הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

|ייעוץ| רוצה לדעת אם אני מתאמן נכון

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך
אולי הייתי עונה לך ברצינות אם התגובה שלך הייתה רצינית

אתה לא יודע את האנטומיה של הכתף
אתה חושב שתוכנית שעושה את אשכרה כל השרירים באימון אחד למתאמן שרוצה להתקדם היא בסדר

כנראה שלא שמעת על תכניות שמבוססות על סקוואט+בנץ/פרס ברוטציה+דדליפט+מתח/חתירה. אבל זה בסדר, בוינגייט לא מלמדים את הדברים האלה, ומי שזה לא מעניין אותו מעבר לעבודה לתקופה הסטודנטיאלית לא יתעניין גם, אבל לפחות שלא יטעה וישאיר את הבמה למי שכן יודע מעבר.

לא נשמע לי הגיוני שמישהו יכול להביע חוסר ידע מוחלט בדברים כל כך בסיסים ובאותה נשימה להגיד למישהו שהוא מדבר שטויות.

נכון. תיישם את המשפט הזה על עצמך.

ולגבי התוכנית כמו שרשמתי זה אינדיבידואלי אני לא מכיר את הבן אדם כמו כל תוכנית זה יכול להתאים וזה יכול לא.
זאת דוגמא שיבין מה זה תוכנית לאימון מתקדם. אי אפשר באמת לבנות תוכנית אימונים שמתאימה בלי רקע.
הנה תכנית לאימון מתקדם:
סקוואט 5X5 עם 170-180% משקל גוף.
בנץ'/פרס עם 130%/90% מ"ג בהתאמה.
דדליפט 1X5 עם 200% ויותר מ"ג.
מתח עם 40 ק"ג לשלוש חמישיות.
עד אז, יש לו הרבה מה לעבור, והוא לא צריך שום ABC

....

הBMR שלי הוא 1721, לזה צריך להוסיף עוד קלוריות שאני מוציא ביום מבחינה פיזית ולזה עוד 1000 ומה שיוצא זה הקלוריות שאני צריך לאכול ביום למסה לא?

אתה אמור לקחת את BMR (שריפת קלוריות במצב של שינה/לא לעשות כלום) ולזה להוסיף קלוריות של הוצאה יומיומית.
כל עוד אתה לא עושה איזה מאמץ מיוחד אז תכפיל את הBMR ב1.2 בשביל לקבל את ההוצאה מהפעילות היומיומית.
אם אתה עושה אירובי תוסיף גם את זה.

אחרי כל זה הגעת לRMR שלך. שזה בעצם המאזן הניטרלי שלך. לפה תוסיף בערך 400-500 (אפשר גם יותר, אבל זה פשוט מיותר).

בחישוב מהיר יוצא לך בערך 2500 קלוריות

quote_icon.png
נכתב במקור על ידי Nir Tal

אולי הייתי עונה לך ברצינות אם התגובה שלך הייתה רצינית

אתה לא יודע את האנטומיה של הכתף
אתה חושב שתוכנית שעושה את אשכרה כל השרירים באימון אחד למתאמן שרוצה להתקדם היא בסדר

כנראה שלא שמעת על תכניות שמבוססות על סקוואט+בנץ/פרס ברוטציה+דדליפט+מתח/חתירה. אבל זה בסדר, בוינגייט לא מלמדים את הדברים האלה, ומי שזה לא מעניין אותו מעבר לעבודה לתקופה הסטודנטיאלית לא יתעניין גם, אבל לפחות שלא יטעה וישאיר את הבמה למי שכן יודע מעבר.

לא נשמע לי הגיוני שמישהו יכול להביע חוסר ידע מוחלט בדברים כל כך בסיסים ובאותה נשימה להגיד למישהו שהוא מדבר שטויות.

נכון. תיישם את המשפט הזה על עצמך.

ולגבי התוכנית כמו שרשמתי זה אינדיבידואלי אני לא מכיר את הבן אדם כמו כל תוכנית זה יכול להתאים וזה יכול לא.
זאת דוגמא שיבין מה זה תוכנית לאימון מתקדם. אי אפשר באמת לבנות תוכנית אימונים שמתאימה בלי רקע.
הנה תכנית לאימון מתקדם:
סקוואט 5X5 עם 170-180% משקל גוף.
בנץ'/פרס עם 130%/90% מ"ג בהתאמה.
דדליפט 1X5 עם 200% ויותר מ"ג.
מתח עם 40 ק"ג לשלוש חמישיות.
עד אז, יש לו הרבה מה לעבור, והוא לא צריך שום ABC

....
לא ברור לי למה אתה שולל ABC ?
ABC זה תוכנית שיכולה להתאים לאנשים שכבר חצי שנה בחדר כושר. אתה יכול לשחק פה גם עם נפח האימון אז להגיד אם התוכנית אינטסיבית מידי או לא זה כבר ענין של בחירת נפח האימון.

אני לא יודע אם יצא לך כבר להבין אבל התחום הוא לא בדיוק מדע מדיוק, יש המון דעות בנושא והמון מחקרים שכל הזמן יוצאים וסותרים דברים שיצאו קודם.
אז להגיד שאני מדבר שטויות ולשים את עצמך במעמד של מישהו יודע מעבר בכזה תחום נראה לי קצת מוזר, ובאופן כללי לא חכם מידי לעשות את זה בעיקר שאתה לא מכיר את הבן אדם שעומד מולך. כי שטויות אני בטוח לא מדבר הבסיס שלי הוא כנראה אחר משלך , אני חלילה לא מזלזל בבסיס שלך וכאן אני חוזר למה שאמרתי קודם התחום הוא מלא בדעות וכמו שאני יכול לתת לך פה 100 מאמרים על ABC אני מאמין שגם לך יש את המקורות שלך לבסיס שאתה עומד מאחוריו. ובגלל זה להגיד למישהו שהוא מדבר שטויות ולהתקבע על דעה מסוימת ולחשוב שהיא היחידה שעובדת ואין אחר לה, לא כל כך מקצועי בתחום.

ABC זה תוכנית שיכולה להתאים לאנשים שכבר חצי שנה בחדר כושר. אתה יכול לשחק פה גם עם נפח האימון אז להגיד אם התוכנית אינטסיבית מידי או לא זה כבר ענין של בחירת נפח האימון.

אני לא יודע אם יצא לך כבר להבין אבל התחום הוא לא בדיוק מדע מדיוק, יש המון דעות בנושא והמון מחקרים שכל הזמן יוצאים וסותרים דברים שיצאו קודם.
אז להגיד שאני מדבר שטויות ולשים את עצמך במעמד של מישהו יודע מעבר בכזה תחום נראה לי קצת מוזר, ובאופן כללי לא חכם מידי לעשות את זה בעיקר שאתה לא מכיר את הבן אדם שעומד מולך. כי שטויות אני בטוח לא מדבר הבסיס שלי הוא כנראה אחר משלך , אני חלילה לא מזלזל בבסיס שלך וכאן אני חוזר למה שאמרתי קודם התחום הוא מלא בדעות וכמו שאני יכול לתת לך פה 100 מאמרים על ABC אני מאמין שגם לך יש את המקורות שלך לבסיס שאתה עומד מאחוריו. ובגלל זה להגיד למישהו שהוא מדבר שטויות ולהתקבע על דעה מסוימת ולחשוב שהיא היחידה שעובדת ואין אחר לה, לא כל כך מקצועי בתחום.

מאמר =/= מחקר

יש דרך לעשות דברים, לא סתם לרשום תרגילים לביצה ימנית, רגל שמאלית, זרת ויונית לוי.

ABC זו לא תכנית, זו רשימת מכולת של תרגילים לפי קבוצות שרירים, ולא לפי תנועות. כתבת כ"כ הרבה שטויות במהלך השרשור הזה, שאני לא הולך אפילו להתחיל לתקן כי משה לא משלם לי פה משכורת בשביל לנהל את הפורום. אין קשר בין הפז"ם של בנאדם בחד"כ לבין רמתו כמתאמן. רוב האנשים שמתאמנים במשך שנים עם תכניות כמו שלך הם עדיין מתחילים, כי כאמור - אלה לא תכניות, אלא רשימת מכולת שרובה מיותרת לחלוטין.

ABC זו לא תכנית, זו רשימת מכולת של תרגילים לפי קבוצות שרירים, ולא לפי תנועות. כתבת כ"כ הרבה שטויות במהלך השרשור הזה, שאני לא הולך אפילו להתחיל לתקן כי משה לא משלם לי פה משכורת בשביל לנהל את הפורום. אין קשר בין הפז"ם של בנאדם בחד"כ לבין רמתו כמתאמן. רוב האנשים שמתאמנים במשך שנים עם תכניות כמו שלך הם עדיין מתחילים, כי כאמור - אלה לא תכניות, אלא רשימת מכולת שרובה מיותרת לחלוטין.
צודק אני מצטער אני חוזר בי אי אפשר לא לגדול לא להתפתח ולא לעשות כלום עם ABC זה חארטה אחת גדולה.
ללכת למכון ולעבוד כל פעם על קבוצות שרירים שונות דפוק לגמרי לא יודע איך אמרתי בכלל דבר כזה.
אני פשוט מדבר שטויות אני ילך לדיון נעוצים של פורום LBS כנראה שיש לי המון ללמוד!

Back
למעלה תחתית