הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פלאו

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
לא הבנתי משהו, כשאומרים דגנים מתכוונים ללחם, כוסמת, אורז, מקרוני?
מה לדוגמא עם תפו"א וחומוס?
למישהו יש בלוג טוב/ דוגמאות לתפריטים כי אני ראיתי רק את הסרטון שמדבר על השומן והכולסטרול ולמה פליאו הוא אורך חיים בריא יותר אבל לא כל כך הבנתי את ה"מה אסור, מה מותר" .

לא הבנתי משהו, כשאומרים דגנים מתכוונים ללחם, כוסמת, אורז, מקרוני?
מה לדוגמא עם תפו"א וחומוס?
למישהו יש בלוג טוב/ דוגמאות לתפריטים כי אני ראיתי רק את הסרטון שמדבר על השומן והכולסטרול ולמה פליאו הוא אורך חיים בריא יותר אבל לא כל כך הבנתי את ה"מה אסור, מה מותר" .
כוסמת = לא דגן (זה זרע)
אורז = דגן
לחם ומקרוני = חיטה
תפוח אדמה = ירק עמילני
חומוס = קטניה.

ופליאו זה לא חוקי פיזיקה... יש כאלה שיוכלו בפליאו די רגיל, הם פשוט יוותרו על הסוכר לבן, מרגרינה, גלוטן ועל מזון מעובד.
ויש כאלה שיחיו רק על בשר ושומן.

• פותח/ת השרשור
כוסמת = לא דגן (זה זרע)
אורז = דגן
לחם ומקרוני = חיטה
תפוח אדמה = ירק עמילני
חומוס = קטניה.

ופליאו זה לא חוקי פיזיקה... יש כאלה שיוכלו בפליאו די רגיל, הם פשוט יוותרו על הסוכר לבן, מרגרינה, גלוטן ועל מזון מעובד.
ויש כאלה שיחיו רק על בשר ושומן.

כן שמתי לב, יש כאלו שמורידים חלב ותפו"א ויש כאלה שאוכלים אותם
לדעתי אם זה לא ב-100% זה לא יצליח אז תודה, אפשר לנעול

כן שמתי לב, יש כאלו שמורידים חלב ותפו"א ויש כאלה שאוכלים אותם
לדעתי אם זה לא ב-100% זה לא יצליח אז תודה, אפשר לנעול
זה יצליח, השאלה למי... מה המטרה כאילו.
אם אתה עושה הרבה ספורט אז תאכל פחמימות בכיף... אבל אם אתה רוצה לרדת במשקל אז עדיף להתמקד בבשר ובשומן.

ההנחה של הפלאוליסטים היא שיש אפשרות לאכול כמויות שומן ואפילו רווי בלי שם דאגה, זה נשמע מטורף בהנחה שאומרים ששומן רווי סותם עורקים. אשמח להתייחסות ממך sweetbamba

• פותח/ת השרשור
ההנחה של הפלאוליסטים היא שיש אפשרות לאכול כמויות שומן ואפילו רווי בלי שם דאגה, זה נשמע מטורף בהנחה שאומרים ששומן רווי סותם עורקים. אשמח להתייחסות ממך sweetbamba

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אין כיום מספיק מידע כדי לקבוע בצורה ברורה האם אכילת שומן רווי גורמת למחלות לב או לא.

אבל כן יש מספיק מידע שתומך בקשר בין צריכת שומן רווי ומחלות לב.

אין כיום מספיק מידע כדי לקבוע בצורה ברורה האם אכילת שומן רווי גורמת למחלות לב או לא.

אז בעצם יש או אין מספיק מידע בנושא?

אני אשמח לראות מחקרים לא תצפיתיים.

אז בעצם יש או אין מספיק מידע בנושא?

אני אשמח לראות מחקרים לא תצפיתיים.

המחקרים הלא תצפיתנים שבהם הפחיתו שומן רווי ובדקו תוצאות קליניות היו לא מוצלחים, אך בחלקם כן הייתה הפחתה במחלות לב (אם כי לא בהכרח בשל ההפחתה בשומן הרווי). http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.1000252
כמו כן, מחקרים לא תצפיתנים הראו בבירור ששומן רווי מעלה את רמות ה-LDL בדם.
http://ajcn.nutrition.org/content/77/5/1146.long

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אומרים פה שאנשים פעם היו בריאים בהרבה יותר אבל מצד שני הם מתו כבר בגיל 40 ככה שלא היו להם הרבה הזדמנויות לחלות תתקן אותי אם אני טועה...

הם לא מתו מזה
הם מתו משפעת וכאלו , היום ברפואה המודרנית זה לא ככה.

פעם היינו יותר גדולים, חזקים ובריאים
היום לא.
יש מלא גורמים להאשים אז זה לא כדאי להסתכל על זה רק מהפן התזונתי אבל אני עדיין מאמין שזה פקטור בהפיכתנו למה שאנחנו היום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית