הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה לגבי תכנית חדשה

netanelrubin

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אני מתאמן עם מאמן שנה, הוא נתן לי תכנית חדשה שהחלק הראשון שלה הולך ככה:
סופר סט שמתמקד בנשימות עמוקות כדי להרחיב את הצלעות אם הבנתי נכון והתרגילים הם squat ו pullover:
squat : עם 15 קילו רק בשביל שיהיה קצת משקל ו25 חזרות: והנשימות הולכות ככה: לפני כל ירידה, ב10 חזרות הראשונות 3 נשימות עמוקות ב10 נשימות השניות 4 נשימות עמוקות וב5 נשימות האחרונות 5 נשימות עמוקות.
pullover: במהלך התרגיל לקחת נשימה עמוקה במהלך כל חזרה (10 חזרות, משקל מינימלי, גם כן רק כדי שיהיה משהו.)

השאלה שלי היא קודם כל לדעת מה זה עושה, כי לא כ"כ הבנתי מה הוא הסביר לי, ואם זה פוגע בגדילה בגלל שאני בן 17 וזאת תכנית של 3 חודשים ואני לא רוצה לפגוע בגדילה.

תודה מראש.

משקולות לא פוגעות בגדילה, אבל אל תעבוד עם המאמן הזה יותר. אין שום סיבה לעבוד בצורה כזאת. תעבור על הפורטל, תבין מושגים בסיסיים, ואם אתה רוצה - קח משם תכנית מוכנה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
ובכל זאת אתה יכול לומר לי מה עבודה בצורה כזאת נותנת? ועל מה היא משפיעה ואיך?

לפני שאתה זורק את המאמן שלך (כמו שאמרו לך למעלה) תשאל אותו מה עומד מאחורי אותם המספרים האלו ואילו שינויים בשריר את הולך לראות.
תחזור לכאן עם התשובה ותדע סופית אם אפשר להיפטר ממנו. אם אתה מתאמן מתחיל, מאמן אתה בכל אופן צריך, לאו דווקא בשביל שירכיב לך תכניות אלא שיראה לך בשטח איך לבצע תרגילים בצורה נכונה, למספר שיעורים בודדים. שווה כל לירה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני ממש לא מתאמן מתחיל אני מתאמן 3 שנים, אבל לפני שנה התחלתי לעבוד עם מאמן שהבעיה אצלו זה שכל מי שמגיע אליו הוא חושב שמגיע להיות באדיבילדר ותכלס זה לא המטרה שלי, אבל ככה הוא מאמן אותך. ולפי מה שהבנתי המון נפצעו אתו כי הוא עושה אימונים קשים מאוד, בגלל זה אני שואל מידי פעם על התכניות שהוא נותן לי.
הוא מאמן מעולה, אני רואה את זה על כל המאמנים שלו אבל הבעיה שהוא לא מתייחס לילד כילד ולמבוגר כמבוגר הוא מתייחס לכולם אותו דבר.

ככה צריך. הוא נתן לך תכנית של בילדרים...
מאחר שאתה לא רוצה להיות בילדר, ואתה מתאמן מספיק זמן בשביל להכיר תרגילים - אתה למעשה לא צריך אותו.
אין הבדל בין ילד למבוגר, אלא אם כן הוא נותן לך להרים משקלים רצחניים, וגם זה לא ממש קשור לגיל אלא אם לא הרמת משקולות בחיים. נהפוך הוא - ככל שאתה צעיר יותר (הכוונה מגיל ההתבגרות) הפונטנציאל שלך לפיתוח גוף הוא גבוה יותר, בעיקר בגלל ההורמונים.

נשאלת השאלה- מה המטרה שלך?
דרך אגב, אתה לא משלם למאמן בשביל לא להבין מה הוא אומר לך.

נערך לאחרונה:
אין קשר בין הפז"ם שלך בחדר כושר לבין הרמה שלך כמתאמן. ממה שהוא נתן לך תקבל בעיקר סיבולת שריר.

• פותח/ת השרשור
אבל השאלה שלי אם התכנית הזאת יכולה לפגוע בגדילה או להזיק לי באיזושהי צורה.

בגדילה לא תפגע. אם תעבוד לא נכון אתה עלול להיפצע, אבל זה נכון לכל תכנית.

Back
למעלה תחתית