הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאנג'ים - מתכון לפציעה?

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שמעתי איפה שהוא שלאנג'ים זה תרגיל שמפעיל הרבה יותר לחץ על הברך משאר התרגילים, ולכן הוא "מתכון בטוח לפציעות"
יש אמת בדברים? לאנג'ים מפעיל יותר לחץ מאשר סקוואט או לג פרס?

הכל עניין של טכניקה בסופו של דבר.
אם הטכניקה לקוייה ותעמיס יותר מדי משקל ממה שהגוף שלך יכול להתמודד איתו - אתה תפצע.
אם ההתאוששות שלך לא אופטימלית בין האימונים - אתה תפצע
אם החימום שלך יהיה לקוי - אתה תפצע

כמובן שלא הכל שחור ולבן כמו תמיד , אך אין שום סכנה בלנאג'ים אם עושים אותו נכון.
הדבר היחיד שיכול להוות הוא עומס על המערכת העיכול או איזשהוא משהו בסיגנון שגורם לאנשים לחוש בחילה ובין היתר גם להקיא וזה דבר נפוץ מהתרגיל הזה.

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על הברך בלבד, בגלל שכביכול נשענים על ברך אחת קדימה.
אז איך עושים לאנג'ים נכון בסמית מאשין? אין לי איך לעשות בדאמבלים כי האחיזה שלי על הפנים.

בסמיט משין אפשר לעשות רק לאנג'ים סטטי נכון?
איזה תזמון, היום עשיתי את התרגיל הזה פעם ראשונה עם משקוליות - שאני עושה את התרגיל אני מתנשף כאילו רצתי עכשיו איזה ספרינט משהו מפחיד... באף תרגיל אני לא מתנשף ככה..עשיתי איתו עם " צעד גדול" (מרווח גדול בין הרגליים) יכול להיות שזו הסיבה?

• פותח/ת השרשור
עושים ריוורס לאנג', לוקחים רגל אחורה ועושים כפיפות רק איתה...

וזה שזה גיי - מה אני יעשה, לעשות עם דאמבלים אני לא יכול.

אז תחליף תרגיל , למה להכריח על עצמך משהו שלא נוח/מסדר לך , הכל בשביל להרגיש HARDCORE? לא הבנתי אף פעם אנשים כאלו , אישית הוכחתי להרבה אנשים שאפשר גם לגדול מ FBW 3 פעמים בשבוע.
והמשפט שמישל הכי אוהב , תרים אבנים , תאכל חיובי , תגדל במסה 😘😘

• פותח/ת השרשור
טוב סבבה, נגיד שאני עושה בלאנג'ים - לא כואבות לכם הכפות ידיים מלהחזיק ת'דאמבלים ?

משה - זה האלטרנטיבה לסקוואט בתוכנית של לייל (מה קשור הארדוקר ללאנג'ים? זה תרגיל של בחורות ! ) פשוט נראה לי אחלה תרגיל וזהו.

למי הוכחת שאפשר לגדול מFBW 3 פעמים? אולי לגדול באחוז שומן 🙄🤩

אז כואבות אחי הארדקור עד הסוףףףףף עד שהגידים יעופו עד שהחוליות יתפוצצו עד שהדדליפט יפול לקומה למטה [חחחחחחחח מזכיר לכם איזה משהו? 😛 ]
הארדקוק עד הסוף!!!!

• פותח/ת השרשור
בלאנג'ים עם דאמבלים חייבים לעשות ב"הליכה" ? או שאפשר סטטי לכל רגל בנפרד?

למי הוכחת שאפשר לגדול מFBW 3 פעמים? אולי לגדול באחוז שומן 🙄🤩

אז כואבות אחי הארדקור עד הסוףףףףף עד שהגידים יעופו עד שהחוליות יתפוצצו עד שהדדליפט יפול לקומה למטה [חחחחחחחח מזכיר לכם איזה משהו? 😛 ]
הארדקוק עד הסוף!!!!
המסה האחרונה שלי הייתה FBW , משהו כמו 4 חודשים מיד 37 בערך ל41.5 ואחרי חיטוב נשארתי עם 40

אין לנו מוט חופשי פנוי - אפשר עם מוט W על הטרפזים?

איך אתה עושה סקוואט/דדליפט?
מוט W סתם יכאיב ובנוסף אתה לא תוכל להצמיד אותו אל הגוף.
אם האחיזה מגבילה אותך אתה יכול לשים את הלאנגים כתרגיל אחרון אחרי שהרגליים גמורות למשל:
סקוואט
לג פרס
לאנגים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איך אתה עושה סקוואט/דדליפט?
מוט W סתם יכאיב ובנוסף אתה לא תוכל להצמיד אותו אל הגוף.
אם האחיזה מגבילה אותך אתה יכול לשים את הלאנגים כתרגיל אחרון אחרי שהרגליים גמורות למשל:
סקוואט
לג פרס
לאנגים
יש לנו כלוב הבעיה שיש מיליון ליצנים במכון... בגלל זה הלכתי לסמית אימון שעבר (אגב אז מה הבעיה בסמית שוב?)
וכן הלאנג'ים זה תרגיל אחרון - ראה תוכנית אימון B2 -> דדליפט, לג פרס, סקוואט-שהחלפתי בלאנג'ים

ממש לא תרגיל גיי.אולי בן-גיי...

תרגיל שניתן לבצע בורסיות רבות:פסיעה קדימה,פסיעה אחורה,פסיעה קדימה ואחורה,סטטי,דינאמי
ובאינספור אמצעי התנגדות:סמית,משקולות יד,מוט...

אני דווקא לא הייתי בוחר לעשות את זה בסמית - עומסי דחיסה מיותר על עמ"ש מה שיכול לגרום לכאבים בגו.חוץ מזה שקצת קאורדינציה ומייצבים לא הורגים אף אחד.בנוסף לזה בתרגיל יש דגש על קינסטזיה ברגל האחורית כך שזה מוסיף על הקושי הטבעי של התרגיל.

ביצוע נכון של התרגיל לא אמור לגרום לכאבי ברכיים,גו תחתון ולא גורע על עומסי הברך יותר מאשר בהשוואה לתרגילי רגליים מורכבים אחרים.

ובקשר לכאבים ביידים בהחזקת משקולות יד (דאמבלים)- זה קצת גיי :nono:

אין לנו מוט חופשי פנוי - אפשר עם מוט W על הטרפזים?

מזה אין לנו מוט חופשי פנוי?
W אל תנסה אפילו .. מה הקשר בין הליצנים במכון שלך לבין זה שאתה לא יכול לעשות לאנג' עם מוט ?
ואם אתה כל כך מתעקש תנסה bulgarian squat עם דאמבלים, האחיזה שלי גם לא משהו והתרגיל הזה עובד יופי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית