הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לגבי משוואת משקלי עבודה= גדילה

• פותח/ת השרשור eliran
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

eliran

משתמש מתחיל
261
7
נק' מוניטין:
43
261
7
ראיתי פה כמה פעמים בפורום אנשים שטענו שבהכרח יותר פלטות שווה יותר גדילה ואני רוצה להגיד כמה דברים:

אני מסכים עם המשוואה בצורה עקרונית אבל היא לא המשוואה היחידה שבהכרח נכונה.
נכון שאם אני ישפר משקלי עבודה מן הסתם אני יגדל (ביחס לעצמי בלבד, ורק לעצמי).
מצד שני בהנחה שהתחלתי להתאמן עם 40 קילו בבנץ לחמישייה ובעוד חצי שנה אני יגיע ל40 קילו בנץ ל20 חזרות
מישו יכול לטעון שאני לא יגדל? לא העלתי קילו אחד ואני מבטיח לכם שיפור במסת השריר.

מה אני מנסה להגיד? אני לא שולל בכלל את עיניין שיפור המשקלים כדי להגיע לתוצאות היפרטרופיות, אבל זה לא חד וחלק,
כי גם אם תשתפר סיבולתית או תעבוד בכיווצים איזומטרים לפרקי זמן ארוכים יותר אתה תגדל יופי...( שוב ביחס לעצמך)
כלומר: שיפור ביכולת השריר יביא כמעט תמיד לגדילה, השאלה צריכה להיות מה הכי מגרה גדילה! ועל זה הדעות חלוקות בכל העולם.

ולראיה, תסתכלו על החברה שעושים street workout אני מכיר חברה שלעולם לא העלו התנגדות ובכל זאתגדלו ב10-12 קילו בשנים האחרונות.

ועוד דבר קטן, בהרצאה האחרונה של יאיר להב שהייתי בה הוא הראה מחקרים על אימון גלי בכלל(שבועיים עצימות-שבועיים נפח-שבועיים סיבולת)
והראה דעה חדשה שמדברת על כך בכלל שחלק ממרכיבי התא מתפתחים היפרטרופית גם ב20 ו25 חזרות, אז בוודאי שלא נשקיע עליהם כמו במשקלים אבל הם עדיין צריכים לקבל את הגירוי שלהם מפעם לפעם..

אשמח לשמוע את דעתכם...

ראיתי פה כמה פעמים בפורום אנשים שטענו שבהכרח יותר פלטות שווה יותר גדילה ואני רוצה להגיד כמה דברים:

מצד שני בהנחה שהתחלתי להתאמן עם 40 קילו בבנץ לחמישייה ובעוד חצי שנה אני יגיע ל40 קילו בנץ ל20 חזרות
מישו יכול לטעון שאני לא יגדל? לא העלתי קילו אחד ואני מבטיח לכם שיפור במסת השריר.

מה אני מנסה להגיד? אני לא שולל בכלל את עיניין שיפור המשקלים כדי להגיע לתוצאות היפרטרופיות, אבל זה לא חד וחלק,
כי גם אם תשתפר סיבולתית או תעבוד בכיווצים איזומטרים לפרקי זמן ארוכים יותר אתה תגדל יופי...( שוב ביחס לעצמך)
כלומר: שיפור ביכולת השריר יביא כמעט תמיד לגדילה, השאלה צריכה להיות מה הכי מגרה גדילה! ועל זה הדעות חלוקות בכל העולם.

ולראיה, תסתכלו על החברה שעושים street workout אני מכיר חברה שלעולם לא העלו התנגדות ובכל זאתגדלו ב10-12 קילו בשנים האחרונות.

ועוד דבר קטן, בהרצאה האחרונה של יאיר להב שהייתי בה הוא הראה מחקרים על אימון גלי בכלל(שבועיים עצימות-שבועיים נפח-שבועיים סיבולת)
והראה דעה חדשה שמדברת על כך בכלל שחלק ממרכיבי התא מתפתחים היפרטרופית גם ב20 ו25 חזרות, אז בוודאי שלא נשקיע עליהם כמו במשקלים אבל הם עדיין צריכים לקבל את הגירוי שלהם מפעם לפעם..

אשמח לשמוע את דעתכם...

אתה תביא גירוי לשריר גם ב 20X3 זה עדיף מכלום אבל בטווח חזרות נמוך זה גירוי הרבה יותר טוב ואתה תגדל הרבה יותר

• פותח/ת השרשור
אתה תביא גירוי לשריר גם ב 20X3 זה עדיף מכלום אבל בטווח חזרות נמוך זה גירוי הרבה יותר טוב ואתה תגדל הרבה יותר
זה בדיוק אחד הדברים שאני לא מסכים איתם...לא, הוא לא יותר טוב בטווח הזה...כולם טווחים טובים וצריך לבצע אתכולם...זה המסר שניסיתי להעביר בפוסט...

אתה יכול לבחור על מה להתמקד לפי ראות עינייך אבל גם אם עבדת כל חייך על RM1-5 ופתאום תשנה לגוף ל15 חזרות אתה תראה שהגוף בקושי יבין איך לעקל את זה...
בקיצור: צריך לעבוד בכל הטווחים

אשמח לשמוע את דעתכם...
יש יותר מדרך אחת להשתפר ולגדול: יותר משקל, יותר חזרות, פחות מנוחה, תנועה יותר מבוקרת. אני עובד על טווחים 5 עד 7 ו8 עד 10 לשניים-שלושה סטים (תלויי איזה תרגיל). לאט לאט מעלה חזרות ושמגיע לטווח העליון ובטוח בעצמי שלא רימיתי את עצמי מעלה משקל ויורד חזרה לטווח התחתון.

בוא נניח לרגע שאתה צודק, ואני די בטוח שאתה לא אבל נניח, אתה מוכן לעלות במסת שריר ולהשאר חלשלוש?כאילו...אתה תהיה שלהם עם זה?
סתם שאלה שמעניינת אותי
אני לא מבין למה אנשים מפחדים כ"כ מלטפס במשקלי עבודה

בוא נניח לרגע שאתה צודק, ואני די בטוח שאתה לא אבל נניח, אתה מוכן לעלות במסת שריר ולהשאר חלשלוש?כאילו...אתה תהיה שלהם עם זה?
סתם שאלה שמעניינת אותי
אני לא מבין למה אנשים מפחדים כ"כ מלטפס במשקלי עבודה
רוב האנשים שמגיעים לחד"כ בכלל לא מביעים עניין בכמה משקל יש על המוט.
אתה שוכח שרוב האנשים מגיעים כדי לעלות במסת השריר

כן אבל מה זה שווה שאתה נראה כמו אחד שמרים 200 קילו..בלי היכולת לעשותא ת זה?

רוב האנשים שמגיעים לחדר כושר לא מבינים מהביצה שלהם מה לעשות ואיך להתאמן נכון

• פותח/ת השרשור
תגידו לי אני שאלתי אותכם אם אני רוצה להיות חזק, חלש, סקסי?
אני גם אמרתי שלא צריך לעבוד כח?
אי אמרתי שאני מפחד ממשקלי עבודה?
חברה, צריך לעבוד גם כח גגםםםם לאא רקקק!! אז תוצאיו את עצמכם מזה יותר טוב או זה פחות טוב...צריך הכל גם טווחים של 1-5 גם 6-15 וגם15-25
לכולם יש מרכיבים בהתפתחות התא וכולם ישפיעו ויצרו עומס על השריר...חלקם על ידי משקל חלקם על ידי חזרות...

אני אתן לכם דוגמא: נניח שאני עושה פלייס עם 10 קילו ולא מוסיף משקל אלה ממשיך להתקדם על ידי הגדלת זרוע המשא בצורה כלשהי...כל סנטימטר שאני יגדיל את הזרוע תגרום למומנט גדול יותר על השריר לפי חוקי הפיזיקה! כלומר שריר צריך להתאמץ יותר כלומר הוא מתפתח כלומר לא מחייב שצריך להעלות משקלים בשביל זה!!
יש 200 צורות לעסות את זה ואחת מהן היא משקלי עבודה (שדרך אגב אני לא שולל בכלל שצריך להעלות משקלים)

- - - עידכון הודעה - - -

כן אבל מה זה שווה שאתה נראה כמו אחד שמרים 200 קילו..בלי היכולת לעשותא ת זה?

זה כבר שאלה אחרת, שאני מסכים איתך לגביה אבל היא לא קשורה לנושא...

אי אפשר להראות חזק ולהיות חלש , אבל אפשר להראות חלש ולהיות חזק
בלהראות חזק אתה מתכוון להיות מסיבי, כן? כי אם כן, אתה טועה.
לא חסר אנשים שנראים מסיביים וחזקים והמשקלים שהם מרימים לא גבוהים בכלל.

אתה סתם חושב שפיצחת את הנוסחה
כל מה שאתה אומר זה שכשהיכולת שלך להרים יותר משקל גדלה, גם מסת השריר שלך גדלה (יותר חזק = יותר גדול)
ואתה לא מחדש כלום
אני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל1RM שלך כששיפרת את היכולת שלך להזיז 40 קילו מ5 פעמים ל40 פעמים?
ואני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל1RM שלך בפלייס בטווח תנועה X כששיפרת את היכולת שלך להזיז Y משקל למרחק 2X במקום למרחק X?
ואני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל20RM שלך בזמן שהסקוואט שלך עלה מ70 קילו ל170 קילו לחמישיות?

תוכניות כוח שמתוכננות נכון מתעסקות בלהתקדם. לא בלעשות. חלק גדול מהן מתבסס על חמישיות, כי זו דרך מאוד יעילה (תלוי בכל מיני דברים), וחלקן מתבססות על מספר חזרות אחר. בתוכניות כוח עושים מה שצריך בשביל להתקדם, וזה פשוט בד"כ נופל בטווח חזרות נמוך מ8.

לגביי הטענה של יאיר להב, זה שיש היפרטרופיה גם בטווחים של מעל 8 חזרות זה לא סוד, מדובר בעיקר על היפרטרופיה סרקופלזמית, שהיא פחות משמעותית (בהרבה) מהיפרטרופיה מיופיברילית. והיא גם באה והולכת יותר מהר (מים, מאגרי גליקוגן). זה מתאים למתאמנים שכבר יש להם כוח ומסת שריר בסיסיים. אגב, בתוכניות כוח כבר עושים את זה, לא המצאת שום דבר. זה נקרא תרגילי עזר, והם מבוצעים בטווחים של 8+ חזרות, כאשר אחד הדברים שבהם הם תורמים, ניחשת נכון - היפרטרופיה (סרקופלזמית).

נערך לאחרונה:
כל מה שאתה אומר זה שכשהיכולת שלך להרים יותר משקל גדלה, גם מסת השריר שלך גדלה (יותר חזק = יותר גדול)
ואתה לא מחדש כלום
אני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל1RM שלך כששיפרת את היכולת שלך להזיז 40 קילו מ5 פעמים ל40 פעמים?
ואני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל1RM שלך בפלייס בטווח תנועה X כששיפרת את היכולת שלך להזיז Y משקל למרחק 2X במקום למרחק X?
ואני לא מבין, מה אתה חושב קרה ל20RM שלך בזמן שהסקוואט שלך עלה מ70 קילו ל170 קילו לחמישיות?

תוכניות כוח שמתוכננות נכון מתעסקות בלהתקדם. לא בלעשות. חלק גדול מהן מתבסס על חמישיות, כי זו דרך מאוד יעילה (תלוי בכל מיני דברים), וחלקן מתבססות על מספר חזרות אחר. בתוכניות כוח עושים מה שצריך בשביל להתקדם, וזה פשוט בד"כ נופל בטווח חזרות נמוך מ8.

לגביי הטענה של יאיר להב, זה שיש היפרטרופיה גם בטווחים של מעל 8 חזרות זה לא סוד, מדובר בעיקר על היפרטרופיה סרקופלזמית, שהיא פחות משמעותית (בהרבה) מהיפרטרופיה מיופיברילית. והיא גם באה והולכת יותר מהר (מים, מאגרי גליקוגן). זה מתאים למתאמנים שכבר יש להם כוח ומסת שריר בסיסיים. אגב, בתוכניות כוח כבר עושים את זה, לא המצאת שום דבר. זה נקרא תרגילי עזר, והם מבוצעים בטווחים של 8+ חזרות, כאשר אחד הדברים שבהם הם תורמים, ניחשת נכון - היפרטרופיה (סרקופלזמית).

אתה מכיר איזה מחקר בנוגע לעניין? זה מעניין ולא הצלחתי למצוא משהו

לצערי אין לי, יש דרך להגיע למה שכתוב שם דרך האינטרנט?

הנה חלק, בשביל היתר תצטרך לקנות את הספר (או להשיג אותו בדרכים אחרות), הוא בהחלט שווה את הכסף:

One of the results most closely associated with weight
training is an increase in muscle size. This phenomenon,
hypertrophy, is the result of increased protein synthesis and
decreased protein degradation, which leads to an increased
accumulation of proteins within the muscle cell. There are two
basic types of hypertrophy.

In myofibrillar hypertrophy,
more actin, myosin, and other associated proteins are added to
those already existing in the cell. More contractile elements
within the cell mean more actin/myosin interactions and more
force production. This type of hypertrophy is typical of low-
repetition, high-intensity training. It adds less mass but
produces greater increases in the force generated per unit area
of muscle than the second type of hypertrophy, sarcoplasmic
hypertrophy.

In sarcoplasmic hypertrophy there are more
cytoplasmic and metabolic substrate accumulations than in
myofibrillar hypertrophy. Lower-intensity, high-volume training
produces a significant addition of myofibrillar elements but less
than that added by high-intensity, lower-volume work.
Bodybuilding-type training utilizes very high-volume
repetition and set configurations that cause an increase in
metabolic substrate stores in the muscle. The addition of
glycogen and high-energy phosphates to the cell causes
additional water to be stored. This effect, combined with minor
accumulations of fat droplets, enzymes relevant to the
additional activity, and a moderate increase in contractile
proteins, causes the cell volume to increase. It is also quite
likely, although not well supported in the literature, that an
increase in mitochondria will also contribute to this type of
hypertrophy. Indirect support for this concept comes from the
fact that the slow-twitch fibers of bodybuilders are the most
hypertrophied of all the fiber types measured among weight
trainees, or of any athletic group investigated, and that slow-
twitch fibers have the highest mitochondrial density of all the
fiber types. This indicates that bodybuilding training is
sufficiently endurance-based in nature to drive changes in
mitochondria-rich slow-twitch muscles, and thus may result in
increased mitochondrial biogenesis in the relevant fiber types.
However, since this type of hypertrophy lacks a significant
force-production component, it explains why some individuals
with smaller muscle mass can out-lift individuals with much
more extensive muscular development derived from
bodybuilding training.

• פותח/ת השרשור
ואתה לא מחדש כלום

יופי-חיכיתי לך...
ככה- בוא נתחיל שהתפתחות סרקופלזמית נהיית דומיננטית יותר לא מ8+ אלה יותר מכיוון ה15+ כך שגם טווח חזרות שיהיה בין10-12 יצור חלק ארי של התפתחות מיופיברילית.
2 שים לב. (המספרים הם פרי דימיוני ולא מיצגים שום מחקר שראיתי אלה מעבירים נקודה)
בוא נניח ורק נניח שאני ואתה התחלנו להתאמן באותו יום. ובוא רק נניח שאין בינינו שום הבדל גנטי או כל הבדל אחר(כלומר זהים לחלוטין מכל הבחינות.
שנינו התחלנו עם 40 בבנץ אתה המשכת לכיוון המשקלים ולאחר חצי שנה הצלחת ללחוץ 70 אני לעומתך המשכתי כל יום להוסיף עוד חזרה עד שהצלחתי להגיע ל20-25 חזרות. נפגשנו לאחר חצי שנה... הטענה שלי היא- שגם אם תשים עליי 80 קילו לא יהיה לי שום דרך להוזיז את המשקל הזה(בלי שום קשר להתפתחות גידים רצועות ומייצבי כתף שהתפתחו אצלך בצורה משמעותית יותר עקב עומסי הדחיסה שבהעלאת המשקל) אבל אני אתפתח בדיוק כמוך למרות שלא הוספתי קילו אלה רק חזרות...
שאלת מה אני חושב קורה לשריר בהגדלת זרוע ההעמסה או בכל קושי אחר שהוא מבצע? נכון, הוא צריך למפתח מומנט גדול יותר ובכך מתחזק, אתה צודק.

השאלה היא אם אני יכול לגרום לשריר להתפתח בעוד כל כך הרבה צורות טובות ויעילות ולהוריד את הסיכון לפציעות מדוע אתה שולל את שאר הדרכים? למה שאני לא יעבוד בטווחים של 10-12 ? 5 הוכיח את עצמו בצורה הכי יעילה? יעילה למי??
בוא אני אראה לך חברה שעשו אימוני כח במשך פרק זמן מסוייםן ועל הגוף שלהם דווקא קרוספיט!! (שזה בדיחה בעיניי עם כל הכבוד) גרם להם לעלייה במסת השריר והתפתחות מעולה!!
אז אולי על הגוף שלך זה עובד ואני לא שולל את הדרך שלך אבל היא לא היחידה חביבי...(דרך אגב- גם אני עובד כח תקופות מסויימות ומגיע גם לRM 3 שלא תחשוב שאני אומר שלא צריך לעבוד כח בכלל)

יופי-חיכיתי לך...
ככה- בוא נתחיל שהתפתחות סרקופלזמית נהיית דומיננטית יותר לא מ8+ אלה יותר מכיוון ה15+ כך שגם טווח חזרות שיהיה בין10-12 יצור חלק ארי של התפתחות מיופיברילית.
2 שים לב. (המספרים הם פרי דימיוני ולא מיצגים שום מחקר שראיתי אלה מעבירים נקודה)
בוא נניח ורק נניח שאני ואתה התחלנו להתאמן באותו יום. ובוא רק נניח שאין בינינו שום הבדל גנטי או כל הבדל אחר(כלומר זהים לחלוטין מכל הבחינות.
שנינו התחלנו עם 40 בבנץ אתה המשכת לכיוון המשקלים ולאחר חצי שנה הצלחת ללחוץ 70 אני לעומתך המשכתי כל יום להוסיף עוד חזרה עד שהצלחתי להגיע ל20-25 חזרות. נפגשנו לאחר חצי שנה... הטענה שלי היא- שגם אם תשים עליי 80 קילו לא יהיה לי שום דרך להוזיז את המשקל הזה(בלי שום קשר להתפתחות גידים רצועות ומייצבי כתף שהתפתחו אצלך בצורה משמעותית יותר עקב עומסי הדחיסה שבהעלאת המשקל) אבל אני אתפתח בדיוק כמוך למרות שלא הוספתי קילו אלה רק חזרות...
שאלת מה אני חושב קורה לשריר בהגדלת זרוע ההעמסה או בכל קושי אחר שהוא מבצע? נכון, הוא צריך למפתח מומנט גדול יותר ובכך מתחזק, אתה צודק.

השאלה היא אם אני יכול לגרום לשריר להתפתח בעוד כל כך הרבה צורות טובות ויעילות ולהוריד את הסיכון לפציעות מדוע אתה שולל את שאר הדרכים? למה שאני לא יעבוד בטווחים של 10-12 ? 5 הוכיח את עצמו בצורה הכי יעילה? יעילה למי??
בוא אני אראה לך חברה שעשו אימוני כח במשך פרק זמן מסוייםן ועל הגוף שלהם דווקא קרוספיט!! (שזה בדיחה בעיניי עם כל הכבוד) גרם להם לעלייה במסת השריר והתפתחות מעולה!!
אז אולי על הגוף שלך זה עובד ואני לא שולל את הדרך שלך אבל היא לא היחידה חביבי...(דרך אגב- גם אני עובד כח תקופות מסויימות ומגיע גם לRM 3 שלא תחשוב שאני אומר שלא צריך לעבוד כח בכלל)

בלי להיכנס לדיון של טווחי חזרות שונים, התפיסה שלך שחזרות גבוהות מורידות את הסיכון לפציעה אינה נכונה, שכן ככל שהסט מתארך והעייפות מצטברת, הסיכויים לפשל בטכניקה יותר גבוהים, ועל אחת כמה וכמה למתחיל, שגם ככה הטכניקה שלו היא, סביר להניח, לא בשמיים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית