הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

4 חודשים בחיטוב

RANDOMIZE

משתמש מתחיל
74
1
נק' מוניטין:
21
74
1
היי חברים,
התחלתי לפני כחצי שנה להתאמן כאשר בחודשיים הראשונים התאמנתי עם תוכנית מסודרת אך ללא תזונה ABA ולאחר מכן עברתי לתוכנית שלקחתי מאחד המאמרים כאן(FBW)ביחד עם תזונה שמבוססת על כמות חלבון של כ 1.2-1.5 גרם לקילו וגרעון קולרי .לפני כחודשיים התייעצתי עם אחד המדריכים בח"כ שהמליץ לי להפסיק ולהשתמש בתרגילים מורכבים כגון סקוואט ודדליפט ולעשות FBW שבנוי כולו על סופרסטים אך עם תרגילים פשוטים.הוא המליץ על 4-5 תרגילים לשריר גדול ו 2-3 לשריר קטן.לטענתו כל האימון היה אמור להגיע ל 40 דקות עד שעה כאשר בסוף האימון אני צריך להוסיף כ 20-30 דקות אירובי.
לאחר כמה פעמים של ניסוי וטעייה ראיתי שאני חורג אל מעבר לשעה באנאירובי ולכן הורדתי תרגילים עד שהגעתי היום למצב של 3 תרגילים שריר גדול ו-2 קטן(כל התרגילים ב-3 סטים).ניתן לומר שב-4 חודשים האחרונים בסך הכל התוצאה שלי היא סבירה מבחינת משקל -ירדתי מ 115.2 קילו ל 107 קילו(אני 2 מטר גובה) וישנו גם שיפור באחוז שומן אם כי אין מכשיר למדידה כך שאני לא יודע מספרית אבל רואים פתאום ורידים מבצבצים בידיים וחיטובים למינהם.
הבעיה שלי היא שאני לא בטוח שהתוכנית הזאת טובה,כי למרות שבאימון עצמו אני נקרע ומסיים אותו ספוג זיעה ומתנשף כאילו רצתי מרתון,עדיין אפקט ה"פאמפ" שרואים לאחר האימון כמעט ולא קיים בימים שאני ללא אימון.אני מבין גם שבתקופת חיטוב לא אמורים לעבוד על הגדלת שריר אבל לא אמורים לראות משהו מבלי שאני אלחץ ואאדים בפנים ממאמץ?
אודה להערות/הארות וכו'.

כמה זמן אתה נח בין סט לסט? אם אתה נח יותר מדי, תוריד משקלים. אתה בתקופת חיטוב? אם כן אז תן יותר דגש על האירובי, 20-30 דקות זה סביר(תלוי על איזו עצימות)

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה נח בין סט לסט? אם אתה נח יותר מדי, תוריד משקלים. אתה בתקופת חיטוב? אם כן אז תן יותר דגש על האירובי, 20-30 דקות זה סביר(תלוי על איזו עצימות)

היי תודה על המענה,באופן כללי אני כמעט ולא נח אלא אם כן אני צריך להסדיר נשימה(כל האימון מתבסס על סופרסט חזה- רגליים/גב-כתפיים /יד קדמית-אחורית ולבסוף בטן.ממוצע של 20-30 שניות לכל היותר.
שכחתי לציין שמלבד האירובי לאחר האימון שלרוב אני עושה בpace של כ 6.5 אני עושה בנוסף בין 10-20 קילומטר בשבוע בימים שאני לא במכון(3 פעמים בשבוע) כאשר האימון חלקו בריצה קלה חלקו בהליכה מהירה.האם אימון המשקולות הוא נורמלי,האם יש משהו שאפשר לשפר?

שלום.
ממליץ לך בחום לא לפנות יותר למדריך שלך, שגיבב לך תוכנית שטות.
קבל כלל אצבע: אין הבדל ממשי בין תוכנית אימונים בתקופות שונות של דיאטה (מאזן חיובי/שלילי/ניטראלי).
ההיפך, יש לתת דגש לתרגילים מורכבים על פני מבודדים.

כנס לאתר ובחר תוכנית בסגנון AB/FBW.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
היי דניאל,מקבל את הערתך לגבי המדריך ולכן גם הפחתתי תרגילים לעומת ההמלצה שלו.
אבל וזה אבל גדול,מאז שהתחלתי את התוכנית שהוא המליץ שמבוססת על סופרסט לכל האימון,אני חווה ירידה גדולה יותר באחוז השומן לעומת קודם.
הבעיה היא שאני מרגיש/רואה שאני מאבד שריר גם על הדרך(התזונה שלי מוקפדת מאוד).אולי זה קשור לעובדה שאני עושה גם אירובי של 15-25 קילומטר בשבוע?
נ.ב. המדריך הוא בודי בילדר שהתחרה בתחרויות ועבר דבר או שניים בחיים שלו באימונים כך שאני מאוד מבולבל.

זה שהמדריך בודיבילדר היא לא אינדיקציה לידע רלוונטי ונכון בתחום.
לבסס תוכנית על סופרסטים בחלקה או רובה תרגום להתשה ודילול מאגרי הגליקוגן במהירות.
זה כמעט כמו לעשות אימון אירובי, וכאן התשובה לירידה באחוזי שומן לצד ירידה בשריר.
אתה צריך להבין שתוכנית מיועדת לשיפור תחום מסויים.
האם אתה רוצה לשפר את הסיבולת האירובית שלך? וודאי שלא רק.
לכן, אין מקום לתוכנית רק עם סופרסטים.
שנה את התוכנית לאחת מהמקובלות באתר/תרכיב תוכנית ע"ב ידע שתצבור מגלישה בפורום וקריאת מאמרים באתר.
תפרסם אותה כדי לקבל התייחסויות.

בהצלחה

Back
למעלה תחתית