הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סרטון דיון סרטוני טכניקה מרוכז - עד שהסקוואט יסתדר

לירן

משתמש קבוע
1,149
480
נק' מוניטין:
3,933
1,149
480
Iron Core
בעקבות הדיון הקודם החלטתי לפתוח דיון טכניקה מרוכז שבו אני יעלה סרטונים אחת לכמה ימים עד שהטכניקה של הסקוואט תסתדר לי ואני יוכל להתקדם במשקלים
היום אימון B בלינארית עם סקוואט בינוני, החלטתי בכל זאת לצלם ושיהיה לי איזה ביקורת אחרי ששמתי לב לדגשים שנתתם לי בדיון הקודם
בקיצור:

יום חמישי/שישי אני יעלה 95

תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סקוואט חדש מהיום 95 ק"ג, הייתי אמור לעשות 3 חזרות(אימון C בלינארית) סגרתי 2..מבואס רצח מזה, עוד שבועיים-שלוש אני חוזר למסה

טכניקה עדיין פח ?

תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה לא מכווץ בתחתית שוב... הסטים של ה70 גם לא נראים כ"כ טוב
לדעתי אין טעם לעבוד עם משקלים נמוכים מדי או גבוהים מדי
לומדים הכי טוב בסטים כבדים של 5, הסטים של ה70 קילו היו קלים ולכן גם עם טכניקה בעייתית השלמת אותם
בסטים הכבדים, טכניקה לא אמורה להיות בעיה, רק הקושי הפיזי ובעיות קטנות כי בעיית טכניקה רצינית תגרור כשל

ב95 אפשר לראות טוב שבגלל חוסר כיווץ פשוט קרסת למטה ואחורה והלך הסט, החזרה השניה דווקא נראת בסדר

הייתי שם 80-85 ועובד על חמישיות כבדות

• פותח/ת השרשור
LB
בעיה בסיסית שאני לא מבין את ההערה "אתה לא מכווץ בתחתית שוב"
אני יורד במהירות לא גבוהה מדי כדי לשמור על ביקורת בתנועה שלי ואיך שאני שובר מקביל אני עולה מהר, לא מצליח להבין את ההערה הזו..

ראיתי את ה-DVD של ריפטו יותר מפעם אחת ועוד אינספור סרטונים באינטרנט..אני חושב שיש פשוט משהו בהבנה של התנועה שחסר לי למרות הרצון הטוב שלכם לנסות ולהסביר לי אני זקוק להסבר נוסף או הפניה לסרטונים שמסבירים

הברך בתחתית של הסקוואט לא אמורה לזוז הרבה, בטח שלא לזוז אחורה, תסתכל על החזרה הראשונה של ה95, אתה מאבד כיווץ מוחלט של ההאמסטרינגס והברך זזה, למעשה כל העליה שלך היא בלי כיווץ בהאמסטרינגס (ולא בגב תחתון אגב) והופכת להיות קשה סתם ולא יעילה.

אם אתה רוצה לקחת את עצמך בידיים:
1. תצלם מ2-3 זוויות שונות אם אתה רוצה ניתוח טוב(תסתכל בלוג שלי בסרטונים)- אי אפשר להסיק מה קורה בסט רק מהזווית הזו
2. תעבוד לחמישיות עם משקל מאתגר- קל מדי/כבד מדי לא יעזור

*בסוף הסרטון ראיתי עכשיו שהמוט באמת לא ממוקם טוב, כנראה דבר שמאוד מפריע בסט- סיבה נוספת לצלם ממספר זוויות, לא הייתי רואה אם הצלם לא היה זז

• פותח/ת השרשור
מהאימון של היום
הורדתי ל-80 כמו שהמלצתם, עשיתי 3 סטים..בסט השני דבר שכבר שמתי לב אליו שהמוט עדיין גבוה..לא בטוח שזה בכל הסטים

סט ראשון:

סט שני:

סט שלישי:

תודה

ברגע שהטכניקה תסתדר - איך להמשיך להתקדם מפה ? כי בשבועיים-שלוש הקרובים אני עדיין בחיטוב ובלינארית
מצד שני זה כבר משקלים ממש נמוכים בסקוואט, לעשות סקוואט במתכונת של SS ?

הדדליפט מצליח לשמור באזור ה-120 ק"ג..בכל מקרה אני יעלה בקרוב טכניקה שלו גם

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
מחכה לתגובה על הטכניקה של הסקוואט 80 ק"ג ובנוסף דדליפט 115 ק"ג מהיום..הייתי אמור לעשות 120, אחרי יום של מעבר משרדים שכלל הרמת שולחנות מחשבים מגירות וכד' החלטתי להוריד טיפה עומס..לא באתי גמור לאימון אבל הגב כן עבד טוב במעבר היום ורביעי-חמישי לא יהיה לי זמן להתאמן

בכל מקרה:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
2 סרטונים חדשים מהיום - סקוואט 85 ק"ג 5 חזרות
הצלם בסט הראשון היה נוראי - מתנצל מראש, הדבר היחיד הטוב שיצא מזה שהוא זז כל כך הרבה ששוב רואים את מיקום המוט על הגב
סט 1:

סט 2:

תודה מראש

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סקוואט 80 ק"ג מהיום..קשה בצורה מפתיעה קצת..זה עדיין בגלל טכניקה זוועתית? או שאני יכול להשתמש בתירוצים אחרים כמו סופ"ש רווי אלכוהול ומעט שינה(גם אתמול) ?

בכל מקרה אשמח לקבל ביקורת על הטכניקה על כל הפרסומים האחרונים

ואם כבר באותו נושא- אני שוקל לקחת אימונים אישיים ספציפית בשביל הטכניקה של הסקוואט..נראה אם לא יסתדר עוד שבועיים-שלוש אני יילך על זה, המלצה למאמן אישי שיכיר ויידע את הטכניקה ע"פ מה שממליצים בפורום באזור פ"ת יתקבל בברכה(לא נייד עם רכב ככה שר"ג-ת"א זה בערך הגבול)

לא סתם רשמתי את המשפט האחרון, אצלי בחד"כ לצורך העניין יש כמה PLים שמרימים מספרים יפים בבנצ' סקוואט ודדליפט(חלקם 200+, אחד ספציפי 200+ גם בבנצ') אבל שאני שואל אותם לגבי איך הטכניקה שלי הם נותנים לי הערות שאני ממש לא אוהב ונוגד את מה שממליצים בפורום/בספר/DVD של ריפטו- למשל אף אחד לא אוהב את המרפקים למעלה ולא משנה כמה אני מנסה להסביר שזה טכניקה שונה פשוט ממה שהם מכירים אין עם מי לדבר(ואפשר להבין בהתחשב בזה שאני מתאמן מתחיל ששוקל 70 ק"ג אבל זה הסיבה העיקרית שבגללה אני שוקל אימונים אישיים, כי אין עם מי לדבר בחד"כ אצלי)

תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
עוד סרטונים מהיום..דעתכם חשובה לי אשמח לקבל פידבקים, אני לא מרגיש שינוי מהותי בטכניקה ולכן כמעט בטוח שעדיין משהו לא בסדר, צריך את העין שלכם שתגיד לי מה לא בסדר

+ במקביל אני עדיין אני מחפש מאמן אישי באזור פ"ת - ת"א בדיוק למטרה הזו- לימוד טכניקה של תרגילי הבסיס
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע המלצות

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בוא נתחיל מזה שתמקם את המוט כבר איפה שצריך אחרי שהעירו לך 7 פעמים, אחר כך נטפל בשאר...

• פותח/ת השרשור
בוא נתחיל מזה שתמקם את המוט כבר איפה שצריך אחרי שהעירו לך 7 פעמים, אחר כך נטפל בשאר...
מהיום- באמת שממש התרכזתי בפוזיציה של המוט הפעם, ראיתי גם את הסרטון של ריפטו על Bar Position שוב ומקווה שיש קצת התקדמות הפעם..
סט 1:

סט 2:

תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
במקביל לסקוואט אשמח לקבל גם ביקורת על הדדליפט
מהיום 117.5

עשיתי היום סקוואט עם 70 ק"ג והרגשתי הרבה יותר נוח עם הטכניקה, שמתי את המוט גם יותר נמוך מהאימון האחרון(תגובה #14) והרגיש לי ממש יציב
בחמישי אני יעשה אימון עם 80/85 ואני יצלם ויעלה..

אשמח לקבל פידבקים על הסרטונים האחרונים, כמובן לא משנה מה הפידבק, אפילו במילה אחת טוב/לא טוב יעזור לי מאוד לדעת אם אני מתחיל להבין את הטכניקה או לא..כמובן מי שיכול ורוצה אני אשמח לפירוט

תודה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדבר הראשון שהציק לי בסרטון זה המיקום של המוט בראק
כשאתה עומד מול המוט הוא צריך להיות מול הסטרנום שלך [עצם החזה]
אם תוכל להוריד אותו באיזה 3-4 ס"מ זה יהיה אחלה, תוכל להכנס לסט-אפ יותר טוב לפני הוצאת המוט וזה כבר ישנה דברים [מעבר לבטיחות שיש לך יורת מרווח תמרון כשאתה מחזיר את המוט
דבר שני, זווית הצילום, אי אפשר לבדוק ממש טכניקה ככה לא רואים המ הולך בתחתית
תן צילום עד כמה שאפשר קרוב ל 90 מעלות אלייך [יעני מהצד] בגובה הברך ועוד צילוםן יחסית מקדימה [לראות את הברכיים]

ממה שכן אפשר לראות אתה טיפה שומט חזה, אלב יורת קריטי זה קריסה של הגב ותנועה קדימה
מניח שבצילום מקדימה יראו קריסה של הברכיים, תנסה יותר להוציא ברכיים לשבת אחורה ולתת לגוף פשוט להכנס בין הברכיים בתחתית הסקוואט
זה יביא את מרכז הכובד שלך בתרגיל לאיזור העקב

אבל עד שלא תביא סרטונים מזווית נורמאלית אין יותר מדי על מה לדבר
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
הדבר הראשון שהציק לי בסרטון זה המיקום של המוט בראק
כשאתה עומד מול המוט הוא צריך להיות מול הסטרנום שלך [עצם החזה]
אם תוכל להוריד אותו באיזה 3-4 ס"מ זה יהיה אחלה, תוכל להכנס לסט-אפ יותר טוב לפני הוצאת המוט וזה כבר ישנה דברים [מעבר לבטיחות שיש לך יורת מרווח תמרון כשאתה מחזיר את המוט
דבר שני, זווית הצילום, אי אפשר לבדוק ממש טכניקה ככה לא רואים המ הולך בתחתית
תן צילום עד כמה שאפשר קרוב ל 90 מעלות אלייך [יעני מהצד] בגובה הברך ועוד צילוםן יחסית מקדימה [לראות את הברכיים]

ממה שכן אפשר לראות אתה טיפה שומט חזה, אלב יורת קריטי זה קריסה של הגב ותנועה קדימה
מניח שבצילום מקדימה יראו קריסה של הברכיים, תנסה יותר להוציא ברכיים לשבת אחורה ולתת לגוף פשוט להכנס בין הברכיים בתחתית הסקוואט
זה יביא את מרכז הכובד שלך בתרגיל לאיזור העקב

אבל עד שלא תביא סרטונים מזווית נורמאלית אין יותר מדי על מה לדבר
בהצלחה

תודה על התגובה
הורדתי היום את הבארים האלה שמחזיקים את המוט, יש להם מקומות קבועים אז אני חושב שזה קצת יותר מ-4 ס"מ, היה מוזר בהתחלה אבל באמת היה יותר נוח להיכנס - משהו פרקטי שיצאתי ממנו מהדיון בינתיים 😃

צילמתי היום בזוויות שציינת מקווה שיצא בסדר:
מהצד:

מקדימה:

הערות ?

תודה לכולם

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש שיפור לעומת מה שהיה, הבעיה שלי כרגע זה שאתה לא מחזיק את הברכיים שלך יציבות, או שהן גולשות לך או שהן קורסות פנימה בחלק מהחזרות, אתה צריך לדאוג שלא יזוזו יותר מדי(להתמקד בלדחוף ברכיים לצדדים בין הירידה לעליה לרוב)

צלם גם בזווית מאחורה ואלכסון, אתה יכול לראות זוויות צילום של סקוואט בלוג שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית