הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע 13 חוקים בשביל לגדול כמו גדולים

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
קודם כל אני רוצה לציין שאני הקדשתי את זמני הפרטי בשביל לכתוב את זה ואשמח שלא תעתיקו את זה ותשמרו את הקרדיט במקום שלו

13 חוקים בשביל לגדול כמו גדולים (למתאמנים טבעיים)

1)תאכל גדול תראה גדול בשביל לגדול צריך להיות במאזן קלורי חיובי ומומלץ שהוא יהיה סביבות ה 250-750 קלוריות מעל התחזוקה (כמובן שאוכל ממקורות איכותיים כגון פחמימות עם אידקס גליקמי נמוך ועוד...)

2)עלייה בנפח האימון תגרום להיפרטרופיה סרקופלזמית שהיא רק 20% מסך פוטנציאל ההיפרטרופיה ומנגד עלייה במשקלי עבודה וגרם להיפרטרופיה מיופיברילרית שהיא מהווה 80% מסך פוטנציאל ההיפרטרופיה תעשו לבד את החשבון מה יותר חשוב.

3)מנוחה מנוחה ועוד קצת מנוחה - בשביל שהשריר יגדל הוא צריך זמן לנוח וגם אם שרירים אחרים עובדים הרבה זה מוריד מההתאוששות שלו אז 5 אימונים בשבוע זה לא בדיוק מצב אופטימלי עדיף פחות.

4)תדירות ועצימות גבוהה עדיפים על נפח גדול ותרידות נמוכה - בזמן של 48 שעות אחרי האימון שלכם מופרשים הכי הרבה הורמוני גדילה וההפרשות של הטסטוסטרון כלומר אם אתם רוצים לגדול תוכניות כל הגוף יהיו מעולות וגם הם יאפשרו לכם להעלות יותר משקלי עבודה כלומר יותר היפרטרופיה מיופיברילרית שזה בסך הכל יותר היפרטרופיה.

5)תרגילים מורכבים בראעבק - תרגילים מורכבים יאפשרו לכם לעבוד עם יותר משקל להתקדם יותר במשקלי העבודה ולעשות יותר היפרטרופיה.

6)נפח זה עדיין לא פשע - תשימו לב שבסך הכל באימוני FBW בגלל שכל חלק גוף מקבל אימון 3 פעמים בשבוע יצא שלשריר גדול יש נפח של 9-15 סטים מאוד עצימים ולשריר קטן 3-6 סטים מאוד עצימים בשבוע שזה נפח בכלל לא קטן.

7)TIME UNDER TENSION - לדאוג שהחלק האקסצנטרי יהיה איטי והקונצנטרי מהיר בשביל גדילה והתחזקות אופטימליים.

8)טכניקה => משקל - להעלות משקלי עבודה בעזרת ויתור על טכניקה טובה לא יגרום לעומס יסף וכנראה שרק לפציעות אם אתם רוצים לגדול ולהתחזק תעבדו עם טכניקה מושלמת.

9)אגו לא עבר סלקציה בכניסה למכון - לפמפם את הידיים ולגרום לכלולם להסתכל על הורידים שלכם לא יעשה אותכם גדולים מחוץ למכון וגם ללחוץ 120 קילו בחזה לחצאי חזרות לא יעשה אותכם גדולים כמו שאמרתי קודם טכניקה נכונה תווך ותווך תנועה מלא.

10)לגוון זה שם המשחק - אם עכשיו אתם עושים לחזה 3 סטים של 6-10 חזרות בלחיצת חזה בשיפוע עליון במוט אולי כדי שחודש הבא תחליפו ל 3 סטים של6-10 חזרות בלחיצת חזה בדאמבלים בלי שיפוע

11)מבחר של התרגילים הכי טובים לתוכנית האימונים שתוביל אותכם לגדילה -
חזה-
*לחיצת חזה בשיפוע עליון במוט\בדאמבלים
*לחיצת חזה במוט\בדאמבלים
*לחיצת חזה בשיפוע תחתון במוט\בדאמבלים
גב-
*חתירה במוט
*חתירה בדאמבלים יד יד
*T-BAR ROW
*מתח ברוחב כתפיים בתוספת משקל (גם סופינציה גם פרונציה)
*דדליפט
רגליים-
*סקוואט וכדאי שהוא יהיה עמוק כי מקביל זה לא מספיק עמוק אני מדבר על ATG
*פרונט סקוואט
*לג פרס
*לאנג'ים עם מוט\דאמבלים
כתפיים-
*מילטרי פרס
*מילטרי פרס מאחורי הראש
*לחיצת כתפיים בדאמבלים
*חתירה לסנטר במוט
יד קדמית-
*כפיפת מרפקים במוט
יד אחורית-
*לחיצת חזה באחיזה צרה (רוחב כתפיים)
*מקבילים באחיזה צרה עם גוף ישר
*לחיצה צרפתית

12)כמויות של סטים וחזרות -
*שריר גדול 3-5 סטים באימון 6-10 חזרות
*שריר קטן 1-3 סטים 12-20 חזרות

13)שינה מאדרפאקרס!! - אם לא תישנו מספיק לא תגדלו זה כזה פשוט אתם גדלים בזמן השינה אז תדאגו לקבל לפחות 8 שעות שינה בלילה

בהצלחה עם הגדילה שלכם ודי כבר לעקוב אחרי תוכניות שאתם רואים באינטרנט ומצורף אליהם כמות ענקית של תוספי תזונה ש"יעזרו לכם להתאושש ולגדול" תתחילו לעשות מה שבאמת עובד

אתה משתפר, הכיוון שלך הולך ומתקרב למציאות וזה באמת הרבה יותר טוב ממה שהיית חושב פעם
אבל עדיין מלא הנפצות (כמו time under tension) ו\או דברים שמראים חוסר הבנה כמו סקוואט ATG, פרונט סקוואט, לחיצה מאחורי הראש, לחיצה צרפתית (אם הכוונה היא בשיטת הskull crusher שמתעלמת מהראש הארוך של הטרייספס), לג פרס, המלצה למספר חזרות לא קשור לכלום וכו'
אה וטוב שברשימת "התרגילים הכי טובים" לא פשוט רשמת את כל התרגילים שקיימים facepalm

• פותח/ת השרשור
אתה משתפר, הכיוון שלך הולך ומתקרב למציאות וזה באמת הרבה יותר טוב ממה שהיית חושב פעם
אבל עדיין מלא הנפצות (כמו time under tension) ו\או דברים שמראים חוסר הבנה כמו סקוואט ATG, פרונט סקוואט, לחיצה מאחורי הראש, לחיצה צרפתית (אם הכוונה היא בשיטת הskull crusher שמתעלמת מהראש הארוך של הטרייספס), לג פרס, המלצה למספר חזרות לא קשור לכלום וכו'
אה וטוב שברשימת "התרגילים הכי טובים" לא פשוט רשמת את כל התרגילים שקיימים facepalm

ההמלצה למספר חזרות היא המלצה למספר חזרות שיגרום לך להתחזק אבל לא יתמקד בזה אלה יתמקד בלגרום לך לגדול בלחיצה צרפתית כמו בכל תרגיל אחר אני תומך בתווך תנועה כמה שיותר ארוך כלומר במקרה הזה להביא את המוט מאחרי הראש כמה שיותר עד למתיחה מקסימלית, לג פרס זה תרגיל מצויין בשביל לבנות מסה ברגליים יש לי הבנה מלאה של למה דווקא פרונט סקוואט וספאווט ATG הם טובים מאוד לרגליים ולמה לחיצת כתפיים מאחורי הראש היא מצויינת גם כן
אני נותן מספר גדול של תרגילים טובים בגלל הצורך לגוון תרגילים בפיתוח גוף להשאר אם אותו התרגיל לשריר לזמן ממושך זה דבר מאוד לא חכם לעשות בפיתוח גוף.

אה שכחתי גם את חוק הגיוון הדבילי הזה שלך... כן, גם זה לא רלוונטי, בטח שלא לטבעיים
אה ולחיצת כתפיים מאחורי הראש במקרה הגרוע סתם מונעת ממך להרים משקל ובמקרה הגרוע פוצעת אותך, זו בערך התנועה הכי גרועה שאתה יכול לעשות עם הכתף
ומדהים שעדיין לא הבנת שהיפרטרופיה זו תופעת לוואי של עלייה בכוח (או בכלליות, שמראה הוא תופעת לוואי של ביצועים)
ולא, אם אתה ממליץ על ATG אז אין לך הבנה. ובכלל לא אמרת איזה באק סקוואט, LB או HB (אני מניח שתגיד HB, ורק בגלל שאתה קונבנציונלי)
ואם עדיין לא הבנת מספר חזרות זה לעולם לא גורם מבודד, בדיוק כמו time under tension
בין 6 חזרות ל10 חזרות יש הבדל משמעותי בתכנון התוכנית, ולא רק בגלל שב10 חזרות אתה תרים +- 12.5% יותר
זה משפיע על הנפח, ומשפיע על אחוז העצימות
זה משהו שאנשים תמיד נכשלים בלהבין, שצריך להסתכל על התוכנית לא על התרגיל ושמספר החזרות זה לא רק "על איזה מרכיב אני עובד כרגע" אלא זה חלק בלתי נפרד מתכנון התוכנית, כי הוא משפיע על הנפח בצורה משמעותית
4 סטים של 6 חזרות = 24 חזרות
4 סטים של 10 חזרות = 40 חזרות
ה24 חזרות יהיו +- 10% יותר כבדות ככה שסה"כ העבודה ב10 חזרות היא בערך 133%

אבל זה בסדר, אתה יכול להתייחס לזה כגורם מבודד. כי אתה בילדר. או יותר נכון וונאבי בילדר.
אתה תמשיך להתעסק בלעשות, ומי שמתאמן באמת ימשיך להתעסק בלהתקדם. יחי ההבדל הקטן.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אה שכחתי גם את חוק הגיוון הדבילי הזה שלך... כן, גם זה לא רלוונטי, בטח שלא לטבעיים
ולא, אם אתה ממליץ על ATG אז אין לך הבנה. ובכלל לא אמרת איזה באק סקוואט, LB או HB (אני מניח שתגיד HB, ורק בגלל שאתה קונבנציונלי)
ואם עדיין לא הבנת מספר חזרות זה לעולם לא גורם מבודד, בדיוק כמו time under tension
בין 6 חזרות ל10 חזרות יש הבדל משמעותי בתכנון התוכנית, ולא רק בגלל שב10 חזרות אתה תרים +- 12.5% יותר
זה משפיע על הנפח, ומשפיע על אחוז העצימות
זה משהו שאנשים תמיד נכשלים בלהבין, שצריך להסתכל על התוכנית לא על התרגיל ושמספר החזרות זה לא רק "על איזה מרכיב אני עובד כרגע" אלא זה חלק בלתי נפרד מתכנון התוכנית, כי הוא משפיע על הנפח בצורה משמעותית
4 סטים של 6 חזרות = 24 חזרות
4 סטים של 10 חזרות = 40 חזרות
ה24 חזרות יהיו +- 10% יותר כבדות ככה שסה"כ העבודה ב10 חזרות היא בערך 133%

אבל זה בסדר, אתה יכול להתייחס לזה כגורם מבודד. כי אתה בילדר. או יותר נכון רוצה להיות בילדר.

בין 6 ל 10 חזרות זה תתחיל עם משקל שאתה יכול לבצע בו את מספר הסטים הדרושים ולפחות 6 חזרות בסט ומתי שאתה יכול לבצע 10 חזרות או יותר תעלה משקל וככה יוצא לך גם כל הזמן לשנות בקצת את העצימות והנפח של האימון שזה גם דבר חשוב מאוד בפיתוח גוף

כמה דברים:
7. החלק האקסצנטרי לא צריך להיות איטי, הוא צריך להיות מבוקר. כמה שהוא יהיה יותר מהיר (אבל לא על חשבון מבוקר), כך גם העלייה תהיה יותר מהירה, ואפשר יהיה להרים יותר משקל, יותר גירוי לשרירים, וכו' וכו'...
8. נכון מאוד, רק הסתייגות קטנה וספציפית לגבי דדליפט - עם גב עגול (ולא משנה כרגע אם זה עליון או תחתון) אפשר להרים יותר משקל הן מהסיבה של קיצור המרחק שבין האגן למוט, והן מהסיבה שזה מייצר רפלקס מתיחה בזוקפים. אין בדבריי המלצה למשוך עם גב עגול, אבל היה והחלטתם למשוך עם גב עגול - לפחות תקפידו שמהרגע שהמוט התנתק מהרצפה, שלא תהיה התעגלות נוספת של הגב.
10. גיוון נדרש אך ורק מהרגע שיש היתקעות בתרגילי הבסיס. למתחיל, ובהרבה מקרים גם לבינוניים, התמקדות בתרגילי הבסיס + תרגילי עזר לנקודות החלשות זה כל מה שצריך.
11. תרגילי בסיס: סקוואט (לא ממש אקוטי אם זה HB או LB אם אין מטרה של ספורט ספציפי ואין פתולוגיות בריאותיות), דדליפט, בנץ', פרס, מתח, חתירה. לא, פאוורקלין הוא לא תרגיל בסיס. פאוורקלין לא רלוונטי ל-99% מהמתאמנים, וגם ה-1% שכן יעשו אותו, בד"כ יעשו אותו גרוע וגם ככה ייתקעו במשקלים נמוכים. חתירה ומתח יתנו תוצאות הרבה יותר טובות למתאמן ממוצע שרק רוצה להיראות כמו גבר ואולי גם להתחזק קצת.
תרגילי עזר ללחיצות: בנץ' בשיפוע חיובי,מקבילים,פוש פרס,דאמבלים,בנץ'/פרס דינמיים עם שרשראות וגומיות,פלור פרס,נעילות חלקיות.
תרגילי עזר לסקוואט ולדדליפט(לבחור מתוכם בהתאם לנקודות חלשות): פרונט סקוואט, בוקס סקוואט, סומו דדליפט, RDL, GM, סטיף, דדליפט באחיזת סנאץ', הרמות אולימפיות, לג פרס, GHR, וכו'.
12. טווח חזרות:1-5 בתרגילי הבסיס, 8 חזרות בבאק אוף סטים. 1-15 בכל השאר.

יש לך מאמר על מספר 2 ?
ומנסיון שעשיתי FBW גדלתי הרבה פחות טוב ממה שאני עכשיו גדל עם AB (עשיתי לשריר גדול 8X3 ולשריר קטן 10X2 או שלא בודדתי בכלל ב FBW )

• פותח/ת השרשור
סתם בשביל לציין אני יודע אישית על עצמי שאני גדל הכי טוב ב FBW אבל אני מחליט לעשות ABCDE בגלל שאני מאוד נהנה מסוג האימונים המלא בנפח ויותר חשוב לי ההנאה מאשר התוצאות בגלל שאני פשוט אוהב להתאמן ולהיות במכון וזה בדיוק כמו שאני יודע שחשוב להקפיד ב 100% על התזונה אבל הרבה פעמים בוחר לשתות בירה ליד הארוחה שלי ככה שלא תחשבו שאני איזה צדיק אני פשוט אומר דברים שמנסיון בתקופות שהקפדתי ראיתי שעובדים הכי טוב

סתם בשביל לציין אני יודע אישית על עצמי שאני גדל הכי טוב ב FBW אבל אני מחליט לעשות ABCDE בגלל שאני מאוד נהנה מסוג האימונים המלא בנפח ויותר חשוב לי ההנאה מאשר התוצאות בגלל שאני פשוט אוהב להתאמן ולהיות במכון וזה בדיוק כמו שאני יודע שחשוב להקפיד ב 100% על התזונה אבל הרבה פעמים בוחר לשתות בירה ליד הארוחה שלי ככה שלא תחשבו שאני איזה צדיק אני פשוט אומר דברים שמנסיון בתקופות שהקפדתי ראיתי שעובדים הכי טוב
בסדר רק אומר לך מניסיון אישי שלי ש"אחי העיקר העצימות עזוב אותך הנפח" זה חרטה

• פותח/ת השרשור
בסדר רק אומר לך מניסיון אישי שלי ש"אחי העיקר העצימות עזוב אותך הנפח" זה חרטה
בכלל לא עזוב אותך הנפח אם אתה יכול להתקדם על בסיס שבועי בתוכנית ABCDE זה יהיה הכי טוב אבל אם אתה צריך בשביל זה לעבוד FBW בנפח יותר נמוך כמו רוב האוכלוסיה זה עדיף
ראה סעיף 2 שכתבתי

ש FBW זה בדיוק מה שאנשים שמציעים את התכנית הזאת אומרים

תקרא שוב את התגובה של מנהל הפורום, הכי חשוב בתכנית אימונים זה ההתקדמות ולא ההתעסקות בלעשות (FBW בלה בלה בלה AB בלה בלה ABCDE לה לה לה נפח עצימות ושאר הירקות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית