הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

6 ארוחות ביום?

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
אז עד עכשיו הייתי מרעיב את עצמי, אוכל פעם ביום ארוחה טובה (טובה יחסית למחנה השמדה) בלי פחמימות וקורע תתחת באירובי קיצוני והכל.
רוב היום הייתי על קפה וסיגריות.. בהתחלה הרעב היה נוראי, אחרי כמה ימים כבר נעלם והייתי יכול לאכול ארוחה טובה פעם ביומיים וגם ממנה הייתי חוטף בחילות..
להגיד לכם שזה לא עזר? אני ישקר. ירדתי מ141 קילו ל82 ב6 חודשים ופיתחתי מאסה דיי טובה של שריר (לפני זה לא היה גרם אחד, היום כבר אפשר לראות גולות בידיים ולהקפיץ תחזה). להגיד לכם שהייתי עם אנרגיה באימונים? אני ישקר כי הייתי נשבר.

בקיצור חבר'ה - נתקעתי.
אני שוקל עכשיו 82. הגעתי למשקל הזה לפני 9 חודשים, הייתה לי הפסקה לא צפויה שבמהלכה עליתי בחזרה ל91 קילו, וחזרתי לאימונים לפני חודש בערך שכלל דיי הרבה שבירות וכ'.. מפה לשם אני היום על 82 (למרות שבמשקל רשום פעם 83 פעם 82 וחצי, אני משאר שזה מהקריאטין)

הBMR שלי נושק ל2000, האימונים שלי מגרדים בכיף עוד 1500 קלוריות מהגוף (אירובי קיצוני שעתיים, ובימי אנארובי משקלים כבדים + אירובי 30-40 דקות)
אני בגרעון קלורי חולני, ולא מתקרב לפחמימות. בתחילת דרכי אי שם בפבואר 12 הייתי מעיף 2-3 קילו בשבוע ובחודשים מוצלחים הייתי מעיף 11 קילו כמו לחמניות אחרי פסח.. היום, אני תקוע! אני לא מצליח לרדת מהסקאלה של 80.. וחזרתי לעבוד עם אותה התוכנית כמו בעבר של ארוחה אחת וקריעת תחת.. אמנם אני יורד אבל לא כמו שציפיתי.

בקיצור דיברתי עם כמה אנשים וכ' ויש בודיבילדר במכון שאני מתאמן שהוא ממש מבין עניין והוא אמר לי שבהתחלה הגוף לא היה רגיל לזה אז הוא הוריד במשקל עכשיו הוא רגיל לזה וזה לא יעזור. במילים אחרות דפקתי לעצמי את החילוף חומרים \ הורמונים \ בלוטת התריס. ומה שאני צריך לעשות זה לחלק את הארוחות ל6 ארוחות קטנות ביום כדי לשמור על חילוף חומרים גבוה וכ' וכ'..

עכשיו אין לי ספק שהוא צודק, הבעיה שאני עקשן כמו חמור ועד עכשיו ראיתי תוצאות אז לא חיפשתי להתווכח.. (תאמינו לי אם הייתם יורדים 10 קילו בחודש בבמוצע הייתם מחזיקים מעצמכם מינימום דוקטורטים לתזונה ואימונים)

עכשיו בגדול זה מה שאני רוצה לעשות, זה גם יעזור לי עם אנרגיה והכל, מה שמפריע לי זה שאני לא רוצה להיות בגרעון של 200 קלוריות ביום ואז לרדת 2 קילו בחודש.. כי נמאס לי כבר מהדיאטה ואני מייחל ליום שהשישייה תתחיל לבצבץ.

ועוד דבר שאני לא מבין וזה מה שבעצם מערער לי את כל התאוריה הזו וגורם לי להסס..
הגוף שלי שורף כ2000 קלוריות ביום (BMR) באימונים, בבמוצע אני מעיף עוד 800 כל יום.. (אני ממש מתחשב בנתון הזה, בטכלס אני לא יורד מ1000 קלוריות לאימון) וזה מבלי להכניס למשוואה את השריפת קלוריות בזמן מנוחה, ופעילות יום יומית כמו לעלות ולרדת במדרגות (יוצא לי הרבה) או הליכה לעבודה וחזרה וכ' וכ'..

ואני אוכל ביום בהגזמה פראית ביותר 1000 קלוריות (בהגזמה מאוד מפלצתית). אז בטכלס, הגוף מתרגל שממתרגל, הקלוריות אמורות להשרף נכון? אז איך זה שאני תקוע??? עכשיו אל תגידו לי גם שהגוף יאכל את זה מהשריר כי זה לא הגיוני אפילו שאני לא מבין גדול אני יודע כי האחוז שומן שלי כפול פי 4-5 מהמאסת שריר, אני משתדל שרוב הארוחה תהיה חלבונים, וגם אני מתאמן מה שדורש מהשריר לגדול.. לאור כל המצבים האלה הגוף כמובן יעדיף להשתמש במקור שיש לו יותר וזה השומן.

בקיצור לא יודע אם הבנתם אותי או לא (אני בקושי מבין את עצמי) אני מתוסבך מהתחת ונמאס לי לבזבז זמן.. אני קצת סקפטי לגבי אנשים שאומרים לי שיכלתי לרדת יותר כל התקופה הזאת אם הייתי עושה את זה "נכון" אבל אני מבין שהגעתי למצב שאני חייב לשפר את כל התפריט והעסק הזה.. אז בגדול אפשר קצת כיוון בנושא?

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת - אחת מהארוחות הקטנות האלה יכולה להיות שייק חלבון או כמה ירקות?

גם אם שקלת 140 ק"ג, והיית מרעיב את עצמך, לצד ראיית תוצאות ומהר - זה עדיין לא חכם.
לא מדובר רק בהורמונים וחילוף חומרים, אלא בעוד הרבה מנגנונים בגוף שעלולים להיפגע (ואולי נפגעו).

ירידה כזו חזה מלווה גם בירידה במאסת שריר.
גם אם התחלת לראות "גולות" בידיים זה לא מעיד על דיאטה טובה לשם חיטוב.

ממליץ לך:
א. לערוך בדיקת דם ומהר.
ב. לחזור לתפריט ניטראלי, ומשם להמשיך בחיטוב מיתון.
ג. לא "לקרוע" את עצמך (אירובי שעתיים וכד'). קרא מאמרים על אימונים וכנס לפרופורציה.

אני אומר את הנ"ל מניסיון.
אני שקלתי פעם כמעט 90 ק"ג וירדתי תוך 5-6 חודשים ל-52. דיאטת כסאח שרק פגעה בי מהרבה בחינות.

אתה בגובה של 1.80 ושוקל 80 קילו ,למה אתה רוצה לרדת עוד? לא חייבים ליהיות שחיפים כדי שיראו קוביות .

לדעתי כדאי לך להתחיל מסה, למה להמשיך עם החיטוב?

• פותח/ת השרשור
לא יודע מאיפה הבנתם את זה אבל הגובה שלי זה 1.70 והמשקל זה 82
אולי מבחינת מספרים לא נראה לכם הרבה אבל האחוז שומן שלי מאוד גבוה, עדיין יש מן-בובס, כרס שלא הייתה מביישת אף נהג משאית והמון שומן נופל בידיים.. אני יודע שמאסה תעזור אבל עדיין אני רוצה להגיע לא"ש נמוך ואז להתחיל במאסה. לפחות 14-15 א"ש ואז מאסה ושוב חיטוב.. כרגע במצב שלי אני לא רואה לנכון להתחיל מאסה.. אמנם אני לא רוצה להיות בודיבילדר מפלצתי אבל בהחלט רוצה גוף מנופח ולא שחיפי.. ואגב אירובי שעתיים זה אמנם קיצוני אבל אני ככה תקופה ארוכה אז התרגלתי לדעתי לגוף שלי זה לא נחשב קיצוני (הייתי עושה את זה במצטבר בערך שנה מדי יום ככה שאני לא ממש מרגיש את זה)

תשמע אני לא פרופסור,
אבל עצם העובדה שאתה מרעיב את עצמך, שזה בעצם אומר שאתה עושה סוג של דיאטה זה לא מעלים לך אחוזי שומן,
זה פשוט מקטין לך את אותם אחוזי שומן. מה העניין עם זה? שאם אתה מפסיק להתאמן או לחילופין התיאבון חוזר ואתה תתחיל לאכול
רגיל (שבתכלס זה מה שהכרחי) אותם אחוזי שומן חוזרים ממש מהר.

מה שאתה כן צריך באמת לעשות זה... לאכול רגיל.
ארוחת בוקר נורמאלית ולא מפוצצת, ארוחת צהריים עשירה בפחמימות וארוחת ערב שתתאים לעצמך (גם אני כרגע מתקשה בעניין ארוחת הערב, חח).
ברגע שאתה עושה את זה, ועושה אימונים אירוביים ואנרוביים אמנם אחוזי השומן שלך יורדים לאט יותר (לפחות אצלי זה ככה)
אך הם לא יחזרו לאחר מכן בקלות (כפי שתיארת למעלה) כי אתה שורף אותם.
אני הולך על פי מה שאמרתי למעלה, אני מתאמן כ-3 חודש והצלחתי להוריד אך ורק כ-5 קילו.
מן הסתם אני לא מאוד שמן, יש לי כרס אמנם אבל עדיין.. שקלתי בהתחלה רק כ-72-73 ועכשיו ירדתי ל 68. (גובה 1.70 מטר)

בכל מקרה, אני לא יודע בדיוק איזה אימונים ארוביים אתה עושה.. אבל מומלץ ריצה ממושכת של לפחות כחצי שעה
או לחילופין הליכה מהירה ארוכה מאוד. מה אתה עושה בדיוק במהלך השעתיים האלה, i have no idea. כי אני חושב שמספיקה אפילו שעה.

תראה,
להוריד שומן כפי שאתה בעצמך כבר שמת לב זה לא פשוט, זה אורך הרבה זמן וצריכים לסבול הרבה... אני איתך בסיפור הזה.
אבל להרעיב את עצמך זה לא הפיתרון בכלל.

מה שאני גם רוצה לציין,
בנוגע לגירעון קלוריות שלך.
רק שתדע, וזה לפחות מה שהמאמן שלי אמר לי וכמה חברים שלי בצבא שכבר מפתחים את הגוף שלהם הרבה זמן במכון
זה שאם יש לך גירעון קלוריות שלילי מדי אז אפשר להשמין מזה בקטנה (כלומר נגיד במהלך כל היום שכולל אימון שרפת 2900 קלוריות למשל ואכלת כל היום רק 1300 קלוריות אז אתה במאזן שלילי של -1600 קלוריות, שזה ר-ע!).
בגלל זה אתה צריך להקפיד על ארוחות נכונות, אם אתה יודע שאתה מתאמן באותו יום תאכל ארוחות סדירות.
בצהריים תנסה לאכול ארוחה גדולה. נגיד לפני אימון תנסה לאכול עוד ארוחה שמכילה פחמימות ובערב אחרי אימון תתפנק עם איזה ארוחה שמכילה חלבונים,
אפשר לאכול איזשהם סלטים, לקחת 2 פרוסות לחם קל/שחור לדוגמא ולמרוח עליו גבינה או משהו.

• פותח/ת השרשור
תודה אחי. אני מקווה מאוד שהקצב שלי לא יהיה 5 קילו ב3 חודש.. אבל להתחשב בעובדה שזה יהיה נטו שומן זה גם מעודד.

2 דברים לא הבנתי בתגובה שלך:
1. מה הכוונה הגוף מקטין את האחוזי שומן? אני מצטמצם פיזית במידות בגדים וגם במספרים, אז מן הסתם השומן נשרף לא? או שיש לגוף מחסן סודי כלשהו?
2. כתבת שאפשר להשמין מגירעון קלורי שלילי מדי.. הא?

ולשאלתך בימי אירובי אני עושה במכשיר אלפטי (סקי) (רק הגרסה בלי המוטות לידיים) בערך שעה וחצי- שעתיים על עצימות גבוה (130 צעדים לדקה +)

תודה אחי. אני מקווה מאוד שהקצב שלי לא יהיה 5 קילו ב3 חודש.. אבל להתחשב בעובדה שזה יהיה נטו שומן זה גם מעודד.

2 דברים לא הבנתי בתגובה שלך:
1. מה הכוונה הגוף מקטין את האחוזי שומן? אני מצטמצם פיזית במידות בגדים וגם במספרים, אז מן הסתם השומן נשרף לא? או שיש לגוף מחסן סודי כלשהו?
2. כתבת שאפשר להשמין מגירעון קלורי שלילי מדי.. הא?

ולשאלתך בימי אירובי אני עושה במכשיר אלפטי (סקי) (רק הגרסה בלי המוטות לידיים) בערך שעה וחצי- שעתיים על עצימות גבוה (130 צעדים לדקה +)

ובכן,
כפי שציינתי אני לא פרופסור.
אבל כולם אמרו לי את זה, גם המאמן שלי.
אני בטוח שאולי מישהו יוכל להאיר עוד קצת מידע על העניין.

ובנוגע לסקי... וואלה סחטיין.
אני תוך 5 דקות ואני מת שם חחח. אני מרבה לרוץ על ההליכון אבל.

אתה נתקע כי המאזן שלך מטורף מדי, כל החילוף חומרים נדפק מאוד שעליו מבוסס הBMR(לכן הוא גם לא רלוונטי לגביך), גם הורמונים לשריפת שומן לא מופרשים כרואי אם בכלל
ואין טיפה של ספק שאתה רק יורד במאסת שריר כשאתה אוכל 1000 קלורויות ביום.

בקיצור- כבר עברת את החלק הקשה- אולי ההרעבה הזאת הייתה שימושית כשהיית 50% שומן, סחטיין על הירידה אבל אתה צריך לשנות את כל הרגלי האימון והאכילה שלך.

• פותח/ת השרשור
תראו זה הגיוני שחילקתי את הארוחות לכמה ארוחות קטנות ביום, ועליתי במשקל? אני עדיין במאזן קלורי שלילי גדול.
אמנם אני לא מתייחס לזה כ"כ כי לא נשקלתי בתנאים הכי אידיאלים.. (עם בגדים \ דברים בכיסים \ נוזלים מהקריאטין \ על קיבה מלאה וכ') אבל עדיין קפץ לי ב2-3 קילו..

תראו זה הגיוני שחילקתי את הארוחות לכמה ארוחות קטנות ביום, ועליתי במשקל? אני עדיין במאזן קלורי שלילי גדול.
אמנם אני לא מתייחס לזה כ"כ כי לא נשקלתי בתנאים הכי אידיאלים.. (עם בגדים \ דברים בכיסים \ נוזלים מהקריאטין \ על קיבה מלאה וכ') אבל עדיין קפץ לי ב2-3 קילו..

ענית לעצמך.

שמע, ברור שאחרי תקופה כזאת ארוכה שהרעבת את עצמך בשלב כלשהו זה כבר לא יעבוד. לפי מה שאתה אומר מומלץ להחזיר לאט את הגוף לכמות נורמלית של קלוריות לתקופה מסוימת- ומשם לחזור לאט לחיטוב.
דרך אגב אתה מרגיש שהקראטין עוזר? אתה על 1000 קלוריות ליום אחרי הכל

• פותח/ת השרשור
ענית לעצמך.

שמע, ברור שאחרי תקופה כזאת ארוכה שהרעבת את עצמך בשלב כלשהו זה כבר לא יעבוד. לפי מה שאתה אומר מומלץ להחזיר לאט את הגוף לכמות נורמלית של קלוריות לתקופה מסוימת- ומשם לחזור לאט לחיטוב.
דרך אגב אתה מרגיש שהקראטין עוזר? אתה על 1000 קלוריות ליום אחרי הכל
בקטנה, לא כמו שהוא יכול לעזור עם מאזן חיובי וסוכר ענבים ויותר פחמימות.. אבל בכל מקרה הפסקתי איתו אני רוצה להתנקות ממנו ולשמור אותו למאסה אין לי שימוש בו. חזרתי לאכול פחמימות זה מספיק דלק בישבילי..
וכן אני יודע שעניתי לעצמי אבל עדיין קפיצה של 3 קילו במשקל? כמה כבר שוקל הסנדוויץ' המזדיין הזה..

והארוחות הם לא סעודות.. נגיד בבוקרר קרקר של לחמית עם גבינה 3% וכמה פרוסות עגבניה.. בסביבות 12 סנדוויץ של 2 פרוסות לחם קל דל קלוריות עם טונה \ חביתה \ פסטרמה דלת שומן + ירקות ואולי גם שכבה עדינה של ממרח כמו סחוג וכ' (עם כמה שפחות קלוריות).
יותר מאוחר או פרי או מעדן.. אבל לא תמיד.. חוזר מהעבודה > קרקר או שתיים של לחמית (בלחץ 50-60 קלוריות לאחד) עם גבינה \ טונה \ פרוסת חזה עוף תלוי מה שזרוק במקרר.. ויוצא לאימון, שאני חוזר, אם זה אימון אירובי ארוחת חלבונים טובה של הודו \ חזה עוף עם עוד פרוסה שתיים של לחם קל או קרקר ואם זה אימון אירובי אז משהו קל כמו הארוחת בוקר ואם אני עדיין רעב אז אחרי שעה מעדן 0 אחוז שאני שובר לתוכו איזה קרקר מעפן בשביל הרעש בפה..

בגדול על כמה קלוריות אתם אומרים עומד התפריט הזה?

בקטנה, לא כמו שהוא יכול לעזור עם מאזן חיובי וסוכר ענבים ויותר פחמימות.. אבל בכל מקרה הפסקתי איתו אני רוצה להתנקות ממנו ולשמור אותו למאסה אין לי שימוש בו. חזרתי לאכול פחמימות זה מספיק דלק בישבילי..
וכן אני יודע שעניתי לעצמי אבל עדיין קפיצה של 3 קילו במשקל? כמה כבר שוקל הסנדוויץ' המזדיין הזה..

והארוחות הם לא סעודות.. נגיד בבוקרר קרקר של לחמית עם גבינה 3% וכמה פרוסות עגבניה.. בסביבות 12 סנדוויץ של 2 פרוסות לחם קל דל קלוריות עם טונה \ חביתה \ פסטרמה דלת שומן + ירקות ואולי גם שכבה עדינה של ממרח כמו סחוג וכ' (עם כמה שפחות קלוריות).
יותר מאוחר או פרי או מעדן.. אבל לא תמיד.. חוזר מהעבודה > קרקר או שתיים של לחמית (בלחץ 50-60 קלוריות לאחד) עם גבינה \ טונה \ פרוסת חזה עוף תלוי מה שזרוק במקרר.. ויוצא לאימון, שאני חוזר, אם זה אימון אירובי ארוחת חלבונים טובה של הודו \ חזה עוף עם עוד פרוסה שתיים של לחם קל או קרקר ואם זה אימון אירובי אז משהו קל כמו הארוחת בוקר ואם אני עדיין רעב אז אחרי שעה מעדן 0 אחוז שאני שובר לתוכו איזה קרקר מעפן בשביל הרעש בפה..

בגדול על כמה קלוריות אתם אומרים עומד התפריט הזה?

עם בגדים עליך וקצת נוזלים 3 קילו זה לגיטימי.

מגרד את ה1000 התפריט.

אתה חייב להבין שזה לא הדרך להוריד שומן. לא יעבור הרבה זמן עד שתראה כמו ניצול , ומשם יקח הרבה זמן עד שתצליח להרים משהו ותוכל לעשות מאסה נורמלית. תתחיל לאכול לאט יותר ויותר, אתה לא תשמין מזה כל עוד תעשה את זה במתינות- אבל גם אתה לא יכול להתקדם בצורה בריאה בדרך שאתה נמצא בה. אתה יכול להתחיל בהלחליף את כל האוכל ציפורים בתפריט שלך בדברים שמנים וככה לא תרגיש שאתה אוכל יותר.

• פותח/ת השרשור
עם בגדים עליך וקצת נוזלים 3 קילו זה לגיטימי.

מגרד את ה1000 התפריט.

אתה חייב להבין שזה לא הדרך להוריד שומן. לא יעבור הרבה זמן עד שתראה כמו ניצול , ומשם יקח הרבה זמן עד שתצליח להרים משהו ותוכל לעשות מאסה נורמלית. תתחיל לאכול לאט יותר ויותר, אתה לא תשמין מזה כל עוד תעשה את זה במתינות- אבל גם אתה לא יכול להתקדם בצורה בריאה בדרך שאתה נמצא בה. אתה יכול להתחיל בהלחליף את כל האוכל ציפורים בתפריט שלך בדברים שמנים וככה לא תרגיש שאתה אוכל יותר.
סבבה אחי כמו שאמרת הכל באיזי, בישבילי לעבור לתפריט כזה זה דיי מעבר קיצוני, לאט לאט אני מוסיף פה מעדן 0 אחוז שם שייק חלבון לפני השינה.. אני רוצה לעלות לאט לאט אבל מפריע לי שאני רואה עליה במשקל ועוד כזאת קיצונית, ומרגיש פסיכולוגית שעליתי.. די חלאס רוצה כבר להגיע לא"ש הרצוי אני ברוטינות האלה של דיאטות ואימונים מהילדות ואף פעם לא נהנתי מג'ינס במידה נורמאלית..

סבבה אחי כמו שאמרת הכל באיזי, בישבילי לעבור לתפריט כזה זה דיי מעבר קיצוני, לאט לאט אני מוסיף פה מעדן 0 אחוז שם שייק חלבון לפני השינה.. אני רוצה לעלות לאט לאט אבל מפריע לי שאני רואה עליה במשקל ועוד כזאת קיצונית, ומרגיש פסיכולוגית שעליתי.. די חלאס רוצה כבר להגיע לא"ש הרצוי אני ברוטינות האלה של דיאטות ואימונים מהילדות ואף פעם לא נהנתי מג'ינס במידה נורמאלית..

לא אחי אין מצב שעלית 3 קילו מכריך. אל תשקל כל יום אני מבין שאתה פריק של משקל, תעלה קלוריות לאט לאט ואחרי שבוע תשקל ותראה שלא עלית כלום זה יקל עליך פסיכולוגית. צריך סבלנות עם הגוף, הדרך הטבעית והבריאה היא גם האיטית.

אגב, לא ממליץ לך למדוד את הבטן לפי המשקל שלך..
זה משהו שאני גם עשיתי, וזה משהו שהוריד לי תמיד את המוטיבציה וזה מבאס.
אם אתה רוצה לראות את ההתקדמות מבחינת כך שאתה מוריד את הבטן שלך לאט לאט
אז אתה צריך לבדוק היקפים ! קח איזה מטר או משהו תקיף את עצמך ותראה מה היקף הבטן שלך,
ככה לדוגמא אני בודק גם התקדמות.
משקל מבחינתי זה סתם לצורך הסקרנות.
נקח אותך לדוגמא, שאתה בטח עושה משקלים וכו' (משהו שאני פחות עושה) אז אתה עולה גם במסאת שריר
אז גם את זה מן הסתם צריך לקחת בחשבון. אז תחשוב שירדת 200 גרם ועלית 100 גרם שריר, ת'מבין למה אני חותר?

Back
למעלה תחתית