הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה/הכוונה לתקופת חיטוב

talshmarel

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן אנשים, אני חדש בפורום הזה ואני קורא מלא הודעות של אנשים בימים האחרונים ויש פה אחלה קהילה שאני בטוח שיכולה לעזור לי...
צירפתי תמונה ישנה שלי יחסית ותמונה עדכנית של המצב הנוכחי שלי.
לפני כשנה נשקלתי ובדקתי אחוזי שומן, עמדתי על 97 קילו ו-27.5% אחוז שומן
כיום אני עומד על 76 קילו עם 14-15% שומן ותקוע על זה כבר כמעט חצי שנה

לפני כשבוע התחלתי/מנסה להידבק לתפריט תזונה לחיטוב שיש פה באתר לאנשים השוקלים 70 קילו. זאת אומרת, אוכל כל 3-4 שעות.
הבעיה הגדולה שאני גם סטודנט וגם עובד משמרות לילה או משמרות ארוכות שקצת מפריעות לארוחות.
אני מתאמן בחדר כושר מתחילת ינואר, כמעט ארבעה חודשים עשיתי תוכנית כוללת של כל הגוף לחיזוק והיום אני עושה תוכנית AB
אני מאוד אוהב לרוץ ואני רץ 2-3 פעמים בשבוע כ-10 ק"מ כל ריצה בסביבות 55-60 דקות

הבעיה הגדולה שלי (אני חושב) שאני לא יודע באמת לספור קלוריות, פחמימות, שומנים וחלבונים כמו שצריך, אין לי משקל קטן כזה למטבח ולא יודע בדיוק כמה לאכול מכל דבר, מה זה כוס קינואה, כוס אורז וכו'

אני יודע שאני צריך לצרוך בסביבות 160 גרם חלבון, אני קורא המון ויודע באיזה מאכלים יש הרבה חלבון, אבל שאר הדברים אני לא ממש יודע
אשמח להכוונה איך בדיוק סופרים, יודעים, בודקים כמה פחמימות, שומנים אני צורך בכל ארוחה וכמובן המלצות לחיטוב, אני לא מאמין שישאר לי עור עודף, אומנם הייתי בחור גדול אבל לא ברמה שישאר לי עור עודף, אשמח להיפטר מהבטן המציקה הזאת ולהגיע לחיטוב 😃
תודה רבה רבה לכל העוזרים

קבצים מצורפים

• שינוי - טל שמראל.JPG
    שינוי - טל שמראל.JPG
    KB 78 · צפיות: 216
גם תבדוק לגבי החלבונים כי לדעתי אתה לוקח יותר מידי.

160 גרם חלבון למשקל 76 אומרים שאתה לוקח יותר מ-2 גרם חלבון לק"ג...

76 * 2 = 152....

וגם זה יותר מידי...ההמלצות נעות בין 1.4 ל- 1.6 גרם חלבון לק"ג גוף למתאמנים רגילים (אימון אחד ליום בין 4-5 אימונים לשבוע).

אז נגיד שאתה רוצה לקחת את הקיצוני יותר אז אתה צריך 1.6 *76 =121.6 גרם חלבון ליום.

זה ממה שאני מכיר וקראתי לאחרונה.

עד כמה שאני יודע , אתה צריך 2-2.5 גרם חלבון לכל משקל גוף. לרוב זה 2 ..אז ככה שזה בסדר שאתה ככה

אל תתעצל, תקנה לך משקל מטבח קטן, זה עולה סה"כ 100-120 ש"ח וזה אחלה של דבר ומאוד שימושי!
בקשר לסדר היום שלך, אתה לא חייב לאכול בדיוק מילה במילה את מה שרשום בתפריט.
מה שאתה צריך בסופו של דבר זה את המספר הקלורי היומי, לא באמת משנה איך תצרוך אותו.
את אותן ה-6 ארוחות, אתה יכול להפוך ל-3 למשל, ע"י העברת מרכיבים כאלה או אחרים מארוחה לארוחה אחרת.
אין שום תנאי הרכחי לצרוך ארוחות קטנות, זה נוח וזה מאפשר לך להתגבר על הרעב בד"כ, אבל שום אפקט מטבולי אין לזה ולא משנה מה מדריכון הוינגייט החרוץ, שתתיעץ איתו בנושא, יגיד לך.😃
בהצלחה!

שינוי אדיר ד"א, כל הכבוד לך!

- - - עידכון הודעה - - -

עוד טיפ חשוב.

אל תתן לעצמך להפוך לאובססיבי מדי.
אני, ואני מאמין עוד חברים בפורום, עברתי את זה וזה סתם מיותר.
אין צורך להתקטנן על פירור לחם וגרם אורז ימינה שמאלה.
כמובן שלא צריך לזלזל ולעשות מה שבא לך, חייב שיהיה לך תפריט כלשהו ושתדייק ותצמד אליו כמה שיותר, אבל 50+- קלוריות ימינה שמאלה זה לא נורא בכלל.
אובססיה ודיוק זה סתם דבר מיותר אם אתה לא שואף לגוף תחרותי.

אל תתעצל, תקנה לך משקל מטבח קטן, זה עולה סה"כ 100-120 ש"ח וזה אחלה של דבר ומאוד שימושי!
מה שאתה צריך בסופו של דבר זה את המספר הקלורי היומי, לא באמת משנה איך תצרוך אותו.
את אותן ה-6 ארוחות, אתה יכול להפוך ל-3 למשל, ע"י העברת מרכיבים כאלה או אחרים מארוחה לארוחה אחרת.
אין שום תנאי הרכחי לצרוך ארוחות קטנות, זה נוח וזה מאפשר לך להתגבר על הרעב בד"כ, אבל שום אפקט מטבולי אין לזה ולא משנה מה מדריכון הוינגייט החרוץ, שתתיעץ איתו בנושא, יגיד לך.😃
בהצלחה!

- - - עידכון הודעה - - -

עוד טיפ חשוב.

כמובן שלא צריך לזלזל ולעשות מה שבא לך, חייב שיהיה לך תפריט כלשהו ושתדייק ותצמד אליו כמה שיותר, אבל 50+- קלוריות ימינה שמאלה זה לא נורא בכלל.

צודק , אני קניתי משקל מטבח וזה עזר לי פלאות וסידר לי הרבה מאוד בעיות , תשקיע את ה100 שקל האלה , משתלם לך תאמין לי.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה!

- - - עידכון הודעה - - -

עוד טיפ חשוב.

תודה 😃
אני באמת לא מבין את הקטע של ההיצמדות לגירעון קלורי כמו שכתוב במדריך, אני עושה 4-5 פעמים בשבוע ספורט, אז אני לכל הפחות שורף 300 קלוריות באימון (לפעמים זה הרבה יותר)... אני באמת אקנה לעצמי משקל קטן למטבח, מה שכן אני יודע שבתקופת חיטוב באמת צריך להקפיד לאכול הרבה ובתקופה הזאת באמת להקפיד מה אתה כן מכניס לפה ומה לא, ולאכול כל 3-4 שעות כי אז באמת אתה נהיה רעב... אני מניח שכשאני אגיע לתוצאה הסופית, למטרה הסופית אני אהיה פחות אובססיבי, אבל בכל מקרה אלו החיים שלי מעכשיו וזה אורח החיים שלי, לאכול בריא, לעשות ספורט ולחיות במודעות 😃

Back
למעלה תחתית