כמו שצריך מסביב לאימון?
כי אני לדוגמה, שיש לי תפריט בדיוק למטרה שלי, שאני אוכל בדיוק לפיו, ומתאמן בדיוק כמו שצריך בהתאם למטרה לא אכפת לי מה אומרים על מתאמנים ששותים שיק עם חלבון אחרי האימון וזהו.
היה איזה מחקר מצחיק שהראה ששוקו הראה תגובה אנאבולית הכי חזקה מכל אבקת מי גבינה, קזאין וחרתא כולשהוא אחר.כתבתי מקודם ואני עדיין חושב ככה (עד שמשה יוכיח אחרת) שהוא לא מתכוון שאין כזה דבר "חלון הזדמנויות" אלא שהחשיבות שמייחסים לו היא גדולה מדי ושלרוב המתאמנים אין טעם להתעסק עם זה.
באופן עקרוני כשמדברים על "חלון ההזדמנויות" מדברים על הזמן של האימון והשעה (פלוס מינוס) שאחריה שבה קורים מספר תהליכים הורמונלים שניתן לווסת ולשנות אותם בעזרת תזונה מתאימה. האימון עצמו מכניס את הגוף לסטרס שהוא לא אופטימלי למטרות האימון שלנו. כדי לזרז את המעבר מהמצב הזה (מצב קטבולי) למצב של התאוששות ובניית שריר צריך לספק לגוף פחמימות וחומצות אמינו. היחס המועדף הוא 4:1 לטובת הפחמימות. לכן בסוף אימון מומלץ לשתות שייק שיש בו 15-30 גרם חלבון ו- 60-120 גרם פחמימות (חצי ליטר שוקו מתאים בול). ה"חלון" גם קשור לעובדה שמיד לאחר אימון השרירים שלנו מסוגלים לקלוט גלוקוז (פחמימות/סוכר) לשם מילוי מאגרי גליקוגן בצורה יעילה ומהירה ללא תלות באינסולין.
עכשיו השאלה היא מה ההבדל בתוצאות בין בנאדם ששיחרר את המשקולות בסט האחרון של האימון, רץ לחדר הלבשה ושתה שייק, לעומת מתאמן שסיים את האימון, עשה קצת מתיחות, התקלח והלך הביתה לאכול ארוחה טובה (שעה אחרי הסט האחרון). כנראה שההבדל הזה הוא די זניח.