הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
האם קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי? הרי זה 100% סיבים.
אני מדבר על סובין חיטה בצורתו הפשוטה ביותר כפי שהוא נמכר בתפזורת, ללא תוספות.

האם קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי? הרי זה 100% סיבים.
אני מדבר על סובין חיטה בצורתו הפשוטה ביותר כפי שהוא נמכר בתפזורת, ללא תוספות.
נהוג לחשוב שלסיבים אין קלוריות, אבל זה לא נכון. 1 גרם של סיבים (תלוי אילו, אבל נקח ממוצע כרגע מכדי לא לבלבל ולהיכנס לפרטים קטנים ולא חשובים) הוא לערך 1.5-2 קלוריות ל 1 גרם או פשוט חצי מהסך הקלורי שפחמימה מספקת לגרם נתון. אז כן, קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי.

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
ברור, זה גם רשום בקישור הבא: http://www.foodsdictionary.co.il/Products/35/סובין חיטה

ניתן לראות כי עבור 100 גרם מוצר, רק 42.8 מהווים סיבים תזונתיים. בכל מקרה, את הערכים הללו יש לחתוך בחצי לערך לפי המאמר שאוזכר מוקדם יותר.
לא בהכרח
נסה להכפיל כל גרם לפי הקלוריות שהוא שווה
לא נראה כאילו הם כללו את הסיבים בגרמים של הפחמימה (מהסיבה הפשוטה ש-יש יותר סיבים מפחמימות)
בד"כ אני תמיד רואה : פחמימות - 40
מתוכם: סיבים תזונתיים : X

בגלל זה הערכים הם 216 קל' ל100 גרם מוצר

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח
נסה להכפיל כל גרם לפי הקלוריות שהוא שווה
לא נראה כאילו הם כללו את הסיבים בגרמים של הפחמימה (מהסיבה הפשוטה ש-יש יותר סיבים מפחמימות)
בד"כ אני תמיד רואה : פחמימות - 40
מתוכם: סיבים תזונתיים : X

בגלל זה הערכים הם 216 קל' ל100 גרם מוצר

לא מובנת הנקודה שלך. הכפלת ערכי השומן, חלבונים והפחמימות מהקישור יחד עם 50%~ מהערך הקלורי של סיבים תזונתיים (פחמימה), מביאה אותנו לערך הקלורי הכולל.

נהוג לחשוב שלסיבים אין קלוריות, אבל זה לא נכון. 1 גרם של סיבים (תלוי אילו, אבל נקח ממוצע כרגע מכדי לא לבלבל ולהיכנס לפרטים קטנים ולא חשובים) הוא לערך 1.5-2 קלוריות ל 1 גרם או פשוט חצי מהסך הקלורי שפחמימה מספקת לגרם נתון. אז כן, קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי.

שמע זה מאוד מעניין מה שאתה אומר, פעם ראשונה שאני שומע שלסיבים יש ערך קלורי, כמו כן הסיבה היא ההתססה? כלומר חלק מסיבים תזונתיים הופכים לחומצות שומן?

לא מובנת הנקודה שלך. הכפלת ערכי השומן, חלבונים והפחמימות מהקישור יחד עם 50%~ מהערך הקלורי של סיבים תזונתיים (פחמימה), מביאה אותנו לערך הקלורי הכולל.
אולי הייתה אי הבנה מלכתכילה.
את מה אתה מוריד ב50%?
את הקלוריות בכללי...או את הקלוריות מפחמימות(סיבים)?

שמע זה מאוד מעניין מה שאתה אומר, פעם ראשונה שאני שומע שלסיבים יש ערך קלורי, כמו כן הסיבה היא ההתססה? כלומר חלק מסיבים תזונתיים הופכים לחומצות שומן?
זה שהגוף מתקשה לעכל סיבים תזונתיים זה לא אומר שהם לא מספקים אנרגיה וכן, חלקם הגדול יכול להאגר כשומן (וכשאני אומר להאגר כשומן הכוונה להפוך לחומצות שומן ולוא דווקא לעלות אותך ב-% השומן או בשומן בק"ג. יציאה וכניסה של שומן לתאים יש כל הזמן, השאלה מה המאזן הסופי ביום נתון [או כל טווח שעות אחר שתבחר]).

גם הבני פייבר וכל הסיבים שנמכרים בקופסאות

יש להחשיב אותם כפחמימות ??
כן, 2 גרם סיבים = 1 גרם פחמימה (לערך, לפחות מבחינה קלורית).

זה שהגוף מתקשה לעכל סיבים תזונתיים זה לא אומר שהם לא מספקים אנרגיה וכן, חלקם הגדול יכול להאגר כשומן (וכשאני אומר להאגר כשומן הכוונה להפוך לחומצות שומן ולוא דווקא לעלות אותך ב-% השומן או בשומן בק"ג. יציאה וכניסה של שומן לתאים יש כל הזמן, השאלה מה המאזן הסופי ביום נתון [או כל טווח שעות אחר שתבחר]).

כן, 2 גרם סיבים = 1 גרם פחמימה (לערך, לפחות מבחינה קלורית).

משה אני לא מתכוון מבחינת ערך קלורי ! הכוונה מבחינת אגירה בגוף! לדוגמה בדירת דל פחמימה כף של 15 גרם שלי סיבים ! צריך לחשב כ7.5 גרם פחמימה ? או שזה לא סופג נוזלים ולשם כך לא ניתן לספור ? תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית