הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות בנוגע לתקופת חיטוב-חשוב מאוד , יסדר לי כמה דברים בראש.

• פותח/ת השרשור nion
  • פורסם בתאריך

nion

משתמש פעיל
340
6
נק' מוניטין:
3
340
6
אני בן 22 , שוקל כרגע 67.5 , 172 .
{(לא יודע את אחוז השומן , אני חשוב חושב שכנראה פחות מ20,אין לי כרגע אינדקציה)
זה התפריט שלי - מה דעתכם ? (לא כולל אבקת חלבון שזה עוד כ 110 קלוריות , ו24 גרם חלבון)

מוצרים ומאכלים שבחרתי
אורז מלא ארוך - סוגת, 150 גרם
remove-button.gif
בננה - לא מוגדר, 1 יחידה גדולה(139 גרם)
remove-button.gif
חזה עוף... - לא מוגדר, 300 גרם
remove-button.gif
חלב טרי 3% - תנובה, 2 כוס(240 מ"ל)
remove-button.gif
ביצה שלמה... - לא מוגדר, 3 גודל ממוצע(58 גרם)
remove-button.gif
אגוזי מלך... - שופרסל, 25 גרם
remove-button.gif
סה"כ סימון תזונתי
אנרגיה (קלוריות)1551.16
חלבונים (גרם)140.85
פחמימות (גרם)103.407
מתוכן סוכרים (גרם)18.95
שומנים (גרם)61.33

האם התפריט הוא בסדר ? והאם יש מספיק שומן ?

אם אשאר על גבול ה100 פחמימה כזה פלוס מינוס , זה קריטי ? כי הבנתי בשביל לשמור על השריר , צריך לפחות להיות על 100 גרם פחמימה

ומה בדיוק לאכול בהעמסה ? מה כדאי ? וכל כמה זמן?

עוד שאלה מה קורה אם אני צורך יותר מידי חלבון ממה שאני צריך ? האם זה נכון שזה הופך לשומן ?

לגבי אימונים -
אני מתאמן כרגע בבית (עד שאכנס למכון כושר)
עם משקולות , אני עושה כפיפות בטן , שכיבות שמיכה , ומשקולות עם משקלים גבוהים (שיש לי במשקולות 10 קילו) , יד קידמית אחורית וכתפיים (מספר חזרות מועט , וגם וסטים 2-3 ) , ומתח כמובן, וסקוואט עם המשקולות..
ומיד אחרי זה יוצא לריצה - ועושה אינטרוולים בערך כ15-20 דק .
מסיים , שותה אבקת חלבון , עם איזה חתיכת בננה , ואחרי שעה ככה וזה אני אוכל כרגיל.
האם התהליך הזה בסדר או שיש טעות בידיי ? פשוט אני מנסה לעשות את המירב כדי לשרוף כמה שיותר מהר שומן.
האם זה טוב התהליך מה שאני עושה ?

- - - עידכון הודעה - - -

הקפצה !

נערך לאחרונה:
אני בן 22 , שוקל כרגע 67.5 , 172 .
{(לא יודע את אחוז השומן , אני חשוב חושב שכנראה פחות מ20,אין לי כרגע אינדקציה)
זה התפריט שלי - מה דעתכם ? (לא כולל אבקת חלבון שזה עוד כ 110 קלוריות , ו24 גרם חלבון)

מוצרים ומאכלים שבחרתי
אורז מלא ארוך - סוגת, 150 גרם
remove-button.gif
בננה - לא מוגדר, 1 יחידה גדולה(139 גרם)
remove-button.gif
חזה עוף... - לא מוגדר, 300 גרם
remove-button.gif
חלב טרי 3% - תנובה, 2 כוס(240 מ"ל)
remove-button.gif
ביצה שלמה... - לא מוגדר, 3 גודל ממוצע(58 גרם)
remove-button.gif
אגוזי מלך... - שופרסל, 25 גרם
remove-button.gif
סה"כ סימון תזונתי
אנרגיה (קלוריות)1551.16
חלבונים (גרם)140.85
פחמימות (גרם)103.407
מתוכן סוכרים (גרם)18.95
שומנים (גרם)61.33

האם התפריט הוא בסדר ? והאם יש מספיק שומן ?

אם אשאר על גבול ה100 פחמימה כזה פלוס מינוס , זה קריטי ? כי הבנתי בשביל לשמור על השריר , צריך לפחות להיות על 100 גרם פחמימה

ומה בדיוק לאכול בהעמסה ? מה כדאי ? וכל כמה זמן?

עוד שאלה מה קורה אם אני צורך יותר מידי חלבון ממה שאני צריך ? האם זה נכון שזה הופך לשומן ?

לגבי אימונים -
אני מתאמן כרגע בבית (עד שאכנס למכון כושר)
עם משקולות , אני עושה כפיפות בטן , שכיבות שמיכה , ומשקולות עם משקלים גבוהים (שיש לי במשקולות 10 קילו) , יד קידמית אחורית וכתפיים (מספר חזרות מועט , וגם וסטים 2-3 ) , ומתח כמובן, וסקוואט עם המשקולות..
ומיד אחרי זה יוצא לריצה - ועושה אינטרוולים בערך כ15-20 דק .
מסיים , שותה אבקת חלבון , עם איזה חתיכת בננה , ואחרי שעה ככה וזה אני אוכל כרגיל.
האם התהליך הזה בסדר או שיש טעות בידיי ? פשוט אני מנסה לעשות את המירב כדי לשרוף כמה שיותר מהר שומן.
האם זה טוב התהליך מה שאני עושה ?

- - - עידכון הודעה - - -

הקפצה !

התפריט בסדר בהנחה שאתה גם מכניס שם ירקות (לפחות 5-6). אומנם, הוא קצת משעמם ואם זה מה שאתה אוכל כל יום זה דיי בנאלי ואני ממליץ לגוון במוצרים עם ערך קלורי זהה/דומה.
שמירה על השריר וכמות הפחמימות אומנם קשורה אך לא באופן מידי/ישיר. זה יותר עניין של גירעון קלורי מכמות פחמימות בתזונה היומית. אין בעיה להישאר על 100 גרם פחיממה כל עוד הגירעון הקלורי סביר ואתה עושה העמסות בהתאם.

אם אתה צורך יותר חלבון ממה שצריך, זה תלוי כמה יותר. כדי שחלבון יאגר כשומן הוא צריך לעבור תהליך מאוד ארוך (לפחות לרוב חומצות האמינו) וזה לא משהו שהגוף רוצה לעשות באופן ישיר ומיידי. כמובן, אם יש לך מעט פחמימות בתפריט, אתה תאכל גם יותר חלבון ובסופו של דבר הוא יומר לשומן שזה יספק אנרגיה, אך זה לא אומר שהוא יאגר בתור שומן ויהיה ביחס חיובי בין אגירה להוצאה (זה כבר נהייה יותר מסובך מזה, אז בוא נשאיר את זה כך).

התוכנית אימונים שלך בסדר בתור התחלה, אבל עם הזמן אתה תצטרך לעלות התנגדות אחרת היא תהפוך להיות לא אפקטיבית.

Back
למעלה תחתית