הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לגבי משוואת משקלי עבודה= גדילה

• פותח/ת השרשור eliran
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

eliran

משתמש מתחיל
261
7
נק' מוניטין:
43
261
7
ראיתי פה כמה פעמים בפורום אנשים שטענו שבהכרח יותר פלטות שווה יותר גדילה ואני רוצה להגיד כמה דברים:

אני מסכים עם המשוואה בצורה עקרונית אבל היא לא המשוואה היחידה שבהכרח נכונה.
נכון שאם אני ישפר משקלי עבודה מן הסתם אני יגדל (ביחס לעצמי בלבד, ורק לעצמי).
מצד שני בהנחה שהתחלתי להתאמן עם 40 קילו בבנץ לחמישייה ובעוד חצי שנה אני יגיע ל40 קילו בנץ ל20 חזרות
מישו יכול לטעון שאני לא יגדל? לא העלתי קילו אחד ואני מבטיח לכם שיפור במסת השריר.

מה אני מנסה להגיד? אני לא שולל בכלל את עיניין שיפור המשקלים כדי להגיע לתוצאות היפרטרופיות, אבל זה לא חד וחלק,
כי גם אם תשתפר סיבולתית או תעבוד בכיווצים איזומטרים לפרקי זמן ארוכים יותר אתה תגדל יופי...( שוב ביחס לעצמך)
כלומר: שיפור ביכולת השריר יביא כמעט תמיד לגדילה, השאלה צריכה להיות מה הכי מגרה גדילה! ועל זה הדעות חלוקות בכל העולם.

ולראיה, תסתכלו על החברה שעושים street workout אני מכיר חברה שלעולם לא העלו התנגדות ובכל זאתגדלו ב10-12 קילו בשנים האחרונות.

ועוד דבר קטן, בהרצאה האחרונה של יאיר להב שהייתי בה הוא הראה מחקרים על אימון גלי בכלל(שבועיים עצימות-שבועיים נפח-שבועיים סיבולת)
והראה דעה חדשה שמדברת על כך בכלל שחלק ממרכיבי התא מתפתחים היפרטרופית גם ב20 ו25 חזרות, אז בוודאי שלא נשקיע עליהם כמו במשקלים אבל הם עדיין צריכים לקבל את הגירוי שלהם מפעם לפעם..

אשמח לשמוע את דעתכם...

בלי להיכנס לדיון של טווחי חזרות שונים, התפיסה שלך שחזרות גבוהות מורידות את הסיכון לפציעה אינה נכונה, שכן ככל שהסט מתארך והעייפות מצטברת, הסיכויים לפשל בטכניקה יותר גבוהים, ועל אחת כמה וכמה למתחיל, שגם ככה הטכניקה שלו היא, סביר להניח, לא בשמיים.
אני מסכים איתך לגבי התיאוריה, אבל לדעתי ואם אני לא טועה גם ריפטו כותב את זה, 20 חזרות לא יתבצעו ב-RM20 אלא קרוב יותר ל-RM30 ואילו 5 חזרות יהיו הרבה יותר קרובות ל-RM5 אמיתי עד כשל.
אני חושב שנסכים כי יותר משקל על המוט שווה יותר עומס והקרבה לכשל יוצרת סיכוי גבוה יותר לפציעה עקב כשל טכני/חוסר איזון
ריפטו כותב לדוגמא לגבי השראגס שהם מיועדים רק למתאמנים מתקדמים בגלל העומס הכבד במשקלי העבודה הכבדים של התרגיל שעלולים לגרום לפציעה.

למעשה, ריפטו כותב ב-PPST שהסיכויים לבעיות טכניקה הרבה יותר גדולים בחזרות גבוהות מאשר בנמוכות. הוא לא ממליץ לעבוד על טכניקה בסטים של יותר מחמש חזרות. אם כי, בעבודה על טכניקה, כמובן שלא מדובר על RM5 אמיתי, אלא על משקל בינוני כלשהו.

יופי-חיכיתי לך...
ככה- בוא נתחיל שהתפתחות סרקופלזמית נהיית דומיננטית יותר לא מ8+ אלה יותר מכיוון ה15+ כך שגם טווח חזרות שיהיה בין10-12 יצור חלק ארי של התפתחות מיופיברילית.
2 שים לב. (המספרים הם פרי דימיוני ולא מיצגים שום מחקר שראיתי אלה מעבירים נקודה)
בוא נניח ורק נניח שאני ואתה התחלנו להתאמן באותו יום. ובוא רק נניח שאין בינינו שום הבדל גנטי או כל הבדל אחר(כלומר זהים לחלוטין מכל הבחינות.
שנינו התחלנו עם 40 בבנץ אתה המשכת לכיוון המשקלים ולאחר חצי שנה הצלחת ללחוץ 70 אני לעומתך המשכתי כל יום להוסיף עוד חזרה עד שהצלחתי להגיע ל20-25 חזרות. נפגשנו לאחר חצי שנה... הטענה שלי היא- שגם אם תשים עליי 80 קילו לא יהיה לי שום דרך להוזיז את המשקל הזה(בלי שום קשר להתפתחות גידים רצועות ומייצבי כתף שהתפתחו אצלך בצורה משמעותית יותר עקב עומסי הדחיסה שבהעלאת המשקל) אבל אני אתפתח בדיוק כמוך למרות שלא הוספתי קילו אלה רק חזרות...
שאלת מה אני חושב קורה לשריר בהגדלת זרוע ההעמסה או בכל קושי אחר שהוא מבצע? נכון, הוא צריך למפתח מומנט גדול יותר ובכך מתחזק, אתה צודק.

השאלה היא אם אני יכול לגרום לשריר להתפתח בעוד כל כך הרבה צורות טובות ויעילות ולהוריד את הסיכון לפציעות מדוע אתה שולל את שאר הדרכים? למה שאני לא יעבוד בטווחים של 10-12 ? 5 הוכיח את עצמו בצורה הכי יעילה? יעילה למי??
בוא אני אראה לך חברה שעשו אימוני כח במשך פרק זמן מסוייםן ועל הגוף שלהם דווקא קרוספיט!! (שזה בדיחה בעיניי עם כל הכבוד) גרם להם לעלייה במסת השריר והתפתחות מעולה!!
אז אולי על הגוף שלך זה עובד ואני לא שולל את הדרך שלך אבל היא לא היחידה חביבי...(דרך אגב- גם אני עובד כח תקופות מסויימות ומגיע גם לRM 3 שלא תחשוב שאני אומר שלא צריך לעבוד כח בכלל)
העניין הוא, שבצורת העבודה שעליה אתה מדבר זה הגיוני שאחרי חצי שנה אתה תשפר את הבנץ' מ40 קילו לחזרה ל40 קילו ל20 חזרות
בצורת עבודה כמו בתוכניות כוח, למשל SS, בחצי שנה אם אתה משפר את הבנץ' מ40 ל70, אתה פשוט לא עשית את התוכנית
ולאן בדיוק תתקדם עם זה? אתה תגיע ל100 חזרות עם 40, סבבה? מה אז? מתישהו העצימות של 40 קילו היא פשוט לא מספיקה בשביל לפתח היפרטרופיה מיופיברילית, ואז אתה לא מפתח אותה. מה עשית בזה?
לגביי איך להרים את ה1RM שלך - כמו שציינתי, בתוכניות כוח מתעסקים בדיוק בזה, וברמת המתאמן המתחיל היחס בין העצימות לנפח ב3X5 מתאים בדיוק, כמו שכבר אלפי מתאמנים הוכיחו.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. שיש עוד דרכים להתחזק חוץ מעבודה בטווח של 5 חזרות? סבבה. נו, ו...?

אה, וכמו שכבר נאמר - הקטע של הפציעות והסיכון זה חרטא לגמרי, זה הפוך ממה שהצגת.
ועוד משהו - הקטע הזה של "כל אחד הוא מיוחד" וצורת המחשבה המיסטית הזאת שלכל אחד יש משהו אידיאלי אחר שמתאים, היא דבילית. ברור שיש הבדלים בין אנשים שונים, אבל התגובה לעומס מתבצעת באותה צורה. אצל אחד בצורה טובה יותר, אצל אחר בצורה טובה פחות - אבל הדברים שמתרחשים, בגדול, הם זהים. זה לא שיש מישהו שעליו הרעיון ההזוי הזה של להוסיף 100 קילו לסקוואט בשביל לגדול, לא עובד - אלא רק פמפומים במכונת פשיטת ברכיים עובד עליו. וזה משהו שמוכח כל יום מחדש בכל חדר כושר טיפוסי. הסייקל של סטרס-הסתגלות-התאוששות תקף על כולם, השאלה היא רק כמה טוב תוכל לעשות אותו. מן הסתם שלמשקולן אולימפי יש גנטיקה יותר טובה משלך והוא יוכל להתקדם יותר. אבל זה לא משנה את הצורה שבה הדברים עובדים.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא, שבצורת העבודה שעליה אתה מדבר זה הגיוני שאחרי חצי שנה אתה תשפר את הבנץ' מ40 קילו לחזרה ל40 קילו ל20 חזרות
בצורת עבודה כמו בתוכניות כוח, למשל SS, בחצי שנה אם אתה משפר את הבנץ' מ40 ל70, אתה פשוט לא עשית את התוכנית
ולאן בדיוק תתקדם עם זה? אתה תגיע ל100 חזרות עם 40, סבבה? מה אז? מתישהו העצימות של 40 קילו היא פשוט לא מספיקה בשביל לפתח היפרטרופיה מיופיברילית, ואז אתה לא מפתח אותה. מה עשית בזה?
לגביי איך להרים את ה1RM שלך - כמו שציינתי, בתוכניות כוח מתעסקים בדיוק בזה, וברמת המתאמן המתחיל היחס בין העצימות לנפח ב3X5 מתאים בדיוק, כמו שכבר אלפי מתאמנים הוכיחו.
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. שיש עוד דרכים להתחזק חוץ מעבודה בטווח של 5 חזרות? סבבה. נו, ו...?

אה, וכמו שכבר נאמר - הקטע של הפציעות והסיכון זה חרטא לגמרי, זה הפוך ממה שהצגת.
ועוד משהו - הקטע הזה של "כל אחד הוא מיוחד" וצורת המחשבה המיסטית הזאת שלכל אחד יש משהו אידיאלי אחר שמתאים, היא דבילית. ברור שיש הבדלים בין אנשים שונים, אבל התגובה לעומס מתבצעת באותה צורה. אצל אחד בצורה טובה יותר, אצל אחר בצורה טובה פחות - אבל הדברים שמתרחשים, בגדול, הם זהים. זה לא שיש מישהו שעליו הרעיון ההזוי הזה של להוסיף 100 קילו לסקוואט בשביל לגדול, לא עובד - אלא רק פמפומים במכונת פשיטת ברכיים עובד עליו. וזה משהו שמוכח כל יום מחדש בכל חדר כושר טיפוסי. הסייקל של סטרס-הסתגלות-התאוששות תקף על כולם, השאלה היא רק כמה טוב תוכל לעשות אותו. מן הסתם שלמשקולן אולימפי יש גנטיקה יותר טובה משלך והוא יוכל להתקדם יותר. אבל זה לא משנה את הצורה שבה הדברים עובדים.

אתה טוען שיום אחד 40 קילו כבר לא יספיק ליצור סטרס על השריר ואני יראה לך חברה שעושים סטריט וורקאווט שלעולם לא העלו משקל אלה רק את מספר החזרות והלוואי על חצי מאיתנו להראות כמוהם...כבר כמה שנים שהם לא מפסיקים לגדול למרות שלא שינו את העומס...אז אתה אומר גנטיקה? אולי אם היית לוקח את אותם חברה ושם אותם בSS או כל תוכנית כח אחרת הם היו גדלים טוב יותר? יכול להיות...
בוא נסכים שלא להסכים כי כבר ראיתי את הוויכוחים שלך בפורום...בוא רק נזכיר שהאנשים החזקים בעולם הם לא בכרח הגדולים בעולם ולהפך...ואני ילחש לך משו שיצרום לך באוזן! (לא כולם אפילו עושים סקוואט...ששששששש) אז שוב, להגיד שמצאת תוכנית שלפיה מתקדמים טוב? אוקיי...להגיד שזה האידיאל לפתח כח ואז להמשיך לכיוון של היפרטרופיה? אוקיי... אתה לא מוכיח כלום, על כל אדם שתראה לי שגדל מSS אני אראה לך עוד אחד שגדל מתוכנית נפח טובה...אז למה אתה לא מוכן לפתוח את הראש ולהוציא שניה את הראש מה... שלך ולהבין שיש עוד דרכים בעולם לעשות את זה שלא מפעילות עומסים כאלה גבוהים על הגוף!

(לגבי יתרונותיהם הבריאותיים של התרגילים המורכבים, ויתרונותיהם של עומסי הדחיסה הגבוהים על הגוף אין בנינו שום ויכוח ,מסכים איתך על כל מילה...)

- - - עידכון הודעה - - -

למעשה, ריפטו כותב ב-PPST שהסיכויים לבעיות טכניקה הרבה יותר גדולים בחזרות גבוהות מאשר בנמוכות. הוא לא ממליץ לעבוד על טכניקה בסטים של יותר מחמש חזרות. אם כי, בעבודה על טכניקה, כמובן שלא מדובר על RM5 אמיתי, אלא על משקל בינוני כלשהו.
אתה שוב מדבר על תרגילים מורכבים שאני מסכים איתך שצריכים להתבצע בחזרות נמוכות יותר אבל גם לא 5 לאורך כל השנה אלה אפשר להעלות איתם גם ל8-9 בלי בעיה...
אני לא רואה בעיה להגיע ל20 חזרות בבנץ או במתח או בלג פרס או בעוד המון המון תרגילים אחרים...
אז סקוואט דדליפט פרס קלין וסנץ אני ישאיר לחזרות נמוכות יותר בגלל הטכניקה...מקובל...

אתה טוען שיום אחד 40 קילו כבר לא יספיק ליצור סטרס על השריר ואני יראה לך חברה שעושים סטריט וורקאווט שלעולם לא העלו משקל אלה רק את מספר החזרות והלוואי על חצי מאיתנו להראות כמוהם...כבר כמה שנים שהם לא מפסיקים לגדול למרות שלא שינו את העומס...אז אתה אומר גנטיקה? אולי אם היית לוקח את אותם חברה ושם אותם בSS או כל תוכנית כח אחרת הם היו גדלים טוב יותר? יכול להיות...

אני אראה לך חברה שמעולם לא התאמנו והם יותר גדולים מרוב האנשים במכוני כושר והלוואי על רוב האנשים להראות כמוהם.
מסקנה:בשביל להיות גדול וחזק לא צריך להוסיף חזרות או משקל אפילו לא צריך להתאמן.
אם היית נותן להם להתאמן הם היו גדולים יותר? יכול להיות.

.
אתה מדבר על חניבל ושאר החברים שלו מיוטוב ?
אולי מכאן מגיע הבלבול , כי החב'רה האלה מראים סירטונים שלהם מבצעים כל מיניי פעלולים על המתח . אבל אתה לא רואה רואה את מה שקורה לפניי ההצגה .
אני ראיתי פעם סירטון של אחד מאלה שעושה "סטרייט וואראוט" מרים כבד .

ויש לי שני חברים שאחד מהם שבר שיא עולמי במתח לדקה (ככה הוא טוען לפחות) , ויש לו גב רחב מאוד - אבל כולו פצוע ובמסתכם הוא שחיף רציני.
לגבי השני הוא שחיף מעוצב ומחוטב , גם כן שחיף חלש 😃 שעושה 80 חזרות במתח .

כן אבל מה זה שווה שאתה נראה כמו אחד שמרים 200 קילו..בלי היכולת לעשותא ת זה?
אתה עדיין תקוע בחשיבה הזאת..
וכן, זה כן שווה להראות כמו אחד שמרים 200 קילו, גם אם אין לך את היכולת לעשות את זה.

יש אנשים למתאמנים כדי להראות טוב, זה לא חטא.

שלא תבין לא נכון, אין שום בעיה אם אימוני כוח. אבל בדיוק כמו המשפט שהבאת, יכול לבוא אחד אחר שיגיד שלא שווה להרים 200 קילו
אם אתה נראה כמו שמן.

פשוט תקבל את זה שיש אנשים שהולכים לכיוון של כוח ויש כאלה שלא...

עריכה-
אתה מדבר על חניבל ושאר החברים שלו מיוטוב ?
אולי מכאן מגיע הבלבול , כי החב'רה האלה מראים סירטונים שלהם מבצעים כל מיניי פעלולים על המתח . אבל אתה לא רואה רואה את מה שקורה לפניי ההצגה .
אני ראיתי פעם סירטון של אחד מאלה שעושה "סטרייט וואראוט" מרים כבד .

ויש לי שני חברים שאחד מהם שבר שיא עולמי במתח לדקה (ככה הוא טוען לפחות) , ויש לו גב רחב מאוד - אבל כולו פצוע ובמסתכם הוא שחיף רציני.
לגבי השני הוא שחיף מעוצב ומחוטב , גם כן שחיף חלש 😃 שעושה 80 חזרות במתח .
לא יודע מי זה חניבל מיוטיוב, אבל לא חסרים אנשים שלא נכנסו פעם אחת למכון ובכל זאת נראים יותר
טוב מרוב המתאמנים המנוסים פה.

נערך לאחרונה:
אתה עדיין תקוע בחשיבה הזאת..
וכן, זה כן שווה להראות כמו אחד שמרים 200 קילו, גם אם אין לך את היכולת לעשות את זה.

יש אנשים למתאמנים כדי להראות טוב, זה לא חטא.

שלא תבין לא נכון, אין שום בעיה אם אימוני כוח. אבל בדיוק כמו המשפט שהבאת, יכול לבוא אחד אחר שיגיד שלא שווה להרים 200 קילו
אם אתה נראה כמו שמן.

פשוט תקבל את זה שיש אנשים שהולכים לכיוון של כוח ויש כאלה שלא...

עריכה-

לא יודע מי זה חניבל מיוטיוב, אבל לא חסרים אנשים שלא נכנסו פעם אחת למכון ובכל זאת נראים יותר
טוב מרוב המתאמנים המנוסים פה.

ממליץ לך לראות תחרויות של הנפות אולימפיות בקטגוריות של עד 105 ק"ג. כוח מטורף וגוף טוב אצל רוב המשתתפים.

שאלה קצת פחות קשורה לנושא : נגיד ומישהו מתאמן על מתח לחזרות למשל , מצליח 30 מתח נקי נקי , הוא יצליח לחבר אליו יחסית הרבה במשקל במתח עם משקל ל 5X3 למשל ?

בוא נסכים שלא להסכים כי כבר ראיתי את הוויכוחים שלך בפורום...בוא רק נזכיר שהאנשים החזקים בעולם הם לא בכרח הגדולים בעולם ולהפך...ואני ילחש לך משו שיצרום לך באוזן! (לא כולם אפילו עושים סקוואט...ששששששש) אז שוב, להגיד שמצאת תוכנית שלפיה מתקדמים טוב? אוקיי...להגיד שזה האידיאל לפתח כח ואז להמשיך לכיוון של היפרטרופיה? אוקיי... אתה לא מוכיח כלום, על כל אדם שתראה לי שגדל מSS אני אראה לך עוד אחד שגדל מתוכנית נפח טובה...אז למה אתה לא מוכן לפתוח את הראש ולהוציא שניה את הראש מה... שלך ולהבין שיש עוד דרכים בעולם לעשות את זה שלא מפעילות עומסים כאלה גבוהים על הגוף!

(לגבי יתרונותיהם הבריאותיים של התרגילים המורכבים, ויתרונותיהם של עומסי הדחיסה הגבוהים על הגוף אין בנינו שום ויכוח ,מסכים איתך על כל מילה...)
נו מה, זה רציני?
סטריט וורקאאוט עובד מראש עם משקל לא קל, שלא מגיעים איתו ל80 חזרות בשום שלב. ומתאמני סטריט וורקאאוט שהם באמת טובים בזה, והם טובים בזה בלי לעשות שום דבר אחר + יש להם "גופה" - תאמין או לא - יש להם נתונים טבעיים טובים, והרוב לא מגיעים לזה. אגב, המון זכרים בתיכון מנסים להוסיף חזרות למתח שלהם ושתהיה להם "גופה". נחש מה? כמעט כולם לא מצליחים. מופתע?
זה בדיוק העניין, שההתקדמות בזה היא מוגבלת. בגלל זה מוטות הם הפיתרון הכי טוב - תמיד אפשר להוסיף משקל ולעלות בהדרגה.
אה, וגם, מתאמני סטריט וורקאאוט ברמות הגבוהות עובדים גם בחד"כ וניחשת נכון, גם על מתח עם משקל. מופתע?

זה שהחזקים בעולם הם לא הגדולים בעולם, לא ממש אומר הרבה. אתה סתם נכשל שוב בלהבין שזה ביחס לעצמך ושכל ענף ספורט בורר את המתאימים אליו - ברור שבצמרת של הWL יהיו אנשים שמסוגלים להניף משקל גבוה ביחס למשקל הגוף שלהם - כי זה מה שהענף דורש. אנשים עם גנטיקה שמתאימה לבילדינג לא יקחו מדליית זהב אולימפית בWL, לעולם. ואנשים עם גנטיקה שמתאימה לWL לא ינצחו את האולימפיה. אני לא מבין, אני מחדש לך משהו?

😣

ripptoe_rep_chart.gif

אלירן,לא הבנתי, אתה אומר שאפשר לגדול גם כשעושים הרבה חזרות ומעט משקל, או שאתה אומר שאפשר לגדול בדיוק באותה הצורה כאשר מתקדמים בצורה ליניארית במשקלי העבודה ועולים במספר החזרות?

כי אם זו האפשרות הראשונה, גם אפשר לגדול מלעשות סקס בדוגי(דורש יותר מאמץ).

אם אתה אומר שזו האפשרות השנייה, זה בדיוק כמו שתגיד שאם אני רוצה עכשיו להיות רץ אולימפי ל100 מטר,
גם אם אני ארוץ מרתון אז יהיו לי את אותן התוצאות שיהיו למי שייתאמן במיוחד ל100 מטר.

כמו שכבר אמרו פה כדי לגדול צריך להוסיף משקל או חזרות.
אל תשכחו שכל אחד שונה ובנוסף הגוף מתרגל לסוגים שונים של גירוי. Mix it up. תערבבו תבלבלו את הגוף לגדילה !

כמו שכבר אמרו פה כדי לגדול צריך להוסיף משקל או חזרות.
אל תשכחו שכל אחד שונה ובנוסף הגוף מתרגל לסוגים שונים של גירוי. Mix it up. תערבבו תבלבלו את הגוף לגדילה !
לא, לא "כל אחד הוא מיוחד". ולא, הגוף לא מתרגל, הוא מסתגל. ו"לבלבל" את הגוף זה מושג שמשתמש בו אך ורק מי שאינו מבין על מה הוא מדבר.
ולהקפיץ נושאים, במיוחד עם תגובות כאלה - זה לא משהו שאתה צריך לעשות.

ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית